How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

Yorumlari ve cevaplarini biraz okudum,olduda kafasina tas dusse ve evlenmeyi kabul etse,bu adamla mutlu olamazsin gibi,garip itici bir karakteri var...cocuk sevmiyor,evli arkadaslarina bile tahammulu yok,oldukca bencil rahatina pek ala duskun...adam resmen olsanda olur olmasanda olur kafasinda.Bu adamla evlensen ne olur resmen omur torpusu gibi birsey olan sana olur,zaten baskasiylada olmaz korkma kim ne yapsin bu adami derler ya evlat olsa sevilmez aynen oyle yani
Ya guldum , arkadaslarimiz da oyle diyor onu kim ceksin diye ama bi alici cikar gerci mutlu olamaz gibi geliyor

Mesela is ortamimdaki erkekler her gun evlilikten sikayet ediyor simdiki aklim olsa evlenmem hatun baski yapti diyor hepsi bu kafada. Hic biri de onla uyuyup uyanmak icin demiyor. Kadinlar daha duygusal belki, elbette duygusal esleri olan uyeleri genellemeye sokmuyorum.

Macerayı sevmediğim ve özlem duygusuyla başetmeyi yorucu bulduğum için evlendim.Eşim evlilik kriterlerime uygundu tabii ki ve birlikte zaman geçirmek için bir ton dedikoducu insanı aşmamız gerekiyordu o zamanlar, ugraşmayalım dedik evlendik.Bu arada ben merhametten yoksun insanların içinde yetişmiş biri olarak eşimin merhametine kapıldım büyük eksiklikti bu benim dünyamda ve bu eksikliği onunla onardım..Böyle sebepler işte..

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Aklından zoru olan dert sahibi olmak isteyen evlenir :bicak:

Uzun yorum yazan kız geldi <--
Erkek arkadasinizla beraber "Erkekler ne söyler, kadınlar ne anlar" filmini seyredin :) orada aynı sizin durumunuzda olan bir kadın var ve erkek arkadaşı evlenmek istemiyor. Sonunda kız arkadasini anlıyor ve uzun uzun düşünüp doğru olan nedir buna yoğunlaşıyor. Filmin tek olayı bu değil tabi. Film sadece buna yoğunlaşmıyor. Arada diğer çiftlerin veya çift olmaya çalışanların hikayelerini de anlatıyor. Ama size benzeyen çift benim epey dikkatimi çekmişti :)

Ben eşimle sadece beraber uyuyup uyanmak için değil de, onu tamamiyle her anlamda hayatımda istediğim için evlendim. Hem duygu da hem resmiyette biz beraber geçelim istedim. Tamam birbirimizi zaten seviyorduk, kimseye de ispatlamamıza gerek yoktu ama bir erkek şunu düşünmüyor, her kız gelinlik giymek ister. O özel adamı bulduğu zaman bu güzel anı yaşamak ister. Yani bir kadın olarak buna ihtiyacımız var. Bu sadece aşktan ölmek anlamı taşımıyor. Biz bir kadın olarak bir erkeğin "Benim kadınım" hissini almak istiyoruz. 10 yıl da beraber olsanız nikahsız bu his yaşanmıyor. Nikahta keramet vardır sözü gerçekten çok doğru. Allah vergisi farklı bir şey düşüyor insanın kalbine. Ayrıca evlenince biteceğini düşündükleri heyecan, flört dönemi uzadıkça bitiyor aslında.

Bence sevgiliniz sorumluluktan kaçıyor. İmza atınca kendini boynuna tasma takılmış gibi hissedeceğini sanıyor. Şuan da istediği kızla beraber, resmiyetten korkuyor. Sizin gelinlik hayaliniz, birinin karısı olma hayalleriniz onun umurunda değil.

Ben şunu da merak ettim, sizden önceki en uzun ilişkisi ne kadar sürmüş? Atıyorum 5 yillik bir iliskiden sonra mi ayrilmislar? O zaman sıkıntı..

Biraz zaman verin. Sonra B planını uygulayın. Filmde ki gibi "Özür dilerim, fazla abarttım. Tek istediğim sensin. Evlenmemiz gerekmiyor. Senin için bunu yaparım. Sen önemlisin. Benim için çok değerlisin." vee sarıl :) belki biraz da dudak titremesi :)))) sonra sizi gelinlik bakarken yakalasın. Ama görür görmez kapat. Bir arkadaşını evlendiği için telefonda tebrik et. "Senin adına çok çook sevindimm" :)) böylece siz fedakar ama acısı içinde sevgili oluyorsunuz :)))) bence oda sizi mutlu etmek isteyecek.

Ayrıcaa "çocuk düşünmüyoruz" konusunda hemen kesin konuşmayın derim. Düşünmeyin ama zamana bırakın o işi de.

Kadın için evlilik gerekli bence. Gençlik güzellik gidince yanında kim kalacak?
İnsan kendini yalnız hisseder. Erkeklerin böyle bi derdi yok her yaşta yeni birini bulurum diye düşünüyorlar.
Evlilik karşılıklı bi protol iyi bir evlilikse de konfor bence.
Öğrenciyken faturalar, aidatlar, ev taşıma durumları bıkmıştım hepsinden. Şuan bu işleri eşim halkediyor.
Seni senden daha fazla düşünen, ihtiyaçlarını önemseyen, seni mutlu etmeye çalışan biri oluyor hayatında.
Herşeyi tek başına sırtlamak zorunda olmuyorsun.
Başına birşey gelse, hastalıkta zor durumda eşinin yanında olduğunu bilmek bile güven veriyor.
Toplumun sana bakışı değişiyor malesef bu ülkede bekar yalnız kadın olmak çok zor.
Bekarken esnaftan, kapıcıya kadar laf atmalar arkamdan bakmalar gibi gözle taciz olaylarına maruz kalıyordum. Evli kadına toplum biraz daha saygılı.

Ben sevdiğim adamla hayatı paylaşmak için evlenmek istedim. Eşim de benim sebeplerime ek olarak düzenli bir hayat da istedi ki evlenmeden önce düzenli bir hayatı yoktu.
Sevgilinizin söyledikleri mantıklı olabilir ama ortada duygu yok gibi geldi bana. Duygu yoksa bi ilişkiyi yürütmek ne derece mümkündür orasını bilemiyorum, hayırlısı olsun umarım sizin için.

Valla bu aralar iki yaramaz yuzunden insan niye cocuk yapar diye soruyorum,Allah eksikligini vermesin ama basta o duyguyu bilmezken yasayacagimiz zorlugu bilsek esimi 30_35ten sonraya ikna ederdim

Konuya donersek sahsi fikrim,gercekten seven kadin erkek farketmez,ayni evde yasamak,bir omru paylasmak ister.Evlilige sicak bakmiyorsa yeterince asik degildir

Ben eşimle yuva kurmak icin evlendim her anımi onunla paylaşmak için birlikte güzel anılar yaşamak için evlendim. Erkek arkadaşın evliliğe çok karşı ise ve düşünmüyorsa sadece sen düşünüyorsan evlenmeyi bence vaktini daha fazla boşa harcama...

Uzun yorum yazan kız geldi <--
Erkek arkadasinizla beraber "Erkekler ne söyler, kadınlar ne anlar" filmini seyredin :) orada aynı sizin durumunuzda olan bir kadın var ve erkek arkadaşı evlenmek istemiyor. Sonunda kız arkadasini anlıyor ve uzun uzun düşünüp doğru olan nedir buna yoğunlaşıyor. Filmin tek olayı bu değil tabi. Film sadece buna yoğunlaşmıyor. Arada diğer çiftlerin veya çift olmaya çalışanların hikayelerini de anlatıyor. Ama size benzeyen çift benim epey dikkatimi çekmişti :)

Ben eşimle sadece beraber uyuyup uyanmak için değil de, onu tamamiyle her anlamda hayatımda istediğim için evlendim. Hem duygu da hem resmiyette biz beraber geçelim istedim. Tamam birbirimizi zaten seviyorduk, kimseye de ispatlamamıza gerek yoktu ama bir erkek şunu düşünmüyor, her kız gelinlik giymek ister. O özel adamı bulduğu zaman bu güzel anı yaşamak ister. Yani bir kadın olarak buna ihtiyacımız var. Bu sadece aşktan ölmek anlamı taşımıyor. Biz bir kadın olarak bir erkeğin "Benim kadınım" hissini almak istiyoruz. 10 yıl da beraber olsanız nikahsız bu his yaşanmıyor. Nikahta keramet vardır sözü gerçekten çok doğru. Allah vergisi farklı bir şey düşüyor insanın kalbine. Ayrıca evlenince biteceğini düşündükleri heyecan, flört dönemi uzadıkça bitiyor aslında.

Bence sevgiliniz sorumluluktan kaçıyor. İmza atınca kendini boynuna tasma takılmış gibi hissedeceğini sanıyor. Şuan da istediği kızla beraber, resmiyetten korkuyor. Sizin gelinlik hayaliniz, birinin karısı olma hayalleriniz onun umurunda değil.

Ben şunu da merak ettim, sizden önceki en uzun ilişkisi ne kadar sürmüş? Atıyorum 5 yillik bir iliskiden sonra mi ayrilmislar? O zaman sıkıntı..

Biraz zaman verin. Sonra B planını uygulayın. Filmde ki gibi "Özür dilerim, fazla abarttım. Tek istediğim sensin. Evlenmemiz gerekmiyor. Senin için bunu yaparım. Sen önemlisin. Benim için çok değerlisin." vee sarıl :) belki biraz da dudak titremesi :)))) sonra sizi gelinlik bakarken yakalasın. Ama görür görmez kapat. Bir arkadaşını evlendiği için telefonda tebrik et. "Senin adına çok çook sevindimm" :)) böylece siz fedakar ama acısı içinde sevgili oluyorsunuz :)))) bence oda sizi mutlu etmek isteyecek.

Ayrıcaa "çocuk düşünmüyoruz" konusunda hemen kesin konuşmayın derim. Düşünmeyin ama zamana bırakın o işi de.
Oncelikle zaman ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim. Evlilik onun icin ozgurluk kisitlamasi evet , kendi evinde kendi pisliginde duzensizliginde beni delirttigi karmasasindan cikip benim duzenime girecek olma fikri onu boguyor. Duzen tertip hakgetire. Bu bile onun icin onem teskil ediyor esaret olarak .

Arkadaslarim evlendikce ben onlari tebrik ettikce bana sinir geliyor o ise bunlar deli mi evleniyor modunda. O yazdiginiz son senaryo bize imkansiz :)) ben seni oyalamak istemiyorum demisligi cok zira...boyle bir hayat istiyorsan ozgursun demisti :(

Hepinize degerli fikirleri icin tesekkur ederim. Muhtemelen ayrilmam benim icin en hayirlisi. Sadece gücsuzum, onu cok seviyorum ve malesef onun tam zitti olarak duygusal bir yapidayim. Kendimi daha ne kadar dusurebilirim diye dusundum yorumlar geldikce. Umarim bu gucu kendimde bulurum...
Bende başkasını çok seviyorum çok aşığım dediğim dönemde eşimle tanıştım.
Oda güçsüz, arkamda duramayacak biriydi bu ilişki evliliğe gidiyor diye rahatsız oluyordu. Bir çırpıda sildim attım onu. Eşime şans verdim o kişiyi beklesem hala bekliyor oluyordum.
Ben nişanlandıktan sonra değerimi anladı çok yazdı, iletişim kurmaya çalıştı asla arkama bakmadım.
İradeli ve kararlı olmak gerekiyor böyle durumlarda.

Valla evli miyim değil miyim bilmiyorum... Buradaki herkes aynı yatağı paylaşmak, beraber uyumak uyanmak, birbirine zaman ayırmak, birbirini anlamak falan demiş. Yani mutlu bir evlilikte olması gereken şeyleri sıralamışlar. İki yıllık evliyim bu sıralananlar gittikçe azalıyor üstüne daha beter şeyler geldi. Bir değil bin derdim var diye konu açtım oradan bakabilirsiniz. İşte burada linki:https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bir-degil-bin-derdim-var.1064952/

Şahsen ben evlenmeden önce daha çok değer verdiğini hissediyordum eşimin. Şimdi evde olduğu zamanlarda ya arkadaşlarıyla telefonda konuşur ya da elindeki telefondan kafasını kaldırıp benimle ilgilenmez. Niye evlendiğimize gelirsek meşrulaştırmak istedik ilişkimizi ve aynı çatı altında olmak istedik sevdiğimiz için. İyi güzel niyetle başladık anlayacağınız. Şimdi bebişimiz de var ve en güzel tarafı bebişimiz diye düşünüyorum. Onca kötü sayılabilecek şeye rağmen eşimle aynı evde olmak aynı yastığa baş koymaya çalışmak :) (ayrı yatıyor bu aralar) güzel. Yani seven insan bence ayrı kalmak istemez ve evlenmemeyi tercih etmez diye düşünüyorum. Seven insan eşim gibi yapar mı hoş onu da bilmiyorum ama neyse :KK43: Sizinki de benimki de sevmiyor sanırım :KK43:(

Hepinize degerli fikirleri icin tesekkur ederim. Muhtemelen ayrilmam benim icin en hayirlisi. Sadece gücsuzum, onu cok seviyorum ve malesef onun tam zitti olarak duygusal bir yapidayim. Kendimi daha ne kadar dusurebilirim diye dusundum yorumlar geldikce. Umarim bu gucu kendimde bulurum...
Ben de benzer sebeplerden ayrilmak zorunda kaldim bundan 6 ay önce .adam evlenmek istemiyor benimle zaten istemiyormus ... hayir madem hic bir dusuncen yok neden beraber olalim diye çabaladik o kadar sacma geliyor ki ..birak naparsa yapsin kim cekerse ceksin eminim bu adamlari cekecek kadin yoktur biz simarttik tepemize cikti simdi de elinde boyle tuttugunu dusunuyodur belkide bunu da kabul eder yola devam ederiz diyodur bence kabul etme ..ben kabullenemedim cekip gittim beni durdurmadi bile o anki yuz ifadesini unutamam...

Neden evlendim?!
1.Sevdigiminle hayatimin geri kalanini yasamak icin
2. Her daim birlikte vakit gecirmek icin
3. Kendi ayaklarimizin uzerinde durmak icin
4. Sorumlukuk sahibi olmak istedigimiz icin
5. Cocuk sahibi olmak icin
6. Mutlulugu huzurlu birbirimizde buldugumuz icin
7. Imanimizin yarisini tamamlamak icin

Esimde 29 yasindaydi benimle evlendiginde ve bence bu yanlizlik korkusu yada yanlizliga alismak degil. Onyargili davranmak istemiyorum bu sadece benim dusuncem esiniz bence sorumlukuk sahibi olmaktan cekiniyor

Çocuk sahibi olmak için evlenen tayfadanım ben de. Birini çok sevmek onla yaşamak istemek benim için de evlilik nedeni olamazdı. Çünkü çok zor ve kendine ait kişisel bi alanın olmuyor evlilikte ki en çok bunaldığım şey budur benim kişisel alanımın ihlali. Ama çocuk istiyorum sizden farklı olarak bu yüzden evlenirim sanırım.

Sizin için evlilik tek çıkar yolsa onu da bunun icine sürüklemeden ayrılın ve aynı doğrultuda hayata baktığınız birini bulun bence. Inatla hırsla mutlu olacağınızı sanmıyorum

Back