Ablasıyla konuşmadan onunla da çok keskin konuşma. Daha ılımlı konuş. Yani yarın öbür gün ablasından duyduğunda sana çemkiremesin… nişanlına da, benim seninle bir şey konuşmam gerek. Ya nasıl söyleyeceğim bilmiyorum açıkçası cekiniyorum da. Sana kimseyi kötülemek niyetinde de değilim ama ben çok üzülüyorum de.. o zaten soracak ne oldu vs diye. Ondan sonra dersin. Beni yanlış anlama ama ablanın davranışları gerçekten canımı sıkıyor. Şöyle yaptı. Hadi ben üstünde durmadım. Geçtim. Bunu dedi. Aman morali bozuktur canı sıkkındır dedim geçtim. Şöyle davrandı. Aman belki eşiyle, çocuğuyla ilgili bir sıkıntısı vardır ondandır dedim geçtim. Ama hala devam ediyor. Ben art niyet aramayayım, iyiye yorayım diye uğraşırken hep üstüne bir şey ekleniyor. Bildiğin bir sey var mı ? Bana neden böyle davranıyor de… o orada zaten sana ılımlı yaklaşacaktır eminim. Ama sende şu sorun var ondan da diyemeyecek eminim
ben olmazsa ablanla bir konusayım o zaman. Yok yere ortada bir gerginlik olmasın. Bunu sonrası var. Huzurumuz kaçmasın. Şimdiden tatlıya bağlamak en iyisi de . Sonra da kapat konuyu. Başka bir şey deme… neden böyle söyle diyorum. Çünkü ablasıyla konuştuğunda, ola ki bir tartışma durumunuz olursa nişanlın senin iyi niyetli davrandığından emin olacak. Otomatikmen senin arkanda durur. Dönüp de asla sana ablama şöyle demişsin, böyle demişsin diyip sana cephe almaz
enazından şimdiden onunla kötü olmazsın. Ablasıyla işler nereye bağlanacak. Düzelecek mi ne olacak bilmeden hiç kendini kötü gelin şeyine sokma. Bakarsın çözersiniz çünkü yok yere ağır laflar kullanma. Sen ikisine de yapıcı konuş önce. Bir iyi niyetini göster. Sonrasında karsından ne görürsen ona göre götürürsün… ama bu esnada da sakın kendi hakkını ezdirme. Her seyi söyle. Her problemi. Ama bu uslupla konuş. Ne onu kır, ne kendini ezdir yani. Senin buyukluğun sakince konuşmak, ortalığı toparlamaya calışmak olsun. Ama yapılanları düzeltmek, özür dilemek bir mahcubiyet bildirmek onların işi. Kendi kendine konusup, konunun üstünü ortme yani. Uygun dille konuyu konuş. Ve geri cekil. Onlar düzeltsinler sen değil. Anlatabildim değil mi ?