• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengem, ailem

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kayınpeder kayın ne karışır geline yahu sana ne diyemiyor mu çok hadsizler. Düşman başına. Kocamın abisi bana karışmış olsa ona abi sana ne diyemeyen adamı koca yerine koymazdım. Ama siz karışmayın ben görümceyim. Bi kere adımız çıkmış. Yaranamazsın babanla kötü olursun. Geline de izin verme dedikodu yaptırma

Yengemle konuştum. Canım çok sıkkın.
Yengemle abim aşk evliliği yaptılar ama birbirleriyle hiç uyumlu değiller. Yengem çok sosyal, abim evden çıkmıyor. Böyle olunca yengem hep arkadaşlarıyla çıkıyor dışarı. Ama bu kez de diğer abim ve babam laf ediyorlar sürekli çıkmasına.
Aile apartmanındalar. Yılda bir tatile gidiyorlar babamlar laf ediyor neden para harcıyorlar diye. Abim memur kendi maaşını yiyor ona rağmen söyleniyor bunlar. Babama kalsa para sadece biriktirmek için var harcanmak için değil.
Bugün araba park halindeyken biri gelip çarpmış onda da yengemi suçlamışlar. O sürekli gezdiği için başlarına bunlar geliyormuş.
Tüm detayları yazsam roman olur ama ben şunu danışmak istiyorum. Diğer abime yani yengemin kaynına, babama çok öfkeliyim. Abimle de zaten konuşacağım karının arkasında dur laf ettirme diye. Bunlar o apartmandan çıkmadan rahat etmeyecekler. Ama ben bu konuda onları teşvik edersem bana ne tepki verirler bilmiyorum. Abimi bu konuda desteklemek diğerlerini de uyarmak istiyorum ama işler daha mı sarpa sarar emin değilim. Bu konunun dışında mı kalmalıyım yoksa ben de duruma dahil olayım mı? Memlekette olsam direkt müdahil olurum ama uzaktayım. Şimdi dahil olduğumda da yengemin bana dert yandığı anlaşılacak sen kızımızı bize düşman mı edeceksin diye iyice tepki alabilir.
Abimle karına laf söylettirme diye kesin konuşacağım ama diğerlerine bu konuyu açmalı mıyım sizce?
Tebrik ediyorum sizi. Abinizle konuşmanız yeterli. Evin içinde mutlularsa eşinin bilgisi dahilinde iki tarafta istediğini yapabilir bence. Kırmızı çizgilerde çiftler gerekeni birbirlerine söylerler. Ama ailenizle görüşmeyin. İstesenizde onlar anlamaz kötü olan gene siz ve gelin abiniz olur.

Bir kere kardeşinin karısının arkasından konuşan ne biçim bi insandır. Abinizin adamlığına laftır bu. Herkes elinin altındakine bakacak. Kimse kimsenin karısının nere gittiğiyle ilgilenmesin ne kadar ayıp bir şey ya. Karısını mı takip ediyor nerden biliyor ve onu ne ilgilendirir. Ağır konuştum kusura bakma

onlar sonrasında barışır iyi olur kötü olan siz olursunuz, sekmez:KK22:

Yengemle abim aşk evliliği yaptılar ama birbirleriyle hiç uyumlu değiller. Yengem çok sosyal, abim evden çıkmıyor. Böyle olunca yengem hep arkadaşlarıyla çıkıyor dışarı. Ama bu kez de diğer abim ve babam laf ediyorlar sürekli çıkmasına.
Aile apartmanındalar. Yılda bir tatile gidiyorlar babamlar laf ediyor neden para harcıyorlar diye. Abim memur kendi maaşını yiyor ona rağmen söyleniyor bunlar. Babama kalsa para sadece biriktirmek için var harcanmak için değil.
Bugün araba park halindeyken biri gelip çarpmış onda da yengemi suçlamışlar. O sürekli gezdiği için başlarına bunlar geliyormuş.
Tüm detayları yazsam roman olur ama ben şunu danışmak istiyorum. Diğer abime yani yengemin kaynına, babama çok öfkeliyim. Abimle de zaten konuşacağım karının arkasında dur laf ettirme diye. Bunlar o apartmandan çıkmadan rahat etmeyecekler. Ama ben bu konuda onları teşvik edersem bana ne tepki verirler bilmiyorum. Abimi bu konuda desteklemek diğerlerini de uyarmak istiyorum ama işler daha mı sarpa sarar emin değilim. Bu konunun dışında mı kalmalıyım yoksa ben de duruma dahil olayım mı? Memlekette olsam direkt müdahil olurum ama uzaktayım. Şimdi dahil olduğumda da yengemin bana dert yandığı anlaşılacak sen kızımızı bize düşman mı edeceksin diye iyice tepki alabilir.
Abimle karına laf söylettirme diye kesin konuşacağım ama diğerlerine bu konuyu açmalı mıyım sizce?
Ben olsam hiç ama hiç karışmam. Olayları yengenin tarafından dinleyip hak vermişsin, belki farklı durumlar vardır. Hem yengenle abin evlilik yaşında olduklarına göre aile apartmanından uzak durmayı da akıl edebilirlerdi.

Fazla müdahilsin
Herkes sineye çekilse bir ailede kim doğruyu savunacak acaba. Hepimiz geliniz ve hiç birimiz bunlara maruz kalmak istemeyiz. Bende yengelerimle konuşur dertlerini dinlerim. Elimden gelen birşey varsa da yaparım. Haklıyı haksızı konu sahibi anlayacak yaşta.

İyi de size ne? Bu kadar kafaya takmayın

Bence sadece abinizi uyarın. Abiniz kendine gelirse diğerleri de kendine gelir. Hani madem düşünceleriniz bu yönde olası bir boşanma halinde vicdanınız rahat etmez, hiç bir şey yapmazsanız.

🤣🤣 ooy kıyamam büyünce mixermi olucan çennn ortalığı mı karıştırcan güccük bacı görümce 🤣🤣🤣
Ne seviyesiz biriymişsiniz ya. Ortalık zaten karışık ben durulmasına yardımcı olabilir miyim diye danışıyorum ne zehir dillisiniz vallahi yazık

Senin gibi görümce dostlar başına😂öpuyorum alnindan💙 ayrıca bence konuya dahil olmayın ama illaki yardımci olmak istiyorsaniz yengenize,ailenie yaptiginiz telefon görüşmelerinde mevzulardan haberiniz yokmuş gibi davranıp onu savunacak tarzda konuşabilirsiniz.Ya da ustu kapalı bir şekilde siz mevzuyu açın.Bakalim ne diyecekler,ona göre yorum yaparsınız.

Bir kere kardeşinin karısının arkasından konuşan ne biçim bi insandır. Abinizin adamlığına laftır bu. Herkes elinin altındakine bakacak. Kimse kimsenin karısının nere gittiğiyle ilgilenmesin ne kadar ayıp bir şey ya. Karısını mı takip ediyor nerden biliyor ve onu ne ilgilendirir. Ağır konuştum kusura bakma
Maalesef, çok maalesef haklısınız.

Senin gibi görümce dostlar başına😂öpuyorum alnindan💙 ayrıca bence konuya dahil olmayın ama illaki yardımci olmak istiyorsaniz yengenize,ailenie yaptiginiz telefon görüşmelerinde mevzulardan haberiniz yokmuş gibi davranıp onu savunacak tarzda konuşabilirsiniz.Ya da ustu kapalı bir şekilde siz mevzuyu açın.Bakalim ne diyecekler,ona göre yorum yaparsınız.
Ben de böyle düşündüm. Babamı arayıp kaza olmuş diye konuşsam onun cevaplarına göre konuşabilirim belki.

Yengem artık pek idare edebilecek gibi değil beni de telaşlandıran bu. Kız ya aldatacak ya çekip gidecek o zaman olayın vehametini anlayacak gibiler
Bak bu olmadı kuzum. Aldatacak insanın bahanesi mi olurmuş. Çeker gider derseniz anlarım.

Bak bu olmadı kuzum. Aldatacak insanın bahanesi mi olurmuş. Çeker gider derseniz anlarım.
Ailesi arkasında durmaz. Son çare birini bulup kurtarsın beni diye düşünebilir. Abimde bulamadığı ilgiyi başkasında arayabilir, olmamış şey değil bunlar.. yani bahane olarak değil de kaçış için belki:(

Ailesi arkasında durmaz. Son çare birini bulup kurtarsın beni diye düşünebilir. Abimde bulamadığı ilgiyi başkasında arayabilir, olmamış şey değil bunlar.. yani bahane olarak değil de kaçış için belki:(
İnanki kız olsun erkek olsun bana ikiside karaktersiz gelir. Lafım genelleme yanlış anlamayın. Aldatmanın hiç bir şeye kılıfı olmaz. Hele bir kadın bir cehennemden çıkıp başka cehenneme kendini teslim edemez. Ailesi arkasında durmazsa çalışır eder gene hayatını kurar.

İnanki kız olsun erkek olsun bana ikiside karaktersiz gelir. Lafım genelleme yanlış anlamayın. Aldatmanın hiç bir şeye kılıfı olmaz. Hele bir kadın bir cehennemden çıkıp başka cehenneme kendini teslim edemez. Ailesi arkasında durmazsa çalışır eder gene hayatını kurar.
Olması gereken dediğiniz gibi.

Valla Elele birini görünce iclenen yenge konusunda abinizin sizi dinleyeceğini düşünmüyorum ben birde kavga çıkar yenge laf taşıdı olur istediğiniz kadar dikkatli konuşun az çok tabloyu anladım ben yengeniz belki iyi bir ailesi olsa çeker giderdi sanki sevdiginden durmuyor bilemem.Ben konuşmakla hiçbir çiftin arasının düzenlediğini görmedim abiniz değişmez.Olan sizin aile ilişkilerinize olur birde yengenin canını daha da sıkarlar Sevmeyeni sevdirecek olmayanı olduracak formül olsa herkes gül gibi geçinir gider elbet kendiniz bilirsiniz dahada karismasinda ortalık .Akacak kan damarda nasıl durmazsa bitecek evliliğe ne yapılsa boş.Bunu kader bilir

Birde boşananlar iyi bilir bende müdahil oldum bir zamanlar en kötü ben oldum aynı sizin gibi çok iyi niyetli yola çıktım yoldaki taşları es geçtim hayat işte öğretiyor sağolsun ne kadar iyi niyet olursa olsun sonradan senin yuzunden ayrılmadım ayrilamadim ben zaten şöyle yapacaktım vs vs birde olayı diğer taraflar açısından da bakmak gerekli çok uyumsuzlar dediğiniz için yazdım hani derler ya karı koca oturup konuşamıyorsa bır tarafa şöyle şöyle davran demekte hatalı oluyor çünkü ayrı eve çıkarlar bakın bir olay olur ne olur bilemem hayat.....yada kira zorlar yenge iş bulamaz yada iş bulduğu yerde fazla sosyalleşir bilemem...sonra sen verdin aklı sen yaptın sen ettin insanlar sever günah keçisi aramayı dikkatli olun nacizane.Dogrusu yenge eşiyle konuşacak onlar halledecek olmuyorsa bakacak insan yoluna hayat yetişkin olmak evli olmak sorumlu olmak bu demek bu yapılamıyorsa da böyle olmalı demekki .

Back