Ne olur çözüm üretmeme yardım edin (ruh kanseri)

Arkadaşlar ben 13 yaşimdan beri okb hastasıyım.çok zor günler geçirdim benimki cinsellik arti temizlik takintisiydi.sürekli ilaçlar tedaviler son iki yıldır büyük gelişme kaydettim ve çok değiştim ama felaket yine kapimi çsldi...
İşin en kötü yani öyle acı cekiyorum ki ama insanlara anlatamıyorsunuz kanser olsan herkese söylersin derdine ortak olur ama bunu herkesten gizlemeye çalişiyorsunuz.

O kadar cok ellerimi yıkıyorunki oda arkadaslarım (çok samimi degiliz) hastaliğimibilmiyolar bilse daha kötü olur eminim sürekli beni asağlıyolar.biraz özensizim üstüm başım duruşum. Ama elimde degil herkes gibi bi hayatım yok duştan üç saatte çikiyorum nerdeyse evi temizlicem derken daha beter dagitiyorum.

Arkadaslar ibrahim bilgenden tutunda bulunduğum şehirdeki en iyi psikiyatrilere gittim çok şeyi de çözdüm allahıma binlerce şükür(yoksa bende gecen konuda kuzeni intahar eden kız gibi toprağın altında huzur arıyor olabilirdim).

Şimdi biz psikoloji egitimi mi aldık bize ne soracaksın ki diyebilirsiniz. Ben çok bilinçliyim artık hastalığı yönetiyorum . Şu ara şehir degiştirdim yalniz yasıyorum ve aileme çok uzagim annem hasta ama evime de dönemem memurum. Sizlerden bu kardeşiniz için yardım istiyorum Lütfen hayatıma dokunun ayaga kalkmam lazim

En son ataklarasebeb olan takıntım şöyle basladı. Bi gün ailemin yanından yasadıgım şehre döndüm komşumla kahvaltı yaptık uyumadan işe gittim yolda karnım agrıyordu hemen indim otobüsten bi cafeye girdim daha wcye girmeden tüm bagirsaklarim boşaldi . Pantolonumdan pislik akıyordu resmen.Allahım bu benim için felaketin baslangici oldu. Eve geldim yıkandım ama içimdeki şüpheler o duraga nasıl gitcem ya o otobuste bi yere degdiysem düşün düşün şimdi bu takıntıya düştüm.

Öncelikle belirtim ben büyük tuvaletimi sadece dustan önce sabah yaparım. Çünkü gün içinde yapınca nasıl temizlicem içim rahat etmiyor elimle yıkıyamıyorum peceteyle silincede herkes temiz degil öyle diyor bu yüzden dustan önce yapip duş aliyorum.

Şu aralar basıma bela olan konu sabah uyanıyorum girgirbagiırsaklarim çalişiyor neyse gazım vardır dedim kalktım dusa gircem esofnanımı vs çikardım egildim makineye atıyorum bu sefer sadece ses gaz degil bi şey geliyor hissettim neyse iç çamasırıma bakinca yaptım mı yapmadım mı anlicaktim bu arada reglimin son günü pedde vardı. Baktim küçük bi leke var koyu renk ama ön tarafta.tabi içim rahat edermi hemen wcye oturmadan peçeteyle kalçami sildim bi baktim sıvı şekilde azıcık dişki gelmiş.tabi kafamda bin soru bu sadece makineye egildemi geldi (inşallah öyledir yoksa benim mantıgıma göre yatarken geldiyse pis bi şekilde bornozuma yorganıma cep telefonuma herseye degdim. O pedde ki leke reglin son gün lekesimi yoksa dişkimi degdi bla bla blane olur dalga gecmeyim bu öyle yıka geer degil ciddi sıkıntı bende eger ger yere degdiysem işin içinden çikamam.işte arkadaşlar
Son üç haftadır bu sorunu yaşıyorum wcye gidiyorum ben yetişene kadargaz gibi şeyler geliyor sonra küçük bi şey geliyor hissediyorum peceteylebakıncada görüyorum gelmiş ama iç çamaşırımda dişki olmuyor. Muhtemelen yeni geldiği için bi türlü kendimi ikna edemiyorum bana yardım edermisiniz...

Çok karişik oldu biliyorum aglamaktan ancak bu kadar yazabildim.çok aci cekiyorum sürekli şu yasımda kendime eziyet ediyorum.
Kac yasindasin

bu hastalığın sadece adını duydum bu boyutta olduğunu bilmiyordum.
Allah şifa versin.
Çok saol arkadaşim evet çagimizin hastalıklarından biri. Garipseyenlere şöyle bi önerim olacak evet garip benim bi dayim vardı sürekli çocukken beni asaglardı gecen ay duydukki küçük kızı bu hastalığa yakalanmiş.konuyu tuhaf bulanlara önerimdir bu tarz konulari ciddiye alın hayat bize neler yaşatır bilemiyoruz allah hepimizi korusun...

İşte yönetmek beynimin oyununa gelmenek için sizlere soruyorum uykunuzda vs az kaçirsanız mesela ne yaparsınız gibi düşünün. Çok teşekkür ederim

Üstümü başımı değiştirir. Kıyafetini belki çarşafıda yıkar. Sonra kendimi yıkarım. Ama konu kapanır.

Allah şifanızı versin. Temizlik hastalığı ile program var. O kişiler istifçilerin evlerini temizleyip körelmeyi umut ediyorlar. Ki bir bayan ve kızı ilerleme kaydetti

İşte yönetmek beynimin oyununa gelmenek için sizlere soruyorum uykunuzda vs az kaçirsanız mesela ne yaparsınız gibi düşünün. Çok teşekkür ederim
aklıma gelen bir öneri de; her sabah tuvalete çıkan biri iseniz bunu gece yatmadan önce yapmaya çalışsanız, boş bağırsakla yatsanız ve sabahları bir şey yemeden eğer sigara kullanıyorsanız evden sifara içmeden çıkmayı deneseniz sigara bağırsakları hareketlendirir çünkü, gün içinde işyerinde ne yapılorsunuz tuvalete çıkınca bilemiyorum ama ıslak mendille temizlenmeyi deneseniz, daha steril olur peçeteden, tuvalet alışkanlığınızı geceye alsanız belki bir faydası olur mu?
ama tabii en iyisi bir uzman yardımı almak bunu zaten biliyorsunuz

Ben tedaviye dair bilişsel davranış terapisi aldım.bilişsel davranışta toplum davranışı esas alınır. Bu durumda diğer insanların ne yaptıgını sorgular çözüm üretirsin
Öyleyse ben de cevap vereyim elini sık yıkayan banyoda 1.5 saat kalan biri olarak. boşaltımini belli düzene sokmaya çalışmışsın ihtiyacını görmezden gelmişsin çok yalnis olsa da psikolojinin sana direttiği bu sanırım büzgeç kasların işlevsiz kalmış bunun için ayrıca drye gitmelisin

Bak, bende de bu hastalık var ama çok hafif, belki başlangıç evresidir. O yüzden çok iyi anlıyorum. Bakıyorsun ve kendine inanmıyorsun. Bunun tek yolu fotograf çek. Şüphe duydugunda fotografa bakarak kendini her seferinde inandırmış olursun. Kendince önlemler al.. Çift iç çamaşırı giymek gibi.. En azından kendini biraz rahatlamış hissedersin ama mutlaka doktora görünmelisin. İlerlediği takdirde daha da zor olur. Ayrıca da şöyle düşün.. Bulaşırsa da bulaşsın ölüm yok ya sonunda?
Bunu demem lazım yerken iğrenmiyosun diyorum ahh ah kendimle neler konuşuyorum. Senin gibi biri konuşunca daha bi rahatlıyorum çok saol

Arkadaşım, önce ishale çözüm bulsan? Yani ben şükür sağlıklıyım ama böyle bir şey başıma gelse benim de psikolojim bozulur. Bir de yanlış anlama ama bir yerde okumuştum;ters ilişki yaşayan insanlarda bu tarz sorunlar oluyormuş. Senin öyle bir durumun varsa ondan da olabilir( Kırıcı olduysam ve günah olduğu için sözüm meclisten dışarıo_O Ama duyduğum bir şeyi de gizlemek istemem)
Yok arkadaşim hiç cinsel yakınlığım olmadı ben dokunmaya korkuyorum o deliğe ilişji yaşasam sıfır sorunum olurdum

Bunu demem lazım yerken iğrenmiyosun diyorum ahh ah kendimle neler konuşuyorum. Senin gibi biri konuşunca daha bi rahatlıyorum çok saol
Yaşadıklarının hepsini yaşıyorum inan... Benimki daha da kötü insalarla iletişimimde oluyor. İnsanlarla konuşurken söylenen bir şeyden şüphe duyuyorum. Tekrar tekrar gidip soruyorum. Ve deli sanmasınlar diye durumumu acıklamak zorunda kalıyorum. Ben de bazen insanlarla konusurken o yuzden konusmalarımızı kayda alıyorum... Çok önemli konusmalarda tabi.. Bir de bunun bir rahatsızlık oldugunu aklından çıkarma... Yani "ben bu konuda rahatsızım o yüzden böyle.. Bu konuda sağlıklı olsaydım böyle kendime dert etmeyecektim" de sürekli..

Bu arada 25 yasımdayım iyi bi kurumda çalişiyorum okul iş para konularında sıkıntım yok arkadaşlarımla iyidir ortamlarımız. İşte bi bunu çözemiyorum iş yerinde o klozette oturmak o muslukla yıkamak bana işkence islak mendille silemiyorum çünkü onu çöpe atmam gerekir temizlikçi abla biraz özensiz çöpleri toplaması elini pek yıkamiyor bende bunu düşünüyorum. Sadece peceteyle silmekte kimileri yanliş diyor diye çikmaza giriyorum

bagirsaklarinda sorun var galiba oncelikli olarak bunu cozmelisin. sonra bunu herkes yapiyor yani dolasim sistemimiz yeriz ve cikar bu kadar basit.

Yaşadıklarının hepsini yaşıyorum inan... Benimki daha da kötü insalarla iletişimimde oluyor. İnsanlarla konuşurken söylenen bir şeyden şüphe duyuyorum. Tekrar tekrar gidip soruyorum. Ve deli sanmasınlar diye durumumu acıklamak zorunda kalıyorum. Ben de bazen insanlarla konusurken o yuzden konusmalarımızı kayda alıyorum... Çok önemli konusmalarda tabi.. Bir de bunun bir rahatsızlık oldugunu aklından çıkarma... Yani "ben bu konuda rahatsızım o yüzden böyle.. Bu konuda sağlıklı olsaydım böyle kendime dert etmeyecektim" de sürekli..
Canim ben eğitimimede devam ediyorum yükselme durumum söz konusu düşün bunu bile acık dille söyleyemiyorum burda çünkü lafla sözle rahatsiz ediyorlar güneşligünde ilerde şu olacak bu olacak çok çalişiyor gibi gibi... İşin açıkcası o kadar çok derdim varken bi de ders calişiyorum onlara dert anlatmayla uğrasamıyorum

Tek kullanımlık çamaşırlar var onları giy üstüne bir kat normal çamaşırını giy
Geceleri yatağına hasta bezi gibi hani bu bebeklere de serdigimiz alt acmalardan ser telefonunuda strece sar gerekirse sabahları kalk kontrol et içine sinmeyen bir durum olursa at hepsini 2 dakikada kurtul
Merak ediyorum ellerini ne ile temizliyorsun el sabunu ile mi ?
Bazen ben de ellerimin temizlenmedigini takinti yapıyorum sanki o sabun yetersiz gibi geliyor dezenfektan mi kullansam dedim ama uzun süre kullaninca elleri tahriş ediyor bunu kendim için soruyorum yani .. geçmiş olsun

Bu arada 25 yasımdayım iyi bi kurumda çalişiyorum okul iş para konularında sıkıntım yok arkadaşlarımla iyidir ortamlarımız. İşte bi bunu çözemiyorum iş yerinde o klozette oturmak o muslukla yıkamak bana işkence islak mendille silemiyorum çünkü onu çöpe atmam gerekir temizlikçi abla biraz özensiz çöpleri toplaması elini pek yıkamiyor bende bunu düşünüyorum. Sadece peceteyle silmekte kimileri yanliş diyor diye çikmaza giriyorum
Bu boyle olmazki doktor tedavisi sart. Butun hayatini etkiler bu senin. Bizim tavsiyelerimizle olacak gibi degil. Zor bir durum Allah sifa versin

iyi de sen ıslak mendille silmesen bile belki başkası pis pedini atıyor, ya da dışkı bulaşmış peçeteyi atıyor, daha mı hijyenik oluyo o çöp sen ıslak mendil atmadın diye, mutlaka ıslak mendil kullan, en temizi o, ben de öyle yaparım genelde, sadece sabah yapıp sonra duş almaktan kurtulursun, bağırsaklarına da işkence yapıyosun böyle

Çok geçmiş olsun. Doktorun sana en iyi tavsiyeyi verecektir, buna eminim. Ama şöyle birşey sormak istiyorum. Annende de bu temizlik takıntısı var mıydı? Hiç sorma şansın oldu mu sana tuvalet alışkanlığı kazandırırken, özellikle tuvalete kaka yapmanla ilgili süreçte neler yaşamışsınız? Çocuklara tuvalet alışkanlığı kazandırırken söylenen sözlerin (pis, pis koktu, iğrenç...vs) ya da hareketlerin (dokunma, bakma, sakın altına yapma... vs çok faza olumsuz telkinler) çocuğun psikolojisinde onarılması güç yaralara sebep olduğunu okumuştum. Sizin yaşadıkalrınız bu döneme aitmiş gibi bir izlenim uyandırdı bende.

iyi de sen ıslak mendille silmesen bile belki başkası pis pedini atıyor, ya da dışkı bulaşmış peçeteyi atıyor, daha mı hijyenik oluyo o çöp sen ıslak mendil atmadın diye, mutlaka ıslak mendil kullan, en temizi o, ben de öyle yaparım genelde, sadece sabah yapıp sonra duş almaktan kurtulursun, bağırsaklarına da işkence yapıyosun böyle
Sizden rica etsem çünkü kendimi zorlayip denicem önce peceteyle silim hiç bi şey kalmayıncaya kadar sonrada islak mendille. Çünkü mantıken mendiLde çok pislik olmaz diye düşünüyorum çocuk gibi soruyorum kusura bakma...

Çok geçmiş olsun. Doktorun sana en iyi tavsiyeyi verecektir, buna eminim. Ama şöyle birşey sormak istiyorum. Annende de bu temizlik takıntısı var mıydı? Hiç sorma şansın oldu mu sana tuvalet alışkanlığı kazandırırken, özellikle tuvalete kaka yapmanla ilgili süreçte neler yaşamışsınız? Çocuklara tuvalet alışkanlığı kazandırırken söylenen sözlerin (pis, pis koktu, iğrenç...vs) ya da hareketlerin (dokunma, bakma, sakın altına yapma... vs çok faza olumsuz telkinler) çocuğun psikolojisinde onarılması güç yaralara sebep olduğunu okumuştum. Sizin yaşadıkalrınız bu döneme aitmiş gibi bir izlenim uyandırdı bende.
Evet annem çok titizdi kesinlikle çocuklarınıza yere düştü yeme vs. Orda burda wce girme demeyin

trt belgesel kanalında okb temizlik hastaları diye bir prog. var ,ingileterede sizin gibi olan temizlik hastalarını anlatıyor.yalnız tedavi olan bu insanlara farklı bir deneyim yaşatıyorlar.orada evini belki 15 sene temizlemeyen biriktiren hasta insanlar da var..onların evine okb lileri gönderiyor ve karşılıklı yardımlaşarak o evleri düzenleyip temizliyorlar.
sonrasında okb hastalarından bir kısmı hastalıklarında ilerleme kaydediyorlardı.diğer uçtaki hastaları görmek onlara iyi geliyordu.
bir de programda dikkatimi çeken şey,hastalığın başlangıcındaki benzer durumlardı. hayatlarında kontrol edemedikleri olaylar olduğu zaman,bu hastalığa yakalanmışlar.temizliği kendileri yapıp kara verip uyguladıkları ve kendi inisiyatiflerinde olduğu için..sizde böyle bir durum va rmı?

Back