- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Aferin pembesu, kendi ellerinde mahvettin güzelim iliskiyi.
Gururunla hayat arkadaşı olursun artık. O senin hayatının askı olur.
Esinin dediklerinin altına imzamı atabilirim ben.
Burda ne kadar güzel gaza geldigini simdi bol bol düşünmeye fırsatın olur.
Üzülüyorum ya cidden boyle ayrılığa gerek olmayacak konulardan bu raddelere gelinmesi cok acı.
eşimde aynen böyle söyledi gururuna sarılıp uyursun artık dedi..
seni annen baban bile benim kadar sevmedi hiç kimsede sevmeyecek sende biliyorsun dedi. sanki canımı acıtmak için bilerek söyledi bazı şeyleri..
bugüne kadar senden sadece bunu istedim onun dışında ne istedin de olmadı neye itiraz ettim anlat dedi.
anlatamazsın yok dedi. hayatın boyunca sadece annemi görmezden gelecektin bu kadar dedi.
o kadar uzun uzun konuştu saatlerce anlattı kendini.
bi kelime daha duymak istemiyorum artık.
Ne alaka ya ? Kızı delirtti kaynanası , kadın normal değil bir ömür böyle mi geçecekti ? Kapıya demir koyalım, parmak izi koyalaım ne bu eve hırsız mı girmesin kaynana mı ? Kadın balkondan tırmanıyor ya normal mi bu ? Yaşanır mı böyle ? İlaç falan yutuyor normal değil. Kocası geceleri rahat ederiz diyebiliyor annernin yaptıklarını normalleştirmek adına.
Siz üç kişi bir evlilik yürütebilir misiniz ?
Kadın hasta, tedavi olmalı. Tedavi olduktan sonra daha düzgün daha huzurlu bir hayatları olacaktı. Bunu tahmin etmek zor değil.
Kaldı ki ben kv ile altlı üstlü oturmayı kabul etmistim zamanında. Onun da esi vefat etmisti o da yalnızdı. Diger milyonlarca kadın gibi yani.
Pembesu tedavi olmasıni bekliycekti yapilacak en dogru secim buydu. Eger kadin hasta degil de kötü kalpliyse o zaman taşınmak için ısrar ederdi.
Kaldı ki o alarm vs tüm o önlemler kv olmasa bile pembesunun isine yarayacak önlemler, dünya iyice kötülük yuvası olmusken kv bahanesiyle bunlarn yapılmasnda hicbir negatif durum olusmazdi.
eşimde aynen böyle söyledi gururuna sarılıp uyursun artık dedi.
eşimde aynen böyle söyledi gururuna sarılıp uyursun artık dedi..
seni annen baban bile benim kadar sevmedi hiç kimsede sevmeyecek sende biliyorsun dedi. sanki canımı acıtmak için bilerek söyledi bazı şeyleri..
bugüne kadar senden sadece bunu istedim onun dışında ne istedin de olmadı neye itiraz ettim anlat dedi.
anlatamazsın yok dedi. hayatın boyunca sadece annemi görmezden gelecektin bu kadar dedi.
o kadar uzun uzun konuştu saatlerce anlattı kendini.
bi kelime daha duymak istemiyorum artık.
Ya buradan demesi ne kadar kolay.
Ben ayrı şehirde yaşıyorum ve kayınvalidem bir hafta geldi kaldı misafir olarak. Bir hafta sadece.
Ve bu kadın gibi manyak da değil normal bir yurdum teyzesidir. Ona rağmen bir tabağın yerini değiştirse sinir oldum. Burası benim evim dedim. Kolay mı ya sürekli duygusal şiddete maruz kalmak.
Kadın sürekli emek emek kurdum senin yakmana yıkmana müsaade etmem her yeri kontrol edeceğim diyor. Bu ne demek? Sen gelinsin bu ev senin değil benim evim, anahtarı alsan da gireceğim ev benim!
Kim bu kadar sinir bozucu bir şeye katlanır bir ömür.
Kusura bakmayın hiç bir aşk hiç bir erkek hiç bir evlilik benim ruh sağlığımdan ve mutluğumdan değerli değil.
Kocası da çok seviyorsa destek olmazdı hala annesine. Son ağva konuşmasında e eskiden karıştırmadan girmesine ses etmiyordun giriversin dedi. Bu mu fedakarlık? Bu mu destek? Bu mu sevmek?
Karısı mutsuz görüyor buna rağmen hala annem hasta giriversin. Seven adam çare bulur, tüm evliliğin sorumluluğunu karısına yıkıp sen çek demez.
Kadın hasta, tedavi olmalı. Tedavi olduktan sonra daha düzgün daha huzurlu bir hayatları olacaktı. Bunu tahmin etmek zor değil.
Kaldı ki ben kv ile altlı üstlü oturmayı kabul etmistim zamanında. Onun da esi vefat etmisti o da yalnızdı. Diger milyonlarca kadın gibi yani.
Pembesu tedavi olmasıni bekliycekti yapilacak en dogru secim buydu. Eger kadin hasta degil de kötü kalpliyse o zaman taşınmak için ısrar ederdi.
Kaldı ki o alarm vs tüm o önlemler kv olmasa bile pembesunun isine yarayacak önlemler, dünya iyice kötülük yuvası olmusken kv bahanesiyle bunlarn yapılmasnda hicbir negatif durum olusmazdi.
Ya buradan demesi ne kadar kolay.
Ben ayrı şehirde yaşıyorum ve kayınvalidem bir hafta geldi kaldı misafir olarak. Bir hafta sadece.
Ve bu kadın gibi manyak da değil normal bir yurdum teyzesidir. Ona rağmen bir tabağın yerini değiştirse sinir oldum. Burası benim evim dedim. Kolay mı ya sürekli duygusal şiddete maruz kalmak.
Kadın sürekli emek emek kurdum senin yakmana yıkmana müsaade etmem her yeri kontrol edeceğim diyor. Bu ne demek? Sen gelinsin bu ev senin değil benim evim, anahtarı alsan da gireceğim ev benim!
Kim bu kadar sinir bozucu bir şeye katlanır bir ömür.
Kusura bakmayın hiç bir aşk hiç bir erkek hiç bir evlilik benim ruh sağlığımdan ve mutluğumdan değerli değil.
Kocası da çok seviyorsa destek olmazdı hala annesine. Son ağva konuşmasında e eskiden karıştırmadan girmesine ses etmiyordun giriversin dedi. Bu mu fedakarlık? Bu mu destek? Bu mu sevmek?
Karısı mutsuz görüyor buna rağmen hala annem hasta giriversin. Seven adam çare bulur, tüm evliliğin sorumluluğunu karısına yıkıp sen çek demez.
Yahu adam zaten çare arıyordu. Cift terapisi dahi önermisti. Yani ne kadar kolay diyorsunuz yakıp yıkmayı, siz olsanız yapabilir miydiniz bu kadar kolay? Esinize diyebielcek misiniz bidaha annen gelip 1 hafta kalmasn bizde diye.
Kadının tedavi olması gerekli zaten. Ileri derecede takıntılı bir kadın. Elbette ev konusunda o tarz laflar edecek, çünkü aklı cikiyor o evin en ufak noktasina bisey olacak diye.
Tedavi olmasini beklemedi hic pembesu. Cok fevri adımlar attı. En azından bu sürecte kendisi bir uzmana danisabilirdi ne yapmam gerek diye, esinin aklına gelmiyorsa kendisi önermeliydi. Niye adamdan bekliyoruz her seyi? Ben su durumda pembesu elinden her seyi yaptı da bu evlilik yine de kurtulmadı diyemiycem kusura bakmayın, daha yapılacak onlarca adım vardı. Kocasıyla birlikte oturup bu adımları konusabilirlerdi. Ama hep adamdan beklendi bişeyler, pembesu da kendi gururunun peşine düştü sadece.
Siz istediginiz kadar gaz verin konu sahibine, ben burdan gördüğüm pembesu elinden gelen her seyi yapmadı ve cidden de güzel bir evliligi bitirmeyi tercih etti.
Haklarında hayırlısı olsun, pisman olmaz demiycem çünkü pişman olacak. Umarım hafif atlatabilir bunu. Ya da toparlama sansı yakalayabilirler.
aynen öyle..
sorsan kesinlikle anlıyor ama sevgimizin bütün bunlara ağır basması gerektiği görüşünde..
eskiden benim ailemin yaptığı şeyleri söylüyor seni sevmesem bende bunları bunları kabul etmezdim ama ettim bugüne kadar da lafını yapmadım diyor. kardeşinin tüm terbiyesizliklerini görmezden geldim onun için seni kırmadım diyor anlatıyor anlatıyor kendince haklı oldugu çok fazla şey var ama benim istediğim tek bişey evet sen mutsuzsun ve ben seni mutlu görmek istiyorum kalk gidelim o zaman.
bu kadar.
bunu demiyor. orada o kadar para harcadık herşey 6-7 sene önce konuştuğumuz gibi oldu o mutagı nasıl bırakcan vs vs..
ve bütün bunları beni vazgeçirmek içinde değil gerçekten o evden ayrılmak istemediği için söylüyor eşimin malı kıymetlidir çünkü..
istersen annemle görüşme hala diyor zaten.
ama benim içim mesele gurur haline geldi.
merhaba eşim ikna oldu taşınıyoruz demeyi çok isterdim ama üzülerek söylüyorum ki ailemin yanına dönüyorum.
kendi elleriyle aldı biletimi. bu akşam dönüyorum..
hayatım boyunca pişman olacağımı kibir yaptığımı ve artık iyice abarttığımı söyledi en son.
annesine de rest çektiğini ev için fakat satılması adına imza atmayacağını söylemiş annesi kiraya verin satmayın bu apartmanda herhangi bi daireyi başkasına satmam demiş.
kendince satmayı düşündüğünü fakat baba yadigarı olan evi ne annesi ne de kendi satmak istiyormuş.
içini o kadar yaptırdıktan sonra da asla kiraya vermezmiş.. ben onu hiç anlamamışım annesinin hasta olduğunu ve elinden gelen herşeyi yaptıgını söylediği söyledi.
ilk başta sana inanmadım abattın sandım ama evet haklıyıdın şimdi yanındayım ama sen gurur yaptın gidiyorsun ömür boyu pişman olacaksın ve ben sana artık gitme demicem sen bilirsin..
sana günlerce yalvardım anlattım halimi annem için alabileceğimiz her tedbiri alalım istersen bi ömür suratına bakma eve demir alarm ne istiyorsan tak yeter ki gitme bırakma dedim ama sen bensizliği çoktan göze almışsın.
hatta bir sürü ağır şey söyledi onun için hiç kolay olmayan ama benim için yuttuğu..
bunlara da ayrıca kırıldım tabi yıllar sonra aklında tutup sanki bi gün yüzüme vurmak için takmıyormuş gibi görünüp aslında içini kemiren bir sürü şey oldugunu öğrendim..
annesi de yeminler etmiş sakın gitmesin ayrılmasın girersem senin ölünü göreyim gerekirse yine ilaç yutarım ele güne rezil etmeyin kendinizi ne emeklerle evlendiniz tek başınıza falan demiş..
benide aradı dün akşam mesaj attı ama dönmedim hiç birine.
eşimin evden neden gitmediğini çok iyi biliyorum eve harcadıgımız parayla yeni bi ev alırdık bi ev parasını oraya gömmek istemiyor ne annesine ne de başkasına o evi bırakmaz parası kıymetli çünkü..
ondan daha beterdir benim cimriliğim ama benimkide artık gurur meselesi oldu.
eşimi çok sevsem de bir ömür bir daha bu enerjiyi huzuru mutluluğu kimsede bulamayacak olsam da gidicem..
Tamam çok mantıklı söylüyorsunuz , olması gereken de buydu ama kadın yanaşmıyorsa ne yapacaklardı ki ? Deli gömleği giydirip zorla mı göndereceklerdi ? Evet çok üzücü çünkü pembesu eşinden memnundu ama kadın çok ileri boyuttaydı maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?