Ne yapacağımı bilmiyorum

Merhaba öncelikle kendimden bahsedeyim eşimle bir senedir boşanma davamız var 1 yaşında bebeğim var ailemle yaşıyorum. Ama annem bizden rahatsız oluyor çocuğum biraz yaramazdır.. Örnek verecek olursam çocuk hastalanıp halıya kusmuştu çocuğumun yürütecini parçaladı bardak kırdı sinirinden. Biraz ağlasa sinir krizleri geçiriyor bıktım artık yeter vs. Benimle de hiç konuşmuyor. Bu sabah yazın işe gireceksin çocuğu kreşe vereceksin sen de ev tutup gideceksin dedi. Ben de evet anne işe gireceğim ve ev tutacağım ama çocuğum önce tuvaleti öğrenip bezi bıraksın gözüm arkada kalmasın o benim tek varlığım dedim. Ama annem ben anlamam yapacaksın dedi. Sonra ben teyzemi aradım biraz ağladım annem bize hep böyle yapıyor diye. Teyzem de yanlış bir evlilik yaptın annen senden özür bekliyor o yüzden böyle davranıyor sana patlıyor dedi. Gittim özür diledim beni affet dedim anneme. Herşeyi affederim ama bazı şeyleri affetmem gibisinden birşeyler dedi. Teyzem de orda tek başına bunaldın biraz bizde kal dedi şuan onun yanına geldim 2-3 gün kalıp döneceğim. Nolur linçlemeyin sadece desteğe Morale ihtiyacım var
Anlıyorum canım benim başımdakine de anne demeye bin şahit ister. Ne hata yapmışsan şuan mağdur sensin sonuçta...Evlenmeden önce nasıldı sana karşı hep tavırlıysa normal bu davranışı yani hep böyleymiş de sineye çek aynen iş bul git...Hiç arkana bakma.. Bazı insanlara annelik fazla çünkü.

Anlıyorum canım benim başımdakine de anne demeye bin şahit ister. Ne hata yapmışsan şuan mağdur sensin sonuçta...Evlenmeden önce nasıldı sana karşı hep tavırlıysa normal bu davranışı yani hep böyleymiş de sineye çek aynen iş bul git...Hiç arkana bakma.. Bazı insanlara annelik fazla çünkü.
Evlenmeden önce iyiydi aslında ne olduysa boşandıktan sonra oldu ilk başta ben konuştukça konuşurdu sonra bir gün barışık ertesi gün durduk yere küstüğü için bende bıraktım böyle çığrından çıktı işte

Yaşlı bakiciligi mi yapsaniz ? Yatılı olur hem
Anlaşirsiniz iş verenle hem maaş alip hemde kira derdiniz olmaz
Bebek bakıcılığı düşündüm aslında ama kılı kırk yarıyorlar deneyim istiyolar bide çocukla kabul etmek istemiyorlar çoğunlukla

Sanmıyorum, konforu bozulmuş ondan gerçek yüzünü gösteriyor, torununun yürütecini kırması ne demek ya , ne iğrenç bir kadın...
Yürüteci artık kullanmıyoruz ama birine veririz diye ayırmıştık banyoda duruyordu, çocuk halıya kusunca söylene söylene gitti bir de hastalık çıkartınız herkese bulaştırdıniz diye, sonra da bir baktım yürüteci parçalamış

Bebek bakıcılığı düşündüm aslında ama kılı kırk yarıyorlar deneyim istiyolar bide çocukla kabul etmek istemiyorlar çoğunlukla
Hayir bebek bakiciligi olmaz
Zaten sizin bebeginiz var baska bebege bakamaz siniz .
Yaşlı bakiciligi olmalı
Arastirin inanin cok iyi maaş veriyorlar
Zaten yatılı olacak
yaşadiginiz şehirde iş ilanlarina bakın cok cabuk bulabilecek bir iş

Evlenmeden önce iyiydi aslında ne olduysa boşandıktan sonra oldu ilk başta ben konuştukça konuşurdu sonra bir gün barışık ertesi gün durduk yere küstüğü için bende bıraktım böyle çığrından çıktı işte
Belki de hep böyleydi ama... Hani derler ya dost kötü günde belli olurmuş😔 belki yüzünüze güldü hep. Benim öyle de oldu mesela bir annem var sandım lise sona kadar ama yokmuş annenin a'sı yokmuş...

Hayir bebek bakiciligi olmaz
Zaten sizin bebeginiz var baska bebege bakamaz siniz .
Yaşlı bakiciligi olmalı
Arastirin inanin cok iyi maaş veriyorlar
Zaten yatılı olacak
yaşadiginiz şehirde iş ilanlarina bakın cok cabuk bulabilecek bir iş
Şuan iş beğenme lüksüm yok biliyorum belki kızacaksınız ama bir yaşlının eğer yatalak olursa altını değiştirebilir miyim o insana faydalı olur muyum bu işi yapabilir miyim bilmiyorum 😔

Burda duydugumuz bircok nafakaya gore oldukca iyi.
24 aylik olduktan sonra Aile ve sosyal politikalar bakanliginin gunduz bakimevine yazdirabilirsiniz. (Adinda gunduz bakimevi yazan kresler 24 ay uzeri bez kullanan bebekleri kabul ediyor)
Hiç boş beleş yorumunuzu görmedim, hep bilgi paylaşımı ve sağlıklı akıllar verdiginizi görüyorum.

Belki de hep böyleydi ama... Hani derler ya dost kötü günde belli olurmuş😔 belki yüzünüze güldü hep. Benim öyle de oldu mesela bir annem var sandım lise sona kadar ama yokmuş annenin a'sı yokmuş...
Belki konfor alanını işgal edince işler değişti.. evlatta olsa tahammül edemiyor belki..

Şuan iş beğenme lüksüm yok biliyorum belki kızacaksınız ama bir yaşlının eğer yatalak olursa altını değiştirebilir miyim o insana faydalı olur muyum bu işi yapabilir miyim bilmiyorum 😔
Mesleğiniz var mı, kaç yaşındasınız? Büyük sehirde yaşıyorsanız belki küçük bir şehre geçmeniz daha rahat gecinmenizi sağlar. Allah yardımcınız olsun 🙏

Mesleğiniz var mı, kaç yaşındasınız? Büyük sehirde yaşıyorsanız belki küçük bir şehre geçmeniz daha rahat gecinmenizi sağlar. Allah yardımcınız olsun 🙏
Teşekkür ederim ❤️ sosyal bilgiler öğretmeniyim ama bizim alanda pek işi yok kpss desem işte çocuk uyudukca çalışıyorum ama bu ciddi bir sınav öyle ara ara bakarak olur mu sanmıyorum

Yaptıklarına ben bile şok oluyorum öyle direk çocuğa karşı bişey yapmıyor da yürüteci mesela biz artık kullanmıyoruz birine veririz diye ayırmıştım bı baktım ikiye ayırmış şok oldum
Çocuğa karşı genel tutumu nasıl, sevgi, şefkat gösterir mi? Yoksa uzak mı duruyor? Hareketleri tahammülsüz olduğunu gösteriyor gerçi ama acaba size geçmeyen kızgınlığından mı yapıyor, belki zamanla toparlar, sizden hırsını almaya çalışıyor olabilir mi? Her türlü hak vermiyorum yanlış anlaşılmasın da anlamaya çalışıyorum

Çocuğa karşı genel tutumu nasıl, sevgi, şefkat gösterir mi? Yoksa uzak mı duruyor? Hareketleri tahammülsüz olduğunu gösteriyor gerçi ama acaba size geçmeyen kızgınlığından mı yapıyor, belki zamanla toparlar, sizden hırsını almaya çalışıyor olabilir mi? Her türlü hak vermiyorum yanlış anlaşılmasın da anlamaya çalışıyorum
Çocuğa karşı ilgi göstermez bazen öper koklar ama ilgisizdir ağlasa ortalığı dagitsa çok sinirlenir teyzem de psikologa gitmemizi önerdi sinirleri bozulmuş onun diyor

Belki konfor alanını işgal edince işler değişti.. evlatta olsa tahammül edemiyor belki..
Öyle canım ama evlatta olsa tahammül edemiyor diye birşey yok....'Anne' olana zor gelmez inan ki. O yüzden bırak hiç üzülme değmez arkanı dön git en yakın zamanda onu da Allah'a havale et. İşe gelince benim aklıma şöyle birsey geldi operatörlerle görüş Vodafone fln gidip şubelerinden bilgi al evden çalışabilirsin belki işin oturana kadar o kadından müsade iste işini oturt 3-5ay paran biriksin öyle çık evden bunu konuş ama...Köprüyü geçene kadar sık dişini idare et. Hem biraz cebinde para olunca daha rahat çıkarsın eve çocuğun nafakası da varmış yeter inşaallah.. Dua et Allah büyüktür.O sana yardım eder🌸 pazartesi ilk iş bu olsun ayarla işini inşaallah

Ilanlara bakarsaniz aslinda hepsi yatalak olmuyor
Yatalak olanlar zaten ilanda yaziyor
Birçok yaşlı yalniz yaşadigi icin bakima muhtaç olabiliyor yemek, temizlik vs..
Yani demem o ki bir araştirin
Yatalak olmayan yaşlı bakiciligi bulabilirsiniz

Teşekkür ederim ❤️ sosyal bilgiler öğretmeniyim ama bizim alanda pek işi yok kpss desem işte çocuk uyudukca çalışıyorum ama bu ciddi bir sınav öyle ara ara bakarak olur mu sanmıyorum
Şimdi şöyle söyleyeyim, çok zor sınavlar küçük cocuklara rağmen alınabiliyor mu evet alınabiliyor. Örneklerini de çok gördüm çevremde, biri de benim. Gerçekten çok zor bir terfi sınavını çocuğum çok küçükken kazandım, 3000 civarı kişiden ilk 35'e kalmam gerekiyordu ve başardım..ama yalan yok ailem destek verdi çocuk bakımında. Çocuktan tamamen elimi çekmedim tabii, geceleri çocuğumu uyuttuktan sonra çok ders çalıştığımı, ertesi gün sabahın köründe işe gittigimi bilirim. Tabii çok gayretli olunmali ve uykusuzluk/yorgunluğa direnmek gerekiyor. Elbette ki destek birinin olması çok iyi olur ama şu an bir desteğiniz yok belli ki..Ama sizin de şöyle bir artınız var, şu an bir işte çalışmıyorsunuz. Dolayısıyla bebekten arta kalan tüm zamanı ders çalışarak geçirmeniz gerekiyor..Takviye/destekleyici iyi bir vitamin almanız size güç katacaktır. Çok kafaya takarsaniz ve zamanı iyi değerlendirebilirseniz neden olmasın.

Çocuğa karşı ilgi göstermez bazen öper koklar ama ilgisizdir ağlasa ortalığı dagitsa çok sinirlenir teyzem de psikologa gitmemizi önerdi sinirleri bozulmuş onun diyor
Psikoloğa götürebilirseniz iyi olur tabii, belki birlikte iyileşirsiniz, en azından öyle umuyorum 🙏

X