• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zor işmiş bu evlilik

İsterse bizim taraftan bir kişi gelsin o kadar umrumda değil ki artık. Zihnen o kadar yorgunum ki. Aynen bir salon dolusu insan içine girmek oynamak kabus gibi. hadi girdin diyelim O düğün saçı duvak..
düğüne gelen abiyeli insanlar..
Bide erkek arkadaşım sağolsun beni konsolosluk nikahına ikna ettikten plan yaptıktan sonra böyle birşeyin kontrolümüzden çıkması iyice gerdi beni. Aşırı kızGınım madem annen babam böyle bana neden yurt dışı nikahı diyorsun ki. Bunu sorduğumda o da bir şey diyemiyor. O da oynamaktan nefret eden akraba ilişkisi olmayan biri. Ama bu onu haklı çıkarmıyor
Madem istemiyorsunuz, düşünmek bile yoruyor sizi, e niye duruyorsunuz? Arasanıza nişanlınızı, ya yurtdışı nikâhı olur ya da ayrılırız deyin. Benim isteğimi yerine getiremeyen adamla ne işim olur deyin. Normalde sessiz olan ben bile konu düğün olduğunda çıngar çıkartma kapasitesine sahibim. Siz de sesinizi çıkartın, ipleri kayın ailenin eline vermeyin şimdiden.

İsterse bizim taraftan bir kişi gelsin o kadar umrumda değil ki artık. Zihnen o kadar yorgunum ki. Aynen bir salon dolusu insan içine girmek oynamak kabus gibi. hadi girdin diyelim O düğün saçı duvak..
düğüne gelen abiyeli insanlar..
Bide erkek arkadaşım sağolsun beni konsolosluk nikahına ikna ettikten plan yaptıktan sonra böyle birşeyin kontrolümüzden çıkması iyice gerdi beni. Aşırı kızGınım madem annen babam böyle bana neden yurt dışı nikahı diyorsun ki. Bunu sorduğumda o da bir şey diyemiyor. O da oynamaktan nefret eden akraba ilişkisi olmayan biri. Ama bu onu haklı çıkarmıyor
Ama aynı zamanda ailesine 'biz istemiyoruz' demeyen biri.
Neyse ya, madem kabul ettin, canını sıkmayacak şekilde hallet.
Mesela gelin başı diye gitme, normal dalgali doğal maşa yaptır, ya da dağınık topuz..eşinden dostundan bu işlerden anlayan biri de şunu taksın sacina
Screenshot_2023-03-02-17-16-02-732_com.hsv.freeadblockerbrowser~2.webp
IMG_20230302_171647.webp

Oldu bitti, duvaksiz , çiçek gibi gelin olursun.
Kuaförde de öyle saatler harcamazsin.
Makyaj için internette takip ettiğin sevdiğin biri varsa eve getirttirirsin. Ya da düğüne kuaföre verilecek paradan sevgilin sana mac fondöten,rimel,kontur falan alsın. Bu işlerden anlayan arkadaşın sana doğal bir makyaj yapsın evde. Yok mu böyle eşin dostun? Bizim sulalede bir kız var , kalabalıkta o süsler herkesi, mis gibi eyeliner çeker falan 😂 eski iş yerimde de vardı böyle biri. Eminim senin çevrende de kokoş, makyajdan anlayan bir kız vardir. Rica etsen seni kırmaz düğün günü.
Ayrıca tarlatanli gelinlik giyme.
Daha basit, giymek için insanların seni sıkmak zorunda kalmayacağı, tuvalete gitmek için kimseye muhtaç olmayacağın, tatlı bir model seç. Dolap gibi sitelerde aldığının çok çok daha altına ikinci el gelinlik satan tonla insan var,onlara bak.
Altınları aileye kaptırmazsan da altınlarla bir plan yap sonrası için, maldivlere gitmek olur, Rusya'da kış tatili olur...
Yani ileriki tatiller için bir gün çekmen gereken bir görev olarak düşün, keyif almaya bak

Kendim için anlamlı bahaneleri yazdım. Yengeçin dediği gibi ikinci evliliğim yüzünden millet laf eder endişem yok önceden vardı şimdi yok daha doğrusu. Herhangi bir tepki duyarsam zaten bitiririm bu konu kırmızı çizgim. Erkek arkadaşımda biliyor herkes biliyor.
3 4 arkadaşım var ikinci evliliklerini çalgılı çengili yaptı hemde canı gönülden kına düğün vs . İçten gelen bir şey bu.
Ben düğün istemiyorum bu sadece.

O zaman dugun yapilirsa ben yokum diyiverin ne diyelim yani. Yok dugun yapilacaksa da bu kadar gerginligin alemi yok.

Ben de dugunlere bayilmiyorum ama 2-3 saatlik bir şey için bu kadar gerginlik, kaçma uğraşi vs vermek garip yani.
Zaten siz ödemiyorsunuz bile.
Ayrica gelinlige illa 20bin odemek gerekmiyor.
Gecen konusu acilinca bakmistim Oleg cassini gelinlikler vardi 12-10-8bine indirim vs de oluyor bazen ve hiçte kötü gorunen gelinlikler degildi.
İsteyince daha uyguna gelinlik bulunur bir şekilde, siz satin almaz kiralarsiniz vs.
Duguden sonra yine bir kac yer gezersiniz, tatil yapardiniz yani.

Yani sanki hayatiniz boyunca bir daha para gormeyecek gibi davranmaya da gerek yok ki. Yine turunuzu yaparsiniz, tatil yaparsiniz.🤷

Siz bilirsiniz ama asiri gerginlik hissi geciyor sizden, buradan bile.

Hayalim şık bir nikah sonrasında olursa yurt dışı olmazsa da TR turuyken şimdi nişanlımın ailesinin akrabaları için düğün organize ediyoruz. Senin tarafın yok mu diyecek olursanız evet var ama ben düğün yapmak istemiyorum dediğimde kimse karşı çıkmadı çıkmaz. Aileler tanıştıktan sonra işler kontrolden çıkktı. Ne var nikaha gelseler diyorum ona da yok. Ne gelinlik bakasım var ne davetiye verilen paraya acıyorum.
Nişanlım ailesine maalesef bir şey diyemiyor. Onlarda kendilerince haklı olabilir ama
yok yere salona 40 k verecekler. Pavyon ışığı gibi Işıl Işıl salonda çiftetelli oynamak istemiyorum. Ağlıcam.
Tatlım dolduruşa gelme… benim hayalim de iki kişilik bir evlilik nikahtı ancak eşim şunu söyledi; istersen ailemi düğün istemiyoruz diye ikna ederim ama çok üzülürler ve buruk kalırlar. Onların üzüntüsü de beni üzer… senin için çok önemliyse yine de bunu yaparım.
Bu laf üzerine düşünmedim çünkü eşimin mutluluğu çok önemli ve her ne kadar başrol sen olacak olsan da onlar da yıllardır oğullarını evlendirmenin hayallerini kuruyorlar:( dış değiller tamamen, onlar da hikayenin içinde. Oğlumun düğünü için hayaller kuran bir anne olsam ve gelinim reddetse çok kalbim kırılırdı. Gerek var mı? Senin için çokkk çok önemli değilse bence keyfine bak.
Ben düğüne tamam dedim ama gelinliğim saçım makyajım danslarım düğünde çalan bazı şarkılar sadece bana göreydi:) onlarla keyif aldım, eşimin ailesi de halayını çekti. Şimdi hepimiz mutluyuz. Kendin için önemini iyi düşün, orta düzey bir önemse başkalarının hayalleri de yaşansın bırak ❤️ eşim hala, düğün zamanında bu hoşgörüm için beni takdir eder:)

Ben mi tuhafım siz mi anlamadım, herkes nişanlıyı suçlamış aileyi suçlamış ama ailenin sizin düğün istemediğinizden haberi bile yok suçu nasıl olsun
Çocuk musunuz sizin istediklerinizi istemediklerinizi bir başkası dile getirsin diye bekliyorsunuz ağzınız diliniz yok mu
İş salon tutmaya gelene kadar sağolun ama düğün yapmayacaz niye demediniz
Salon tutulduktan sonra ezik gibi ağlayacağınıza buyurun bu salona verdiğiniz kapora biz düğünü iptal ettik çünkü ben istemiyorum neden demediniz
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok
Böyle pasif olursanız hayatınızı kendiniz değil başkalarına yönettirirseniz Allah’ın verdiği ağzı kullanmazsanız bir duruşunuz olmazsa kendi işinizi kendiniz görmez maşa kullanmak isterseniz daha çoook ağlarsınız
Şu durumda ne nişanlınız ne de onun ailesi ağlatmıyor sizi siz kendinizi ağlatıyorsunuz
O kadar anlamsız o kadar saçma ki

Evet daha önceden, hatta evlilik teklifi bile almadan önce sebepleriyle söylüyordu kesinlikle değil düğün,çekirdek ailenin geldiği nikah bile istemedigini.
Esas sebep ailesiyle arasının bozuk olması/ densiz saçma sapan akrablara sahip olması ve
Düğün olursa kalabalık erkek grubuna karşı kendisinin kimsesiz gibi kalması ve herkesin bu durumu konuşacak olması , diye hatırlıyorum ben.
Böyle bakınca istememek hakkı.
Bunları nişanlısına söyledi mi acaba. Hani bu sebepleri söyledi de kabul mü görmedi?

Nişanlın daha dakika bir gol bir, düğün konusunda bile senin değil ailesinin isteklerini ön plana koymuş. Bu evlilik çok sürmez. Sürerse de senin fedakarlık derecene göre sürer. Sen herhangi bir konuda ailesine itiraz ettiğin an sorunlar başlar. Eğer bugün buna okey olursan, yarın ilk okey olmadığın konuda birbirinizi yersiniz ve sen haksız konumda olursun. Buna göre davran.

Tatlım dolduruşa gelme… benim hayalim de iki kişilik bir evlilik nikahtı ancak eşim şunu söyledi; istersen ailemi düğün istemiyoruz diye ikna ederim ama çok üzülürler ve buruk kalırlar. Onların üzüntüsü de beni üzer… senin için çok önemliyse yine de bunu yaparım.
Bu laf üzerine düşünmedim çünkü eşimin mutluluğu çok önemli ve her ne kadar başrol sen olacak olsan da onlar da yıllardır oğullarını evlendirmenin hayallerini kuruyorlar:KK43: dış değiller tamamen, onlar da hikayenin içinde. Oğlumun düğünü için hayaller kuran bir anne olsam ve gelinim reddetse çok kalbim kırılırdı. Gerek var mı? Senin için çokkk çok önemli değilse bence keyfine bak.
Ben düğüne tamam dedim ama gelinliğim saçım makyajım danslarım düğünde çalan bazı şarkılar sadece bana göreydi:) onlarla keyif aldım, eşimin ailesi de halayını çekti. Şimdi hepimiz mutluyuz. Kendin için önemini iyi düşün, orta düzey bir önemse başkalarının hayalleri de yaşansın bırak ❤️ eşim hala, düğün zamanında bu hoşgörüm için beni takdir eder:)

Ne var çiftetelli oynayıver para senden mi çıkıyor mesajlarına kıyasla ne kadar naif yaklaşmıssınız. Teşekkür ederim 🌸

Bizim ülkemizde düğün olayı çok önemli. Ölen birisi için bile düğünü göremeden gitti gördü gitti vs derler. Bende düğüne harcanan masrafi çok gereksiz görüyorum bir kuruma hayır yapılsa o parayla daha makbul. Ama iste bunun hayalini kuran anne baba da çok. Benim tavsiyem sizin olmasını istediğiniz çerçevede bırakın yapsınlar sonrasında bi düğün bile yaptırmadi diye bu konu uzar da uzar daha çok canınız sıkılir. Mutluluklar diliyorum

Ben bu devirde düğün yapıp milleti doyuramam bi emekli maaşım var zaten der. Nikahtan gelecek olan olursa alırım yoksa yok diyo.
Bende diodum kimse kabul etmez onu çok beklersin ama isteywnde oluypmuş

Aa ne güzel umarım öyle bir gelin girer hayatınıza 🌸🌸 çok haklı 4 saat için kucak dolusu para dökmek dünyanın en saçma işi

Bizim ülkemizde düğün olayı çok önemli. Ölen birisi için bile düğünü göremeden gitti gördü gitti vs derler. Bende düğüne harcanan masrafi çok gereksiz görüyorum bir kuruma hayır yapılsa o parayla daha makbul. Ama iste bunun hayalini kuran anne baba da çok. Benim tavsiyem sizin olmasını istediğiniz çerçevede bırakın yapsınlar sonrasında bi düğün bile yaptırmadi diye bu konu uzar da uzar daha çok canınız sıkılir. Mutluluklar diliyorum

Teşekkür ederim 🌸 evet eminim yapılmazsa senelerce konuşulur

Evet çok haklısnız ama artık kafanıza takmayın. Eşinizin ailesi açısından bakarsak onlarında oğlu evleniyor. Bazı aileler düğünü çok önemser. Oğlu ve gelininin düğününü görmek isterler. Ben de sizin gibi önemsemiyorum ama bazı aileler için illaha o düğün yapılıp, oynanacak.mesela benim tarafımda düğün çok önemsenir, yapmamak çok ayıptır ve değer vermemek anlamına gelir. Asgari ücretle geçinen biri bile kredi çekip düğün yapar. O nedenle saygı duyuyorum. Çok istiyorlarsa yapsınlar. Eşimin tarafında ise düğüne bu kadar anlam yükleniyorlar, o nedenle biz nıkahı tercih ettik. Fakat ailesi düğün isteseydi de itiraz etmezdim. Orta yolu bulun bence. Düğün istiyorlarsa yapsınlar. Sonrasında siz arkadaşlarınızla organizasyon yapmak istiyorsanız onu da yapın. Herkesin gönlü olsun.

Hayalim şık bir nikah sonrasında olursa yurt dışı olmazsa da TR turuyken şimdi nişanlımın ailesinin akrabaları için düğün organize ediyoruz. Senin tarafın yok mu diyecek olursanız evet var ama ben düğün yapmak istemiyorum dediğimde kimse karşı çıkmadı çıkmaz. Aileler tanıştıktan sonra işler kontrolden çıkktı. Ne var nikaha gelseler diyorum ona da yok. Ne gelinlik bakasım var ne davetiye verilen paraya acıyorum.
Nişanlım ailesine maalesef bir şey diyemiyor. Onlarda kendilerince haklı olabilir ama
yok yere salona 40 k verecekler. Pavyon ışığı gibi Işıl Işıl salonda çiftetelli oynamak istemiyorum. Ağlıcam.
Bizde de tam tersi.

Sizin dugununuz. Neden tepkinizi koyamiyorsunuz ? Mutlaka sert bir dille konusun. Ben istemiyorum diyebilin. Simdiden boyleyseler ilerde sizi parmaklarinda oynatmaya kalkarlar. Onunu alamazsiniz.

Back
X