Neden ikinci çocuğa cesaret edemiyorum yok mu benim gibi olan?

niloya sen hamile kalacaksın, senin hormonların hergün amuda kalkıp inecek lohusa olacaksın bez temizleyeceksin bebek büyüteceksin vs vs bütün bunların yanında ikinci bir çocuk ve koca, ev işleri falanda olacak. bütün bunlara hazır mısın? şayet değilsen hazır olan yapsın.
açıkcası ben bu devirde bir çocuk daha yapmayı gözüme kestiremiyorum. olana sağlık versin Rabbim, ona layığınca baksam eli iş tutan iyi bir insan olan yetiştirsem bana yeter.

Ben kayınvalide ,görümce, elti ,hatta eşimin akrabaları bile BİZ KABUL ETMİYORUZ YAPACAKSİN DİYOR SANKİ ONLARA SORUYORUM eşim sabaha kadar söylesin. kız çocuğu için etmediği dua , dil dökmediği akşam yok hazır değilim.
Kardeşlik bizim donemimizde kaldı bence. bakıyorum çevreme o bağ yok gibi. 1 tane olsun Allah ömrüne bereket versin tırnağı taşa değmesin. Tabi bu şimdiki düşüncem 35 yaşına kadar değişmezse

Kimse yalnız kalmak istemez elbette ama bir de şöyle düşünün, çok çocukta herkes birbirine sallıyor bu sefer anne baba kapısını çalan hiç olmuyor

İleri yaşlarda çocuklarımız ziyarete gelir diye de düşünemeyecek miyiz yani ? Gayet insani bir istek, durum, hayatını tabi ki bana vakfetmesinler ama bir ihtiyacım olduğunda imkanlar dahilinde yanımda olsunlar isterim. Bencilsem demek.

Sırf bu sebeple çocuk yapacak olsanız 7 sene beklemezdiniz zaten.

Eş, anne istiyor diye çocuk yapılmaz ya da var olan çocuk istemiyor diye aman ikinciyi yapmayayım denmez. Sizin ne istediğiniz önemli. Kimsenin gazına gelmeden kendinizi dinleyin derim.

Biraz deli cesareti lazım, tam rahata kavusmusken, düzeni kurmusken tekrar başa sarmak zor ama nasıl olsa gecici bir süreç diye kendimi motive ediyorum ve minnak yavruma bakınca amann boşver herşeye değer diyorum

Bu tarz yorumlarla fikir alayım diye konu açtım fikirlerinizi önemsiyorum bakış açıma iyi geldi diyebilirim sağolun

Bencillikle alakası yok kim olsa evladı yanına gelsin ister görmek ister birlikte vakit geçirmek ister hayatın tadı bunlar bence

Allah bağışlasın valla kayınvalidem düne kadar söylemeye korkuyordu bu konuda serttim biraz hatta eşim bile korkuyordu arkadaşlarımızla buluştuğumuzda onlara dert yanmış herhalde onlar bi tane daha olsun falan muhabbeti açıyorlardi karar bizim kararımız yani

Bence cesaret edememeniz çok güzel birsey. Çoçuk yapmak için yapılmamalı tam rahata ermişsiniz hoppp tekrar başa

Valla ne güzel beni anlatmışsın tam da yeni fit oldum hiç gözüm yemiyor valla

Aynı durumdayiz. Oğlum 7 yaşında. Kardeşi olmasını çok istiyor. Ama ben cesaret edemiyorum. Hergün kafamda dönüp duruyor bu mesele.

Yaa ne güzel Allah bağışlasın biz de 3 kardeşiz çok güzel geçti çocukluğumuz üçümüzün de arasında 5 yaş var kızım da o duyguları tatsın çok isterdim ama en küçük kardeşim bize biraz sorunlar çıkarmıştı hayatımda yaşamadığım çok büyük bir sorun yaşamıştım şimdi düzeldik ama zor bir sınavdı benim için böyle şeyler olunca da zor yani

Benim henüz 5. Ayına yeni girecek bebeğim ondan önce de olursa tek çocuk diyordum doğdu göreceğimi gördüm şimdi daha net bu ilk ve sondu diyorum pek öyle büyüyünce isterim ya unuturum yaşadıklarımı gibi de düşünmüyorum unutulası şeyler değilmiş kardeşlik veya birden fazla evlat gelme gitme uğrama açısından bakacak olursak o iş bence sadece şans işi, eşimin kardeşi var ama yok gibi mesela ne eşim ile ne ailesi ile bağı yok tüm sağlık sorunları, bayram seyran sadece eşim ilgilenir diğeri sadece parasal bir menfaat olursa ortalara çıkar yoksa adım atmaz, ha benim kardeşim var eşime bile kardeş oldu ona bakınca da kardeş iyidir diyorum ama garantisi yok, maddi olarak da bakabileceğimiz gerçekten tek çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…