• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı ?

kimse kimseni borcunu ödemek zorunda değil.eğer bir borca giriliyorsa başkasına güveerek değil kendi kazancına güvenerek borç yapılmalı..tabii biri açken yakını tokta yatmamalı yardım edilecek durum vardır yardım edilmeye lüzum olmayan durumda vardır..araba alıp dolaştırmanızı istemesinde art niyet aranmamalı ama maddi durumu iyiyken borçlarını sizin üzerinize yıkmaya çalışıyorlarsa yüzsüzle de yüzsüz olunur..

Konuştum dedim neden biz ödüyoruz borçlarını bize yapmadılar ki o borcu dedim söyle konuş ailenle dedim oda ya zaten ne ödemesi konuşmaya gerek yok filan tipik erkek cevabı verdi

:1:
sende muhattap olma o zmn canım cevap vermezsen mesela o konuyu actıgında baska seylerle mesgul olsan daha da sınır olur ve anlatmaya calısmaz

Direk konuya girmek istiyorum izninizle.

Dün kayınvalidem ve kayınpederim bize geldiler çay içmeye neyse çayı koydum benim geliceklerinden haberim yoktu biraz mutfakta oyalandım birşeyler hazırlamak için neyse içeri geçtim kayınpederim işe gitmemiş bende babamın yanına gittim çalışmaya naptınız filan konuşuyorduk bize dedi ki kayınpederim siz çalışıosunuz işler nasıl filan napıyosunuz dedi bende çalışıyoruz ama zar zor yetiyor hala borç ödüyoruz dedim oda ödeyin ödeyin bitirince benimkinide ödeyin dedi ciddi bir şekilde ! Bende o biraz zor dedim sizce ayıp olmuşmudur her seferinde bize bunu söylüyor.Benim bekarken arabam vardı bende onu anneme bıraktım almadım şimdi işle evim arası çok uzak evim anadolu yakasında iş yeri avrupa yakasında arabayla zor oluyor bekarken problem değildide şimdi zor oluyor kayınpederim daha sonra başladı ne zaman araba alıyorsunuz alında bizide gezdirin diyor bende artık sen yardım edersen alıcaz diyorum oda ne yardım etmesi diyor cevap olarak bide sürekli para konusundan bahsediyorlar yok abin bu kadar kazandı sence bitmişmidir ne yapmıştır filan diye onların yüzünden cidden arabamı almaya filan korkuyorum ne yapıcam bir yardımcı olun ne cevap vericem ben artık sürekli aynı şeyleri konuşmaktan yoruldum kendileriyle herzaman borcu ödeyin araba alın bizi gezdirin filan

vay be ne yüzsüz insanlar varya ne demek borcumu ödeyin eğer zoraki bir borçlanma olsa anlarımda adamın amacı sadece sizden ne kopartırsam kar ederimse sakın para vermeyin
adamın amacı sizin paraları yemek olmasaydı araba alında gezdirin beni demezdi
paranızı yedirmeyin eşinize diyin bir daha isterse o babasına cevabını versin

borclarini odemek zorunda degilsiniz tabiiki
oyle bir durumunuzda yok zaten
ama araba olunca onlari gezdirmek konusunda gerilmeyin
anne baba sonucta evlatlarinin onlari gezdirmeye goturmesini isteyemezmi

Onu anlatacak olmazsın tabii.Anlatacak birşey yoktur da muhtelemen ondan anlatacak değilsindir. Yoksa anlatırdın, ben de şu kadar emek verdim, şunu kazandım diye. Kendi yemiş içmiş gezmiş yatmış hanım kızlarımız evlenince birden adamların çocuklarının sahibi, adamların çocuklarının kazandıklarının da pazarlıkçısı oluveriyor.

Ben de insanların kendi aile bütçeleriyle ilgili alakalı olmasını , anasını babasını karıştırtmamasından yanayım. Ama sizin "bizim borcumuzu da ödeyin" gibi bir lafa verebilecek bir cevabınızın olması için elinizi taşın altına sokmuş olmanız lazım.

Ben zaten calisan bir bayanim yani evimin bi takim ihtiyaclarini kendim bizzat karsiliyorum o yuzden gayet rahat bi sekilde cevap eriyorum kayinpederime elini tasin altina kendisi koysaydida ogluna yardim etseydi o zaman babasi olarak bende seve sve oderdim yaptigi borcu hem elini kendisi tasin altina koymicak hemde boyle birsey solicek oldu baska bir emri?

sürekli söylemesi hoş dğil bir zaman sonra sıkar haklısınız,ama bitse bizede yardımcı olurusnuz belki sıkışığız bu aralar dese daha makbule geçerdi. araba mevzunda biraz alınmışsınız bence,benim annemde bize sürekli söyler alında gezdirin pikniğe götürün bizi diye kayınvalidemde söylüyor hatta eşim bile alsakta gezdirsek şunları diyor :1: yani eşinizin ailesiyle biraz soğuksunuz sanırım ondanda kaynaklaanbilir şahsen bana çok normal bir cümle gibi geldi.

sürekli söylemesi hoş dğil bir zaman sonra sıkar haklısınız,ama bitse bizede yardımcı olurusnuz belki sıkışığız bu aralar dese daha makbule geçerdi. araba mevzunda biraz alınmışsınız bence,benim annemde bize sürekli söyler alında gezdirin pikniğe götürün bizi diye kayınvalidemde söylüyor hatta eşim bile alsakta gezdirsek şunları diyor :1: yani eşinizin ailesiyle biraz soğuksunuz sanırım ondanda kaynaklaanbilir şahsen bana çok normal bir cümle gibi geldi.

Ya herkes kendine gore hakli ama araba almak kolaymi bir memur maasiyla kimse yardim etmicek yine biz onca borcu odicez zaten benzin almis basini gitmis yani kendine gore hakli olabilirler ama memur maasiyla olan bunlar daha evleneli ne kdar olduki ev borcu filan var daha yani bir borcunuzu bitirin bi rahata erisin sonra arabanizida alirsiniz demek yokta araba ne zaman aliyosun alda bizi gezdirin diyor insan olur olmaz aliniyor

ne zaman bitecekki sizin borcunuz.oo dereleri görmeden paçaları sıvamak denir buna.sende he borç bitmeye yakın çıkarıver bişi:))) hiçni yok yane.zaten birkaç sene ödersiniz daha e bebek olacak vss.emin ol kocan veremez istesede.bir iki kere yapar belki dahada yapaqmaz.merak etme.şimdiden canını sıkmaya değmez.kocanada bişi deme aranı açma.şimdi bişi demez.ilerde zaten sende ailemi dışlıyordun olur.hep sen bilirsin de.iş ciddiye binince sende masraf çıkarıver.valla hiçbişi yapamasam çamaşırmakinasını bozarım:))) ben yaptım yatırımımı vlla dahada bişi beklemesinler bizimde ihtiyacımız var kocamda bişi diemio hep dedi senin yerinde başka kız olsaydı şu durumda çok farklı olurdu diye.sende bişi deme para mevzusunda istesede yapamaz emin ol.

Back