- 12 Ekim 2022
- 1.682
- 4.175
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Tamam güncelliyorum tekrardanAyy hayir değiştirmeyin aksine onu görür gibi oluyorum çok güzel
İlerde oğlum yalnız kalmasın, bir kardeşi olsun istiyorum. Biz yurtdışında yaşıyoruz, akrabamizda yok burda. Hiç olmazsa kardeşiyle birbirlerine destek olurlar diyorum. Ama doğum, lohusalık bunlar nasıl olacak diye hesap yapmaktan bir türlü cesaret edemiyorum.Benim de dönüp duruyor
Ay teşekkür ederim cevabınız için peki sizin büyük küçüğe zarar vermiyor muydu bizimki “bacak” diyip çocuğun bacağını çekiştiriyor “saç” diyip saçlarını tutuyor. Beşiği ben sallayacağım diyip çocuğu uçuracak resmen yalnız bırakıp tuvalete gidemiyorumOturmaya başaldıktan sonra dönem çok kolay küçük olan oturup oynuyor rahatladım bazen yürütece koyuyorum geziyor evin içinde ben süpürge yaparken dolaşıyor falan bide yumuk yumuk oldu yemeye doyulmuyo
Yok ben en baştan o minicik sen güçlüsün falan dedim bişey yapmadı sadece bazen gidiyo çocuk kendi kendine oynarken ayagı ile itip deviriyordu onu da sonradan bıraktı yapma sebebi benmişim onu fark ettim bazen böyle yatırıp oynuyordum onu taklit ediyorduAy teşekkür ederim cevabınız için peki sizin büyük küçüğe zarar vermiyor muydu bizimki “bacak” diyip çocuğun bacağını çekiştiriyor “saç” diyip saçlarını tutuyor. Beşiği ben sallayacağım diyip çocuğu uçuracak resmen yalnız bırakıp tuvalete gidemiyorum
benim oğlum da istemiyordu hatta şakasına söyleyince ağlıyordu istemiyorum diye şu an çok güzel oynuyorlar babasıyla dışarda olduğunda kardeşimi uyuyma gelşyorum diyorOğlun istiyor mu peki kızım hiç istemiyor yaşıtları kardeş kardeş diye diye kardeş sahibi oldular ne yapacağız ben de istemiyorum zor bir karar dimi komşu 7.yi doğurduders mi alsam ne
İşte ileride ben de istemediğim için peş peşe doğurdum.. Biri 2 yaş biri 5 aylık beraber büyürler düşüncesi ile.. İleride olsa ben de asla düşünmezdimKızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Kızım da öyle yapıyor ağlıyor söyleyincebenim oğlum da istemiyordu hatta şakasına söyleyince ağlıyordu istemiyorum diye şu an çok güzel oynuyorlar babasıyla dışarda olduğunda kardeşimi uyuyma gelşyorum diyor
Ya çok tatlıymış ama kıyamam ya saç diyip saçı tutuyor bacak deyip bacağı mi tutuyor yavrum yaAy teşekkür ederim cevabınız için peki sizin büyük küçüğe zarar vermiyor muydu bizimki “bacak” diyip çocuğun bacağını çekiştiriyor “saç” diyip saçlarını tutuyor. Beşiği ben sallayacağım diyip çocuğu uçuracak resmen yalnız bırakıp tuvalete gidemiyorum
Ya sormayın tutuşu öyle bir tutuş ki küçüğün bacağını tutup sallıyor resmen yavrumun zaten bacağı kürdan kadar. Ay büyük oğluma da ayrı üzülüyorum ona ihanet etmişim gibiYa çok tatlıymış ama kıyamam ya saç diyip saçı tutuyor bacak deyip bacağı mi tutuyor yavrum ya
Yaa kıyamamvalla hayatta tek kararsız kaldığım konu bu oldu galiba benim. Gidip tüp mideyi bile oldum ama çocuk konusu travma resmen. Oğlum daha hala ağlayan bir çocuk belki seneye düzelir ama bi hayal ediyorum evde sürekli bir ağlama sesi uykusuz geceler bir yere giderken kavimler göçü gibi yükle gitmek ne bileyim zora gelemiyorum sanırımyatılı bakıcım olsa hemen yapardım Oğlum kardeş çok istiyor bu arada anne ne zaman karnında kardeşim olacak diye soruyor
Ya onu bunu bilmiyorumda geçen yıl annem 2.5 ay kadar hastanede yattı ve benim annem görme engelliydi. Abimle birlikte baktık daha sonra annemi kaybettik. İşte o zaman dedim insanın hayatta bir kardeşi olacak diye.Bize baksın diye değil insan yaşlanınca sofrasında mutlulukla evlatları sıralansin istemez mi kapısını açanı olsun istemez mi anne baba nasılsın diye annem mesela biriniz aramadığıniz gün diğerinin arıyor seviniyorum diyor
Bence doğru bakış açısıyla bakıyorsunuz.Benim oğlum da 5.5 yaşında. Kardeş istemiyorum diyor hoş bende istemiyorum. Eşim istiyor, aldirabileceksen bana 2 sene ücretsiz izin yapalım diyorum. Annemde yapın 2 sene ben bakarım gelip diyor. Zaten lojmanda oturuyoruz ev küçücük bir de annem ve bir bebek gelirse tam kafayı yemelik. Uykusuz geceler sürekli ağlama sesi. Kendimde o gücü bulamıyorum. Ev yok çocuğu özel okula göndermek istiyorum kafamda sürekli hesap kitap yapıyorum. Bir çocuğun daha vebaline neden gireyim diye düşünüyorum. Ama maddi sorunum olmasaydı bir evim, düzgün bir arabam, ilk 2 sene ücretsiz izin alma imkanım, ayda en az 1 kere temizlik için kadın, ilk çocuğumu özel okula gönderme imkanım olsaydı bir düşünürdümçok mu ince düşünüyorum diyorum ama hayatın gerçekleri var işte. Bir de benim oğlum 20 gunlukken çok büyük bir travma yaşadım hala onun depresyonundayim. Hem kendime hem cocuga haksızlık olur yapmak. Allah bakabilecek ilgilenebilecek kişilere nasip etsin
Olmamı benKızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Bu devirde çocuk olayı çok zor. Önemli olan sizin maddi manevi hazır olmanız. Çünkü en çok yıpranan anne oluyor bence. Benim bebeğim daha çok ufak ama bende düşünemiyorum yani o lohusalık sendromu da çok etkili bence çünkü ben çok kötü geçirdim. Sadece bize bisey olursa çocuğum tek mi kalacak hissi beni endişelendiriyor. Ama her kardes birbirine destek oluyor diye bı garantide yokKızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Allah sabır versin sizlere benim annem de ameliyat olmuştu baya yattık hastanede o zaman sağolsun kardeşlerimle paylaşmıştık sorumluluğu insan tek olsa gerçekten çok zor keza dedemde de öyle oldu annemler hep dedeme baktılar onu yalnız bırakmamaya çalıştık hep yalnız olsaydı evden kaçıp gidiyordu Alzehimerdı kim bakacaktı ki parayla bile bakıcı bulamiyorduk huzurevine ancak yatırılırdı ama evlatları olarak onu yalnızlığa terk etmediler yaniYa onu bunu bilmiyorumda geçen yıl annem 2.5 ay kadar hastanede yattı ve benim annem görme engelliydi. Abimle birlikte baktık daha sonra annemi kaybettik. İşte o zaman dedim insanın hayatta bir kardeşi olacak diye.
Ya tek başıma olsaydım kafayı yerdim herhalde o yüzden senin ne demek istediğini ben anlıyorum.
Kesinlikle öyle her kardeş bir olmuyor ozellikle evlendikten sonra kardeşlik olayi baya azalıyorBu devirde çocuk olayı çok zor. Önemli olan sizin maddi manevi hazır olmanız. Çünkü en çok yıpranan anne oluyor bence. Benim bebeğim daha çok ufak ama bende düşünemiyorum yani o lohusalık sendromu da çok etkili bence çünkü ben çok kötü geçirdim. Sadece bize bisey olursa çocuğum tek mi kalacak hissi beni endişelendiriyor. Ama her kardes birbirine destek oluyor diye bı garantide yok