ne yapacağımı bilmiyorum düğün konusunda kafam karışık

gençler arası eğlence yapmayı düşünmüyoruz ikimizin de arkadaşı çok fazla eleme zor oluyor. nişandan sonra gittik bir kaç kişi spontane bir şekilde sevgilimin eniştesi götürdü görümcemler yani. ondan sonra erkenden ayrılan kişiler olmuştu onları çağırmadık diye trip atanlar olmuştu kimseyi çekemem. işte ben de böyle düşünüyorum ne gerek var. sevgilim diyor annem üzülür heves ediyor. tek gelinim birde. arada balayı mecbur. düğün izni belirli bir süre. ben işe girmezsem sıkıntı yok. ama girersem mecbur böyle olacak. bir haftasonu da gidip düğünü yapacağız.

Düğün tam olarak ne zaman? Seneye yazınca ben 2024 yaz ayları diye düşündüm ama kına elbisesi bile aldıysanız yakın bir zamanda sanırım?

işte zamanlama sıkıntısı var. her şey birada olmuyor ki. balayına gitsek düğün eksik düğün olsa balayı. kına ve suh de arasında bile 1 hafta olacaktır muhtemelen. daha çok var ama düşündükçe ruhum daralıyor

Düğün tam olarak ne zaman? Seneye yazınca ben 2024 yaz ayları diye düşündüm ama kına elbisesi bile aldıysanız yakın bir zamanda sanırım?
2024 Haziran Mayıs kına elbisemi şöyle oldu akraba düğünü için elbise ararken girdiğim mağazada gördüm denk geldi hoşuma gitti aldım after party elbisesi dedikleri elbiselerden.

aynı gelinliği de giymek istemiyorum herhalde. şimdiden gelin alma ve kına için ayrı gelinliğimsi elbise aldım. ben yorulmaktan korkuyorum her şey zehir olur mu diye. bir de annem babam gelir ama abim bile 2. düğüne gelemez gibi. zaten gelmekte istemiyorlar dede nikahı istemiyorlar. öyle şey olmaz diyorlar sen alevi değilsin diyorlar. bir de işin bu ucu var. bu yüzden hevesim yok ikinci düğüne

Şimdi şöyle bir durum var.
Onlar sizin nişanınıza karıştı mı şöyle yap bunlar gelsin burada olsun vs gibi?
Eğer ki cevap hayırsa, siz de düğüne karışmamalısınız.
Aileniz ise düğün bu, kimse için değil sizin için orada olmayı bilmeliler.
Evden çıkma elbisenizi ikinci düğünde farklı duvak, takılabilen kol ya da işlemeli etek kemer, tak çıkar kuyruk gibi basit bir şeyle bayağı düğün gelinliği haline getirebilirsiniz.
Düğün yani, yorulacaksınız korkmayın bu kadar, tatlı yorgunluklar bunlar.
Eğer burada daha pes ediyorsanız evlilik hayatında yaşayacağınız yorgunluk ve denge bulmanın binde biri diyebilirim.
Baştan havlu atmayın ya da iyi ölçün tartın, yapabilecek misiniz?

Bir kere eşinize balayından sonra düğün yapmanın çok saçma bir fikir olduğunu ve balayından feragat etmek istemediğinizi güzel bir dille belirtin ama kararlı olduğunuzu anlasın. Dede nikahını ben bilmiyorum Alevi değilim ama muhakkak onlar için gerekli bir şeydir, bu yola çıkarken bunu kabullenmiş olmalısınız en azından eşiniz için bunu yapmalısınız diye düşünüyorum. Eğer daha zaman varsa biraz oluruna bırakın kafanızı rahatlatın sanki evlenmek istemiyormuşsunuz gibi anlaşılıyor biraz keyfini çıkarmaya çalışın hepsi geçecek

İkinci düğün için direkt beyaz elbise alırdım ben. Bin liraya kadar alabileceğin bir sürü sade model var trend###da
sade beywz 2 tane elbise aldım biri düğün biri gelin alma için. gelin alma için düz beyaz yırtmaçlı askılı uzun bir elbise aldım. kına için de mini fırfırlı beyaz. düğünde de normalde aşırı sade tarzım olmasına rağmen aşırı gösterişli gelinlikle beğeniyorum

keşke tek düğün olup bitse gitse. hiç hevesim isteğim yok içimde 2. düğün için

onlarda böyle oluyor tek ben değilim kuzeni bebeğiyle düğün yapmıştı zamanında ama korona vardı işte. birini Mayıs'ta birini Ekim'de yapan da olmuştu. çünkü mesafe uzun. bana da saçma geliyor balayı sonrası düğün. ama sevgilime gelmiyor. annesine de gelmiyor ne olacak kafasında. benim annem de zaten sürekli tatile gittiniz balayına geç gidin diyor. ama ben istemiyorum bunu

doğru diyorsunuz

2 gelinliğin de parasını vereceklerse eyvallah, neden olmasın

Akrabaya otobüs tutulur tabi gayet normal
verirler ya ekonomik olarak aşırı bonkörler şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla hiç cimrilik yapmadılar. ama işte aşırı derecede yorucu oluyor düğün dernek. ne gerek var diyorum

ya cidden hevesim yok hiç olmadı düğün vs sevmiyorum hatta bana kalsa küçük nikah yeterli ama aileler istiyor. özellikle kayınvalidem çok istiyor. sağlık durumunu da düşününce belki son isteklerinden biri düğün. sonra diyorum neden bu kadar düşüncelisin. düğün için gideceğiz mecburen aileyle aynı evde kalacağız. e benim annem babamda orda kalır. balayından geleceğiz düğün. ve çalış8rsam izin meselesi sıkıntı. arkadaşım 2 düğün 1 kına yaptı çok pişman mesela.

Gelinlik konusunda benim düğünüm olmadi.Ama gelinliğimi 10 günlük süre zarfında kiraladım hemen hemen.Ama giyemedim gelinliğe 8 bin lira ödemiştik.Geri alamadım o parayı.

Bak peri kızı.
Sen alevi bir aile ile hayatını birleştirip mutlu olmak istiyorsan, bunlar detay.
Dede nikahı, kültürel bir şey. Yani insanların önemsediği bir şeyse, senin için sadece bir anı olarak kalabilir. Hiçkimseyi inançları ve kültürleri yüzünden eleştirmek doğru değil ama o kültürde yaşayan büyükleri de aksine yönlendirmek çok zordur. Senin için tatlı bir anı olacak şey, onların büyükleri için de kültürel miras. Senin bunu yapman, yaşadığın inanç ve kültüre zeval vermez. Sonuçta her yol Hakk'a eriyor.
Lütfen aklını bulandırma. Her şeyi herkesle paylaşmak zorunda değilsin. Bu senin hayatın.

Ayrıca zaten bu kadar düğün, her birine ayrı ayrı gelemeyecek insanlar için yapılıyor.
Yani abin bir düğüne gelsin, öbürüne gelmesin, ne olacak?
Amaç zaten herkesi bir şekilde dahil etmek.
Sen prenses tahtında otur, bırak herkes seni mutlu etmek için koştursun.
Biraz hevesli ol.
Düşünsene, medeniyetler sentezi ve şahane bir yolculuk bence. Bakış açın çok negatif, çevren de çok yormuş. Sakin kafa ile bir daha düşün. Bunlar güzel şeyler.

Onlara saçma gelmemesi bu durumun saçma olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama. Bunu yapan arkadaşım olsa kafan güzelmiş, güle güle kullan derim. Kültürel bir şey değil ki bu, “onlarda böyle” denilsin. Takı toplamak için yapıyorlar belli ki. Yapılacak şey vardır, hatırları kırılmasın der yaparsınız ama balayına gidip karı koca olup aynı evde yaşadıktan sonra tekrar düğün yap, kuklası mısınız siz onların? Ben olsam saçmalamayın der konusunu bile açtırmazdım.

Dansli yemekli kokteyl düğün olmasa da nikah yapsanız az nisan kadar kına gecesi sonrada yüksek meblaga kaçmayan balayı yapsanız olmaz mı ?

dede nikahı olmasın demiyorum ki o da imam nikahı olmasın demiyor. ama İstanbul'da yaşıyor ailesi İstanbul'da da cem evi var olabilir. zaten deprem geçtiği için çoğu akrabası taşındı. babaanne anneanne bile İstanbul'da yaşıyor. çok uzak akrabalar var. bu yüzden bana saçma geliyor orda düğün yapmak. ama sorun çıkarmak istemiyorum. her şeye de tamam demek istemiyorum.

Bizi o kuzenin eşine malamat etme. İzzeti nefis meselesine döndü mevzu
Bence git yurt dışında bile düğün yap imkanın varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…