Niye bazı şeylere karşı bu kadar hevessizsiniz?
Evlilik süreci sizin keyif aldığınız bir süreç olsun. Siz tadını çıkarın. Yorulacaksınız evet de, sonsuz bir döngü değil ki. Yeğenim de böyleydi. Onu istemem, buna gerek yok, o beni sıkar, bu beni boğar dedi durdu. Ailesi İstanbul'da, eş ailesi Karadeniz'de bir memleketteydi. İstanbul'da hem kına yaptılar, birkaç gün sonra düğün. Bir hafta sonra da eşinin memleketinde düğün yaptılar. Üç ortamda da en çok eğlenen kişi yeğenim oldu. Ardından balayına da gittiler.
Hepsi tatlı bir anı olarak kalacak sonunda. Niye ruhunuz geçmiş gibi davranıyorsunuz?
42 yaşındayım, sizin durumunuzda olsam ben şu yaşımda gene heyecan duyardım ve anı yaşardım. Bir sürü güzel anı biriktirirdim.
İnsanlar ne güzel her koşulda yapıcı davranıyor, sizin istediğiniz şeylere özeniyorlar ama onların da aileleri, akrabaları var. Bence biraz daha uyumlu yaklaşın. Karşınızdaki insanların iyi niyeti, bu ılımlı yaklaşımı hak ediyor.
Yıllar sonra fotoğraf albümlerine bakarken, amma yorulmuştuk ama iyi ki yapmışız diyeceksiniz. Öyle hissediyorum.
Kuzeninizin eşine de her düğün için ayrı davetiye yollayın, hâlâ o edepsize sinirim geçmedi