Ne olur çözüm üretmeme yardım edin (ruh kanseri)

Ben de sana bilissel davranusci terapiyi onerecektim ama zaten terapi almissin bu konuda. Sana yardimci olacak teksey ilac ve terapiler arkadasim. Biz burda ne dersek diyelim ikna olmayacaksin.

Hatirlarsaniz kicasinin telefonunu klozete dusuren kadin miydi oyle bi konu vardi. Yuzlerce sayfaya ragmen bisey degismemisti.

Ayy arkadaşim ne dileğin varsa olsun işte bu kriz anlarında duymayi beklediğimiz cümleler bu.evet o sıvı dışkı bazen kaçiyor ama ben senin gibi sadece kıyafetimi yıkamiyorum çantami trenckotumu herseyi.senin gibi yapmaliyim sen benim örnegim olmalisin

Haklisiniz hem işim yoğun hem derslerimbenim biraz farklilik yapman lazım kitaba göz atcam tesekkurler iyi

Ben psikoloji eğitimi aldım. Aldınız mı demişsin ya

Şaka bir yana da OKB tedavisinde şahsen ilacın geçici çözüm olduğunu düşünüyorum.
Bu derece olmasa bile takıntılı bir genç kızdım, şu an çok yaşlı sayılmam ama kendi kendimi eğiterek üstesinden geldim hepsinin.
Ben sana bilişsel davranışçı bir terapist tedavi ederim, bu sadece ilaçla çözülecek bir şey değil.

İlacı alıyorsun, bugün serotonini basıyorlar sana, yarın etkisi geçince bırakınca ne olacak. Ki çok da yeterli gelmemeye başlamış. En güzeli kendini, beynini, vücudunu eğitmen.

Ufacık bir şeyi takacak olsam normal bir şekilde bile olsa tanıyorum artık kendi mekanizmalarımı, 3 sn içinde baskılayabiliyorum, nerden nerelere

O kadar açık açık yazmışşınkiiiiiiiii ne anlatıon derdin ne anlamadım ben anlayan varsa da kısa bi cümle rica etcem ben.

Merhaba, bir ara saç takıntım vardı benim de. Evde bir yerde saç görsem tüm günümü zehir ediyordu aklım sürekli onda kalıyordu falan. Eve gelenlere bone giydirmeyi bile düşünüyordum. Az çok anlayabiliyorum sizi. Sonra baktım ki isterse heryer saç olsun, bir süpürge tutuyorum hepsi bitiyor. Böyle böyle rahatladım, düşsün süpürürüm ne olacak dedim. Ayrıca bir de kedi geldi evime, onun kılı tüyü derken bu olayı aştım.

Bahsettiğiniz olayı biyolojik olarak düşünün, dışkı yediğiniz içtiğiniz şeylerden sindirilemeyenlerin atılmış hali. Yalnızca iç çamaşırınızı değiştirmeniz yeterli, fiziksel olarak direkt dokunmadığı yerlere dışkının bulaşması mümkün değil.

Size tavsiyem günlük ped kullanın. Her gün iki kere çıkarın atın, gün sonunda da çamaşırınızı değiştirin, mis gibi tertemiz. Tekrar söylüyorum, direkt değimediği yere bulaşması mümkün değil. Bulaşanı da gözle görüp hemen ıslak mendille temizler; sonra da makinaya atarsınız.

Bir tavsiyem de şu: Pis olduğunu düşündüğünüz yıkanması gereken kıyafetler için özel bir yer yapın. Onları orada biriktirin topluca yıkayın, temizlerle bir arada tutmayın.

Allah şifa versin..

Yalnız olmadığımı ve yalnız olmadığını bilmen için yazmak istedim.Ben de temizlik takıntılıyım mümkünse evlenmeden önce bu durumu asmaya çalıs çünkü o zaman daha zor oluyor.Günde kaç kere el yıkarım bilmiyorum pc,kumanda,telefon,para,kapı kolları ve daha bir çok sey dokuduğum zaman ellerimi yıkamadan su dahi içemiyorum.Baska yerde yeyip içemem misafilikte sıkıntı oluyor her yerde wc de giremiyorum.Evime gelen misafir de rahat edemiyor huyumu bildikleri için misafir ve günlük kullandıklarım ayrıdır kötü bir durum üzülüyorum ama senin gibi elimde olmuyor maalesef...Profesyonel yardım alman çok iyi bu yönde henüz bir adım atmadım ben çünkü bana göre normal.Aslında normal değil ama ben normallestiriyorum kafamda.Temizlik yapmadan rahat olmayı denedim ama bu seferde hiç birseyden mutlu olmamaya basladım.Bu sadece yasayanların anlayabileceği değisik bir hastalık.Terapi ne kadar sürede etili oluyor acaba bu onuyu okuyunca ciddi düsünmeye basladım.Sana ,bana ve bizim gibi olanlara sifa diliyorum...

Mesela oyle oldugu zaman sadece dusa gir ve ic camasirlarini degistir.zorlansanda ayni kiyafetlerini tekrar giy ustune ve baska isle mesgul ol.kendi kendine diski degdiysede degdi ólmem ya gibi cumleler kur.mesela ben biseyden korkuyorsam kendi kendime korkmamam lazim gibi cumleler kurmak yerine , evet korkuyorum hemde cok korkuyorm ama korkmam normal diyorum inan daha cok ise yariyor.sende evet bulaßmis olabilir ama neolabilirki en fazla de.biraz pis olacagim de.daha cok faydasi olcagni gorceksin.gecmis olsun canim

Arkadaşım sen ne güzel konuşuyorsun tam istediğim çözüm bu işte alternatifi bulmak degildebu korkuyu yenerek o pislikle yasamak istiyorum. O zaman normal olacagim biliyorum. Şimdi eve geldim bu mesaji yatagımdan yazıyorum silmicem yatagı yıkamicam çarşafı kararlıyım pisse pis vaktimi artık gercek şeylere ayircam...

Arkadaşım öncelikle umarım kısa zamanda atlatırsın benimde o tarz sorunlarim vardi mesela bizim evde çift banyo vardı kendü banyomu kimseye kullandirmiyodum.halada çok asmadım mesela büyük tuvaletimi yapınca klozetin her yerini yıkıyorun hala haliyle banyoyuda yıkıyoru. Ki her gün bunu yapiyorum yalniz yasadigim halde

Bilişsel davranış terapisi korkuların üstüne gitmeye yönelik bu iş malesef ilaçla çözülmüyor. Genelde özel kliniklerde yapılıyor sakın pahalı deyip gitmemezlik etme çok sinsi büyüyor bu hastalık.

Ben bu yüzden ne evlenmeyi nede çocuk yapmayi düşünmüyorum karşima çok insan çikiyor herkes baskı yapıyor ama asla cesaret edemiyorum kimsenin hayatınıda mahvedemem.sende aileni mutlu kılmak için hemen yardım al

Aynen hatta igrenc gelebilir ama ustune az pislik bulastir.durabildigin kadar dur :))

Okb hastası bi tanıdık vardı eski iş yerimde .
Kadını yıllar önceden tanıyordum böyle değildi gayet sağlıklıydı on yıl sonra karşılaştık çok çok farklıydı üzülmüştüm baya.
Anlattıklarınıza benzer şeyler yaşıyordu mesela altına çok yapardı o .
Üstü başı özensizdi bazen çok akıllı cevaplar verirdi bazende çok anlamsız çok fazla tepki verirdi mesela .
Üç hafta bir ay duş almadığını söylüyordu .
Zor bi hastalık umarım atlatırsınız .

Bendedr durum ayni yuzkere ocagi kontrol ediyorum utuye bakiyorum kapiyi kilitliyorum yatiyorum geri kalkiyorum acaba acik mi biraktim die okula gidiyorum dusunuyorum utuyu acikmi biraktim die zor isimiz valla

Bendedr durum ayni yuzkere ocagi kontrol ediyorum utuye bakiyorum kapiyi kilitliyorum yatiyorum geri kalkiyorum acaba acik mi biraktim die okula gidiyorum dusunuyorum utuyu acikmi biraktim die zor isimiz valla
Bunla ilgili birsey izlemiştim o an yaptığınızı yüksek sesle söylerseniz endişe durumundan kurtulmanız kolay olur demişti uzman mesela kapıyı kilitlerken kendi duyacağınız şekilde "kapıyı kilitledim" demelisiniz.deneyin belki faydası olur.

Üzüldüm senin adina canim.
Büyük tuvaletini dustan önce yapiyorum sadece sabahlari diyorsun.. niye bunu kendin belirliyorsun ki? Sonucta gün icerisinde de büyük tuvaletin gelebilir..niye yönlendirmeye calisiyorsun dengeni bozuyorsun? Artik vucudunu aldirmiyorsun kafana göre gidiyorsun demek.. belki o yüzden vucudunun belirtilerini göz ardi ediyor ve altina kaciriyorsun.
Bu hastalik hakkinda youtube da bir video gördüm istersen onu izle. Okb hakkinda ve nasil yenilir diye ..izzet güllü diye bir psikolog anlatiyor. Aslinda cok kolay yenilir bir durum gibi gözüküyor disardan..ama insan kendisi bir olayin icinde olunca daha farkli oluyor tabiki. Umarim sifa bulursun..Allah yardimcin olsun.

Günde bi defa mı.. yani onun ne zmn gelceği belli olmaz sınır koyma kendine.. geçms olsn zor bi hastalık.. ağır biseylermi yasadın hayatında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…