• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Gecen bir arkadasimin bebegini gormeye gittim 9 aylik. Kari koca cok sakin aşırı naif insanlar. Cocuk hic ağlamıyormus göz yaşını görmemisler daha dogru duzgun aşı oldugunda bile aglamamis. Sadece acikinca iki aha aha yapiomus. 6. Aydan beri aksam 8de yatip sabaha kadar kesintisiz uyuyormus. Ben şok. Ben böyle sorunlu çocuklara anne babadan genetik geçişin cok yüksek olduğunu düşünüyorum. Yani ya siz ya eşiniz aslinda cok huysuzsunuz. Bunu şu yüzden soyluorum hanginiz huysuzsa cocukluga dönüp bi düşünsün sizi bu kadar agresif yapan şey aslinda neydi ve ne iyi gelirdi sakinlemenize. Ben düşününce hatırliyorum çünkü aşırı huysuz bi çocuktum. Ve belirli insanlar belirli yaklasimlar bana iyi gelirdi.
Tam tersi esimde bende cok uysal cocuklarmisiz. Annem hep anlatir cok sakin ve uyumlu bir cocuktun der. Bende cocuklugumdan hatirladigim kadariyla kendimle cok barisik bir cocuktum herseyden keyif alirdim. Esimde cok uysalmis kaynanam hep anlatir. Ama hem benim abim hem esimin abisi asiri zor cocuklardi kirk yasina dogru gidiyorlar hala zor bir kisilikleri var. Ben oglumun onlara cektigini dusunuyorum.

Bazı şeyleri ne yazık ki kendi elimizle yapıp hayatımızı zorlaştırıyoruz 🤦🏻‍♀️ 24 aylık bebek emmeyi bıraktıktan sonra gece uyanınca süt vermeye neden alıştırdın 🤦🏻‍♀️Evde herkesin psikolojik destek alması lazım çok üzgünüm ama . Sorunlarınız hiç çözülmüyor çünkü çözmek için çaba sarf etmiyorsunuz
Nerden biliyorsun caba sarfetmedigimizi? Oglumu psikiyatriste goturduk psikologa goturduk ayri bir kurumda psikolog esliginde zeka ve gelisim testi yaptirdik. Hic birinde bir sıkıntı cikmadi aksine zekasida gelisimide ortalamanin uzerinde. Okul oncesi egitim almasi icin okula kaydettik hem kurallara uymayi ogrenmesi hemde uysallasmasi acisindan. Evde konusuyoruz kendisiyle bazi seyleri izah etmeye calisiyoruz. Her hafta sonu enerjisini atmasi icin rahatlamasi icin disarda aktivitilere planliyoruz. Ben elimden geleni yaptigimi dusunuyorum sadece bazen sabir gostermekte zorlaniyorum. Kizima gelince onu gece sut icmeye ben alistirmadim memeden kestigim gibi kendi agladi sut istedi. Vermeden uyumuyor bir kac kez vermemeyi denedim yarim saatten fazla agladi uyuya kaldi aradan yarim saat gecti tekrar uyandi istedi vermeyince kendini paralayacak derecede agladi icmeden asla rahatlamiyor. Her cocuk bir degil her cocuga her yontem etki etmiyor malesef. Senin cocugunun gece sut icmek gibi bir ihtiyaci olmayabilir ama benim cocugumun var vermesem tum gece uyanip uyanip agliyor. Bunun alistirimakla bir ilgisi cok.

Iyi aksamlar herkese. Cok doluyum icimi bir yere bosaltmazsam patlayacagim. Benim sorunum cocuklarimin her anlamda sabrimi sonuna kadar zorlamalari. Dayanacak gucum kalmadi yildim tukendim adeta. Belki diyeceksiniz her cocuk boyle ama benimkiler normal boyutta degil inanin. Oglum dogdugundan beri herseye ama herseye aglayan bir cocuk su an 4 yasinda kararlilikla bu huyunu surduruyor. Soyledigim seylerin 99% 'a Itiraz ediyor. En basit ornek okuldan gelince guzellikle hadi sofraya oturmadan ellerimizi yikayalim diyorum kiyameti kopariyor. Banyoya soktugumda basini sampuanliyorum en hassas sekilde ama yinede aglama krizlerine giriyor. Sac taratmiyor yuz yikatmiyor. Oyuncaklarini toplamak gibi bir huyu zaten yok asla elini birseye surmez. Surekli aglamak icin bahane ariyor onun aglamasina gram tahammulum kalmadi 😔 Isteklerini elde etmek icin tum sinirlari zorluyor asla anne baba otoritesini kabul etmiyor. Kizimda 2 yas sendromuna girdi ogluma gore bir nebze daha iyi ama oda gitgide abisini ornek aliyor. Her gordugunu istiyor her istegi yerine gelsin istiyor gelmeyince aglama krizlerine giriyor. Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor. Cocuklarim kendi baslarina uyumazlar oglen kizimin uykuya dalmasi 45 dakikayi buluyor aksam ikisini birden yataga koyup uyumalarini bekliyorum bazen 1.5 saati buluyor uyumalari. Onlar yatana kadar hem fiziken gem ruhen cokme derecesine geliyorum. Kizim hala uyaniyor geceleri 2/3 kez kalkip sut isitiyorum vermesem catlayana kadar agliyor. Sabah 6 gibi uyaniyor uyku resmen haram bana. Esimle bir yildir ayri uyuyoruz cocuklardan dolayi onunlada pek iyi degiliz. Her hafta sonu çocuklari disari cikariyoruz ama eve donene kadar ikimizde pert oluyoruz. Kizim arabada durmuyor gidecegimiz yere varana kadar agliyor. Oglumda gezi boyunca birseyleri bahane edip agliyor. Mizmiz seklinde degil aglamasi kavga cikara cikara bagira bagira agliyor ben boyle birsey gormedim hayatimda. Disari cikmasak olmuyor dort duvar arasinda iyice bunaliyoruz. Ben ne zaman biraz rahat yuzu gorecegim. Cocuklarim ne zaman herseye direnmekten vazgececek. Oglum aglama huyunu ne zaman terkedecek inanin bilmiyorum 😔 Onlarin aglamalarindan kafam agirlasiyor artik sersem gibi oluyorum gurultuden. Sagligimin gunden gune bozuldugunu hissediyorum. Lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin inanin buna cok ihtiyacim var.
Merhaba, oğlum 2 yaşını doldurdu ve aynı, durum bende de var. Çocuklar ağlayarak birşey istediklerinde onu elde ederlerse artık o alışkanlığa dönüşüyor diye bilrdim ve ağlayarak birşey istediğinde asla vermemeliyim vs derdim kendime. Öyle de yaptım bir bakıma ama farketmeden aynı şeyi başka alanda yapmışım sonradan farkettim. Mesela ben yemek yaparken sırf beni rahat bıralsın diyr mutfaktan birşeylet veriyordum eline ınu bepenmeid apladı mı heörn naşka birşey. Veya sıkıldı ve ağlıyorsa hemen bir. Çözüm üretmişim. O olmadı başka çözüm derken bir baktım ağlama olayını bem besliyorum. Ama farkedrne kadar dehşet bir kaos, bunalım depresyon ve en sonunda terapi aldım çünkü sinirlerim öok yıpranmıştı. Uzatmayayım terapistimin bir kaç önerilerinden bahsedeyim. Mesela diyorki çocuk ağlıyor, o an başı derte mi. Hayır, canımmı, yanıyor hayır, halde şımarıklık yapıyor.. Çocular bunu yapar. O an sakin kalmamı, onunla konuşmamı olmuyorsa diğer odaya gisip yastıpa bapırmamı falan önerdi. Çocuk sakinken de alıp konuşmamı önerdi. evimizin kuralları var, atıyorum okulsan gelince yüzümüzü yıkayacağız gibi. Bana uyanınca bezimizi depitiricez oplum cümleisni, önerdi çünkü kabga kıyamet değiştirtmiyordu :)) konuşmaya çalıştım ağladı. Kıyamet kopardı vs. Ama devam ettim. Yani hergğn 1 defa konuştum. Tek ilacı sabır. Çok zor ama malesef tek ilacı sabır. Ben artık o apladıpı, zaman tepkisizce oturuyorum ve apladığın sürece bunu yapamam diyorum. Tekrar tekrar. Ağlaman bitince yapabilriz vs gibi. İlk başlarda hiç sonuö alamadım ama zamanla iyi geldi. Bir de apladıpında sarılıp omuzlarına masaj yapar gibi hareketler yapmamı, önerdi terapistim. Ben plamasına sabıe gösteremeyip bağırıyordum. Başka aebwolerden d eçok, yıpranmıştım. Ama tepksii kalıp, ağlamasının bitmesini beklemek işe yarıyor. Bir süre sonra susuyor ve o zaman mutlu oldupumı, belli edip sarılıyorum ilgileniyorum o da olumluya dönüyor. Güçlü ol diyeceğim ama anneysen zaten güçlüsün demektir ve geçecek kesinlikle :)

Nerden biliyorsun caba sarfetmedigimizi? Oglumu psikiyatriste goturduk psikologa goturduk ayri bir kurumda psikolog esliginde zeka ve gelisim testi yaptirdik. Hic birinde bir sıkıntı cikmadi aksine zekasida gelisimide ortalamanin uzerinde. Okul oncesi egitim almasi icin okula kaydettik hem kurallara uymayi ogrenmesi hemde uysallasmasi acisindan. Evde konusuyoruz kendisiyle bazi seyleri izah etmeye calisiyoruz. Her hafta sonu enerjisini atmasi icin rahatlamasi icin disarda aktivitilere planliyoruz. Ben elimden geleni yaptigimi dusunuyorum sadece bazen sabir gostermekte zorlaniyorum. Kizima gelince onu gece sut icmeye ben alistirmadim memeden kestigim gibi kendi agladi sut istedi. Vermeden uyumuyor bir kac kez vermemeyi denedim yarim saatten fazla agladi uyuya kaldi aradan yarim saat gecti tekrar uyandi istedi vermeyince kendini paralayacak derecede agladi icmeden asla rahatlamiyor. Her cocuk bir degil her cocuga her yontem etki etmiyor malesef. Senin cocugunun gece sut icmek gibi bir ihtiyaci olmayabilir ama benim cocugumun var vermesem tum gece uyanip uyanip agliyor. Bunun alistirimakla bir ilgisi cok.
Hiç eleştirmeyeceğim sizi hepimiz acemiyken yanlışlar yapıyoruz ama bu süt konusunda kaç gün direndiniz. Bu tip ayırmaların 3 ile 7 gün arasında bir uyum süresi vardır. Bu süreç buyunca anne dirayetli durmalı asla taviz vermemelidir. Tuvalet eğitimi ya da sütten kesme gibi. Başladığınız noktadan geri adım attığınız anda ikinci denemenizde bu süre daha da uzar, sonraki pes ediş ve tekrar denemelerde katlanarak uzar çünkü çocuk yeterince direndiğinde istediğini alacağını öğrenmiş olur. Çocuklardaki bütün davranış düzeltmeler aalevlenme ile başlar. Sizin direnciniz uzadıkça çocuk kabullenir. Siz bu noktada dirayetli duramıyor kıyamıyor olabilirsiniz ama her kıyamayışınız size daha büyük direnç olarak geri döner.

Ben de çok izlerdim onu.🤦‍♀️görüyor musun kimleri izliyormuşuz.

Programi aslinda izlemedim. O bugra ismindeki cocugun programi bir kere denk geldi. Amerikan versiyonunu bi izledim. Uygulanan yöntemler bana göre degildi. Alman süper dadi olan kadin.bir süre sonra programi birakti, cünkü yönetim kullanilan yöntemlerin degistirmesine izin vermemisti

Ceza yonteminiz nedir? Agliyor, ve istedikleri oluyorsa devam edecektir. Ben biraz daha eski kafali biriyim sanirim bu konuda. Cocugun psikolojisi bozulmasin diye her yaptigina tahammul etmiyorum. Dogruyu yanlisi ogrenmeleri sart. Kimse hayatta onlara bizim tahammul ettigimiz kadar etmeyecek cunku. iyi yetistirmek, oturmayi, kalkmayi, terbiyeyi ogretmek sart bence. Benim kizim da bir ara bu yola basvurmaya baslagidinda, her agladiginda onu odasina kapatip, aglamasi bitene kadar cikmamasini soyledim. Bir iki kere daha yapti, isyan etti, daha cok kudurdu, ama sonunda bu huyundan vaz gecti.

Bizim anne babamiz sanki cok tahammul ettiler bize. Walla annem beni coktaannn aganin altina almisti eger sizin oglunuz gibi yapsaydim. Psikolojileri bozulmasin diye taviz verdikce, anne babalarin psikolojisi cokuyor.

Buraya açtığın konuların yüzde 99.9 aynı olay üzerine döndüğü ve bir türlü çözüm olmadığı için çaba sarf edilmediğini düşünüyorum haklı olarak . Oğlunu doktora götürmüşsünüz mesela doktor me önermişti gerçekten merak ettim . Okula başlamış olması bence çok güzel olmuş . Okulda arkadaşları vs ile uyumu nasıl acaba ? Evde davrandığı gibi mi yoksa orada uyumlu ılımlı mı ? Uyumlu ise demekki evdeki ortam hava ile ilgili bir sorun var bence . Eğer orada da sorun varsa oyun terapisi ile bir çok soruna çözüm bulunuyor böyle bir uzmandan yardım almak faydalı olabilir . Oğlumu emzirmeyi bıraktığım zaman 3 gün kriz yaşadık emerek uyuyordu gece de uyanıp bir çok kez emiyordu . Gece beslenmesini kesmemin kendimce sebebleri vardı en büyük sebebi dişlerini çok zor çıkarıyor olmasıydı . Gece ağrı ile uyandığı zaman başka sakinleştirecek çözüm bulamıyordum bu yüzden emzirdim . Doktor 1 yaşından sonra gece beslenmesinin çok hatalı olduğunu belirtti . Yatmadan 1 saat önce beslenmeyi bırakıyoruz dişlerini fırçalatıp öyle yatırıyoruz . Oğlum emmeyi bırakınca evet sorun yaşadık ama ne yapalım sürekli onu istediği şeyleri yapamayız öyle değil mi ? Onun iyiliği ve sağlığı için gerekirse uyanacaktı ve ağlayacaktı . Kaç yaşına kadar kalkıp süt ısıtacağız ? Sen süt ısıtmaya gidiyorsun o çocuk yatakta seni bekliyor uykusu açılıyor sonra geri uykuya dalıyor vs vs kötü bir döngü oluyor . Sabah uyandığınızda ne sen ne o uykunuzu alamıyor ve gergin oluyorsunuz . Ben emzirmeyi bırakırken sabaha kadar uyuyacağını hayal ettim tamamen saçmalıkmış . Şuan benim oğlum da 2 kere filan uyanıyor . Dün bu olayı çocuk psikiyatristine sordum ve dedi ki sabaha kadar uyuyacak diye bir olay yok kim söylüyor böyle şeyleri ? Gün içinde yaşadığı şeyler gece olduğu zaman uykusunu bölebilir bu çok doğal . Yanına gidip yeniden uykuya dönmesini sağlayacaksın. Ağladığı zaman yorgun olup aman ağlamasın diye her istediğini yapılıyor sonra bunu huy haline getiriyor ve kullanıyor dedi . Yapılmaması gereken bir durum varsa sebeblerini açıkla ve ağlaması için serbest bırak dedi .

Haklisiniz. Ogluma cok zor hamile kaldim. Umidimiz tukenmisti artik sonra hamile oldugumu ogrendim bizim icin bir mucizeydi. Oglum dunyaya geldikten sonra onu yanliz birakmaktan cok korktum. Yani ikinci hamilelik benim icin cok zor bir olasilikti oyle bir sansimiz varsa korunarak o sansi yok etmek istemedim acikcasi. Benim hayattaki en buyuk sanslarimdan biri kardeslerim oglumunda omur boyu ona arkadas olacak dost olacak bir yoldasi olsun istedim. Itiraf etmek gerekirse bu denli zorlanacagimi hic tahmin etmemistim. Iyiki varlar o ayri konu onlari canimdan cok seviyorum ama yaslari yakin olunca cok zormus 😔
Yanlis anlamayın ama bu minik mucizenin her dedigi yapıldımi acaba
Cocuklarda cok tehlikeli donem var ağlatarak yaptirabileceklerini düşündükleri an kozlarını sonuna kadar kullanıyorlar
Bizde aman yeterki sussunlar diye istediklerini vermemeliyiz ben bu yanlışa dusuyordum eşim fark ettirdi bir sure daha devam etti ama istediğini elde edemeyince vazgeçti konusun ağlamaya devam ederse tepkisiz kalin.

Ceza yonteminiz nedir? Agliyor, ve istedikleri oluyorsa devam edecektir. Ben biraz daha eski kafali biriyim sanirim bu konuda. Cocugun psikolojisi bozulmasin diye her yaptigina tahammul etmiyorum. Dogruyu yanlisi ogrenmeleri sart. Kimse hayatta onlara bizim tahammul ettigimiz kadar etmeyecek cunku. iyi yetistirmek, oturmayi, kalkmayi, terbiyeyi ogretmek sart bence. Benim kizim da bir ara bu yola basvurmaya baslagidinda, her agladiginda onu odasina kapatip, aglamasi bitene kadar cikmamasini soyledim. Bir iki kere daha yapti, isyan etti, daha cok kudurdu, ama sonunda bu huyundan vaz gecti.

Bizim anne babamiz sanki cok tahammul ettiler bize. Walla annem beni coktaannn aganin altina almisti eger sizin oglunuz gibi yapsaydim. Psikolojileri bozulmasin diye taviz verdikce, anne babalarin psikolojisi cokuyor.
Bacım sen yürek mi yedin 🤣 ceza ve odaya gönderme dedim diye beni sayfalarca linç ettiler burada 🤣 ama haklısın. Bizim minik prens ve prenseslerimiz sadece bizim in öyle dışarıdaki hayat onlara sinek gibi davranacak kimi zaman. Buna hazırlıklı büyümeleri lazım

Tam tersi esimde bende cok uysal cocuklarmisiz. Annem hep anlatir cok sakin ve uyumlu bir cocuktun der. Bende cocuklugumdan hatirladigim kadariyla kendimle cok barisik bir cocuktum herseyden keyif alirdim. Esimde cok uysalmis kaynanam hep anlatir. Ama hem benim abim hem esimin abisi asiri zor cocuklardi kirk yasina dogru gidiyorlar hala zor bir kisilikleri var. Ben oglumun onlara cektigini dusunuyorum.
Anladim demek ki dayi ve amcaya cekmis. Peki eşin bu kadar ılımlı gecen bir çocukluktan sonra psikologa gitmeyi normal karsilamayip engel olcak kadar bilincsiz bi dedigim-dediklik seviyesine nasıl gelmiş?

Iyi aksamlar herkese. Cok doluyum icimi bir yere bosaltmazsam patlayacagim. Benim sorunum cocuklarimin her anlamda sabrimi sonuna kadar zorlamalari. Dayanacak gucum kalmadi yildim tukendim adeta. Belki diyeceksiniz her cocuk boyle ama benimkiler normal boyutta degil inanin. Oglum dogdugundan beri herseye ama herseye aglayan bir cocuk su an 4 yasinda kararlilikla bu huyunu surduruyor. Soyledigim seylerin 99% 'a Itiraz ediyor. En basit ornek okuldan gelince guzellikle hadi sofraya oturmadan ellerimizi yikayalim diyorum kiyameti kopariyor. Banyoya soktugumda basini sampuanliyorum en hassas sekilde ama yinede aglama krizlerine giriyor. Sac taratmiyor yuz yikatmiyor. Oyuncaklarini toplamak gibi bir huyu zaten yok asla elini birseye surmez. Surekli aglamak icin bahane ariyor onun aglamasina gram tahammulum kalmadi 😔 Isteklerini elde etmek icin tum sinirlari zorluyor asla anne baba otoritesini kabul etmiyor. Kizimda 2 yas sendromuna girdi ogluma gore bir nebze daha iyi ama oda gitgide abisini ornek aliyor. Her gordugunu istiyor her istegi yerine gelsin istiyor gelmeyince aglama krizlerine giriyor. Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor. Cocuklarim kendi baslarina uyumazlar oglen kizimin uykuya dalmasi 45 dakikayi buluyor aksam ikisini birden yataga koyup uyumalarini bekliyorum bazen 1.5 saati buluyor uyumalari. Onlar yatana kadar hem fiziken gem ruhen cokme derecesine geliyorum. Kizim hala uyaniyor geceleri 2/3 kez kalkip sut isitiyorum vermesem catlayana kadar agliyor. Sabah 6 gibi uyaniyor uyku resmen haram bana. Esimle bir yildir ayri uyuyoruz cocuklardan dolayi onunlada pek iyi degiliz. Her hafta sonu çocuklari disari cikariyoruz ama eve donene kadar ikimizde pert oluyoruz. Kizim arabada durmuyor gidecegimiz yere varana kadar agliyor. Oglumda gezi boyunca birseyleri bahane edip agliyor. Mizmiz seklinde degil aglamasi kavga cikara cikara bagira bagira agliyor ben boyle birsey gormedim hayatimda. Disari cikmasak olmuyor dort duvar arasinda iyice bunaliyoruz. Ben ne zaman biraz rahat yuzu gorecegim. Cocuklarim ne zaman herseye direnmekten vazgececek. Oglum aglama huyunu ne zaman terkedecek inanin bilmiyorum 😔 Onlarin aglamalarindan kafam agirlasiyor artik sersem gibi oluyorum gurultuden. Sagligimin gunden gune bozuldugunu hissediyorum. Lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin inanin buna cok ihtiyacim var.
Dr Fatih Kalkinç vidyolarini izleye bilirsin. Dogru yonetim için. Çok sayfa biliyordum ama unuttum malesef.
Ama bildigim birsey var çocuk aglarke onu onemsersen ve ağlarken istediği, ya dacistemediği şeyleri yerine yetirirsen o çocuk asla ağlamakdan bağirmakdan vazgeçmez. Çunki elde etmenin çok guzel yolunu bulmuş. Ağladim, bağirdim ve sahip oldum. Bu durumda asla çocuğun dediklerini uygulamayin. Ve birseye hayir ya da evet diyorsaniz sonuna kadar arkasinda durun. Çunki arkasinda durmazsaniz sozlerinizin o zaman da ben ağladim ve istedigimi elde ettim dusuncesi yaranacak çocukta. Bunlari uygularken ilk başlar zorlanacaksinjz ama belli ki şimdi de durumunuz kolay değil. Ve babasi da çocuklarla ilgilenmeli. Hatta sizden daha çok. Genelde babadan korkmali çocuk. Korkma derken vahşiden korkar gibi korkmak degil. Babanin lafinin bir ağirliği olmali. Çocuklar babanin lafini ikiletmeye çekinmeli. Ama şimdiki çocuklqrda nerdee

Oglunuz bugüne kadar isteklerini aglayarak çözdüğü icin buna devam ediyor olabilir. Super dadi diye bir program vardı. Musait oldugunuz zamanlarda onu izlemeye calisin. illa ki çocuklarınıza benzer davranış gösteren çocuklar bulursunuz. Pedagogun onerilerini not edin. Uygularsiniz, faydasi olacaktir.
süper dadıyı tavsiye etmem uyguladığı yöntemlerin doğru olmadığını üniversitedeki hocamız söyledi. ayrıca o kadın gerçekten pedagog değil

Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor.
18 aylik bir bebek annesi olarak bende sinir sistemim cokmus olarak yaziyorum
Inanilmaz zorlaniyorum
11yasinda kizim var tek basima buyuttum heryere her ortama girebiliyodum
18 ayda 18 yil yaslandim
Ve beni kimse anlamiyorum
Hic biyere gidip gelemiyorum
Bugun ailecek annemler kardeslerim nisanlilari toplandik, guya kahvalti yapacaz. Ben ne yedim ne ictim hic bilemedim. Sofradan kalktik kahve vakti. Herkes rahat rahat yayilirken ben surekli mizmiz kizimin arkasinda dolasiyorum
Bi tualete gittim ustune basina tum sise suyu dokmus. 7 kisiden biride gorup engel olmamis
Mutfaga girdim ciktim kahve dokmustu
Yani gozum her an kizimin ustunde olmazsa olmuyor
Herkes evine dagilacak, annem bana biseye yaramıyosun hic bi is yapmiyosun diyince bende kablolar yandi
Yani insani kendi annesi anlamazsa kim anlasin
Cok cabuk sinirlenir oldum
Herseye herkese patlar hale geldim
Hic bir seye tahammulum yok.
Suraya konu acarim diye giriyorum
Kimsenin elestirisini kaldiracak gucum olmadigi icin bakip bakip cikiyorum
Simdi senin konuna denk gelince yazdim

18 aylik bir bebek annesi olarak bende sinir sistemim cokmus olarak yaziyorum
Inanilmaz zorlaniyorum
11yasinda kizim var tek basima buyuttum heryere her ortama girebiliyodum
18 ayda 18 yil yaslandim
Ve beni kimse anlamiyorum
Hic biyere gidip gelemiyorum
Bugun ailecek annemler kardeslerim nisanlilari toplandik, guya kahvalti yapacaz. Ben ne yedim ne ictim hic bilemedim. Sofradan kalktik kahve vakti. Herkes rahat rahat yayilirken ben surekli mizmiz kizimin arkasinda dolasiyorum
Bi tualete gittim ustune basina tum sise suyu dokmus. 7 kisiden biride gorup engel olmamis
Mutfaga girdim ciktim kahve dokmustu
Yani gozum her an kizimin ustunde olmazsa olmuyor
Herkes evine dagilacak, annem bana biseye yaramıyosun hic bi is yapmiyosun diyince bende kablolar yandi
Yani insani kendi annesi anlamazsa kim anlasin
Cok cabuk sinirlenir oldum
Herseye herkese patlar hale geldim
Hic bir seye tahammulum yok.
Suraya konu acarim diye giriyorum
Kimsenin elestirisini kaldiracak gucum olmadigi icin bakip bakip cikiyorum
Simdi senin konuna denk gelince yazdim
Annenizin yaptığı ne kadar çirkin ya kusura bakmayın yazmadan geçemedim . Benim oğlum 2 yaşında ve kendi evimde bir odada Yanlız bırakıp diğer odaya gidemiyorum çünkü mutlaka başına bir iş getiriyor 1 saniye de elime kahve vs alıp içemiyorum çünkü mutlaka dökülüyor . En basiti su içeceğim zorla istiyor verince de baştan aşağı su oluyor sıfırdan giydiriyorum . En son ne zaman bir mekanda yemek yedik unuttum durmayacak o yüzden gitmiyoruz vs vs 🙄

Back
X