- 20 Nisan 2014
- 3.937
- 6.062
- 448
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Şu kırmızıladığım şeyi yaşıyoruz; ben sıktıkça o yayıldı evlilik içinde, ben sırtlandıkça "Nasıl olsa yerime düşünülüyor" oldu; adamın unutma gibi çok güzel bir hakkı var, unutabiliyor, her şartta uyuklayabiliyor, sen bekleyebilirsin sorun yok önce keyfinin yerine gelmesi gerekiyor ve bu süreyi normal insan hızının altı x2 beklemen de gerekiyor. Şaka gibi ki 5 dakika aralıkla bile unutabiliyor. Dün gece en yakın örnek: Çocuk uyandı, uğraştım uyumak üzere ama bu kez de babasını tutturdu baba ister; uyandırdım adamı "Hadi bi aç uykunu, oğlan seni istiyor" diye. Paşa hazretleri kalktı, ağıır ağıır tuvaletine gitti, elini yüzünü yıkadı, çocuk "Baba" diye bağırır, adam çıktı oradan "Bi sigara içeyim" dedi, kırk saat balkona sigaraya gitti, orada uyuyakalıyor sonra, adamı toplamaya gidiyorum, çocuk tepemden inmemiş; adam geliyor "Oğluueeem" diye çocuğunu sevmelere gece gece uykusunu açmalara, "Ya çocuk uyuyacak, hoppala zıppala şenlikli oyun zamanı mı; yakma o ışığı kapa yanına yatıp uyut işte" diyorum. "Taam" diyor vatandaş, sonra "Ha, sadece beline pikeyi ört uykuya dalınca üzerindeki ince, hava da serinliyor bak" diyorum, "Taaam yaağğ anladım" diyor. Uyuyayım diyorum, yok uyuyamam yani çünkü bilirim o dediğimi yapmaz, 15 dk sonra kontrole gidiyorum, çocuğun üstü başı açık, yastık yerlerde, adam da balkona çıkmış sigaraya. Bu kadar mı zor bir pike örtmek, 12908391073287423 kere tekrar etmem mi gerekiyordu acaba? Çünkü adam da biliyor Gangsta kalkıp gtünü toplar.
Çok küçük, basit bir kesit bak.
Sinirimden konudan konuya atlıyorum ya. İyiliği görünmez oldu gözüme artık.
Tüm sayfaları, tüm yorumları okudum.Kadın şok olacak gelir gelmez "Durun bi çocuklar, konuşalım, noldu size?" diye. 10 gündür yok, dönüşte de böyle gergin ortamın ortasına girince... Bilmiyorum, biraz bekleyip gideyim diyorum, o zaman yine bayram karışacak araya, regl tarihim girecek öncesinde, tarih tutmayacak tatile; kafam karıştı ya. Sırf gıcıklığına annem gelir gelmez "Hopp buyur torunun, ben kaçtım" deyip habersiz gidesim var. Hiç olmayacak böyle.
sanki benim ayrıldığım eşimi anlatmışsınız. tam da böyleydi. en küçük şeylerde bile güvenip arkamı dönemezdim, illa kontrol etmem gerekti. kontrol etmesem ya evi yakardı, ya evi su basardı, ya da çocuğu bir yerlerden düşürürdü. her şeyi unuturdu, önemsemezdi, anlattıklarınızdan fazlası var. tabi sonunda ben erkek miyim kadın mıyım, onun ebeveyni miyim, evde usta mıyım, tamirci miyim her şey birbirine karıştı. ben sinirli tahammülsüz biri oldum çıktım ve netice boşandık.
ben bir daha evlenmedim. o evlendi ve benim tam zıttım bir kadınla. karısının dünya yansa umru olmaz. ben bilmem ki der. o hiç bir şeyi yapmayan yapamayan adam gitti yerine her işe koşturan evde yemek temizlik bile yapan lüzumsuz elektrikleri bile kapatan adam geldi. demek ki her şeyi bilmek iyi değilmiş. sihirli cümle ben bilmem ki. ben bu yaştan sonra bunu öğrendim. bilme be kadın bişiyide bilme, yok ben matkap bile kullanır, boya yapar, şimşirleri budardım. ama o mutlu karım hiç bir şey yapmasın yapamasın huzurum olsun diyor.
ee beni tahammülsüz yapan sendin be adam. bu konularda anlatacak öyle çok şeyim var ki üşenmesem konu açıcam da vallahi üşeniyorum. neyse demem o ki takmayın, takmamaya çalışın, değiştiremezsiniz siz yıprandığınızla kalırsınız. ben sizin yerinizde olsam tatilime giderim, enerjimi toplar dönerim. beraber gitseniz sanki orda da sizi sinir eder gibime geliyor.
dayaklık ya cidden biliyor olması lazım sizin bazı konularda nasıl tepki vereceğinizi. ona rağmen böyle haltlar yiyorsa iyi niyet aramam ben altında bunun. ya çekin konuşun derdi neymiş öğrenin ya da sağlam bi patlayın o öğrensin neyi yanlış yaptığını ayağını denk alsın.
Bence siz zamanında çok fazla taviz vermişsiniz o da rahatlamış açıkçası.
Nasılsa yapan eden biri var iki kızar sonra bir şey olmaz diye düşünüyor.
Mesela o tüm gün bekleme olayında aşırı taviz vermişsiniz.
Ben kaç gün önceden söylememe rağmen eşim keyfi gelmeyecek sayar soverim kırar dokerim 3 5 günde konuşmam suratına bakmam.
O da benim huyumu sinirimi bildiği için yapmaz zaten öyle şeyler ben alıştırdım ama onu o şekilde sınırlarımı biliyor benim en baştan.
Yoksa her erkek bosvermeye tembelliğe meyillidir aslında.
Bırakın cekin elinizi eteginizi tavrinizi koyun artık.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben eğer bir iş varsa hemen yapılsın isterim eşim keyfi gelecekte ancak öyle. 24 saat bir koltukta uzanabilir. Dışarı çıkacak oluruz üç saat sonra keyfi yeter. O da zaten saat geç olur koştur koştur hallederiz. Sabah bir iş için evden çıktım. Çocuk uyanmış eşim uyumuş haberi dahi olmamış. Üç yaşında ki çocuk buzdolabından kavun almış kaşık almış onu yemiş. Yani çocuk bile emanet edemem. Lafa gelince de dikkatli babadır. Erkeklerin çoğu böyle galiba. Ne yaparsan yap değişmiyorlar. Böyle pratik programlı erkeklere imreniyorum resmen. Bir zaman sonra senin de kalkıp hiç birşey yapasın gelmiyor. Her şeyi iş olarak görmeye başlıyorsun. Umarım siz o aşamaya gelmeden toparlarsınız.
Tüm sayfaları, tüm yorumları okudum.
Siz ("aynısından bende de var" diyen üyelerle beraber) bu adamcıkların ebeveyni olmuşsunuz yahu?
Yani evde bir değil iki çocuğunuz varmış gibi.
Ne desem bilemedim inanın, galiba ben olsam "Şu gün, şu saatte çıkıyorum, geleceksen gel" deyip, anneme hiçbir şey belli etmeden bebeyi bırakır, hakikaten de tekrar arayıp sormadan defolup giderdim.
Ha ama yalnız gidince sorunu kendinizle götürmeyin, kurulmayın. Gidin dağıtın kafayı, kendinizi dinleyin.
Sanırım ben o cumartesi de böyle yapardım, resmen zorla plana dahil ediliyor gibi davranıyor, affınıza sığınarak sorardım, "Hayırdır sen kim köpek?" İznin var ve ailenle geçirebileceğin vakti işte harcıyorsun, lütfedersen beraber bir şey yapacağız, pes!
Sizin için cidden üzüldüm, eşinize çok kızdım.
Çocuğa gereken ilgiyi/dikkati göstermemek konusu zaten trajik, ben de hamileyim azcık empati yaptım, "ben bu sıpayı tek başıma yapmadım ki tek başıma bakayım" diyerek ciddi sorun olurdum, sağlam yükselirdim gibime geldi.
Eşleriniz beni bu mesafeden yordu hanımlar, sabırlar dilemekle birlikte, sık aralıklarla cinnet tavsiye ediyorum.
"Bi' cinnet her şeyi halleder." gibi duruyor burdan.Özellikle yeme içmenizi sabote etme kısmına özellikle gıcık oldum çünkü işin ucunda sağlık var.Sağlıklı beslenmenizi sabote ediyor resmen.Biri daha yazmış 14 yaşında erkek kardeşiniz gibi davranıyor eşiniz.Bence bazen delirmek lazım.Rol icabı da olsa bi' delirip höt demek gerekiyor.Silkelemek gerek eşinizi.Gerekirse dediğiniz gibi çocuğunuzu annenize bırakın , bi' gidin bakalım da herkes bi' tedirgin olsun.
Evlilikte alışma devresini neden bu kadar uzun yaşadınızki? Sonuçta ikinizinde bu kadar sorun yaşayacak hatalarınız yok gibi
Sadece birbirinizi benimsiyememişsiniz gibi geliyor bana
Biraz daha sabır ve töleransYokuspokus
Olduğu gibi kabullen sonra herşey daha kolay olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?