• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zor işmiş bu evlilik

Dugun olmasa gelinlik olmayacak mi? Jean pantolonla mi evlenmek istiyorsunuz yani tur atacagiz diye? Ya da kayinaile dugun yerine gelinlik vs halletsin diye mi bekliyorsunuz? Yine de baskasinin parasiyla plan yapmaya calisiyorsunuz. Dugun istememeyi anliyorum da bu tarz istekleri yapmak kendi cebinize

mesele para değil işte. Tutar sadece çok gereksiz o parayla neler yapılır boyutunu anlatmak için yazıldı

Düğün elbette sizin düğününüz ama bu cümlenin arkasına saklanıp ailenin tüm isteklerini yok saymak doğru gelmiyor bana. Düğüne gelecek insanlar zaten sizin için değil anne/babalar için gelecek. Düğün hem takılan takıları geri almak hem çevreye gösteriş yapmak için yapılan bir olay. Ben kına gecesi hiç sevmem hiç de istemiyordum ama annem çok ısrar etti sırf onu kırmamak için tamam dedim. O önemsiyordu çünkü tek kızım var ben kendime yapmamıştım hep içimde kaldı sana yapmak istiyorum dedi. İkimizin isteklerini harmanlayıp bir organizasyon hazırladık. Tamamen kendi isteklerinizden vazgeçmeyin neticede evlenen sizsiniz ama ailelere de kulak verilmeli. Orta bir yol bulun bence. Asla ama asla istemiyorum diyorsanız da kararınız arkasında durun. Rest çekin istemiyorum gelmeyeceğimi olmayacak diyin. Kafanıza silah dayayıp zorla getirecek değiller neticede

Tam olarak benim tarafım da sizin gibi düşünüyor. Anne babaya geliyorlar sana gelmiyorlar diyorlar. Benim kafamda da madem düğün oluyor önce bi nikah yapıp en azından sonra düğün yapmak var. İsteyen istediğine gelsin.

Nişanlım ailesine maalesef bir şey diyemiyor.
Bu cümle size büyük bir ikaz, zira evlendikten sonra "Eşim ailesine maalesef bir şey diyemiyor." yazacaksınız. Boşuna dememişler nişan evliliğin provasıdır diye.

Bu cümle size büyük bir ikaz, zira evlendikten sonra "Eşim ailesine maalesef bir şey diyemiyor." yazacaksınız. Boşuna dememişler nişan evliliğin provasıdır diye.

Düğün değilde hakaret atıyorum aileye karşı ezdirme vs olsa direk atardım. Ama Şuan düğün aileler için yapılır mantığı olduğu için bir şey yapmıyorum.

Düğün değilde hakaret atıyorum aileye karşı ezdirme vs olsa direk atardım. Ama Şuan düğün aileler için yapılır mantığı olduğu için bir şey yapmıyorum.
en azından sizin kabul edebileceğiniz ölçülerde bir düğün yapılmıyor gibi anlıyorum ben yazdıklarınızdan. Düğün salonu değil de ben kır düğünü ne bileyim çalgı çengi değilde bir yemek organizasyonu va istiyorum deseydiniz kabul görevek miydi ve nişanlınız bunu dile getirebilecek miydi

en azından sizin kabul edebileceğiniz ölçülerde bir düğün yapılmıyor gibi anlıyorum ben yazdıklarınızdan. Düğün salonu değil de ben kır düğünü ne bileyim çalgı çengi değilde bir yemek organizasyonu va istiyorum deseydiniz kabul görevek miydi ve nişanlınız bunu dile getirebilecek miydi

Sanmıyorum 🤦🏻‍♀️ organizasyonu tamamen karşı taraf yaptı

Sanmıyorum 🤦🏻‍♀️ organizasyonu tamamen karşı taraf yaptı
O zaman senin durum aileler için yapılır düğün diye birşey demiyorum o sebeple durumunu geçmiş. Dedenin ismi ne inşallah seviyorsundur muhtemelen erkek olursa o kız olursa babanne ismi kendini alıştır bunlara. Ortak müşterekte bile buluşamayacağınızı düşünüyorsan seninki gerçekten bambaşka.

Ay ben hic düğün istemiyordum, eşimin ailesi çok ısrar edince neredeyse kavga çıkacaktı ki sonra dediler ki nikaha çok gelen olmaz takı az olur, düğüne çok gelir. İyi be dedim en azından para gelecek 😅 dedim tamam o zaman yapalım ama hiçbir şeye maddi manevi karışmam, misafir gibi gelir giderim. Onlar tabi muhtemelen he he demişlerdir içinden ama sonuç olarak ben düğünden bir gün önce geldim şehirlerine, mekana bile gitmemiştim. Düğüne misafir gibi gittim, bütün düğün boyunca da arkadaşlar masasında oturdum güldük eğlendik. Videoda taki töreni, çiçek atma ve pasta kesme dışında hiç görünmüyorum😆 kimse de şikayetçi değil valla benim için yapılmamış belli ki kendileri içindi zaten

O zaman senin durum aileler için yapılır düğün diye birşey demiyorum o sebeple durumunu geçmiş. Dedenin ismi ne inşallah seviyorsundur muhtemelen erkek olursa o kız olursa babanne ismi kendini alıştır bunlara. Ortak müşterekte bile buluşamayacağınızı düşünüyorsan seninki gerçekten bambaşka.

😥😥

Israr edin öyleyse, gerekirse siz konuşun karşı tarafla. Ailesine söz geçiremiyor diyorsunuz, umarım bile bile lades olmaz. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Ay ben hic düğün istemiyordum, eşimin ailesi çok ısrar edince neredeyse kavga çıkacaktı ki sonra dediler ki nikaha çok gelen olmaz takı az olur, düğüne çok gelir. İyi be dedim en azından para gelecek 😅 dedim tamam o zaman yapalım ama hiçbir şeye maddi manevi karışmam, misafir gibi gelir giderim. Onlar tabi muhtemelen he he demişlerdir içinden ama sonuç olarak ben düğünden bir gün önce geldim şehirlerine, mekana bile gitmemiştim. Düğüne misafir gibi gittim, bütün düğün boyunca da arkadaşlar masasında oturdum güldük eğlendik. Videoda taki töreni, çiçek atma ve pasta kesme dışında hiç görünmüyorum😆 kimse de şikayetçi değil valla benim için yapılmamış belli ki kendileri içindi zaten

Pasta kesme kısmını iptal edeyim bak iyiki yazdın 😄 sinirim bozuldu bende bi köşeye geçip oturcam valla. Erken bitiririm diye düşünüyorum. Sonra vınn

Tam olarak benim tarafım da sizin gibi düşünüyor. Anne babaya geliyorlar sana gelmiyorlar diyorlar. Benim kafamda da madem düğün oluyor önce bi nikah yapıp en azından sonra düğün yapmak var. İsteyen istediğine gelsin.

O dediğiniz genelde kalabalık nikah küçük bir düğün için geçerli olabilir. Diğer türlü insanları ikiye bölmek olur çünkü zaten keskin bir sınırlama olmaksızın düğüne çağıracaklar herkesi. İnsanlara da eziyet böyle nikaha katıl, sonra hazırlan tekrar bir daha düğüne katıl. Yakın akraba her ikisine de katılır mutlaka. Size asıl en büyük eziyet olur tekrar gelinlik giy saç makyaj yap. Kusura bakmayın ben mi yanlış anladım acaba düşüncenizi farklı günlerde mi nikah düğün düşünüyorsunuz?

Siz veya eşiniz ağlama boyutuna gelmemişsiniz çünkü istemiyor olmak değil tercih etmiyormuşsunuz ve aileler edince uyalım demişsiniz. Konu sahibesi asla istemiyor ve ağlayacak kadar üzülüyor. Buna rağmen birşey yapılmıyor. Sizin durumunuz farklı
Çünkü bunun için ağlamak çok da mesele gibi görünmüyor olabilir. Konu sahibi kızmasın ama düğün yapmıyorlar diye ağlayanı anlarım içinde kalır ömür boyu ama düğün yapacağız demelerinde ağlanacak bir şey yok. En kötü beyaz elbise giyip bi köşedr oturur yani bu kadar ağlayacak max be olabilir diyorum ki karşı taraf da muhtemelen böyle diyordur

Çünkü bunun için ağlamak çok da mesele gibi görünmüyor olabilir. Konu sahibi kızmasın ama düğün yapmıyorlar diye ağlayanı anlarım içinde kalır ömür boyu ama düğün yapacağız demelerinde ağlanacak bir şey yok. En kötü beyaz elbise giyip bi köşedr oturur yani bu kadar ağlayacak max be olabilir diyorum ki karşı taraf da muhtemelen böyle diyordur
Öyle demeyin tepkiler kişiseldir sizin için basit birşey olabilir ne var kenarda oturur gözüyle bakılabilir ama demek ki onun için üzücü birşey. Gerçi ben son yazışmalardan sonra konu sahibesinin düğünden dolayı değilde içten işe nişanlısının onu korumayacağının ve ailesinin ağzına bakacağının farkında olduğu için gerildiğini düşünüyorum. Orta yolu bulmak için istediklerini söylesen kabul görür müydü dedim hayır dedi çünkü. Sizin durumla burdaki durum tamamen farklı bence.

Öyle demeyin tepkiler kişiseldir sizin için basit birşey olabilir ne var kenarda oturur gözüyle bakılabilir ama demek ki onun için üzücü birşey. Gerçi ben son yazışmalardan sonra konu sahibesinin düğünden dolayı değilde içten işe nişanlısının onu korumayacağının ve ailesinin ağzına bakacağının farkında olduğu için gerildiğini düşünüyorum. Orta yolu bulmak için istediklerini söylesen kabul görür müydü dedim hayır dedi çünkü. Sizin durumla burdaki durum tamamen farklı bence.
Muhtemelen öyle bir durumdur. Çünkü dediğiniz gibi tepkiler kişisel olabilir ama hayatın da bi olağan akışı vardır. Karşı taraf çok baskın olabilir

Kimse konu sahibini anlamamış
O daha çok " ayy ne güzel işte daha ne istiyorsun keşke yerinde olsam" minvalinde yorumlar bekliyordu yoksa istemiyor değil
İstemediği şeyi bugün 2 yaşında çocuk yapmıyor o mu yapacak
Bariz hava atma konusu
Bence öyle değil çünkü bir yıldan fazla zamandır asla düğün istemediğini,hatta bu uğurda konsolosluk istediğini falan yazıyordu. Hatta burada basit bir nikah bile istemiyor, komple herkesten uzakta evlenmek istiyordu.
İkinci evliliği, çok fazla duyulsun istemiyor.
Salak bir akrabanin densiz bir laf edip huzurunu kaçırmasını istemiyor.
Kendi akrabalarının çoğunu sevmiyor, yakın akrabalarından konuşmadığı insanlar var. Düğün olsa tonlarca kişi erkek tarafından gelmişken kendisinin üç beş insan getirmesinin stresini, insanların 'kiz tarafı niye gelmemiş, ailesi istemiyor mu, kız onlarla konuşmuyor mu, neden???' diye dedikodu yapmasını istemiyor.
Bir sürü şey var yani aklında.
Ben istememesine hak verdim, ama bu kadar pasif kalan adamla evlenmeyi hala istemesine hak veremedim.

Hayalim şık bir nikah sonrasında olursa yurt dışı olmazsa da TR turuyken şimdi nişanlımın ailesinin akrabaları için düğün organize ediyoruz. Senin tarafın yok mu diyecek olursanız evet var ama ben düğün yapmak istemiyorum dediğimde kimse karşı çıkmadı çıkmaz. Aileler tanıştıktan sonra işler kontrolden çıkktı. Ne var nikaha gelseler diyorum ona da yok. Ne gelinlik bakasım var ne davetiye verilen paraya acıyorum.
Nişanlım ailesine maalesef bir şey diyemiyor. Onlarda kendilerince haklı olabilir ama
yok yere salona 40 k verecekler. Pavyon ışığı gibi Işıl Işıl salonda çiftetelli oynamak istemiyorum. Ağlıcam.
Biliyor musunuz ben çocukken babam bulunduğumuz ilin en iyi okestracılarındandı ama buna rağmen ben büyük bir düğün istemiyordum ama ailem tabii ki düğün istediği için yaptık o nişanı ve sözü aynı anda evde kutladık sonrasında gençler olarak nişan sonrası parti yaptık kına gecesi hiç istemedim ama annelerimizin gönlü olsun diye yaptım kesinlikle İyi ki yapmışım aşırı eğlendim bindallılar giydim Düğünde de çok eğlendiğim en çok ben oynadım deşarj oldum o kadar düğün stresini eğlenirdik atlattı sonra bir balayı oh daha ne olsun bence bir şans verin mesela düğün öncesi atıyorum bir ay önce kız kıza bir bekarliga veda yapın. Fikriniz değişecek❤️ (dans etmek oynamak size göre değilse ona diyecek söz yok tabi )

Düğün istemiyorsunuz ama düğün salonunuz size danışılmadan tutulmuş bile? Enteresan geldi bana, çünkü her ne kadar salonun parasını kendileri ödeyecek olsa da size ve nişanlınıza danışılarak, gezilerek, sizin de onayınız alınarak yapılmalıydı. Hatta artık gelin ve damat kendileri gezip tutuyorlar yeri, parayı verecekse yine ailesi versin. Onların seçip tutması ve sizin bundan bi haber olmanız tuhaf. Tarihte okeyleştiniz mi bari?
Ve bence düğün istiyor olmaları sorun değil, sorun yukarıda bahsettiklerim ve nişanlınızın sizin istemediğinizi bildiği halde hiç bir yorumda bulunmaması.

Back
X