Ne yaptıysam olmuyor

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
Merhaba arkadaşlar
Yine bir kayınvalide sendromu
Afedersiniz özür dileyerek söylüyorum 3 gündür sancı çekiyorum doktora gittim beni karşılama şekli
- ne oldu beynel doktor ne dedi. Dedi Alaycı bir şekilde
+ hiç bir şey yok birşey demedi gittim geldim dedim. Bende
Evime çıktım uzandım eşim vardiyalı çalışıyor işe gitti ertesi gün sabah eşim annesini kahvaltıya çağırıyor (kp işe yolcu ediyor eşimde ekmek almaya giderken karşılaşıyor)
-annemi kahvaltıya çağırdım(eşimle tek baş başa yemek yiyebildiğim öğün)
. +annem babamla kahvaltı yapmamış mı az önce gitti babam.
-Allah razı olsun (tepkini gösterdin saol mahiyetinde diyor)
Annesi geliyor gel kahvaltı masasına
=yok ben şöyle yere oturmayım kahvemi içip gidecem
-anne süt tozu koyayım mı diyor eşim
=yok
-kahve acı olmuş içemicem (diyor. Benim söylediğim lafı duymuş kendi kendine naz yapıyor zaten canım burnumda sancı çekiyorum aman ona annem annemin açayım su koyayım yenisini yapayım dememi bekliyor heralde)
=neyin var beynel suratın niye azgın hasta mısın (kahvesinin tadına bakıyor oğlu ile konuşuyor diyaloğu süper enson bana neyin var diyor)
+birşeyim yok sana öyle gelmiş iyiyim ben dedim (hasta olduğumu bilince kına yakacak nerdeyse oğlu yanına gidiyor ya hastalandığımda annesine soruyor ya ne yapsak iyi olu felan kendi de meraklı zaten bilip bilmeden yorum yapmaya bekliyor hastayım dememi demedim demicemde senin eline düşene kadar sancidan kıvranırım yine sana minnettar olmam (kendinden başka kimse birşey bilmiyor havalarında)
Sabah eşime kuaföre gitmem gerektiğini kendimi çok kötü hissettiğimi söyledim yarın gidebilirim anca sancım var dedim eşimin izin günü değişiyor altı ay da bir neyse yarında eşimin izin günü
-bir izin günüm var onuda böylemi değerlendireceksin. Dedi
+özür dilerim. İyi hissedersem bugün de gidebilirim. Dedim
Çarşıya gitti annesi kıyma ısmarlamış fatura yatırdı felan eve geldi
.......
+seninle beraber bende çıkarım kuaföre giderim. Dedim
-bugün gitmesen olmazmı. Dedi
+sebep.
-annem yüzük çorbası dökecek (İstanbul dan kaynım gelecek ona 3 oğlu var eşim dışında hep o kisi için çalışır hafta sonları küçük kaynım gelir onun isteği böyle izin alır arada bir 3-5 ayda bir büyük kaynım bir de ona eşim ona yok istesin onada yaparım diyor eşime ait hiçbir özel gün yokki sürekli yanında diğerlerine yaparken oda nasipleniyor diye hiç görmedim eşimin sevdiği yemeği yaptığını neymiş istese onada yaparmış diğerlerine istemeden yapıyorsun ama. Eşim onun için sözde en değerli evladı ama hiç o değeri göremedim anca eşim kapatıyor açığını)
+(benim düşüncem sıkıldım artık yaşattığı söylediği cümlelerden felan ın gelini şöyle felan ın gelini böyle. kendi kendime ya ben yapsamda bu kadın beni beğenmiyor yapmasamda en an azından yapmazsam sinirlenmem nankörlük yapıyor benim yaptığımı görmüyor ha yapmışım görmezden gelmiş ha yapmamışım görmezden gelmiş dedim) bir kere de annem bensiz döksün oğlunun çorbasını belim ağrıyor oturamıyorum senin bana dediğine bak dedim biraz sert bir uslup ile çünkü zoruma gidiyor eşime karşı davranışları eşim sanki oğullarının içinde en sefili eşime sanki acıyor gibi bakması başkalarına bu şekilde anlatması
- doğru söylüyorsun birinide tek döksün dedi (biraz kırgın biraz doğru söylüyorsun dercesine sonra dediğine pişman olmuş mahcup bir şekilde kovuşturmaya çalıştı eşime küsmem böyle bir
Durumda kesmedim de ama hakkımı savunmasını da istiyorum çorba dökerim dök mesinde birşey yok ama hakkımız da yok sanki kendi evlerinde oturuyoruz ya kendilerinin istediklerini yapmaya mecburmuşuz gibi işte bize böyle fırsat felan verilmedi diye başlıyor her seferinde çok uzattım biliyorum ama detaylı anlatmak istedim çünkü yazmak bile rahatlatıyor beni)
....... Kuafördeyim
Telefon çaldı açmadım müsait değildim. Beş dakika sonra aradım..
=......
Ses yok
+alo anne beni aramışsın bir dedim
=he aradım. Aradım aradım açmadın ne yapıyorsun.
Sinirlendim öyle aradım aradım açmadın deyince
+bir kez aramışsın oda müsait değildim kuafördeyim ne oldu
=yok birşey öyle tamam dedi. Kapattı
Eve geldim karşı komşu,gelini yan komşu toplamış kolay gelsin dedim. yine
=aradım aradım açmadın giderken haber de vermedin yukarıdasın sandım gel mantıya yardım et dicektim diyor. (ey zalim ben sana söylemwsende sen biliyorsun ki ben hastayım 3 gündür yatak döşek kıvrım kıvrım kıvranıyorum 3 gündür aşağı adım atmıyorum hastalığımı sormuyorsun iyimisin kötü müsün birşey yedin mi 3 gündür görünmüyorsun aşağı inmiyorsun demiyor yardım et dicekmiş)
Eşime mesaj attım yolda kuaförden gelirken böyle böyle oldu sonra ben suçlu oluyorum annem bir kere aradı müsait değildim açamadım dedim aradım böyle dedi kapattı . Eşimde ya annem evham lı ya birşey oldu sanmıştır diyor. (biliyor annesinin huyunu güya bana annesini hoş gösterecek eve geldim annesinin amacını öğrenince sinir oldum iyice milletin ortasında bana se giderken haber vermedin diyor (kendi beni yatalak halimle bırakıp düğünlere gezmelere gitti söylesem sen gelinsin o haber versede olur vermese de eğer saygı istiyorsan saygı duyacaksın ki karşıdaki kişi senin önemini bilsin)
Ayy çok sinir oldum ya olayın özeti ben kaç gündür acı çekiyorum sormuyor oğluna mantı dökecek iyimisin dökebilir misin deme yok hemen yardıma gel dicektim diyor kayınlarım abilerimden farksız benim için tabi kendi öz abin kardeşin gibi olmaz ama abilerimden çok düşünürüm şunu sever yapayım pişirelim pişireyim yapayım diye ama bu kadın beni böyle yaptıkça aileden uzaklaştırıyor sinir küpü ediyor bencil enaniyet yüklü ne olurdu önce halimi hatrımı sorsaydın sonra amacını söyleseydin kızgınlığım dan evime çıktım şimdi komşularına kesiyordur yine bak yardım et dedim gözünüzün önünde yukarı çıktı kimse bilmiyor ki içini gösteriş budalası el iyisi of sinir oldum iyice ya

Kaynanan seni hâlâ el kızı olarak görüyor. Sağlığın ya da hastalığın umrunda değil..

Mutfagı kıyafetlerinizi betimlemdiğin için şükrettim sadece. Yuzuk corbasına kadar okudum oraya kadarda pek bişey yoktu. Ama bu konulardakı yorumlar fix olur. Arana mesafe koy, eşinle arkadaş gibi dertleş, annesini şikayet etme vs vs. Hangisi uygunsa duruma.

Bir de kv aynı binada falan mı oturuyorsunuz, neden sürekli yanınızda?

Valla eşiniz aranızda köprü olmuş..her iki tarafıda idare etmeye çalışıyor. Anne kız arasında da oluyor bazen geçimsizlik üzmeyin kendinizi..Yaşları ermiş kelame biraz alttan alın..böylelikle sinir olmazsınız canım.

Sen ne yapmaya calisiyorsun ???

Kivraniyorum ,hastayım ,soyleyim boyleyim diyorsun sormuyor ,gormuyor
Soruncada iyiyim yok bisey ,ona minnet etmem soylemem hastaligimi diyorsun
Ya beyaz ol ya siyah ol bu nedir boyle ya sende hic kvden ceken masum gelin filan degilsin aksine cok sinsisin icinde pisiriyorsun olaylari kendin kurup ,kendin oynuyorsun

Cnm baya uzun olmus ama icin rahatlamstr smdi :) bnmde teyzemn kaynanasi var boyle oda cok cekti hatta senden dha cok.ama yapack birsey yok kadinin huyu bu kabullenp yasiyor valla bir sekilde..kocanda napsin bir yanda anne bir yanda es onunda durumu zor.Allah kolaylk versin.sanada gecms olsun bel agrisi su an bende cekiyorum cok zor oluyo :S

Cok kafaniza takiyorsunuz bence he diyin geçin kv kayin mayin umrunuzda olmasin. Kavgali olmayin ma cok da yakin olmayin hatta olunabildigi kadar uzak olun. Isinize bakin gercekten ben olsam kendime kv ve onunla ilgili her seyi düşünmeyi yasaklarim. Bu gidisle kafayi yersiniz yoksa cidden bunu düşünüp uzulecek sinirlenecek kadar degersiz degil zamaniniz

Okumayı çok istedim, yarısına geldim bıraktım. Çok gereksiz ayrıntı var.
Olayın özü anladığım kadarıyla kayınvalidenin hayatına çok müdahil olması. Bunun tek çaresi de mesafe. Ama eşin de annesine toz kondurmayacak bir tipe benziyor.

Kızlar olayın özeti sizin için okudum

Konu sahibi 3 gündür hasta. Ama kv asla neyin var diye sormuyor ve umrunda da değil. Sorduğunda da en son ve blöf için soruyor
Kv konu sahibinin eşini diğer çocuklarından ayırıyor
Kv konu sahibine hasta olduğunu bile bile kayınları için çorba döktürüyo
Kuafördeyken arayıp yardım et diye çagırıyor
Ve bence kv ile aynı binada oturuyolar.
Kv herşeye dahil oluyor

Ay özeti bile uzun

Nasıl dolmuş için.. Sonuna kadar okudum..
Beraber aynı binada oturmanın ganimetleri bunlar..
Ki benim durumumda seninki gibi..
Kayın valide alt katta, ben üstteyim.
Neyse konu bu değil.. Baştan sınırı koymalıydın..
Hep verici olduğun sürece,onun eline
her zaman "yardıma gel" diyebilme lüksünü verirsin.
Bende senin gibiydim hatta ben daha beterdim.
Kayın validem bana "yardıma gel" demeden her şeyini yapardım.
Mantı'dan tut, su böreğinden, tatlısından temizliğinden her şeyi.
Kendi evim gibi hissederdim, bu nedenle evimi boşladığım bile oldu.
Büyük bi tartışma (kavga demiyorum çünkü onunla laf kalabalığına girmem.
Sürekli kendi haklı görmek gibi bir huyu var)
sonra anladım ki ben ne yapsam boş.
Bu böyle gidecek, en iyisi mi kendimi yıpratmayım..
Şimdi o kadar kıymetliyim ki, canım isterse yapıyorum herşeyi..

Hastaysaniz çok elzem değilse kuaför evde dinlenseydiniz keşke. Upuzun konuyu okudum bolca hastayım, kıvraniyorum yazmışsınız ama o kadar hastaysaniz neden evde dinlenmek yerine kuaföre gittiniz.
Kayınvalidenizde muhtemelen kuafore gittigine göre hasta değil diye düşünüyor hatta çorbaya yardım etmemek için kuaföre gitti diyor.
Yanlış anlamayın, ben kayınvalidenize hak vermiyorum ama tuhaf geldiği için belirttim.
Siz yardım etmemişsiniz, planınıza engel olamamışlar boşverin ne diyor ne yapıyor. Kayınvalidenize kızıyorsunuz ama eşinizde de yanlışlar var, sizdede. Annesini çağırmış siz idare edebilirdiniz, surat asmak yerine. Eşinizin hatrına. Kahvesini bile içmeden kalkmış. Sizde çok normal gelmediniz bana.
Son olarak konuşur gibi yazmayın rica ediyorum, okuyup anlayana kadar bi hal oluyor insan. Bir nokta, bir virgül koysanız araya, çok daha anlaşılir olur.

Okuyan bir özetleyiversin.
Bu kadar konuşma metni yazmaya ne gerek var kısa ve öz yazsan ya
Başlığa cevap: Arana MESAFE koy.
Konunun sonuna özet olarak yazdım ama
Ben sancılı yım ben hastayım demesem bilee hasta olduğum ayan beyan belli kadın bana oğlu istanbuldan gelecek miş ona mantı dökmeye yardım etmemi istiyor
Kaynanan seni hâlâ el kızı olarak görüyor. Sağlığın ya da hastalığın umrunda değil..
Ona sorsan o benim rahatım için uğraşıyor el ondan memnun olsun diye çabalıyor el gördü
Bir de kv aynı binada falan mı oturuyorsunuz, neden sürekli yanınızda?
Müstakil iki katlı eşim ikinci kata yardım etmiş yapılırken diğer çocuklarına üni. Okuttum buna okutamadım minneti var sözde evde oturduğum oturacağıma pişman ediyor en ufacık bir şey de hemen başa kalkıyor
Eşim olmasa bir dakika bile katlanamam kv olarak misafirmiş kpmşuymuş en fazla evine gidene kadar ama bu sabah akşam aynı... Yaşları kemale ermiş dediğiniz kişi 45 yaşında sorsan beni sulu götürür susuz getirir ama iş icraata gelince hep bana yıkıyor
Yazının tamamını anlamak için okusaydınız bu şekilde cevap verir miydiniz yine bilemiyorum siz olsanız sizin hasta olduğunuza haliyle sevinen ru hali ile üzülmüş gibi yapan birine söyler miydiniz çekiyordum zamanında ama bıktım çekemez hale getirdiler
Çeken bilir diye boşuna dememişler teşekkür ederim anlayışınız için

yarısına kadar okudum, çünkü o kadar sıkıcı yazmışsın ki okurken boğulduğumu hissettim.
ayrıca nedense sizin çok aşırı herşeyi büyüttüğünüzü ve çekilmez biri olduğunuzu düşündüm.
yani suratı iki karış, söylediğinden başka düşünen, gereksiz tripleri olan insanları hiç sevmiyorum açıkcası
kayınvalidenize yüklediğiniz hiçbir şey bana elle tutulur gelmedi

Adet sancısı çekiyorum ayaklarımda kırık var kırıklarım ağrıyor ve belime vuruyor takdir edersiniz bu dönemde hormonlar fazla çalışıyor adet dönemi girmeden yüzümdeki istenmeyen tüylerimi almam gerektiğini biliyorum ama aniden yakalandım günüm erken gelmiş ve kendimden iğrenir oldum o derece kendimi erkek gibi hissediyordum eşim annesinin ezilmesine müsade edecek biri değil ezmem de kim ne yaparsa kendine yapar alaycı bir aile hemen başa kalkarlar bende eşim durumumu biliyor ama onlar bilmiyor ileri geri hakkımda konuşup canı sıkılır diye kuaföre gitme ihtiyacı duydum

Eşim annesini çağırabilir çağırmasın demiyorum iki dakika önce kahvaltı masasından kalkıp başka bir kahvaltı masana oturmak bana çok yanlış bunu belirtmek için söyledim ki benim eşim vardiyalı çalışıyor sürekli beraber olma sorunlarımızı konuşabilme gibi bir lükse sahip değiliz ki kahvaltı yapmamışız ki kahve içmeye çağırıyor annesinin kahve içeceğini biliyor bana kahvaltı diyor. Eşim annesini bana karşı savunmaya çalışıyor bende haksızlığa gelemiyorum sonuç kv uzak durmaya itiyor bu kez eşim yakınlaştorayım derken bilmeden daha çok uzaklaştırıyor

Söylesiklerinizde kendinizce haklı olabilirsiniz yazının sonuna ekledim insanlara değer verip sorunlarını paylaştıklarında ortak olmaya çalışsaydınız söylediklerinizi hoş karşılayabilirdim ama ziyanı yok sizin burada bana yaptığınız o itici gereksiz kişi profili kime uyuyor burada bilemem ama yapacak yorumunuz yoksa saygı duymayı bilin lütfen

valla benim yazdıklarınızla ilgili yorumum bu.
sonuçta konunun sonuna ekleseydiniz o zaman herkes olumlu yorum yapsın diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…