• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Bazi yorum yapan arkadaslara katiliyorum hepimiz ayni yollardan gectik geciyoruz gece aglayan kiziniza sut isitmayacaktiniz inatla uyutmaya calisacaktiniz kimse gece acikmaz hemde birkac kere ayrica gece beslenmeai zararli. Sizde istikrar goremedim aglayan cocugun her istedigi yapilmaz. Butun bu sorunlarin cozumu icin yaoacaginizysey zor degilki bir oyun terapistine gideceksiniz ve soylediklerini harfiyen yerine getireceksiniz. Böylece sorunlr teker teker cozulur tecrube konusuyor oglumuzla ilgili cozemedigimiz herseyi o sekilde cozuyoruz bunlar sadece sizin basiniza gelmiyor emin olun

18 aylik bir bebek annesi olarak bende sinir sistemim cokmus olarak yaziyorum
Inanilmaz zorlaniyorum
11yasinda kizim var tek basima buyuttum heryere her ortama girebiliyodum
18 ayda 18 yil yaslandim
Ve beni kimse anlamiyorum
Hic biyere gidip gelemiyorum
Bugun ailecek annemler kardeslerim nisanlilari toplandik, guya kahvalti yapacaz. Ben ne yedim ne ictim hic bilemedim. Sofradan kalktik kahve vakti. Herkes rahat rahat yayilirken ben surekli mizmiz kizimin arkasinda dolasiyorum
Bi tualete gittim ustune basina tum sise suyu dokmus. 7 kisiden biride gorup engel olmamis
Mutfaga girdim ciktim kahve dokmustu
Yani gozum her an kizimin ustunde olmazsa olmuyor
Herkes evine dagilacak, annem bana biseye yaramıyosun hic bi is yapmiyosun diyince bende kablolar yandi
Yani insani kendi annesi anlamazsa kim anlasin
Cok cabuk sinirlenir oldum
Herseye herkese patlar hale geldim
Hic bir seye tahammulum yok.
Suraya konu acarim diye giriyorum
Kimsenin elestirisini kaldiracak gucum olmadigi icin bakip bakip cikiyorum
Simdi senin konuna denk gelince yazdim
Ben de ikinciyi büyütüyorum. Yaş faktörü sebep diye düşünüyorum. 38 buçuk yaşındayım. Otuz yaş enerjisi kalmamış bende maalesef, sekiz yıl fark ediyor. O sabırsızlık benim annemde de var. Bakamadığı hemen bunaldığı yetmiyormuş gibi benim çocuklarıma sihirli değnek değdirip sorunları hemen çözmemi bekliyor. Böyle anlayışsız insanlar sizi bir yere davet ederken “çocuğuma bakarken bana yardımcı olacaksanız geleceğim, yoksa gerek yok” demenizi öneririm. Belki biraz utanırlar

İliklerime kadar hissettim yaşadığınız zorluğu.Allah yardım etsin diyebiliyorum sadece çünkü her çocuk kendine has.Kitaplarda yazanlar bazen sahada işe yaramıyor.

Nerden biliyorsun caba sarfetmedigimizi? Oglumu psikiyatriste goturduk psikologa goturduk ayri bir kurumda psikolog esliginde zeka ve gelisim testi yaptirdik. Hic birinde bir sıkıntı cikmadi aksine zekasida gelisimide ortalamanin uzerinde. Okul oncesi egitim almasi icin okula kaydettik hem kurallara uymayi ogrenmesi hemde uysallasmasi acisindan. Evde konusuyoruz kendisiyle bazi seyleri izah etmeye calisiyoruz. Her hafta sonu enerjisini atmasi icin rahatlamasi icin disarda aktivitilere planliyoruz. Ben elimden geleni yaptigimi dusunuyorum sadece bazen sabir gostermekte zorlaniyorum. Kizima gelince onu gece sut icmeye ben alistirmadim memeden kestigim gibi kendi agladi sut istedi. Vermeden uyumuyor bir kac kez vermemeyi denedim yarim saatten fazla agladi uyuya kaldi aradan yarim saat gecti tekrar uyandi istedi vermeyince kendini paralayacak derecede agladi icmeden asla rahatlamiyor. Her cocuk bir degil her cocuga her yontem etki etmiyor malesef. Senin cocugunun gece sut icmek gibi bir ihtiyaci olmayabilir ama benim cocugumun var vermesem tum gece uyanip uyanip agliyor. Bunun alistirimakla bir ilgisi cok.
Zamaninda bana da çok elestiri yapti yakinlarim.Vay kurallari ögretememissin vay sen alistirmissin..yahu her cocuk bir degil.Ben ne yaptiysam bazi seyleri degistiremedim ki kendim de eğitimciyim her yöntemi denedim mesela kendi kendine uyumadı,bezi birakması 3 buçuk yaşini buldu,sesli ortamda durmadi,emzik kullanmadi,herseye itiraz ederdi,7 ay boyunca her sabah krese giderken ağladı en sonunda aldım,gittiği heryerde merakini gidermek icin benim hayır dokunmuyoruz uyarılarımı tınlamadı daha neler neler.Sonuç pedagog psikiyatr testler vs.Çocugun mizacı bu dediler.Ee aradan yillar gecti bircok sey degisti kendi buyudukce huylari da degisti.Ben kendimi yiprattigimla kaldım.Etraf elestirir takma sen.Kendini yipratma o bir birey ve zamanla hersey degisecek

Annenizin yaptığı ne kadar çirkin ya kusura bakmayın yazmadan geçemedim . Benim oğlum 2 yaşında ve kendi evimde bir odada Yanlız bırakıp diğer odaya gidemiyorum çünkü mutlaka başına bir iş getiriyor 1 saniye de elime kahve vs alıp içemiyorum çünkü mutlaka dökülüyor . En basiti su içeceğim zorla istiyor verince de baştan aşağı su oluyor sıfırdan giydiriyorum . En son ne zaman bir mekanda yemek yedik unuttum durmayacak o yüzden gitmiyoruz vs vs 🙄
Anneme gore oda 3 cocuk buyutmus ben beceriksizmisim
Ben kendi bebekligimi bilmiyorum ama kardesim dogdugunda 8, 9 yasindaydim. Emzirmedigi icin oyle anneme asiri bagliligi yoktu, hatta carsiya gittiginde bana birakirdi ben bakardim
Buyuk kizimda tek buyuttum babadan ayriydim bukadar zorlanmadim. Suan bile yaziyorum ustume cikmis kafamin uzerinde ayaklari vurup duruyo. Suan saat 2bucuk burada hala yatmadi mesela. Yani gercektende coook zor bir bebek
Kendime kimseye anlatamiyorum
Anneme bazen 3 5 saat birakiyorum 3 gun kendine gelemiyo. Evi topluyo dinleniyo.. Ama ben 7/24 beraberim ve asiri duskun bana

Iyi aksamlar herkese. Cok doluyum icimi bir yere bosaltmazsam patlayacagim. Benim sorunum cocuklarimin her anlamda sabrimi sonuna kadar zorlamalari. Dayanacak gucum kalmadi yildim tukendim adeta. Belki diyeceksiniz her cocuk boyle ama benimkiler normal boyutta degil inanin. Oglum dogdugundan beri herseye ama herseye aglayan bir cocuk su an 4 yasinda kararlilikla bu huyunu surduruyor. Soyledigim seylerin 99% 'a Itiraz ediyor. En basit ornek okuldan gelince guzellikle hadi sofraya oturmadan ellerimizi yikayalim diyorum kiyameti kopariyor. Banyoya soktugumda basini sampuanliyorum en hassas sekilde ama yinede aglama krizlerine giriyor. Sac taratmiyor yuz yikatmiyor. Oyuncaklarini toplamak gibi bir huyu zaten yok asla elini birseye surmez. Surekli aglamak icin bahane ariyor onun aglamasina gram tahammulum kalmadi 😔 Isteklerini elde etmek icin tum sinirlari zorluyor asla anne baba otoritesini kabul etmiyor. Kizimda 2 yas sendromuna girdi ogluma gore bir nebze daha iyi ama oda gitgide abisini ornek aliyor. Her gordugunu istiyor her istegi yerine gelsin istiyor gelmeyince aglama krizlerine giriyor. Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor. Cocuklarim kendi baslarina uyumazlar oglen kizimin uykuya dalmasi 45 dakikayi buluyor aksam ikisini birden yataga koyup uyumalarini bekliyorum bazen 1.5 saati buluyor uyumalari. Onlar yatana kadar hem fiziken gem ruhen cokme derecesine geliyorum. Kizim hala uyaniyor geceleri 2/3 kez kalkip sut isitiyorum vermesem catlayana kadar agliyor. Sabah 6 gibi uyaniyor uyku resmen haram bana. Esimle bir yildir ayri uyuyoruz cocuklardan dolayi onunlada pek iyi degiliz. Her hafta sonu çocuklari disari cikariyoruz ama eve donene kadar ikimizde pert oluyoruz. Kizim arabada durmuyor gidecegimiz yere varana kadar agliyor. Oglumda gezi boyunca birseyleri bahane edip agliyor. Mizmiz seklinde degil aglamasi kavga cikara cikara bagira bagira agliyor ben boyle birsey gormedim hayatimda. Disari cikmasak olmuyor dort duvar arasinda iyice bunaliyoruz. Ben ne zaman biraz rahat yuzu gorecegim. Cocuklarim ne zaman herseye direnmekten vazgececek. Oglum aglama huyunu ne zaman terkedecek inanin bilmiyorum 😔 Onlarin aglamalarindan kafam agirlasiyor artik sersem gibi oluyorum gurultuden. Sagligimin gunden gune bozuldugunu hissediyorum. Lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin inanin buna cok ihtiyacim var.
Benim aklıma oğlunuzun acaba bir rahatsızlığımınvar diye geldi herşeye ağlaması ya da siz ger ağladığında istediklerini yaptınız çocukta bunu öğrenmiş tabi ağlarsam yapılacak görmezden gelin ağlasın zor olacak sizin için başta kendini yerden yere atacak ama sabredin herşeyi ağlayarak elde edemeyeceğini öğrenmeli ama kararlı olmanız lazım dozu arttırınca aman sussun siye istediğini yine yaparsanız bu defa daha kötü olacak

Ben de ikinciyi büyütüyorum. Yaş faktörü sebep diye düşünüyorum. 38 buçuk yaşındayım. Otuz yaş enerjisi kalmamış bende maalesef, sekiz yıl fark ediyor. O sabırsızlık benim annemde de var. Bakamadığı hemen bunaldığı yetmiyormuş gibi benim çocuklarıma sihirli değnek değdirip sorunları hemen çözmemi bekliyor. Böyle anlayışsız insanlar sizi bir yere davet ederken “çocuğuma bakarken bana yardımcı olacaksanız geleceğim, yoksa gerek yok” demenizi öneririm. Belki biraz utanırlar
Ya zaten oyle fazla Toplum icerisine giremiyorum. Aile sonucta ya, benim cocugumu biliyolar. Annem bazen bakiyor
Isim olunca birakirim, biliyo yani.
Inanin sabah kahvaltiya diye giderken, benim evin halini gorseniz hirsiz girse kacar. Topluyorum 1 en fazla 2 saat sonra eski halibe donuyor.
Birde tek cocuk degil, buyuk var ergen. Ikisi elinde per perisan oluyorum.
Dediginiz lafi desemde 1 2 bakiyolar bitti.

Anneme gore oda 3 cocuk buyutmus ben beceriksizmisim
Ben kendi bebekligimi bilmiyorum ama kardesim dogdugunda 8, 9 yasindaydim. Emzirmedigi icin oyle anneme asiri bagliligi yoktu, hatta carsiya gittiginde bana birakirdi ben bakardim
Buyuk kizimda tek buyuttum babadan ayriydim bukadar zorlanmadim. Suan bile yaziyorum ustume cikmis kafamin uzerinde ayaklari vurup duruyo. Suan saat 2bucuk burada hala yatmadi mesela. Yani gercektende coook zor bir bebek
Kendime kimseye anlatamiyorum
Anneme bazen 3 5 saat birakiyorum 3 gun kendine gelemiyo. Evi topluyo dinleniyo.. Ama ben 7/24 beraberim ve asiri duskun bana
Benim eşim çok yoğun çalışıyor bu hafta 3 nöbeti vardı mesela . PaZartesi sabah gitti salı akşam geldi biz hep Yanlızdık . Birde tüm hafta hayatımız mutfak tezgahının üzerinde geçti oğlumun yeni merakı bu çünkü sandalye tepesinde sürekli . Ben emzirmeyi bıraktıktan sonra ( 22 aylıktı) desteksiz uyutmayı öğretmiştim . Kasım ayında Kv ler bize geldiler 4 gün . Oğlumla Kv kp eşin ilgilendi ben daha çok yemek masa vs uğraştım çocuğa bakamadım . Oğlum uykuya direnmeye başladı geceleri çığlık kıyamet . Ellerimi tutarak ve ayaklarını bacaklarımın arasına sokarak uyumaya başladı . Birkaç gün önce çocuk psikiyatristine gittik o 4 günde strese girmiş şuan onun için yapacak bir şey yok dedi . Geceleri ağlıyor beni yanına çağırıyor elimi tutuyor sarılıp öyle uykuya dönüyor . Onun yatağında her yerim tutuluyor benim🤦🏻‍♀️ 24 saat bana yapışık annemlerle bile telefonda konuşturmuyor sizi anlıyorum. 2 yaş sendromu da çok kötü bu arada 🤯

Bacım sen yürek mi yedin 🤣 ceza ve odaya gönderme dedim diye beni sayfalarca linç ettiler burada 🤣 ama haklısın. Bizim minik prens ve prenseslerimiz sadece bizim in öyle dışarıdaki hayat onlara sinek gibi davranacak kimi zaman. Buna hazırlıklı büyümeleri lazım
Aynı yengem gibi yazmışsın.o da bana hep oğluma karşı sert olmamı söyler.hayata karşı hazırla der.

18 aylik bir bebek annesi olarak bende sinir sistemim cokmus olarak yaziyorum
Inanilmaz zorlaniyorum
11yasinda kizim var tek basima buyuttum heryere her ortama girebiliyodum
18 ayda 18 yil yaslandim
Ve beni kimse anlamiyorum
Hic biyere gidip gelemiyorum
Bugun ailecek annemler kardeslerim nisanlilari toplandik, guya kahvalti yapacaz. Ben ne yedim ne ictim hic bilemedim. Sofradan kalktik kahve vakti. Herkes rahat rahat yayilirken ben surekli mizmiz kizimin arkasinda dolasiyorum
Bi tualete gittim ustune basina tum sise suyu dokmus. 7 kisiden biride gorup engel olmamis
Mutfaga girdim ciktim kahve dokmustu
Yani gozum her an kizimin ustunde olmazsa olmuyor
Herkes evine dagilacak, annem bana biseye yaramıyosun hic bi is yapmiyosun diyince bende kablolar yandi
Yani insani kendi annesi anlamazsa kim anlasin
Cok cabuk sinirlenir oldum
Herseye herkese patlar hale geldim
Hic bir seye tahammulum yok.
Suraya konu acarim diye giriyorum
Kimsenin elestirisini kaldiracak gucum olmadigi icin bakip bakip cikiyorum
Simdi senin konuna denk gelince yazdim
Benim anneminde bu tarz elestirileri cok oluyor. Sinir olmamak elde degil. Oraya her gittigimde cocuklar surayi leke yapti buraya kirinti doktu vs diye soyleniyor. Arsizliga verdim kendimi artik cocuk bu kirletecek tabi diyorum. Is yuzunden defalarca laf soktu. Ben dort cocuk buyuttum evim soyle temizdi boyle duzenliydi falan. Anlayissiz insanlarin yaklasimi insani en az mizmiz cocuk kadar zorluyor. Cevremde ozeĺlikle bir kac kisi var boyle. Her ortamda cocuklarimin ortaligi ne kadar dagittigindan bahsediyorlardi hatta bundan dolayi benim ne kadar rahat ve pasakli biri oldugumu soyledi biri! En sonunda patladim cocuklarim dagitiyorsa kendi evini dagitiyorlar sizin evinizi dagitmadiklarina gore sorun yok dedim. Bir keresinde kizim kucagimdaydi sofrada oturuyorduk kizim uzerime birsey doktu densizin biri yanimdaydi elestiri manasinda benim kiyafetlerim cocuklarim 6 aylik olana kadar kirleniyordu ondan sonra cocuklarimin kiyafetlerimi kirletmesine hic izin vermedim dedi. Onunda agzinin payini verdim. Su aralar en tahammul etmedigim sey uysal cocuklari olupta benim anneligimi elestiren kisiler. Bir yere gidiyoruz ornegin 5 cocuk var hic biri annesine yapismiyor herkes kendi halinde oynuyor benim oglum surekli aglayacak birsey buluyor. Cocugumun fitrati boyleyse benim sucum ne?

Yok mahkemeye vermişler onu. Pedagog değil çocuk gelişim uzmanı :) ülkede sahte psikolog, sahte pedagog , sahte sağlıklı yaşam uzmanı dolu maalesef.
şuan şok içindeyim , o kadın bu işin uzmanı değilmiymiş :KK57:
çağla isminde fenomen var aklıma onu da getirdi ... e ben kafama göre seans vereyim o zaman ... nasılsa birşey olmuyor :KK43:

Uzman desteği almanızı tavsiye ederim.
Bir yerde bu huysuzluklara bi son vermek gerekiyor.
Ağlayarak herşeyi yapmaya alışmış, daha çok ağlatarak mı çözümü yoksa alternatif ne çözümler var onunla ilgili uzman ancak yardımcı olacaktır. Çocuğunuzla konuşup onu tanır ona göre yol yordam gösterir.
Kızınız için de gelecek senelerinizi kurtarırsın bu şekilde.
Devlette de çok iyi psikaytrlar var. Gerekmediği sürece ilaç vermiyorlar, gerektiğinde psikolog için yeşil alan açıyorlar.
Bence size yardımcı olacaklardır.

şuan şok içindeyim , o kadın bu işin uzmanı değilmiymiş :KK57:
çağla isminde fenomen var aklıma onu da getirdi ... e ben kafama göre seans vereyim o zaman ... nasılsa birşey olmuyor :KK43:

O da londraya gitti. Sosyoloji mezunu işte eline de danışmanlık sertifikası olunca popülaritesi de var. Gelsin paralar... Çok ciddi meblağlarda danışan alıyordu.
Aslında kadında da suç yok. Valla.
Ben gideceğim psikologun mezun olduğu üniversite, takip ettiği ekolü dahi öğrenip ona göre gidiyorsam herkes yapmalı. Sırf popüler diye diploması sorgulanmazsa böyle olur. Sonra da kandırıldık diye feryat, figan...

Ben 35 yasindayim ve bu yaşta kaldiramiyorum çoğu şeyi. Genç anne olmakla 30un üstünde anne olmak arasında daglar kadar fark var. 20 yaşında anne olan arkadaşım ben anlamadan büyüdüler diyebiliyorken benim akşamdan akşama suyum çıkıyor 😓😔😪

Ben 35 yasindayim ve bu yaşta kaldiramiyorum çoğu şeyi. Genç anne olmakla 30un üstünde anne olmak arasında daglar kadar fark var. 20 yaşında anne olan arkadaşım ben anlamadan büyüdüler diyebiliyorken benim akşamdan akşama suyum çıkıyor 😓😔😪
Ben bunu burda birçok kez yazdım eski enerjisi kalmıyor insanın diye ama kabul görmüyor . Siz örnek vermiş oldunuz kendinizden.

Benim eşim çok yoğun çalışıyor bu hafta 3 nöbeti vardı mesela . PaZartesi sabah gitti salı akşam geldi biz hep Yanlızdık . Birde tüm hafta hayatımız mutfak tezgahının üzerinde geçti oğlumun yeni merakı bu çünkü sandalye tepesinde sürekli . Ben emzirmeyi bıraktıktan sonra ( 22 aylıktı) desteksiz uyutmayı öğretmiştim . Kasım ayında Kv ler bize geldiler 4 gün . Oğlumla Kv kp eşin ilgilendi ben daha çok yemek masa vs uğraştım çocuğa bakamadım . Oğlum uykuya direnmeye başladı geceleri çığlık kıyamet . Ellerimi tutarak ve ayaklarını bacaklarımın arasına sokarak uyumaya başladı . Birkaç gün önce çocuk psikiyatristine gittik o 4 günde strese girmiş şuan onun için yapacak bir şey yok dedi . Geceleri ağlıyor beni yanına çağırıyor elimi tutuyor sarılıp öyle uykuya dönüyor . Onun yatağında her yerim tutuluyor benim🤦🏻‍♀️ 24 saat bana yapışık annemlerle bile telefonda konuşturmuyor sizi anlıyorum. 2 yaş sendromu da çok kötü bu arada 🤯
Ayy okurken korku filmide neymiski yaninda dedim
Gercektende zor cocuk buyuten anlarlar bu durumun cok zor oldugunu
Ben buyuk kizim uysal olmasina ragmen 2 yas sendromunda zorlanmistim bunda napicam bilmiyorum
Dogdugundan beri yani 18 aydir ha duzeldi ha duzelecek tepemden iner beni birazda olsa rahat birakir diye diye gecti.

Benim anneminde bu tarz elestirileri cok oluyor. Sinir olmamak elde degil. Oraya her gittigimde cocuklar surayi leke yapti buraya kirinti doktu vs diye soyleniyor. Arsizliga verdim kendimi artik cocuk bu kirletecek tabi diyorum. Is yuzunden defalarca laf soktu. Ben dort cocuk buyuttum evim soyle temizdi boyle duzenliydi falan. Anlayissiz insanlarin yaklasimi insani en az mizmiz cocuk kadar zorluyor. Cevremde ozeĺlikle bir kac kisi var boyle. Her ortamda cocuklarimin ortaligi ne kadar dagittigindan bahsediyorlardi hatta bundan dolayi benim ne kadar rahat ve pasakli biri oldugumu soyledi biri! En sonunda patladim cocuklarim dagitiyorsa kendi evini dagitiyorlar sizin evinizi dagitmadiklarina gore sorun yok dedim. Bir keresinde kizim kucagimdaydi sofrada oturuyorduk kizim uzerime birsey doktu densizin biri yanimdaydi elestiri manasinda benim kiyafetlerim cocuklarim 6 aylik olana kadar kirleniyordu ondan sonra cocuklarimin kiyafetlerimi kirletmesine hic izin vermedim dedi. Onunda agzinin payini verdim. Su aralar en tahammul etmedigim sey uysal cocuklari olupta benim anneligimi elestiren kisiler. Bir yere gidiyoruz ornegin 5 cocuk var hic biri annesine yapismiyor herkes kendi halinde oynuyor benim oglum surekli aglayacak birsey buluyor. Cocugumun fitrati boyleyse benim sucum ne?
Anneniz 4 cocuk buyuttu ama nasil? Benim annemde 3 cocuk buyuttu ama hep sokakdaydik. Bizim nesil daha 3 5 yasinda bahcede oynardi buyuk abisine ablasina guven edilirdi, annede butun gun ev temizligi yemek bunlarla ugrasirdi. Bizim nesilde cok konusursan agzina yerdin bi tokat, yanlis bise yaptiysan dayakla susturulurdun. Ama biz oyle degiliz. Cocuklar surekli 4 duvar arasindalar.
Onceden herseye ben kostururdum ailede. Mesala dogum gunleri olsun ozel gunler olsun herseyle ilgilenirdim ama suan hic biseyle ilgilenecek vaktim olmuyor banyo bile yapmaya vaktim olmuyo bu konuda cok elestiri aliyorum ailemden
Bi cocuk dogurdu sandriyon hayattan koptu gibi falan...
Cocuklarimizin fitratinda vardir ama ben kendimdede cok hata buluyorum bu kizimin bana duskunlugunu ve mizmiz olmasini
Bebekken cok ustune dustum. Gormemisn bi cocugu olmus... Ben biraz da buna bagliyorum

Deme öyle deme
Ben 38 de ikinciyi deneyeceğim 😔
Deneyin, Allah rast getirsin. Benim 38-39’da ikinciyi üçüncüyü doğuran arkadaşlarım var. Büyümedi mi onlar? E büyüyorlar sorun yok. Ama vitamin kullanmanızı ve her gün en az yarım saat yürümenizi tavsiye ederim enerjinizi artırmanız için.

Back