- 12 Temmuz 2006
- 56.298
- 216.387
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Mune konuyu kilitleme açık dursun şimdilik; olur mu?
Gangsta yazacaksan zaten kapattırma, 5 dakika önce gördüm gece ki kapatma talebini, tam kapadım bir baktım bugün mesaj yazmışsın, beni de dengesiz etmeyin gangstaaaa
Tamamdır hayatım, vakit bulunca yazarım, ucundan azıcık okumuştum ama yine okusam hele de yeni gelişmeleri, senin adamın vicdana dokunur tavrına dair bilgileri belleğime yüklesem iyi olurDün öyle adamcağız bi pişman pişman şey olunca, ben de kızlarla burada arkasından haldır haldır yardırınca bi vicdan yaptım "Sus, parçaladın adamı yerden yere vurdun" dedim ama sabaha geçti o vicdan, hak etti, doğru dedim içimi döktüm oh iyi ettim dedim vazgeçtim dengesizce oldu evet
Sinir böyle yapıyor :/
Mune Müdürüm, hazır konuma gelmişken, müsait olduğun bir zaman senin de yorumunu isterim.
Valla bu adamda ışık var.
Sevindim adınıza.
He bunlar sizin eş nezdinde bunların hepsinin gerizekalı(alınanlardan çok özür dilerim) ve köpkör olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Şu fark edemedim sözünü alıp parça parça edip lokma lokma yedirmek istiyorum.
Offf...
Ama ışık var sizde.
Gerçekten sevindim.
Bazen bana da geliyor böyle soldan soldan.
Ama bir yakınım gözümü açtı, açtı açmasına da uyguluyor muyum? Hayır. Yine de söyleyeyim hatamız her şeyi düşünüyor planlıyor olmak. Biz her şeyi düşündüğümüz için adamlara düşünecek bişey kalmıyor bi rahatlama geliyor, sorumluluk almıyorlar. Sen laf söyleyince de boş yere huzursuzluk çıkaran ortamı geren oluyorsun. Hatta bazen kendi düşünemediği şey yüzünden kendi başı sıkışınca bile suçu sende buluyorlar çünkü düşünme planlama senin işin oluyor.
Sen de yapmayacaksın, sen de düşünmeyeceksin o da arkasını toplayan biri olmadığı için o kadar rahat olamayacak. Sorumlulukları bir bir üstüne yıkacaksın.
Sonra onlar genç kalırken biz yaşlanıyoruz bize de yazık.
Yaz buralara , ben okuyorum.Hak da veriyorum sana.Eşine de iyi yaptın , biraz da o ağlasın.Bazen gerekiyor.Ne dolmuşum ya, daha yazasım dökesim var.
Çevremdeki hiç kimseyle, hiçbir özelimi konuşmuyor, şikayet etmiyor olmamın buradaki çenesi düşük yansıması gibiyim. Böyle yazıp durasım var, birileri okusun görsün istiyorum. Bu siniri atmam lazım; dalga dalga sinirlenip duruyorum.
Hiçbir şey yiyesim yok, geldi bi şeyler hazırlıyor ve ben pc başından kalkmak, yemeğine-sohbetine katılmak istemiyorum adamın. Endişelensin, baksın düşünsün, geç mi kaldım diye hayıflansın öyle kara kara; bu kez kolay olmayacağını anlasın.
Böyle bi ton bi şeyler yazıp buradaki üyeliği de iptal ettirip uzun süre bi gidesim var; her yerden gidesim var.
Alıştığım her şeyi terk edip ardıma dönmeyesim var yine bir zamanlar yaptığım gibi. Ama bu kez +1im. Çocuğum var, terk edilmez bir sorumluluğum, geçemeyeceğim bir sevgi. Ve kendimi oyaladığım-dinlendiğim yer burası.
İnsan bu kadar yalnız bırakılır mı? Bu kadar tek başınalığa alıştırılır mı? Kendini bu kadar kapatır- kapatmak zorunda hisseder mi?
Fi tarihinde bi konu açmıştım, bana dert olan şeyler küçümsenmişti o geldi aklıma. Mesela bu da küçümsenebilir "Kendi kendine büyütüyorsun, dert ediyorsun" denilebilir bir konu. Ama değil. Buzdağının görünen kısmı gibi düşünüp, noktam-virgülüm dahil bu hale, bu çöküş haline şimdi şu an neden geldiğimin yaşım kadar birikimi olduğunu düşünün sadece. Hiç kimseye doğru düzgün hiçbir şeyini 30 sene boyunca anlatmamış, içine atıp kapamış biri olarak son 3-4 yıldır güm pat çat ters laflarla ortaya çıkan bir sinir de cabası. Bir tutam herkesin yaşadığı şeyler, bir tutam 4-5 kişinin başına gelebilen şeylerle oluşan bilindik bir hayat gerçi. Neyse.
Bunu bir konuda burada yazdım sanırım; kolun bacağın kopar hallerden geçersin, her tarafın kıyım kıyım olur. Ama bir gün gelirsin mutfak dolabının açık kapağına kafan vuruverir, oturur gücenme halinde ona ağlarsın. Benim durum bu özetle. Çünkü güceniyorum artık. Çok güceniyorum bazı şeylere. Durum bu yüzden böyle bi saçma duygusal gel gitler yumağı halinde, ondan bunu da açıklamak istedim sadece.
Şimdi diğer mesajlarını da okuduğum için düşüncelerimi daldan dala atlayarak yazabilirim, kusura bakma.Bunu yapacağım, çocuklu konular haricinde bırakacağım ipin ucunu. Safa da yatacağım. Yoruldum vallahi.Idrakyollariiltihabi 'nın dediği gibi de çocuk biraz daha kendini kurtarınca kendimi işe vuracağım; evde dura dura da ayriyeten delirdim biliyorum. Güvenlik konusunda çok paranoyaklaştım, her şeye yeteceğim derken hırpalandım, saçımın boyası geldi geçti umurumda olmadı ve dahi adamın da umurunda olmadı.
Bi silkelenir kendimi toparlarım, yine bi bakmışım insanlıktan çıkmışım onun bunun peşinde, onu düşün bunu hallet, şunu ayarla derken...
Kendi başı sıkışınca suçu bile sende bulurlar dedin ya, aklıma şey geldi.
Bi mevzu vardı, unutturma bana ben unuturum diye belirtmişti kendisi.
Zamanı geldi aklımda ama bilerek hatırlatmadım, bakalım hatırlayacak mı diye.
Bir iki gün sonra hatırladı, halletti ve bana "Niye hatırlatmıyorsun?" diye bi gayri ihtiyari çıkışmıştı.
"Unuttum! Ben de insanım ve unutabilirim değil mi?" deyip gülmüştüm, adam benim unutabileceğime ihtimal vermiyor ya böyle bir rahatlıkta olduğunu anlamıştım o sıra. Aslında olaylar farklı-yeni ama konu aynı şeyin etrafında dönen, aynılarından ibaret. Unutmadığın halde unutmuş gibi yapmaya çalışmak da yorucu...
Ama böyle böyle alacaksa dersini, daha iyi oturacaksa kafasına bunu da yaparım.
Değişme-düzelme ihtimalini çok düşük bir ümit olarak görüyorum hala istemsizce.
Çünkü diyorum bu adam böyle değildi, hep böyle olsaydı tanıdım tanıyalı; o zaman zaten değişimden bahsetmek çok daha imkansız olurdu, ama sonradan sonraya böyle olduysa demek ben bu rahatlığı ona sağladım, geri çevirme işi de bende diyorum.
Çok düşünüyorum, belki haddinden fazla, gereksizce.
Kabullenemiyorum çünkü kendimde değiştirecek yerim kalmadı. Bunu da kabullenirsem komple benim karakter gidecek, ben apayrı, eşime göre düzenlenmiş, zorlayarak oldurulmuş yapay ve mutsuz bir şey olacağım. Bir arada olacaksak, anlayacak, burnu sürtüle sürtüle anlayacak deyip savaşıyorum.
Bunu yapacağım, çocuklu konular haricinde bırakacağım ipin ucunu. Safa da yatacağım. Yoruldum vallahi.Idrakyollariiltihabi 'nın dediği gibi de çocuk biraz daha kendini kurtarınca kendimi işe vuracağım; evde dura dura da ayriyeten delirdim biliyorum. Güvenlik konusunda çok paranoyaklaştım, her şeye yeteceğim derken hırpalandım, saçımın boyası geldi geçti umurumda olmadı ve dahi adamın da umurunda olmadı.
Bi silkelenir kendimi toparlarım, yine bi bakmışım insanlıktan çıkmışım onun bunun peşinde, onu düşün bunu hallet, şunu ayarla derken...
Kendi başı sıkışınca suçu bile sende bulurlar dedin ya, aklıma şey geldi.
Bi mevzu vardı, unutturma bana ben unuturum diye belirtmişti kendisi.
Zamanı geldi aklımda ama bilerek hatırlatmadım, bakalım hatırlayacak mı diye.
Bir iki gün sonra hatırladı, halletti ve bana "Niye hatırlatmıyorsun?" diye bi gayri ihtiyari çıkışmıştı.
"Unuttum! Ben de insanım ve unutabilirim değil mi?" deyip gülmüştüm, adam benim unutabileceğime ihtimal vermiyor ya böyle bir rahatlıkta olduğunu anlamıştım o sıra. Aslında olaylar farklı-yeni ama konu aynı şeyin etrafında dönen, aynılarından ibaret. Unutmadığın halde unutmuş gibi yapmaya çalışmak da yorucu...
Ama böyle böyle alacaksa dersini, daha iyi oturacaksa kafasına bunu da yaparım.
Değişme-düzelme ihtimalini çok düşük bir ümit olarak görüyorum hala istemsizce.
Çünkü diyorum bu adam böyle değildi, hep böyle olsaydı tanıdım tanıyalı; o zaman zaten değişimden bahsetmek çok daha imkansız olurdu, ama sonradan sonraya böyle olduysa demek ben bu rahatlığı ona sağladım, geri çevirme işi de bende diyorum.
Çok düşünüyorum, belki haddinden fazla, gereksizce.
Kabullenemiyorum çünkü kendimde değiştirecek yerim kalmadı. Bunu da kabullenirsem komple benim karakter gidecek, ben apayrı, eşime göre düzenlenmiş, zorlayarak oldurulmuş yapay ve mutsuz bir şey olacağım. Bir arada olacaksak, anlayacak, burnu sürtüle sürtüle anlayacak deyip savaşıyorum.
Sonuna kadar katılıyorum.bazen öyle durumlar olur ki karşınızdakinin verdiği sözlerin önemi yoktur, verilen sözlerin tutulmaması sonucunda sizin kararlı duruşunuz belirler gidişatı, 1 ay ayrı kalmayı mı planladın, ciddi ve kararlı mısın bunda? O zaman eşinin vicdanına oynamasına rağmen yapmalısın çünkü defalarca söz verip tutmamış, şimdi yumurta kapıya dayanmış, kendiliğinden görmedikleri patlamayla gözüne sokulmuşken can havliyle döktüğü gözyaşı veya verilmiş sözün pek ehemmiyeti yok, ben de gaddarım galiba bu konuda, seversem çok severim, sonuna kadar arkasında olurum ama bende kredisini tüketirse de çok kötü soğurum, gözümün önünde ölürüm senin için deyip hıçkıra hıçkıra ağlasa gözüm görmez, katır inadım tutar, sanırım dışarıdan kaya gibi sert güçlü görünen ama içi pamuk şekeri kıvamındaki insanlar içten içe değer görme ve önemsenme yakıtıyla çalışıyorlar, beni önemsediğini hissettir sonuna kadar sırtlanayım herşeyi deyip önden gidiyorlar, biraz mola ver bu duruma, herşeyi düşünen ve planlayan olma, herkes adına düşünme, biraz da senin için düşünsünler ve uygulasınlar, biraz da eşin çabalasın plan yapsın çünkü her an herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek ve bunları tek düşünen olduğunu görmek de yoruyor, yıpratıyor ve enerjisini tüketiyor insanın.
Sonuna kadar katılıyorum.
Eşler karısına acımazken, az gözü dolsa biz neden acıyoruz ki?
Bazen acıtsa da sonuna kadar kararlı davranmak lazım, herkesin iyiliği için.
Saglikli bir bencillik lazim sana gangsta.
Lafta öyle varmis gibi gozukuyor ama icraatta yok gibi.
Mesela o keki hak etmemis.
Sana kotuluk edene iyilik etme. Ister esin ister ailenden biri olsun.
Sinirlarini cek bundan sonra.
Bu demek degil, sevme veya kotu ol vs
Sadece insan iliskilerinde sinir koymak mecburi bence.
Herkes nefs sahibi sonucta.
Esine sonsuz fedakarlik yapma artik. Cunki onun bunun uzerine yatma ve kullanma rahat olma kapasitesi var.
Boyle kucuk seyler dahi olsa kek gibi hep cizgini cek.
Seni cips veya dolaba bak gibi seylerle sinir etmek mi istiyor. Not my problem not my circus diye bön bön suratina bak ve baska birseylere odaklan. Bi sorsun sorgulasin ne oldu diye simdi bu kadina.
Önüne sunma hazir cevaplari. Beynini calistirsin kendisi dusunsun hatalarini.
Adam zaten kisisel gelisimini tamamlama yolunda olsaydi boyle seyler yasatmazdi sana.
Yaz buralara , ben okuyorum.Hak da veriyorum sana.Eşine de iyi yaptın , biraz da o ağlasın.Bazen gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?