• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zor işmiş bu evlilik

Bence öyle değil çünkü bir yıldan fazla zamandır asla düğün istemediğini,hatta bu uğurda konsolosluk istediğini falan yazıyordu. Hatta burada basit bir nikah bile istemiyor, komple herkesten uzakta evlenmek istiyordu.
İkinci evliliği, çok fazla duyulsun istemiyor.
Salak bir akrabanin densiz bir laf edip huzurunu kaçırmasını istemiyor.
Kendi akrabalarının çoğunu sevmiyor, yakın akrabalarından konuşmadığı insanlar var. Düğün olsa tonlarca kişi erkek tarafından gelmişken kendisinin üç beş insan getirmesinin stresini, insanların 'kiz tarafı niye gelmemiş, ailesi istemiyor mu, kız onlarla konuşmuyor mu, neden???' diye dedikodu yapmasını istemiyor.
Bir sürü şey var yani aklında.
Ben istememesine hak verdim, ama bu kadar pasif kalan adamla evlenmeyi hala istemesine hak veremedim.
Konu sahibinin ikinci evliliğimiydi hak verdim şimdi başta bilmiyordum

Konu sahibinin ikinci evliliğimiydi hak verdim şimdi başta bilmiyordum
Evet daha önceden, hatta evlilik teklifi bile almadan önce sebepleriyle söylüyordu kesinlikle değil düğün,çekirdek ailenin geldiği nikah bile istemedigini.
Esas sebep ailesiyle arasının bozuk olması/ densiz saçma sapan akrablara sahip olması ve
Düğün olursa kalabalık erkek grubuna karşı kendisinin kimsesiz gibi kalması ve herkesin bu durumu konuşacak olması , diye hatırlıyorum ben.
Böyle bakınca istememek hakkı.

Şimdiki aklım olsa bende öyle bir düğün istemezdim nikahtan kına için eğlence bitti gitti 🤣 ama o zamanlar aileler hevesli oluyor bende uydum sanırım gençlik var tabi şimdi düşünüyorum gerçekten kendi paramızla yeri geliyor borçla milleti eğlendiriyor ve doyuruyoruz ha birde beğenmemeleride çabası çünkü illa bi bahane bulan tayfa vardır 🤣

Evet daha önceden, hatta evlilik teklifi bile almadan önce sebepleriyle söylüyordu kesinlikle değil düğün,çekirdek ailenin geldiği nikah bile istemedigini.
Esas sebep ailesiyle arasının bozuk olması/ densiz saçma sapan akrablara sahip olması ve
Düğün olursa kalabalık erkek grubuna karşı kendisinin kimsesiz gibi kalması ve herkesin bu durumu konuşacak olması , diye hatırlıyorum ben.
Böyle bakınca istememek hakkı.

Ben bilmiyordum bunlari. 5252525 tane anlamsiz bahane yazinca birakmiştim yorumlamayi, garip gelmişti bu kadar kaçmasi.
Durum böyleyse hakliymiş. 🤷

Oooo bunlar daha fragman. 3 saatlik dugun ne ki, koskoca evliligin yaninda?
Ben de dugun nisan kina istemiyordum.
Dugun ve nisan yapmadik. Nikah ve yemek verdik kır bahcesinde.
Kinayi ise kayinvalidemler yapmak istediler.
Ben de toren seklinde olmamasini soyledim. Eger istiyorlarsa evimize gelip yaksinlar kina dedim.
O sekilde bize geldiler bikac akraba, elime kina yakildi, al atildi ve bitti.
Ortak noktada bulusabilirsiniz.

40 bin lira düğün için uygun bir fiyat şu dönemde. Abartılacak bir fiyat değil. Siz ödemiyorsanız sorun yok. Yalnız pavyon ışıklı değil de daha şık, kır düğünü tarzı, kokteylli bir şey organize edebilirdiniz, onu da siz yapmamışsınız. İsteklerinizi ciddiye alıp ailesine bir kere bile sesini çıkaramamış adam için iki saatliğine çiftetelli oynamaya da katlanırsınız artık.

Ben bilmiyordum bunlari. 5252525 tane anlamsiz bahane yazinca birakmiştim yorumlamayi, garip gelmişti bu kadar kaçmasi.
Evet ben de anlamadım,.milletin parası bitmesin falan diyene kadar esas sebebi yazsaydi herkes ona hak verirdi.
Ya da esas sebebi bizimle paylaşmak istemiyorsa yeni üyelik alsaydı,öyle bu konuyu acsaydi...

Bence öyle değil çünkü bir yıldan fazla zamandır asla düğün istemediğini,hatta bu uğurda konsolosluk istediğini falan yazıyordu. Hatta burada basit bir nikah bile istemiyor, komple herkesten uzakta evlenmek istiyordu.
İkinci evliliği, çok fazla duyulsun istemiyor.
Salak bir akrabanin densiz bir laf edip huzurunu kaçırmasını istemiyor.
Kendi akrabalarının çoğunu sevmiyor, yakın akrabalarından konuşmadığı insanlar var. Düğün olsa tonlarca kişi erkek tarafından gelmişken kendisinin üç beş insan getirmesinin stresini, insanların 'kiz tarafı niye gelmemiş, ailesi istemiyor mu, kız onlarla konuşmuyor mu, neden???' diye dedikodu yapmasını istemiyor.
Bir sürü şey var yani aklında.
Ben istememesine hak verdim, ama bu kadar pasif kalan adamla evlenmeyi hala istemesine hak veremedim.

Evliliğimi biliyorlar karşı taraf. O yönden bi sakıncam yok ama. Hiç gözüm yemiyor salon düğünü..

Evet ben de anlamadım,.milletin parası bitmesin falan diyene kadar esas sebebi yazsaydi herkes ona hak verirdi.
Ya da esas sebebi bizimle paylaşmak istemiyorsa yeni üyelik alsaydı,öyle bu konuyu acsaydi...

Yengeç öyle tüm detayları yazmak istesem yazardım. Benim ikinci evliliğime laf edilmesi gibi derdim yok Şuan. Aştım o konuları. Burda tek derdim düğün istemiyorum o hengâme o kuaför o gelinlik. Konu bundan ibaret.

Son düzenleme:

Kendim için anlamlı bahaneleri yazdım. Yengeçin dediği gibi ikinci evliliğim yüzünden millet laf eder endişem yok önceden vardı şimdi yok daha doğrusu. Herhangi bir tepki duyarsam zaten bitiririm bu konu kırmızı çizgim. Erkek arkadaşımda biliyor herkes biliyor.
3 4 arkadaşım var ikinci evliliklerini çalgılı çengili yaptı hemde canı gönülden kına düğün vs . İçten gelen bir şey bu.
Ben düğün istemiyorum bu sadece.

Oooo bunlar daha fragman. 3 saatlik dugun ne ki, koskoca evliligin yaninda?
Ben de dugun nisan kina istemiyordum.
Dugun ve nisan yapmadik. Nikah ve yemek verdik kır bahcesinde.
Kinayi ise kayinvalidemler yapmak istediler.
Ben de toren seklinde olmamasini soyledim. Eger istiyorlarsa evimize gelip yaksinlar kina dedim.
O sekilde bize geldiler bikac akraba, elime kina yakildi, al atildi ve bitti.
Ortak noktada bulusabilirsiniz.

Kına düğünden de zor geliyor bana. Onun konusu bile açılmadı. Bi çözüm bulamadım maalesef. 3 4 saat katlanıcaz mecburen.

Kına düğünden de zor geliyor bana. Onun konusu bile açılmadı. Bi çözüm bulamadım maalesef. 3 4 saat katlanıcaz mecburen.
Kına gecesi geleneklere göre gelin ve ailesinin insiyatifindedir zaten. Olup olmamasına onlar karışamaz. Madem düğünü hatır için kabul ettiniz, kına için laf bile söyletmeyin.

Yengeç öyle tüm detayları yazmak istesem yazardım. Benim ikinci evliliğime laf edilmesi gibi derdim yok Şuan. Aştım o konuları. Burda tek derdim düğün istemiyorum o hengâme o kuaför o gelinlik. Konu bundan ibaret.
Artık densiz akrabanin boş konuşma kısmını çıkarsak da senin düğüne karşı bir antipatinin olması, sizin taraftan çok kisinin gelmeyecek olması yine güncel sorunlar.
Kimse istemez kendi tarafindan otuz kişiyi zor toplarken kalabalık düğün yapmak. Deplasmanda maç yapar gibi..yani insan sevdiği kişileri görür,mutlu olur düğününde. Bir salon dolusu hiç tanımadığı insanla ne kadar keyif alabilir ki.
Kaldı ki akrabalarını sevmiyorsan sevmediğin insanlarla dolu bayram gezmesine bile zor katlaniyorsan neden en mutlu gününde akrabalarla çevrili olmak isteyesin ki?
Ha dersen ki 'onlar da umrumda degil, sadece kuaför, gelinlik , salon istemiyorum' , o zaman da bunu iş olarak düşünmeye çalis. Sonuçta o kadar insanin dörtte biri gram altın taksa yine sen kârdasin 😅
Farzet ki çok sıkıcı bir iş var ama bitiminde yüz bin verecekler, öyle idare etmeye çalis.

40 bin lira düğün için uygun bir fiyat şu dönemde. Abartılacak bir fiyat değil. Siz ödemiyorsanız sorun yok. Yalnız pavyon ışıklı değil de daha şık, kır düğünü tarzı, kokteylli bir şey organize edebilirdiniz, onu da siz yapmamışsınız. İsteklerinizi ciddiye alıp ailesine bir kere bile sesini çıkaramamış adam için iki saatliğine çiftetelli oynamaya da katlanırsınız artık.
Para benden çıkmayacak diye neden sorun olmasın ki

Artık densiz akrabanin boş konuşma kısmını çıkarsak da senin düğüne karşı bir antipatinin olması, sizin taraftan çok kisinin gelmeyecek olması yine güncel sorunlar.
Kimse istemez kendi tarafindan otuz kişiyi zor toplarken kalabalık düğün yapmak. Deplasmanda maç yapar gibi..yani insan sevdiği kişileri görür,mutlu olur düğününde. Bir salon dolusu hiç tanımadığı insanla ne kadar keyif alabilir ki.
Kaldı ki akrabalarını sevmiyorsan sevmediğin insanlarla dolu bayram gezmesine bile zor katlaniyorsan neden en mutlu gününde akrabalarla çevrili olmak isteyesin ki?
Ha dersen ki 'onlar da umrumda degil, sadece kuaför, gelinlik , salon istemiyorum' , o zaman da bunu iş olarak düşünmeye çalis. Sonuçta o kadar insanin dörtte biri gram altın taksa yine sen kârdasin 😅
Farzet ki çok sıkıcı bir iş var ama bitiminde yüz bin verecekler, öyle idare etmeye çalis.

İsterse bizim taraftan bir kişi gelsin o kadar umrumda değil ki artık. Zihnen o kadar yorgunum ki. Aynen bir salon dolusu insan içine girmek oynamak kabus gibi. hadi girdin diyelim O düğün saçı duvak..
düğüne gelen abiyeli insanlar..
Bide erkek arkadaşım sağolsun beni konsolosluk nikahına ikna ettikten plan yaptıktan sonra böyle birşeyin kontrolümüzden çıkması iyice gerdi beni. Aşırı kızGınım madem annen babam böyle bana neden yurt dışı nikahı diyorsun ki. Bunu sorduğumda o da bir şey diyemiyor. O da oynamaktan nefret eden akraba ilişkisi olmayan biri. Ama bu onu haklı çıkarmıyor

Back
X