Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Bu konuda da çocuk bana vurursa bende eline vururum beni anlaması için tarzı birşey yazdı. Ben O’nın yazdığını yazıncada benim kendisine psikopat dediğimi söyledi

Azarlayan ceza kesen bir insan olduğum kanısına nereden vardınız onu merak ettim. Gerektiğinde ceza verilir, duymazdan da gelinir demek ağzını açanı azarlamak demek değildir. Siz önyargılısınız ve sadece sizin yönteminizin doğru olduğumu sanıyorsunuz, bu da bağnazlıktır. Ben bütün çocukları arsız sinsi ve kötücül olarak nitelendirmedim lafları istediğiniz yere çekmeyin.

Çocuk aynı konuda 3 defa güzellikle uyarılır 4.De gönül rahatlığıyla ceza veririm. Belirli bir konuda ısrar ve inatla olmayacağını bile bile ağlayan çocuğa 2 defa sarılırım zaten susmaz da sustuğunu var sayalım 3. defa aynı şekilde diretirse duymazdan gelir ya da odasına postalarım. Çünkü bunlar arsızlıktır. Bu yaptığım da gayet normaldir.

Siz benim söylediklerimi kendinizi mükemmel görmek için kasıtlı olarak sabote ediyorsunuz. Buraya bütün ayrıntılarıyla bir kriz nasıl çözülür, çocukta davaranış değişikliği nasıl yapılır diye anlatmak yerine kitap önerisi verdik ya da şunu uygula dedik. Konu sahibi araştırır gereken şekilde uygular, ne var bunda.

Ikı cocuklu hayat. Allah yardımcınız olsun

Bu konuda da çocuk bana vurursa bende eline vururum beni anlaması için tarzı birşey yazdı. Ben O’nın yazdığını yazıncada benim kendisine psikopat dediğimi söyledi
Sizin söylediğiniz o değildi. Bahsettiğinizle de aynı şey değil bu. Size vuran çocuğa benzer şekilde karşılık vermek gayet normaldir ve empati yaptırır. Tabi siz bunu ilk vurduğu anda yaptığımı düşündüğünüz için buradan da yürürsünüz. Çünkü mutlaka yazmak lazım alışkanlık haline getirdiyse yap, ilk yapışında sakın yapma diye

yazdıklarınızın birebir aynısını yaşıyorum. Bugece sadece 1 saat uyuyabildim. Benimkilerinde ikisi küçük. çok zor bir durum. Rabbim yardımcımız olsun.

Genetik geçiş dediginiz şey mizaç aslinda. Evet anne baba mizacı bebeği etkiliyor. Ama ebeveynlerin çocukluğuna inip o sorunlari duzeltmesi çocuğun şu anki mizacını düzeltmeyecek.

Benim komşumun bebegi de kolay mizaçlı bir bebek. Gün boyu, gece boyu agladigini duymadim. 9 10 aylik su anda. Sanirim diş çıkarıyor, bir tek ona mızmızlanıyor kuzum bu aralar. Onun disinda ne komsumun bagirdigini duydum ne de çocuğun ağladığını. Yaninda yuksek sesle konusulsa bile uyanmiyor. Banyoda ağlamıyor. Yemek yerken ağlamıyor. Bu bebegi gorene kadar boyle bebekler oldugunu bilmiyordum ben de. Ayni şoku yaşıyorum sizin gibi.

Ağlamaktan çatlamazdan kastım ağlamaktan çatlamaz. Vermesem çatlayana kadar ağlıyor yazmış konu sahibi ona istinaden yazdım. Bilgilendirme için teşekkür şer ama ben de anneyim, biliyorum yani. Ben de rahatlama tarzı bir ağlamadan bahsettiğini düşünmüyorum, istediği olmayınca ağlıyor yazmış. Konu sahibi de öyle midir bilmiyorum ama anneler genelde sadece çaresizlikten değil aman ağlamasın diye çocuğun her istediğini yapıyorlar. Bunu fark eden çocuk sürekli istediği olsun diye ağlama kozunu kullanıyor.

12 sayfa yorum yapılmıs.
Kitap video önerilerri de var icinde.
Bisey söylemeye gerek kalmamıs sanırım:)
Ama cocuklar tutturduklarında naptıgnızı merak ettim ben.
Ofluyor musunuz?
Yada sürekli yorgun oldugunuzu dile getiriyor musunuz ebeveny olarak.
Ben sarılmanın sifa olduguna inananlardanım.
Kriz anlarında sarılarak çözmeye calısıyorum.
Yükseldiğimde sesim özür diliyorum cünkü cocuklar hemen kaydediyor beni öyle hatırlamasını istemem..
Buna ragmen okulda babamı özledim diye aglaayan bir cocuk benimkisi tabi:)

Ya dimi insan sasirip kaliyor :) Sizin komsular nasil insanlar bebeğin anne babasi yani?

Ilk paragrafta yazdiginizi duzelteyim. Ben kendi cocuklugumda kinlendigim hirslandigim seyleri hatirliorum. Cocuk hangi ebeveyn benziosa o ebeveyn bi oturup düşünsün kendinden yola cikarak bu cocuga ne iyi gelebilir diye. Çözüm bulabilme adina diyorum kendiyle iç savasi icin degil cocuk icin. Babannemin sakince konuşması iyi geliodu bana. Anne baba kavgasindan uzak kalmak iyi geliodu. Inatlasiosam kararli durmaları inadimi kiriyodu. Benim dedigim surekli oldukca daha cok abartiodum. Bazen de fiziksel sevilmemekten oluyodu bence. Öpüp sarildiklari günler daha az huysuz oluyodum. Kisir döngü yaratio bu durumlar.

Konu sahibi yeni gördüm eşin psikologa gitmeye karsiymis. Ne ayip bu cagda yemin ediorum baska soz bulamiorum. Kızım daha iyi diosun hic olmadi onun hatrina götür oglunu ki sağlam olani da bozmayin. Ilerde bi cok mental hastaliga evrilebilir bu durumlar. Sonra cok pisman olursun. Simdi belki hafif bi sedatif verecek ve bu hepinize iyi gelecek illa sadece telkinle odevle cozulecek esin dalga gececek diye bisey yok.

Çocuk vurursa vururum diyen birinden de akıl alacak değilim. Bir eğitimciye yakışmayan cümleleriniz var. Yazdıklarınızdan da belli hiç boşuma demagoji yapmayın. Cezayı, görmezden gelmeyi, vurmayı normalleştirip adını disiplin diyorsunuz. Bunlar çağdışı, eskide kalması gereken eğitimde yeri olmayan şeyler

Komşum pamuk gibi bir kadin. Kocasi biraz kaba ve pis, pek tanimiyorum onu.

Evet simdi anladim ne demek istediğinizi. Kendi hayatimla birlestirince tam oturdu.

Ben de bir bardak/tabak kirsam hep kızılırdı. Annem kizardi yani. Hala kendi evimde yere bir sey düşürsem kırsam çığlık atıyorum korkudan.

Teyzemin evinde bir sey yapsam teyzem, sana bir sey oldu mu diye sorardi. O endişe, onceligin bana verilmis olmasi beni cok mutlu ederdi.

Yillar sonra annemin o tavrindan dolayi degersizlik duygumu yok etmek için terapi aldim.

Bu korku yuzunden kendine guvensiz bir cocuktum. Cok ağlarmışım, oyle anlatiyorlar. Kim bilir nedeni neydi... aman en iyisi bilmemek oluyor bazen. Gecmise gidip iyilestiremiyor insan. Anne baba hatasini duzeltemiyor.

Son düzenleme:
Evet bu kelimeleri yerinden cımbızla çıkarıp yazınca epey çağ dışı kaldıkları çok doğru. Haklısınız. Hatta haklı olduğunuz tek nokta bu. Manipülasyon ustası nasıl olunura güzel bir örneksiniz. Emeğinize sağlık

@khom ZemheriPoyraz tuce_tuce teşekkür ederim hepsini edinmeye çalışıcam ikizlerden sonra 4 yaşına yenı giren kızımın bazı davranışlarını kontrol edemiyoruz anlayamiyoruz kriz yaşanıyor bi şekilde her gün. Önce kitaplardan destek almayı düşünüyorum

Allah kolaylık versin...
Kimisi kolay kimisi aşırı zor atlatıyor bu bebeklik, ilk çocukluk dönemlerini.
Sadece ilk yazdıklarınızı okudum, ona istinaden yorumlayacağım.
Oğlunuzu kreş hiç mi değiştirmedi?
Bir de oğlunuz ağladıkça nasıl tavır takınıyorsunuz bilmiyorum ama şöyle kendinize söz verin, 1 hafta asla sert tepki vermeyin. Yumuşak ve normal davranın, sakin olun. Gerekirse gidin başka odaya yastıklara sarılıp sessizce çığlık atın:) ama çocuğa sakın birşey demeyin.Bir deneyin bunu bakalım.
Zor olacak belki ama değişim gözlemleyeceksinizdir bence.
Eşinizle de ayrı uyumayı bırakın. Birleşin. Yeterince zorluk varken bir de aranızı bozmayın bakın bu yıllar geçecek. Geçtiğinde, yıpranmış birer ana baba, yıpranmış birer eş olarak kalmayın ortada.
Oğlunuzun sevdiği ilgilendiği şeyler üzerinden o şekilde oynayarak eğlenerek kurallar koyun.
Ve bir de mizaç denen gerçek var. Bazı çocuklar ne yaparsan yap zordur, bu da öyledir belki kabul edin, barışın bu durumla.

İkizlerimden birisi hiç ağlamaz, ne versem yer, uyutsam uyur,hep mutlu gülücüklü kolay bir bebekti. Hala öyle bir çocuk.
Diğeri ise herşeye ama herşeye ağlayan, hep bir eziyet etme, memnun olmama durumundaydı. Hala kısmen öyle.
İkisini de ben büyütüyorum, farklılar. Kabul ettik :)

Kaç aylık Şuan ? Oğlum şuan 24 aylık konuşması geride kaldı birde 2 yaşı çok erken yaşamaya başlamıştık ve 23. Ayda bir şey sebebi ile ayrılık kaygısı yaşamaya başladı . Çocuk doktorumuz psikolojik destek olabilir dedi . Dün çocuk psikiyatristine gittik biz .

3 yaşını bitirdi eylülde ciddi sorunu yok aslında ciddi zararlar da vermiyor kendine ve kardeşlerine ama kıskançlığı oluyor gece uykusuna bebeklikten beri geç geçiyor, krese gidiyor zaten cok da mutlu şikayet almıyoruz hic uyumlu sosyal bi çocuk ama dediğim gibi bebekler 11 aylık kendi de küçük çok inat ediyor çoğu şeyde kendim yaparımci her şeyi, aktif vs tahammülüm zorlanıyor ..ses yukseltmeden kavga etmeden iletişim kurmak istiyorum. Tekken zorlaamıyordu ama uc çocuk olunca ben çok zorlanmaya başladım

Yaaa sizin durumunuz zor allah yardımcınız olsun . Ben 2 yaş dönemini hasarsız atlatmak için doktora danıştım biraz yardımcı oldu 21 inde daha ayrıntılı konuşacağım . Bu ilk gidişimizde konuşması geride ne yazık ki onun için terapi alacağız sanırım . Doktorun odasına girdiğimiz andan itibaren oğlum 1 saniye dahi durmadı doktor hem beni dinleyip hem not alıp hemde çocuğu takip etmekte zorlandı yüzünden anladık Çok hareketli bir çocuk gelişim testi yüksek çıkacak eminim ama isteyeceğim yine de dedi ve kulak burun boğazdan da temiz olduğuna dair muayene olacak. 21 inde görüşeceğiz bende aklımdaki soruları not alıyorum soracağım yardımcı olacak .

Bazı şeyleri ne yazık ki kendi elimizle yapıp hayatımızı zorlaştırıyoruz 24 aylık bebek emmeyi bıraktıktan sonra gece uyanınca süt vermeye neden alıştırdın Evde herkesin psikolojik destek alması lazım çok üzgünüm ama . Sorunlarınız hiç çözülmüyor çünkü çözmek için çaba sarf etmiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…