- 23 Ocak 2016
- 32.491
- 48.854
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Var var niloya , ben.Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Oğlun istiyor mu peki kızım hiç istemiyor yaşıtları kardeş kardeş diye diye kardeş sahibi oldular ne yapacağız ben de istemiyorum zor bir karar dimi komşu 7.yi doğurduVar var niloya , ben.
9 yaşına girecek oğlum bir kaç ay sonra.
Ben de hiç istemiyorum , artık bu konu yüzünden eşim de kırılıyor bana .
Oğlum da istemiyor .Oğlun istiyor mu peki kızım hiç istemiyor yaşıtları kardeş kardeş diye diye kardeş sahibi oldular ne yapacağız ben de istemiyorum zor bir karar dimi komşu 7.yi doğurduders mi alsam ne
Benim oğlum da hiç kardeş istemiyordu, ki onun düşüncesi benim kararımda bir rol oynamamazdı zaten ama şimdi kardeşi olacağı için çok mutlu.Oğlun istiyor mu peki kızım hiç istemiyor yaşıtları kardeş kardeş diye diye kardeş sahibi oldular ne yapacağız ben de istemiyorum zor bir karar dimi komşu 7.yi doğurduders mi alsam ne
ben daha birinciye cesaret edemiyorumKızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Yaa ne kadar güzel sağlıkla kavuşun inşallah darısı başımaBenim oğlum da hiç kardeş istemiyordu, ki onun düşüncesi benim kararımda bir rol oynamamazdı zaten ama şimdi kardeşi olacağı için çok mutlu.
Mesela biz 3 kardeşiz annem ameliyat falan olunca birbirimizden destek aldık çok zor bir süreçti mesela yalnız olsaydım göğüsleyemezdim diyorum ama sonra annemin kardeşleri ile kopuk ilişkilerini görünce kararimdan cayıyorum ne zor bir kararBenimki 2 yaşında şimdiye kadar 2. Çocuk diye deli oluyordum. Büyüdükçe o his geçiyor galiba. Eşim istemiyor pek ben de bebek istiyorum bayağı bayağı. Ama iyi tartmak düşünmek lazım. Masraflı ve zor bir süreç. Bir tanenin altından zor kalkıyoruz.
Tek düşündüğüm ileride hastalandığımızda falan tek bir çocuğa yükleniriz ve o kendiniz bu süreçte çok yalnız hisseder mi?
Ya da eşim de ben de vefat edersek onu tek bırakır mıyız bu hayatta?
Zaten kimsemiz yok ikimizi de arayan soran yok.
Ne güzel kardeşlik bağınız güzelmiş oğlunuz da mutluymuş kardeş de aramamış aslında ben de böyle olsa daha iyi mi olur diyorum kardeş istemiyor hiç ileride ister miBen. 2. Çocuğa hiç cesaret edemedim, eşimde çok istedi üstelik. Oğlum 25 yaşında
Ama bazen diyorum bir kızım olsaydı, bazende bakıyorum hayat şartları. Belki oğluma sunduğum imkanları ikisine birden sunamayacaktım.
Oğlumun hiç kardeşi olmayacak, o böyle tek çocuk olmaktan çok memnun, mutlu mutlu geziyor ortalıkta.
Bana gelince 2 kardeşiz bir abim var annem iyiki onu doğurmuş. Şu anda anne baba yok. Onların bana bıraktığı en güzel miras. İyiki var.
Ama insanın kardeşi olacaksa benim abim gibi olacak
Maddi bir sorunumuz yok manen bir karar vermek istiyorum.Maddi durumunuz nasıl oda önemli
Yaa hemen yola koyul hiç düşünme 4 sene istemedik gezdik tozduk sonra ilki 6 7 ayda oldu kalbi durdu alındı ikincisini de kucağımıza aldığımızda 7.evlillik yıldönümümüzdü eşim bunca yıldır ben bunun için mi istememişim dedi ben de öyle geçen günlerime yazık dedim hiç düşünmeyin Allah da versin inşallah isteyen herkeseben daha birinciye cesaret edemiyorum
bir kayıp sonrası araya 1 sene koyalım dedik az kaldı birkaç aya bırakacağız korunmayı. Ama önce mis gibi yazı gezerek geçirmem lazımYaa hemen yola koyul hiç düşünme 4 sene istemedik gezdik tozduk sonra ilki 6 7 ayda oldu kalbi durdu alındı ikincisini de kucağımıza aldığımızda 7.evlillik yıldönümümüzdü eşim bunca yıldır ben bunun için mi istememişim dedi ben de öyle geçen günlerime yazık dedim hiç düşünmeyin Allah da versin inşallah isteyen herkese
Allah bağışlasın ne kadar güzel bir kararVar bu şekilde cesaret edemeyen çok insan var ama bence isteyen başka kimseyi dinlemeyin eş dahil. Kadının kendi istemesi çok önemli çünkü istediği kadar yardımcı bir baba olsun yükün ne kadarını alabilir? Çoğu şey yine annede oluyor. Benim iki çocuğum var ama 2.ye eşimden de önce ben karar vermiştim sonra eşimle konuştuk o daha sonra olmasının daha mantıklı olduğunu söylemişti ama sonrasında cesaret edemem şuan o güç varken olsun dedim(ilk çocuğumuz 2.5 yasindaydi) eşim şimdi iyiki seni dinlemisiz diyor. Biri 6.5 biri 3 yaşında. Ama ilk çocuğum 6-7-8-9 veya daha büyük olsaydi ben ugrasamazdim açıkçası o kadar sene sonra tekrardan aynı zorluklar.
Evet yazı kesinlikle geçirin ben de olsam öyle yapardımbir kayıp sonrası araya 1 sene koyalım dedik az kaldı birkaç aya bırakacağız korunmayı. Ama önce mis gibi yazı gezerek geçirmem lazım
Bizimki de öyle aynıOğlum da istemiyor .
“Bir evde bir cocuk olur o da benim .” diyor