• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zor işmiş bu evlilik

Benimkiler kızım omlarında evladı düğün istemek hakları diyor.

Sizden para çıkacak mı? Balayınız vs etkilenecek mi? Nişanlınız iptal etmeyi kabul etmiyorsa şu şu şu şekilde olursa yaparım oda senin için birdaha bana asla böyle şeylerle gelme deyin madem. Bilemedim ki ya ama bence nişanlınız sizi çok üzer. Eskiden ne diyordu siz hayallerinizi paylaşınca? İş ciddiye binince mi düğüne döndü mevzu. Ya düğün dernek yapmayan birsürü insan avr bunların ailesi armut kabuğu mu? Ne çok anlam yükleniyor herşeye.

Niye bugun ailesine bir şey diyemeyen erkek yarın şöyle olur böyle olur diye ön yargılı davranılmış anlamadım. Eşim düğünü hiç istemedi. Ben de istemedim ama benim ailem çok baskı yaptı ben de gidip aileme baskı kurmadım tabularınızı yılacaksınız diye. Onların gelenekleri de bu yıkmak için uğraşmak istedim ne olurdu yani bir düğün yapıverirdim ne kaybettirirdi. Düğünü yaptık iyi ki biri gidip bugun ailesine hayır diyemeyen kadın sana ilerde neler yapar dememişler

Bende düğün istemedim eşim de istemiyordu ailesini ikna etti bi şekilde düğün olmadı. Nikahtan çıktım gelen nikaha geldi az ve öz oldu. Kendim zevk alsam neyse de başkası için düğün yapmam :) Nişanlının da düğün istemediği halde ailesine söz geçirememesi sıkıntı sanki..

Sizden para çıkacak mı? Balayınız vs etkilenecek mi? Nişanlınız iptal etmeyi kabul etmiyorsa şu şu şu şekilde olursa yaparım oda senin için birdaha bana asla böyle şeylerle gelme deyin madem. Bilemedim ki ya ama bence nişanlınız sizi çok üzer. Eskiden ne diyordu siz hayallerinizi paylaşınca? İş ciddiye binince mi düğüne döndü mevzu. Ya düğün dernek yapmayan birsürü insan avr bunların ailesi armut kabuğu mu? Ne çok anlam yükleniyor herşeye.
Yok çıkmayacak. Bana bıraksalar bir iki aile büyüğü tamam. 😒

İstemiyor ve hayır diyemiyor.
Eee, yarın çocuğun ismini muzaffer koymak istediklerinde, doğum zamanı ailecek gelip yardım için üç ay yerleşme kararı aldıklarında, siz bebek mikrop kapmasin diye kimseyi istemezken ayıp olur diye yedi duveli evinize getirip çocuğunuzu elden ele herkese verdiklerinde, mucuk mucuk optuklerinde, 'su arsayı siz alın,biz üstüne size de ev Yapıcaz' vs benzeri şeylerle sizi dusunmediginiz masraflara sokmak istediklerinde, bayramda seyranda ve yıllık izinlerde onlarda kalmanızı istediklerinde, siz karşı çıkarken pipiyi kestik diye sünnet düğünü yapmak istediklerinde, 'cocugu bırakın yazın bizde kalsın,koşar eder koyde' diye direttiklerinde vs vs vs
İkinizin de istemedigi durumlarda hayır diyebilecek mi? Yoksa ailesine ses çıkaramadığı için senin anlayış gostermeni mi bekleyecek?

Abla sen misin? :D Ablamda ayni sizi kafadan di. Sirf annem israr etti diye dügün yaptilar. Ben bu kadar motivasyonsuz gelin damat hayatimda görmedim. Ablamin gelinlik secmesi: "Ha tamam bu olsun gelinlik ve beyaz". "Ama abla en azindan bir kac tanesini deneseydin". "Ben bu tantanayi istemiyorum ki"..Yani o konuda sizi iyi anliyorum. Nisanliniz da belli ki ayni durumda. Allah kolaylik versin. Istemeyeni niye zorlarlar hic anlamiyorum. Ilerde cocuklarim dügün istemese israr etmem mesela

Abla sen misin? :KK70: Ablamda ayni sizi kafadan di. Sirf annem israr etti diye dügün yaptilar. Ben bu kadar motivasyonsuz gelin damat hayatimda görmedim. Ablamin gelinlik secmesi: "Ha tamam bu olsun gelinlik ve beyaz". "Ama abla en azindan bir kac tanesini deneseydin". "Ben bu tantanayi istemiyorum ki"..Yani o konuda sizi iyi anliyorum. Nisanliniz da belli ki ayni durumda. Allah kolaylik versin. Istemeyeni niye zorlarlar hic anlamiyorum. Ilerde cocuklarim dügün istemese israr etmem mesela

Ablanızı anlıyorum🌸 büyükleri kırmak istememişler. Bende gelinlikte öyle olucam sanırım ☺️

İstemiyor ve hayır diyemiyor.
Hayır diyemiyor kısmı sizin için çok önemli bir ipucu. Şimdiden böyleyse evliliğinizde de sizin istekleriniz ya da istemedikleriniz konusunda hayır diyemeyecekse işiniz var demektir. Ben istemedim ve yaptırmadım mesela. Çok da memnunum. İyiki de yapmamışız düğün.

Bende düğün istemedim eşim de istemiyordu ailesini ikna etti bi şekilde düğün olmadı. Nikahtan çıktım gelen nikaha geldi az ve öz oldu. Kendim zevk alsam neyse de başkası için düğün yapmam :) Nişanlının da düğün istemediği halde ailesine söz geçirememesi sıkıntı sanki..

Söz geçirememe değilde söylemedi bile 🙈 hani söylese söz geçiremese neyse

Hayır diyemiyor kısmı sizin için çok önemli bir ipucu. Şimdiden böyleyse evliliğinizde de sizin istekleriniz ya da istemedikleriniz konusunda hayır diyemeyecekse işiniz var demektir. Ben istemedim ve yaptırmadım mesela. Çok da memnunum. İyiki de yapmamışız düğün.

Ay ne güzel sizin adınıza çok sevindim 🌸

Niye bugun ailesine bir şey diyemeyen erkek yarın şöyle olur böyle olur diye ön yargılı davranılmış anlamadım. Eşim düğünü hiç istemedi. Ben de istemedim ama benim ailem çok baskı yaptı ben de gidip aileme baskı kurmadım tabularınızı yılacaksınız diye. Onların gelenekleri de bu yıkmak için uğraşmak istedim ne olurdu yani bir düğün yapıverirdim ne kaybettirirdi. Düğünü yaptık iyi ki biri gidip bugun ailesine hayır diyemeyen kadın sana ilerde neler yapar dememişler

D mi. Eşiniz öyle düşünse ne saçma olurdu halbuki elinizden bişi gelmiyor. Kırmak istemiyorsunuz . Ama eşinizi de anlıyorum o strese kalabalığa girmek istememesini

Siz veya eşiniz ağlama boyutuna gelmemişsiniz çünkü istemiyor olmak değil tercih etmiyormuşsunuz ve aileler edince uyalım demişsiniz. Konu sahibesi asla istemiyor ve ağlayacak kadar üzülüyor. Buna rağmen birşey yapılmıyor. Sizin durumunuz farklı

Back
X