- 23 Ocak 2016
- 32.492
- 48.864
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Ben de varım. Oğlum 5 buçuk yaşında. Bazen hormonlar yokluyor ama sonra durup düşününce yok diyorum. Benim de ilk hamileliğim çok zor geçmişti. Böbreğim genişlemişti mahvolmuştum. Bir de rahata alıştım. Bilemiyorum. Konuyu takipteyim.Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Kızınızda sizde istemiyorsanız kimseye laf düşmez. Anneniz çok istiyorsa kendisi yapsın bir de ikiz olacakmış. Kardeş istemeyen kardeş sahibi olacak karakter/ruh durumunda olmayan çocuklara kardeş yapıldığında yaşadıklarını okuyoruz kk'de.Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorumBen daha ilk çocuğa bile hazır hissetmiyorum yaş 30 yine de yavaş yavaş sağlıklı beslenmeye ve mental olarak kendimi çocuğa hazırlamaya çalışıyorum.
Bence çocuk bakımının %95’i anneye kalıyor. Ne eşinizin, ne annenizin, ne de çocuğunuzun fikri önemli. En önemlisi siz kendinizi hazır hissediyor musunuz?
ve bence maddiyat da biraz önemli. Bebek bezi olmuş 700 lira. Anne baba olarak çocuğa gerekli besinleri verebilecek misiniz vs böyle şeyler de önemli.
Kardeşinin olması kimileri için dünyadaki en büyük şans, kimileri için de büyük bir sınanma oluyor. Bu nedenle sırf çocuğum ilerde yalnız kalmasın diye kardeş yapma fikri bilemiyorum.. ben çok seviyorum ablamı, resmen dünyaya geldiğimde bi en iyi arkadaşım hazır bir şekilde dünyaya geldim ama her kardeş ilişkisi böyle olmuyor ki malesef. Bu nedenle en odaklanmanız gereken bir çocuğunuz daha olduğunda ikisine de gereken ilgiyi sevgiyi sabrı verebilecek güçte hissedip hissetmediğiniz ?
Daha gençmişsiniz istiyosanız 9-10 yaş farkı bulmadan yapın, sizin yaşinizda daha ilk bebeğini bekleyenler var. Daha tecrübeli olacaksınız ve hali hazırda cocuklu bir ev oldugu icin duzeniniz benzer devam edicek, maddi kayginizda yoksa cocugunuzun istiyorum istemiyorum demesine bakmayin bugun oyle der ilerde keske olsaydi der. Çocuk sonucta değisken fikirleri.33 yaşım eşimin 38
Evet çocuğun fikrini çok kıstas almıyorum 1.sınıfı atlatalım bi o süreç de zor çünküDaha gençmişsiniz istiyosanız 9-10 yaş farkı bulmadan yapın, sizin yaşinizda daha ilk bebeğini bekleyenler var. Daha tecrübeli olacaksınız ve hali hazırda cocuklu bir ev oldugu icin duzeniniz benzer devam edicek, maddi kayginizda yoksa cocugunuzun istiyorum istemiyorum demesine bakmayin bugun oyle der ilerde keske olsaydi der. Çocuk sonucta değisken fikirleri.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum
Yeni evli iseniz zaten şimdi sefasını sürün en güzeliYa ben bir de yeni evliyim de. Eşim düzenli olan birisi olmasına rağmen (yani evi dağıtmıyor ortada çorap falan bırakmaz) ve çocuğumuz olmamasına rağmen ev işi yoruyor beni ne olursa olsun hep kadına kalıyor işler gibi geliyor bana. Bilmiyorum %50 iş paylaşımı yapan var mı gerçek anlamda.
Bu nedenle gerçekten kadının kararı önemli. Bir de ilk bebeğinizi de desteksiz büyütmüşsünüz zaten.
Ben de dağınık bir insanimdir, gözüme görünmez pislik falan. Sanmıyorum birinin pis coraplarini tül altından toplayayim. Kendi bilir , böyle olursa b.kunda boğuluryenGEnC evlenmekten korktun değil mi?
Neden 2. çocuk yapmak zorunda hissediyorsunuz ve kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz ki?Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Oturmaya başaldıktan sonra dönem çok kolay küçük olan oturup oynuyor rahatladım bazen yürütece koyuyorum geziyor evin içinde ben süpürge yaparken dolaşıyor falan bide yumuk yumuk oldu yemeye doyulmuyoAraları 20 ay olan iki oğlan annesiyim ben de. Küçük henüz 1 aylık. Şu an alışma dönemindeyiz. Bazen ikisi birden ağlayınca işler sarpa sarıyor 10. Ayda durumlar nasıl acaba.
Aşırı haklı bir yorumOğlum da istemiyor .
“Bir evde bir cocuk olur o da benim .” diyor
Neden böyle olmasını kabullendiniz ki? Yani anladığım kadarıyla hem işte hem evde çalışıyorsunuz. Mantıklı mı bu? Gerekirse biraz kavga edip eşinizin ev işi ve yemek yapmasını sağlayın.Ya ben bir de yeni evliyim de. Eşim düzenli olan birisi olmasına rağmen (yani evi dağıtmıyor ortada çorap falan bırakmaz) ve çocuğumuz olmamasına rağmen ev işi yoruyor beni ne olursa olsun hep kadına kalıyor işler gibi geliyor bana. Bilmiyorum %50 iş paylaşımı yapan var mı gerçek anlamda.
Bu nedenle gerçekten kadının kararı önemli. Bir de ilk bebeğinizi de desteksiz büyütmüşsünüz zaten.