NE YAPACAGIMI ŞAŞTIM :(

esimin calistigi sehre tayin istemeli miyim

• evet

• hayir

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ablamlar da aynen boyle diyor. Ve haklilar da
Kayınvalidenizin nasıl bir insan olduğunu iyi bilseniz de, bunu ablalarınıza yansıtmayın derim... Kayınvalideniz kötü de olsa bu konuyu ablalarınla fazla konuşma yoksa ablaların sürekli size karışma fırsatını elde eder... İki tarafı da dengelemeye çalış derim...

Ben anneme arabayla 5 dakka olsam , haftada bir gorussem annem bana saymadigini birakmaz.. otobusle 4 saatlik mesafede ayda bir veya en gec 2 ayda bir annemdeyim. Minimum 2 hafta kalmak uzere hemde.hatta Su anda da annemdeyim
Sizin aileniz bir tuhaf madem bu kadar baglilar size evlendirmeselerdi,boyle bir sartla
evlenmissiniz ama zamanla sartlar degisebilir o zaman ne yapacaksiniz.bence esiniz ailenizi sevmiyor ve uzaklastirmak istiyorsa hakli bu kadar sık gorusulmez.eger su an esiniz ve aileniz arasinda sorun varsa bunun nedeni
sizsiniz.benim esimde hergun ailesiyle gorusmek istese ben istemem ki sizin aileniz sizi olumsuz etkiliyor esinde bunu farkediyordur.2 saat cok ciddi bir zaman esiniz cocuguyla vakit gecirmek yerine niye yollarda gecirsin.

Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
Yaa okudum cevap yazmak istemedim ama
ablan ne iş yapıyor yada neden evine bu kadar karışıyorlar
benn bu yazım şeklinden eşinde değilde ailende buldum suçu
bence sen eşini b
Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
eşinin hergün gidip gelmesi seni önemsediği anlamına gelir ki sen bunun farkında bile değilsin
umrun değil
ablalarının da seni önemsediği yok gibi
çünkü senin ailenin işlerine çok fazla karışıyorlar
bu adam bu kadarına nasıl katlanıyor
annem demişsiniz ne oldugunu yazsanızda bizde desekki
bu adamla evliliğini bitir gitme ne işin var falan diye
ama şu yaptığın yorumlardan adam senin ailene katlanıyor gibi

Yaa okudum cevap yazmak istemedim ama
ablan ne iş yapıyor yada neden evine bu kadar karışıyorlar
benn bu yazım şeklinden eşinde değilde ailende buldum suçu
bence sen eşini b

eşinin hergün gidip gelmesi seni önemsediği anlamına gelir ki sen bunun farkında bile değilsin
umrun değil
ablalarının da seni önemsediği yok gibi
çünkü senin ailenin işlerine çok fazla karışıyorlar
bu adam bu kadarına nasıl katlanıyor
annem demişsiniz ne oldugunu yazsanızda bizde desekki
bu adamla evliliğini bitir gitme ne işin var falan diye
ama şu yaptığın yorumlardan adam senin ailene katlanıyor gibi
Annemi sevmiyor. Selam vermiyor. Hatta annem yanimda diye beni ve cocugumu otogardan almaya gelmedi.

Sizin aileniz bir tuhaf madem bu kadar baglilar size evlendirmeselerdi,boyle bir sartla
evlenmissiniz ama zamanla sartlar degisebilir o zaman ne yapacaksiniz.bence esiniz ailenizi sevmiyor ve uzaklastirmak istiyorsa hakli bu kadar sık gorusulmez.eger su an esiniz ve aileniz arasinda sorun varsa bunun nedeni
sizsiniz.benim esimde hergun ailesiyle gorusmek istese ben istemem ki sizin aileniz sizi olumsuz etkiliyor esinde bunu farkediyordur.2 saat cok ciddi bir zaman esiniz cocuguyla vakit gecirmek yerine niye yollarda gecirsin.
Bekarken zaten ayriydim ablalarimdan ..ablamlarla evlenince ayni sehirde yasamaya basladik. Ve cok alistik bu duruma.

Kayınvalidenizin nasıl bir insan olduğunu iyi bilseniz de, bunu ablalarınıza yansıtmayın derim... Kayınvalideniz kötü de olsa bu konuyu ablalarınla fazla konuşma yoksa ablaların sürekli size karışma fırsatını elde eder... İki tarafı da dengelemeye çalış derim...
Haklisiniz. Tesekkur ederim.

Velisinden korkan ergenler gibi eşiniz de çikolata yerine arabayla ikna etmeye çalışmış kusura bakma 18 yasından beri ayaklarım üstünde durdugumdan komik geldi yazma seklin..eşin yoruluyo ve maddi zarardasın..
Demek ki bir ergen izlenimi verdim. Uzuldum. Yorum icin tesekkurler.

Eski konumda yazmistim. Biraz Uzun. Ozetle esim annemle konusmalarimi dinlemis , me duydugunu da soylemiyor tam olarak..annem icin yalanci diyor.
Sen annenle eşin hakkında konuşuyormusun yada kayınvaliden hakkında
onları duymuştur e be bacım neden konuşursun ki
adam bence haklı yani aslında kırılmış
bence bu kadar uzatma ve git eşinle daha sağlıklı bi yaşamın olacak
çünkü eşin suçlu değil

Yeni evlenmiş olsanız hadi ilk zamanlar aileden ayrılmak zor gelir onu anlarım, ancak 3 sene geçmiş ve siz ablamlara nasıl açıklarım diyorsunuz. Siz henüz -bir- olamamışsınız eşinizle. Bu durumda insanlar neden evlenir açıkcası anlayamıyorum sonrada olaylar boşanmaya kadar gidiyor. Bile bile lades.
Aksine, 20 gunluk evliyken amerikaya gittim 1 sene kaldim. Yapayalniz kalmak nedir yasadim. Belkide bundan kaynakli kopamiyor olusum

Memlekette ne guzel kanunlar var, es hakkindan yararlanip tayinler istemek filan..

Bilmiyorum, ben yasam kalitesine bakardim sanirim. Bende her gun kadin basima otobanlarda her gun 45 dk yol gidip geliyorum. Kolaymi, hayir hic degil, cok yorucu. Ama bu isi sectiysem, katlanacagim bunlara. Elimde tayin gibi birsey olsa, ustelik kira konusunda bukadar fark atsa, hic dusunmez yakinimda olan ise kosarim.

Kuzum merak ettim, her hafta niye goresin ki ablanlari? Haftasonlarini daha iyi degerlendiremezmisin, ara ara onlar gelir, ara ara siz gidersiniz, colugunuz cocugunuz esiniz dostunuz, dinlenmek, haftasonukacamaklari filan derken hayat gecer gider.
Kendinizi ablalariniza endekslemeyin. Esinizle kaliteli bir yasama ve duzgun yasam sartlarina endeksleyin.
Esimde sizin gibi soyluyor. Ben kariyer yapcam eninde sonunda daha iyi bir sehre gidicem max 5 sene sonra diyor. Omur boyu ablanlarla olamayiz diyor.esim de hakli siz de

Eşinin annesi tam benim babaannem. Ne annemin 1 doğumuna gelmiş, ne aramış, sadece düğüne gelmişler. Bazı eski insanlar böyle oluyor. gözümde canlandırabiliyorum aile yapısını bunu yadırgamaman gerek aslında sana özel olduğunu sanmıyorum. Herkesin yetiştiği ortam farklı oluyor, insanlar zaten yaşam mücadelesi ile uğraşmışlar yıllardır ne yapacaklar torunu toparlağı. Yaşlılıklarında bile gün yüzü görememişler baksana. Hayatta kalma mücadelesi içinde duygular törpülenebilir bu çok doğal bence.
Ablalarının dolduruşuna gelirsen hata edersin açık ve net.
Kv dem gibi bir tanda daha varmis demek..tekim saniyordum..hakli olabilirsiniz.tesekkurler

Söz daha önce de konu acmistiniz. Bende size ablalarinizi bırakın esinizle gidin demiştim. Ablalarinizin sizin aile hayatinixa Eşinizin ne kadar çalışıp calismayacagina karismaya Hakları yok ! Hatta siz sırf bu sebeplerden bosanmayi bile dusunuyordunuz çok iyi hatırlıyorum. Sakın ha siz eşinizle evliSiniz ablalarinizla değil bunu unutmayın ve daha fazla düşünmeden tayin inizi isteyin.
Evet ben de sizi hatirladim.hayatimi duzene koymaya calisiyorum. Sanirim burda yazilanlari tekrar tekrar okuycam

50 dk mesafe fazla gelmedi bana. Ben okuluma gidis donus 4 saat ceken birisiyim.altimdada arabam yok. Ona ragmen ustesinden geliniyor. Nerde yasadiginizi bilmiyorum ama Zaten ist.de hic bi mesfe yakin degil ki herkesi isi guc uzakta o yuzden ben boyle dusunuyorum.ustelik esiniz icin tasinirim deger diyemiyorsunuz.bosverin bence

3 5 sayfa okudum yazdıklarınızdan. Gercekten itici bi ezikliğiniz var. Tahammul edebilen bi eş bulmanız dunyadakı en buyuk sanS

X