• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı ?

[sıze=3][sıze=2]kımsenın borcunu odemek zorunda degılsınız herkes haddını bılsın bence
bu konuyu esınle konustunmu canım ?
[/sıze][/sıze]
Konuştum dedim neden biz ödüyoruz borçlarını bize yapmadılar ki o borcu dedim söyle konuş ailenle dedim oda ya zaten ne ödemesi konuşmaya gerek yok filan tipik erkek cevabı verdi

:1:

Niye cevap vererek yüz göz oluyorsunuz ki.
O çirkinleşiyor siz de ona ayak uyduruyorsunuz. Gerek yok
Böyle uzar gider.
Susun. Birkaç defa daha söyler nihayetinde susar.

hiç sevmem para muhabetini
bir kere daha konu açıldığında baba lütfen hoşlanmıyorum bu tarz konulardan deyip kapattırın konuyu
ne canınız sıkılır olur ne de kalp kırmış olursunuz

bu size değil genel olarak söylüyorum

bi kişi haricinde arabaya birşey diyen olmamış erkek evlendikten sonra arabayı kayınvalideye bıraksaydı ne kıyametler kopardı :1: ahh ahh

Niye cevap vererek yüz göz oluyorsunuz ki.
O çirkinleşiyor siz de ona ayak uyduruyorsunuz. Gerek yok
Böyle uzar gider.
Susun. Birkaç defa daha söyler nihayetinde susar.

Başlarda zaten susuyordum cevap vermiyodum ama artık sus sus bir yere kadar konuyu kapatmıyorlar en son sert bi şekilde söylicem tamamen kapanıcak

Başlarda zaten susuyordum cevap vermiyodum ama artık sus sus bir yere kadar konuyu kapatmıyorlar en son sert bi şekilde söylicem tamamen kapanıcak

O zaman eşinizle aranızda da problem çıkması ihtimali var.
Ayrıca konuşmanız da bi işe yaramamış.
Sabır deyip susun.
Ya da o konuyu kapatacak konuyu yaparken çıkabilecek daha büyük krizi göze alın.
Bunun için de bence önce eşinizi uyarın

şu para ne garip bir şey ya insanı rezilde ediyor vezirde...olması dert olmaması daha büyük deert...ne zaman bir ortamda para muhabbeti cıksa ortam bozulur hale geldı

bir kere daha konu açıldığında baba lütfen hoşlanmıyorum bu tarz konulardan deyip kapattırın konuyu

bi kişi haricinde arabaya birşey diyen olmamış erkek evlendikten sonra arabayı kayınvalideye bıraksaydı ne kıyametler kopardı :1: ahh ahh

Haklısınızda arabanın çoğu parasını annem verdi(ama eşim filan annemler aldı biliyor o yüzden problem olmadı) zaten dediğim gibi işim çok uzak ben anadolu yakasında oturuyorum işim avrupa yakasında trafikte filan uğraşması zor zaten işim olsa her zaman rahatlıkla alabiliyorum o yüzden onlara bırakmakta bir problem yok benim için

o bir kişi benim herhalde daha doğrusu o sazan diyelim:9:..aldım cevabımı oturdum zaten:ssz:..konu sahibi için demiyorum ama aynı durum erkek tarafında olmuş olsaydı burada neler olurdu tahmin bile etmek istemiyorum:52:..

arkadaşım siz cevap verdikçe k.pederiniz uzatacak bence.o yüzden birkez konuşun (laf vurmayın,konuşun) ve konuyu kapatın.o devam ederse de gülüp geçin.

o bir kişi benim herhalde daha doğrusu o sazan diyelim:9:..aldım cevabımı oturdum zaten:ssz:..konu sahibi için demiyorum ama aynı durum erkek tarafında olmuş olsaydı burada neler olurdu tahmin bile etmek istemiyorum:52:..

arkadaşım siz cevap verdikçe k.pederiniz uzatacak bence.o yüzden birkez konuşun (laf vurmayın,konuşun) ve konuyu kapatın.o devam ederse de gülüp geçin.

Ya da bende mi desem baba borcumuz var ödeyin filan diye

:52:

tanıştığıma memnum oldum bende 2.sazan:52:

adam bi de tamam kızım.önce sizin sonra da bizim borcumuzu ödeyelim diyormuş şok şok:53:

Ödemez ki bizim borcumuzu adım gibi biliyorum eşim bile ağzıyla söylüyor ödemez diye ödemesin Allah'a şükür kapı gibi eşim var gece gündüz çalışır yine öder borcumuzu

valla hiçde ayıp olmamış merak etme eğer sen öle cvb vermesen oooooooo daha çoookkk konuşurlar anladığım kadarıyla paraya çookk fazla değer veriyor ve nereden alsam kar gözüyle bakıyor bu şekilde devam edin taviz verdiğiniz anda kolunuzu kaptırırsınız

buarada bekarken aldığınız arabayı gözünüzden aklınızdan çıkarın onu istesem hemen alırım gibi düşündüğünüz için hala aklınızda bence o arabanın artık sizin olmağını aklınıza yerleştirin eşin ailesine verse geri alabilecek miydi hayır ayıp olur bile derdi belkide bence o arabayı unut ilk önce kendin unut biri eski araban derse de sizde diyorsunuz eski artık benm değil araba alamam de

Ödemez ki bizim borcumuzu adım gibi biliyorum eşim bile ağzıyla söylüyor ödemez diye ödemesin Allah'a şükür kapı gibi eşim var gece gündüz çalışır yine öder borcumuzu

Kapı gibi eşin var he ? Peki ya sen? Sen ne gibisin? Yok mu senin de bu işlere bir katkın, ya da senin de vazifen değil mi ? Kapı gibi eşine güvenenlere atalarımızdan geliyor :
"ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür"

Son düzenleme:
kayınpederinle yüz göz olma ama taviz de verme böyle konuların şakası bile hoş değil bence:19:her şakada bir gerçeklik payı vardır eşinle konuş eğer eşin ailesinin borcunu ödemeyi düşünmüyorsa bir problem yok gül geç ama eşinde yardım edelim diyorsa işte o zaman yandın canım:26:

Kapı gibi eşin var he ? Peki ya sen? Sen ne gibisin? Yok mu senin de bu işlere bir katkın, ya da senin de vazifen değil mi ? Kapı gibi eşine güvenenlere atalarımızdan geliyor :
"ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür"

Orda kapı gibi deyim babasına gerek kalmadan kendi öder demek ben bu işten hiç bişey yapmam o ödesin ben yerim değil yani benim neye katkım var neye yok onu anlatıcak değilim

buarada bekarken aldığınız arabayı gözünüzden aklınızdan çıkarın onu istesem hemen alırım gibi düşündüğünüz için hala aklınızda bence o arabanın artık sizin olmağını aklınıza yerleştirin eşin ailesine verse geri alabilecek miydi hayır ayıp olur bile derdi belkide bence o arabayı unut ilk önce kendin unut biri eski araban derse de sizde diyorsunuz eski artık benm değil araba alamam de
Ben zaten anneme bırakmışım arabayı ben nerde istesem hemen alırım gibi bir düşünce sezdirmişim size anlamadım.Sadece ihtiyacım olduğunda alırım demişim arabanın hala aklımda olduğunu zannetmeniz ?

Orda kapı gibi deyim babasına gerek kalmadan kendi öder demek ben bu işten hiç bişey yapmam o ödesin ben yerim değil yani benim neye katkım var neye yok onu anlatıcak değilim

Onu anlatacak olmazsın tabii.Anlatacak birşey yoktur da muhtelemen ondan anlatacak değilsindir. Yoksa anlatırdın, ben de şu kadar emek verdim, şunu kazandım diye. Kendi yemiş içmiş gezmiş yatmış hanım kızlarımız evlenince birden adamların çocuklarının sahibi, adamların çocuklarının kazandıklarının da pazarlıkçısı oluveriyor.

Ben de insanların kendi aile bütçeleriyle ilgili alakalı olmasını , anasını babasını karıştırtmamasından yanayım. Ama sizin "bizim borcumuzu da ödeyin" gibi bir lafa verebilecek bir cevabınızın olması için elinizi taşın altına sokmuş olmanız lazım.

Back