- 14 Mayıs 2015
- 30
- 7
- 1
- 29
- Konu Sahibi staaystrongg
-
Şîmdi geç saat olduğu için sitede fazla kimse yok yarın gelirler. Avukatlarda var burda keşke bi el atsalar. Konu sahibi ilk mesajının en başına avukatlardan yardım bekliyorum yazarsan yol gösterir gören.
duyar canım merak etme. Annenede bi iş bakmaya çalışın. Kendi parasını kendi kazandığı zaman özgüvenide gelecek yerine. Kadıncağız kendini bağlı hissediyor ona. Hiç unutmuyorum, kayınvalidem eşinden çok çekmesine rağmen yinede bana baktı demişti, yani maddi anlamda evleri var birde arada pazara gitmek içib para ister 25-30 milyon sevze felan alır. O an dedim ki içimden bir kadın karnını doyurabilmek kimseye muhtaç olmamak adına yıllarca ne zulümlere katlanıyor. İşi olsa 5 dakika çekmezdi kayınpederimi, öyle saf bir kadında değil. Ama zavallının parası yokmuş pulu yokmuş ozaman şimdiki gibi kadın sığınma evleride yoktu belki, yol göstereb yoktu. Şimdi çok şükür imkanlar var. Ve dediğim gibi annene iş bulun. El işi felan bilir mi? İnstagramda el işi satan çok bayan var. Yapsın fotolarını çekin koyun tanıtım yapın birazda gerekirse bende tanıtımda yardımcı olurum size. Belki öyle para kazanır. Ya da ne bileyim başka bir yeteneği varsa onunla ilgili birşeyler yapsın satsın. Çocuk hırkaları olabilir mesela. Yurtdışındayım ben örgü hırkalar burda 100 milyon, yapabiliyorsa annen yapsın ben yanıtım yaparım instagram üzerinden satıl yaparız. Direkt habale ile hesabınıza ödeme yapar insanlar. Düşünün bunları biraz haber verirsin bana.çok teşekkür ederim hepinize.
tamam hemen yazıcam..
inşallah birileri sesimi duyar..
Du
duyar canım merak etme. Annenede bi iş bakmaya çalışın. Kendi parasını kendi kazandığı zaman özgüvenide gelecek yerine. Kadıncağız kendini bağlı hissediyor ona. Hiç unutmuyorum, kayınvalidem eşinden çok çekmesine rağmen yinede bana baktı demişti, yani maddi anlamda evleri var birde arada pazara gitmek içib para ister 25-30 milyon sevze felan alır. O an dedim ki içimden bir kadın karnını doyurabilmek kimseye muhtaç olmamak adına yıllarca ne zulümlere katlanıyor. İşi olsa 5 dakika çekmezdi kayınpederimi, öyle saf bir kadında değil. Ama zavallının parası yokmuş pulu yokmuş ozaman şimdiki gibi kadın sığınma evleride yoktu belki, yol göstereb yoktu. Şimdi çok şükür imkanlar var. Ve dediğim gibi annene iş bulun. El işi felan bilir mi? İnstagramda el işi satan çok bayan var. Yapsın fotolarını çekin koyun tanıtım yapın birazda gerekirse bende tanıtımda yardımcı olurum size. Belki öyle para kazanır. Ya da ne bileyim başka bir yeteneği varsa onunla ilgili birşeyler yapsın satsın. Çocuk hırkaları olabilir mesela. Yurtdışındayım ben örgü hırkalar burda 100 milyon, yapabiliyorsa annen yapsın ben yanıtım yaparım instagram üzerinden satıl yaparız. Direkt habale ile hesabınıza ödeme yapar insanlar. Düşünün bunları biraz haber verirsin bana.
çok kötü bi durum gerçekten. allah yardım etsin nerde varsa..
el işi filan pek bilmiyor. çok teşekkür ederim, anneme okutucam bunları belki bi nebze fikri değişir.
ne diyeceğimi bilemiyorum allahım razı olsun.
Anladım canım bak aklıma başka bişey daha geldi bu mor çatı ve uçan süpürge kuruluşlarında devely mağdur olan bayana 300 tl maaş bağlıyor ve ücretsiz eğitim kurumlarına göderiyor diye biliyorum. Çok yardım alma imkanları var, inşallah yarın daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur sana. Anneannenle de bi konuş. Bizi yanına al de. Yakın mı evi size
Boyle konularda ne denilir hic bilmiyorumki.
Abin askerde olduguna gore 20 li yaslarda su an, senin yasini hic kestiremiyorum bile.
Cok kucuk olmalisin.
Kuzum benim ya.
Allahim sizin elinizden tutsun ailecek.
Insallah cok ama cok cabuk zamana rahata erersiniz.
Kurtulursunz o hayvandan.
22 yaşında abim. doğum gününde askere gideceğini öğrendi. tüm iznini kullandı ameliyat olunca.
kasımda gelecek..
20 yaşındayım ben de.
amin inşallah. çok teşekkür ederim..
çok yakın değil, taksiyle yarım saat. otobüsle filan gidebiliriz sanırım.
öyle kuruluşlara başvurmaz annem. boşandığı zaman, ananemin maaşı yarıya bölünüyormuş annemin arkadaşı söyledi ne kadar doğru bilmiyorum. 400-450 tl filan alabiliyormuş annem. ama istemiyor. çünkü ananem parama göz koydunuz filan diyebilir.
22 yaşında abim. doğum gününde askere gideceğini öğrendi. tüm iznini kullandı ameliyat olunca.
kasımda gelecek..
20 yaşındayım ben de.
amin inşallah. çok teşekkür ederim..
Benle ayni yastaymissin canim.
Biseyi kacirdim galiba ama soruyum yine.
Abin Allahin izniyle geldiginde baglarinizi kesemezmisinz o adamla?
Ayri eve ciksaniz annen kardesin sen ve abin?
Anneannenin maaşıyla ne ilgisi var ki annenin? Yani annen kocasından boşanırsa aanneannin maaşı mı düşüyormuş? Çok tuhaf geldi bu bana.
o zaman büyük ihtimal bitebilir bu iş. abimin askerliğini kullanıyor işte..
bizde öyle düşündük abimle ben çalışırdık. 6 ay sonraya kalıyor yani..
allahım razı olsun. inşallah öyle olur..O zman guzel gunler yakindir.
Sabir tatlim.
Allah seni elbet mufakatlandiracaktir. hic bisey bosu bosuna degildir.
Aklima dustukce dua edicem senin icin namazlardan sonra.
Su 6 ay cabucak sag saglim gecsin ve hemen mutluluga erin insallah.
o zaman büyük ihtimal bitebilir bu iş. abimin askerliğini kullanıyor işte..
bizde öyle düşündük abimle ben çalışırdık. 6 ay sonraya kalıyor yani..
ananemin maaşı derken, dedemin yani. dedem vefat etti 3 sene önce. ananem onunla geçiniyor. annem de boşanırsa dedemin maaşından alabiliyormuş. doğruluğunu bilmiyorum dediğim gibi, bana söylenen buydu. annem de olsa bile kabul etmeyeceğini söyledi.
ben de bilmiyorum işte tuhaf gelmişti bana da.
Annende aldigi maasi yine anneannene verir ozaman. Anneannenin bir kaybi olmaz yani. Okudum simdi varmis öyle birsey, yetim veya öksüz maasi, eger kocasindan bosanirsa bir kadin bu paradan alabiliyor, ama basvuru yapmasi lazim bunun icin, annen istemese basvuruda yapmayabilir.
Birde bu yastan sonra anneannen ne parayi düsünüyor yahu, evladi zor durumda, para böyle günlerde kullanilir asil. Bu arada kaymakamlik sosyal danisma fonundan belki yardim alabilirsiniz, kosullar varsa yardimci oluyorlar, basvuru gerektiriyor sadece. Internetten telefon numaralarini bulup telefon acip bilgi edin bence. Birde babandan yoksulluk nafakasi talep edin eger annen ayrilirsa, onu kesin alirsiniz. Catir catir ödemek zorunda o parayi. Ödemem etmem demesine bakmayin, ödemezse hukuki islem baslatilir, mecbur ödeyecek.
evet annem başvuru yapmaz. o senin hakkın diyorum ama dinlemiyor.
durumumuz iyiyken annem teyzemlere baktı yıllarca. hem de babam olacak adamdan gizli.
aklına gelebilecek her şeyi alıyordu onlara. bize 1 alıyorsa onlara 10 aldı.
sonunda ne oldu biliyor musun?
geçen bayram bir konuşma esnasında annem emekli maaşıyla geçinip geçinilmeyeceğini mi ne sormuş.
teyzem dalga geçmiş filan. kavga ettiler. anneme nankör dedi.
ki bunu diyecek son insan bile olamaz kendisi.
ananeme gelirsek, 3 tane teyzemden 3 tane bizden torunu var, dayım evli değil.
bize bir çorap dahi almamıştır bugüne kadar. hep onlar zengin derdi.
teyzemlere alırdı ama onlar hep arkasından konuşurdu. böyle insanlar bunlar.
kaymakamlık ya da sosyal danışmaya ne için başvuru yapacağımı anlamadım.
böyle bi nafaka olduğunu bilmiyordum, kesin vermek zorunda mı? vermemek için her şeyi yapar çünkü.
Bosanirsa annen kesin o nafakayi vermek zorunda tabii ki. Mecbur verecek. Vermedigi an sikayet edersiniz. Dava acildiginda nafakayla talebinde bulunun. Ayrica maddi durumunuz yeterli degilse avukat tutmak icin, bu durumu istenilen belgelerle kanitlayarak bulundugunuz İl Barosundan tarafınıza ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti verilmesini talep edebilirsiniz. Internette okudum bunu.
ben bu mesajları anneme okutmak istiyorum aslında. belki biraz fikri değişir. o kadar zor olmadığını ya da bu adama katlanmak zorunda olmadığını görür.
birazdan okutucam.
anneme direkt olarak ne söylemek istersin?
Gecmis olsun arkadaşım öncelikle. Babanizdan adam olmaz bu cok bariz, keske anneniz boşanmaya yanaşsa. Dünyanın en zor şeyi değil bosanmak. Hele ki abiniz askerligi bitirdigi zaman çalışıp size destek olur degil mi? Bence bunu düşünebilirsiniz. Abiniz çalışır anneniz de çalışır siz de okulunuzu okursunuz. Annenize anlatmaya çalışın mutsuz olduğunuzu yapamadığınızı. Bu hayata hicbirinizin mecbur olmadığını..
Ama boşanmayacagim diyorsa elinizden bir sey gelmez, sizin icin tek kurtuluş üniversite. Bence durmayin sürekli çalışın cabalayin. Unutmayin anneniz elinde meslegi olan bir kadın olsa ailecek bu hallere dusmezdiniz. Ileride çocuklarınızın ayni seyi yasamamasi icin okuyun. Inanin cok onemli. Siz üniversiteye gider kurtulursunuz da kardesiniz ne olacak iste onu bilmiyorum.
Önceliğiniz dersler olsun, en iyi yeri kazanmaya bakin. Sonra 1 ay sonra tekrar bakar düşünürsünuz. Belki anneniz boşanmaya ikna olur. Ama bu adamdan bosanilarak da kurtulunmaz kolay kolay. Buna da hazırlıkli olun. Allah yardimciniz olsun arkadaşım çok üzüldüm bol dua edin, Allah isterse eğer her sey ama her sey duzelebilir.
hukuksal sorularınıza yardımcı olabılırım de ben sunu anlamadım.babanızın emeklı olmasınımı beklıyorsunuz? nıye??? emeklı olunca sıze verecek mı sankı?
yada benmı yanlış anladım annnenız mı emeklı olcak olan?
18den kuçuk kardes var mı?
boşanma davasını acsın annen hıç beklemeyın....detayı yazarım eger sorun olursa
Annene sunlari söylemek isterim;
Nafaka alabilir esinden. Nafakayida kendi belirliyor annen diye biliyorum, ne kadar isterse. Ücret babanin aldigi maasla alakasiz degilse, istedigi nakayi alir annen. Atiyorum baban 1 milyar aliyorsa annen 1 milyar isterse tabii ki nafaka baglanmaz ama baban 3 aliyorsa annen 1 istiyorsa nafakayi alir. Bence avukatla konussun birde tam net ve dogru bilgiyi avukattan alsin.
ücretsiz avukat tutabilir
Tek bulmasi gereken kalacak bir ev. Gecici süre anneannede kalinabilir.
Birde is arasin kendine. Bu sitede http://evhanimlarinaisimkanlari.blogspot.dk/ ev hanimlari icin is imkanlariyla ilgili birseyler yaziyor arastirsin. Korkmasin, o kadar korkulacak birsey degil. Bir yerden baslamasi sart. Babani cok bile cekmis. Donuna kadar alirsiniz mahkemede. Nafakayi esek gibi ödemek zorunda.
Bu web sitesinde http://biravukatasor.net/ online olarak avukatlara soru sorabilirsiniz. ücretsiz
Ayrica bulundugunuz ilin adini ve sonra il burosu yazin google'e ordanda ücretsiz avukat talebinde bulunun yüzyüze görüsebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?