İsterse bizim taraftan bir kişi gelsin o kadar umrumda değil ki artık. Zihnen o kadar yorgunum ki. Aynen bir salon dolusu insan içine girmek oynamak kabus gibi. hadi girdin diyelim O düğün saçı duvak..
düğüne gelen abiyeli insanlar..
Bide erkek arkadaşım sağolsun beni konsolosluk nikahına ikna ettikten plan yaptıktan sonra böyle birşeyin kontrolümüzden çıkması iyice gerdi beni. Aşırı kızGınım madem annen babam böyle bana neden yurt dışı nikahı diyorsun ki. Bunu sorduğumda o da bir şey diyemiyor. O da oynamaktan nefret eden akraba ilişkisi olmayan biri. Ama bu onu haklı çıkarmıyor
Ama aynı zamanda ailesine 'biz istemiyoruz' demeyen biri.
Neyse ya, madem kabul ettin, canını sıkmayacak şekilde hallet.
Mesela gelin başı diye gitme, normal dalgali doğal maşa yaptır, ya da dağınık topuz..eşinden dostundan bu işlerden anlayan biri de şunu taksın sacina
Oldu bitti, duvaksiz , çiçek gibi gelin olursun.
Kuaförde de öyle saatler harcamazsin.
Makyaj için internette takip ettiğin sevdiğin biri varsa eve getirttirirsin. Ya da düğüne kuaföre verilecek paradan sevgilin sana mac fondöten,rimel,kontur falan alsın. Bu işlerden anlayan arkadaşın sana doğal bir makyaj yapsın evde. Yok mu böyle eşin dostun? Bizim sulalede bir kız var , kalabalıkta o süsler herkesi, mis gibi eyeliner çeker falan

eski iş yerimde de vardı böyle biri. Eminim senin çevrende de kokoş, makyajdan anlayan bir kız vardir. Rica etsen seni kırmaz düğün günü.
Ayrıca tarlatanli gelinlik giyme.
Daha basit, giymek için insanların seni sıkmak zorunda kalmayacağı, tuvalete gitmek için kimseye muhtaç olmayacağın, tatlı bir model seç. Dolap gibi sitelerde aldığının çok çok daha altına ikinci el gelinlik satan tonla insan var,onlara bak.
Altınları aileye kaptırmazsan da altınlarla bir plan yap sonrası için, maldivlere gitmek olur, Rusya'da kış tatili olur...
Yani ileriki tatiller için bir gün çekmen gereken bir görev olarak düşün, keyif almaya bak