Neden ikinci çocuğa cesaret edemiyorum yok mu benim gibi olan?

Benim de dönüp duruyor
İlerde oğlum yalnız kalmasın, bir kardeşi olsun istiyorum. Biz yurtdışında yaşıyoruz, akrabamizda yok burda. Hiç olmazsa kardeşiyle birbirlerine destek olurlar diyorum. Ama doğum, lohusalık bunlar nasıl olacak diye hesap yapmaktan bir türlü cesaret edemiyorum.

Oturmaya başaldıktan sonra dönem çok kolay küçük olan oturup oynuyor rahatladım bazen yürütece koyuyorum geziyor evin içinde ben süpürge yaparken dolaşıyor falan bide yumuk yumuk oldu yemeye doyulmuyo
Ay teşekkür ederim cevabınız için peki sizin büyük küçüğe zarar vermiyor muydu bizimki “bacak” diyip çocuğun bacağını çekiştiriyor “saç” diyip saçlarını tutuyor. Beşiği ben sallayacağım diyip çocuğu uçuracak resmen yalnız bırakıp tuvalete gidemiyorum

Yok ben en baştan o minicik sen güçlüsün falan dedim bişey yapmadı sadece bazen gidiyo çocuk kendi kendine oynarken ayagı ile itip deviriyordu onu da sonradan bıraktı yapma sebebi benmişim onu fark ettim bazen böyle yatırıp oynuyordum onu taklit ediyordu

5 buçuk yaşında oğlum var eşim de bende o defteri kapattık kaynanam bi tane daha olsun diyordu net bi şekilde konuştum ne onlar ne de kendi tarafım hiç demediler bi daha bi kardeş yapın die. Millete demesi kolay o zorluklari ben yasiycam hiç 2. Çocuğa gerek duymuyoruz. Allah oğluma sağlık versin. Esimin kizi da var yani oğlum aslinda 2 kardeş aynı evde değiller ama sonuçta kardeşi var bize yetiyor

Oğlun istiyor mu peki kızım hiç istemiyor yaşıtları kardeş kardeş diye diye kardeş sahibi oldular ne yapacağız ben de istemiyorum zor bir karar dimi komşu 7.yi doğurdu ders mi alsam ne
benim oğlum da istemiyordu hatta şakasına söyleyince ağlıyordu istemiyorum diye şu an çok güzel oynuyorlar babasıyla dışarda olduğunda kardeşimi uyuyma gelşyorum diyor

Ben de bir zamanlar asla 2. Çocuğu yapmam diyordum. Ama kardes onemli bence. Kızım da cok isteyince 5 yıl aradan sonra hamileyim. Aradaki yas farki az olsaydı yapamazdım sanırım. Kararımdan memnunum.

İşte ileride ben de istemediğim için peş peşe doğurdum.. Biri 2 yaş biri 5 aylık beraber büyürler düşüncesi ile.. İleride olsa ben de asla düşünmezdim

Ya çok tatlıymış ama kıyamam ya saç diyip saçı tutuyor bacak deyip bacağı mi tutuyor yavrum ya

Bence yaş aralığı fazla olması 5 6 yada 7 iyi.
Bende kararsizim.
Benimle kizkardesim arasında 6 yaş var.
En iyi arkadaşım.
Benim çocuk küçük cesaret edemiyorum ama yaş aralığı sizin gibi olsa yapardim.
Buyuk artık size bağlı degil.
Küçükle rahatça ilgilenirsiniz.
Maddi manevi sorun da yok diyorsunuz siz yapmayacaksiniz da kim yapacak.

Ya çok tatlıymış ama kıyamam ya saç diyip saçı tutuyor bacak deyip bacağı mi tutuyor yavrum ya
Ya sormayın tutuşu öyle bir tutuş ki küçüğün bacağını tutup sallıyor resmen yavrumun zaten bacağı kürdan kadar. Ay büyük oğluma da ayrı üzülüyorum ona ihanet etmişim gibilohusalıpın hakkını sonuna kadar veriyorum yani

Yaa kıyamam

Ya onu bunu bilmiyorumda geçen yıl annem 2.5 ay kadar hastanede yattı ve benim annem görme engelliydi. Abimle birlikte baktık daha sonra annemi kaybettik. İşte o zaman dedim insanın hayatta bir kardeşi olacak diye.

Ya tek başıma olsaydım kafayı yerdim herhalde o yüzden senin ne demek istediğini ben anlıyorum.

Bence doğru bakış açısıyla bakıyorsunuz.

Olmamı bendaha hastanedeyken jübilemi yaptım ikinciyi yapmıycam demiştim eşime..4.5 yaşında kızım yine aynı şeyleri çekmek beni yoruyor..benim hamileliğim çok zorluydu çünkü..hep ikiz olsun diye dua etmiştim ama olmadı bir daha da çocuk yapmam zor..yaş ilerledikçe insanın kafası kaldıramıyor

Bu devirde çocuk olayı çok zor. Önemli olan sizin maddi manevi hazır olmanız. Çünkü en çok yıpranan anne oluyor bence. Benim bebeğim daha çok ufak ama bende düşünemiyorum yani o lohusalık sendromu da çok etkili bence çünkü ben çok kötü geçirdim. Sadece bize bisey olursa çocuğum tek mi kalacak hissi beni endişelendiriyor. Ama her kardes birbirine destek oluyor diye bı garantide yok

Allah sabır versin sizlere benim annem de ameliyat olmuştu baya yattık hastanede o zaman sağolsun kardeşlerimle paylaşmıştık sorumluluğu insan tek olsa gerçekten çok zor keza dedemde de öyle oldu annemler hep dedeme baktılar onu yalnız bırakmamaya çalıştık hep yalnız olsaydı evden kaçıp gidiyordu Alzehimerdı kim bakacaktı ki parayla bile bakıcı bulamiyorduk huzurevine ancak yatırılırdı ama evlatları olarak onu yalnızlığa terk etmediler yani

Kesinlikle öyle her kardeş bir olmuyor ozellikle evlendikten sonra kardeşlik olayi baya azalıyor
Lohusalık kesinlikle zor ayrı bir şey size hak veriyorum. Ben de çok kötü geçirmiştim. 2 saat 3 saat uykuyla durduğumu biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…