- 26 Eylül 2023
- 2.259
- 3.033
- 27
-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
evlenmeden önce de aynı evde yaşadık bu arada o zaman düğün de saçma yapmayalım bu mantığa göre. ama yapıyoruz işte. bana da saçma geliyor balayı sonrası yorulmak. ama düğün sonrasında da bana Özel kalsın istiyorum balayına gitmek istiyorum. ama sevgilime yapmasak mı desem bile neden diyor. eğleniriz çok eğlenceli olur diyor. istemezsen konuşurum annemlerle diyor. bir yandan bakıyorum kaynanam kayınpederim çok hevesli ilgililer. dedem ölürken onu ziyarete gitmemiştim bu yıllardır içimde kaldı. allaj korusun kaynanama da bir şey olursa onun istediğini yapmadım diye üzülürüm herhaldeOnlara saçma gelmemesi bu durumun saçma olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama. Bunu yapan arkadaşım olsa kafan güzelmiş, güle güle kullan derim. Kültürel bir şey değil ki bu, “onlarda böyle” denilsin. Takı toplamak için yapıyorlar belli ki. Yapılacak şey vardır, hatırları kırılmasın der yaparsınız ama balayına gidip karı koca olup aynı evde yaşadıktan sonra tekrar düğün yap, kuklası mısınız siz onların? Ben olsam saçmalamayın der konusunu bile açtırmazdım.
ekonomik olarak sıkıntımız yok sevgilim iyi maaş alıyor ailesinin durumu da kötü değil. sade nikah bana saçma geliyor. nişanım düğün gibi oldu çok gösterişli ve eğlenceliydi. düğünüm de yemekli istiyoruz ama kesin değil. en azından atıştırmalık.Dansli yemekli kokteyl düğün olmasa da nikah yapsanız az nisan kadar kına gecesi sonrada yüksek meblaga kaçmayan balayı yapsanız olmaz mı ?
Ben hayatımda ‘ıyy kabarık gelinlik, ıyy düğün nişan mı’ diyen, evliliğe bile zor ikna olan kadınken sözü nişanı kınası düğünü yaptım, tarlatanlarla gelinlik aldım, bunlar yapıldı yani daha doğrusu zorla morla ama iyi kidoğru diyorsunuz
ya benim hayalim böyle şato düğünü hatta bakmıştım bir ara çok da pahalı değildiBizi o kuzenin eşine malamat etme. İzzeti nefis meselesine döndü mevzu
Bence git yurt dışında bile düğün yap imkanın varsa.
Evlenmeden önce aynı evde yaşamanızla bu aynı şey değil. Düğün yapıyorsunuz, artık herkese ilan ediyorsunuz karı koca olduğunuzu. İlişkinizi devlet ve toplum nezdinde resmileştirip balayına gidiyorsunuz. Gözünüzü aynı evde bu sefer aynı soyadı almış bir aile olarak açıyorsunuz. Ama sonra tekrar düğün.evlenmeden önce de aynı evde yaşadık bu arada o zaman düğün de saçma yapmayalım bu mantığa göre. ama yapıyoruz işte. bana da saçma geliyor balayı sonrası yorulmak. ama düğün sonrasında da bana Özel kalsın istiyorum balayına gitmek istiyorum. ama sevgilime yapmasak mı desem bile neden diyor. eğleniriz çok eğlenceli olur diyor. istemezsen konuşurum annemlerle diyor. bir yandan bakıyorum kaynanam kayınpederim çok hevesli ilgililer. dedem ölürken onu ziyarete gitmemiştim bu yıllardır içimde kaldı. allaj korusun kaynanama da bir şey olursa onun istediğini yapmadım diye üzülürüm herhalde
ben de gelinlik konusunda aşırı gösterişli gelinlikler beğeniyorum. normalde aşırı sade tarzım vardır. ama beğendiğim gelinlikler aşırı gösterişli. ben de nişan yapmam diyordum. isteme söz nişan ayrı ayrı oldu. bohça ne ıyy diyordum. bohça yaptık evde açtık üstüne göbek attık. çeyiz serme yapmam diyordum geçen arkadaşım yaptı eğlenceli geçti. beni düşündüren şey iş meselesi. işe girerdem izjn nasıl olurBen hayatımda ‘ıyy kabarık gelinlik, ıyy düğün nişan mı’ diyen, evliliğe bile zor ikna olan kadınken sözü nişanı kınası düğünü yaptım, tarlatanlarla gelinlik aldım, bunlar yapıldı yani daha doğrusu zorla morla ama iyi ki
Üzerine bir de balayında evlilik seremonisi gerçekleştirdim.Bana kalsa her sene evlenirim sırf düğün için ahsjsj.
Düğünümde aşırı mutluydum imzayı attıktan sonra ki bunun sebebi ‘battı balık yan gider’ hesabıyla bir koyverme idi.
Hayatımda tek keyif aldığım ve dans ettiğim düğün kendiminki.
Nişan kına ıyy ama düğün aşırı eğlenceli ya, doyamadım
Bir de aynı mutluluğu ikinci sürpriz hamileliğimde yaşadım çünkü duygu ‘amaaan başa gelen çekiliyor keyfine bak’ oluyor.
Gerçekten bunları düşünüp gerilmeyin, akışa bırakın.
2. düğünden sonra da balayına gitme imkanınız var ya da yaz tatili bayram ile birleştirip uzun bir dönem geçirebilirsiniz, hiçbir şey şu strese değmez.
İşte sen şu sürecin tadını çıkaracak kişisin. sadece balayı ile ikinci düğünün sırası saçma. Onu değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Kalan her şey mutluluk verici. Lütfen kendine gel sen peri kızısın.ya benim hayalim böyle şato düğünü hatta bakmıştım bir ara çok da pahalı değildien azından nikah. ama namümkün ikimizin de ailesi kalabalık
neden suç olduBende tam tersi. Düğün istemem suç olmuştu.Normal bütçede istedim birde.
ama ifrit peri kızıyımİşte sen şu sürecin tadını çıkaracak kişisin. sadece balayı ile ikinci düğünün sırası saçma. Onu değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Kalan her şey mutluluk verici. Lütfen kendine gel sen peri kızısın.
ben de sorduğum zaman 3 gün 18 demişlerdiGelinlik konusunda benim düğünüm olmadi.Ama gelinliğimi 10 günlük süre zarfında kiraladım hemen hemen.Ama giyemedim gelinliğe 8 bin lira ödemiştik.Geri alamadım o parayı.
Ben mi yanlış hatırlıyorum ya da karıştırıyorum, bahar sonu yaz başı düşünmüyor musunuz?ben de gelinlik konusunda aşırı gösterişli gelinlikler beğeniyorum. normalde aşırı sade tarzım vardır. ama beğendiğim gelinlikler aşırı gösterişli. ben de nişan yapmam diyordum. isteme söz nişan ayrı ayrı oldu. bohça ne ıyy diyordum. bohça yaptık evde açtık üstüne göbek attık. çeyiz serme yapmam diyordum geçen arkadaşım yaptı eğlenceli geçti. beni düşündüren şey iş meselesi. işe girerdem izjn nasıl olur
Mayıs Haziran gibi düşünüyoruz. ramazan Bayramı'ndan sonra. mantıksız biliyorum ama işte dert ediniyorum ister istemez. evet aileler destek benim ailem çok destek olmasa da sürekli olumsuz şeyler konuşsalar da karşı tarafın ailesi destek maddi manevi yanımızdalar. ama ben de takınca takıyorum. ve ikinci düğüne taktımBen mi yanlış hatırlıyorum ya da karıştırıyorum, bahar sonu yaz başı düşünmüyor musunuz?
İşe girseniz bile bir bayram tatili söz konusu.
Ya da gireceğiniz yere göre yarı yıllık izninizi önceden talep edebilirsiniz vs.
Olmamış şeylerin stresini şuandan yaşamak mantıklı mı?
Seviyor, seviliyorsunuz, aileleriniz destek.
Size değer veriliyor, mutlu olun diye çabalanıyor, güzel şeyler bunlar lütfen olumsuz algılamayın.
Takmanız sağlanmış olabilir:)Mayıs Haziran gibi düşünüyoruz. ramazan Bayramı'ndan sonra. mantıksız biliyorum ama işte dert ediniyorum ister istemez. evet aileler destek benim ailem çok destek olmasa da sürekli olumsuz şeyler konuşsalar da karşı tarafın ailesi destek maddi manevi yanımızdalar. ama ben de takınca takıyorum. ve ikinci düğüne taktım
evet özellikle annem aşırı olumsuz konuştuğu için canım sıkılıyor olabilir. sadece balayı yapamazsam üzülürümTakmanız sağlanmış olabilir:)
Evliliğin özeti dengedir.
Bir sizin isteğiniz, bir onun.
Ne yanınızdaki ezilsin ne de siz, hayat kısaca ve düğün meselesinde de ortaya bu çıkmış.
Süslenip püslenip denileni yapacaksanız, bu kadar basit.
Nasıl ki müstakbel eşiniz sizin ve ailenizin isteklerine saygı gösteriyor, denileni yerine getiriyorsa sıra sizde. İnanın küçücük şeyler bunlar, amaç mutluluksa öyle olmuşmuş böyle yapılmış farketmiyor.
Bazen ipleri eline almak bazen de bırakmak gerekir ki günümüz güçlü kadınların en yakındığı şey bu ‘koyverebilmek’. Her konuda bu kadar fikirli ve keskin çizgili olunca insan kendine zarar veriyor.
Sizden sadece gelmeniz isteniyor, yemeğe davet gibi bu kadar. Gidip eğlenip gülüp döneceksiniz, başkaları yorulacak.
Kendi ailen sürekli negatif konuştuğu için takmış olabilirsin. Yanlış anlaşılmasın ama ailen mezhep farkından rahatsız gibi geldi bana.Mayıs Haziran gibi düşünüyoruz. ramazan Bayramı'ndan sonra. mantıksız biliyorum ama işte dert ediniyorum ister istemez. evet aileler destek benim ailem çok destek olmasa da sürekli olumsuz şeyler konuşsalar da karşı tarafın ailesi destek maddi manevi yanımızdalar. ama ben de takınca takıyorum. ve ikinci düğüne taktım
E madem bu kadar istiyorlar gelinlik fiyatını düşünmek size kalmadı, beğendiğinizi alın.Arkadaşlar herkese merhaba yine aşırı konu açtım herhalde. doğru yer mi onu da bilmiyorum.
seneye düğün var nişanlıyım. Sevgilimin memleketi yaşadığı yerden farklı. ben memleketimde yaşıyorum. Düğün için konuşuyoruz bu aralar. ailesi 2 tane düğün istiyor hem kendi yaşadıkları şehirlerinde hem memleketlerinde. bir de benim yaşadığım yerde kına gecesi olacak tabii ki. Ben bunu istemiyorum. Ayrı ayrı yorulmak bana korkunç geliyor. birincisi gelinlik kiralayacağım. yani 2 düğün için ayrı gelinlik bulmam şart olacak. üst üste zaten olması imkansız. kına bile 1 hafta arayla olur gibi. ve balayına gideceğiz. ne ara gideceğiz balayına. balayından gelip 2. düğün yapılır diyor sevgilim. Gelinlik kiralama diyenler için henüz yaşayacağım ev belli değil daha önceki konumu bilen bilir. o evde yaşarsam koymam imkansız. ayrıca gelinlik fiyatları malum. güzel bir gelinlik istiyorum ve satış fiyatları çok çok yüksek. 1/4 oluyor kiralama ücreti.
Nişan yaptım düğün gibi ve 1 hafta kendime gelemedim aşırı yoruldum stress yaptım. Kayınvalidemler beni üzmüyor aşırı derecede bonkörler nişanlık sürecinde. çok da hevesleri var uğraşıyorlar. kayınvalidem kanser atlattı. çok sağlıklı değil. yakın zamanda öleceğini düşünüyor. bu yüzden onu kırmak istemiyorum. saçma mı düşünüyorum bilmiyorum sonuçta benim düğünüm. 2 düğün yapma sebepleri tamamen memleket farkı. servis tutulacak seviyede değil. ama amcaları teyzeleri dayıları vs hep kendi yaşadıkları şehirde. Co Uzak akrabalar var. daha bugün telefonda konuşurken anlattı bana adetlerini. orada onların dini nikahı kıyılıp yemek verilecek akşamında da salon tutacaklarmıs. deprem bölgesi olduğu için düğün salonu var mı onu bile bilmiyorum. Ben sevgilime iki düğün yorucu olmaz mı dedim. sonuçta bir kere evleniyoruz bizde hep böyle dedi. kız kardeşi evlendi ona bile 2 yerde kına yapıldı. nikahı ayrı düşünmüyorum. ama annemler de nikahı ayrı istiyor. Sürekli sorun çıkaran gelin mi olacağım bilmiyorum ama ne denilse karşı çıkmak istiyorum. her şey gözüme batıyor. Düğünü takı için istiyorlar sanırım ama yani deprem bölgesinde zaten insanların parası kalmadı diye düşünüyorum. Akrabalarla bir olmak istiyorlar herhalde. Benim yaşadığım şehirden otobüs tutulacak benim akrabalarım için. mesela bunu da istemiyorum. beni seven kendi gelir diye düşünüyorum. sevmeyen de gelmesin istiyorum. tuhaf mı düşünüyorum?
evet çok rahatsızlar. sadece mezhep değil genel olarak her şeyden rahatsızlar. mantıklı bir sebepleri de yok. özelikle babam haftada bir nişan atacaksın krizine giriyor.Kendi ailen sürekli negatif konuştuğu için takmış olabilirsin. Yanlış anlaşılmasın ama ailen mezhep farkından rahatsız gibi geldi bana.
işte nasıl dicem ben gelinlik alın diye çekiniyorum bir şeyler istemeye karşı taraftanE madem bu kadar istiyorlar gelinlik fiyatını düşünmek size kalmadı, beğendiğinizi alın.
Bu kadar yüz vermeyin ailenize . Sebep ne Nisan atacakmissiniz ? Bence ciddi bir konuşma yapınevet çok rahatsızlar. sadece mezhep değil genel olarak her şeyden rahatsızlar. mantıklı bir sebepleri de yok. özelikle babam haftada bir nişan atacaksın krizine giriyor.