Ne olur çözüm üretmeme yardım edin (ruh kanseri)

trt belgesel kanalında okb temizlik hastaları diye bir prog. var ,ingileterede sizin gibi olan temizlik hastalarını anlatıyor.yalnız tedavi olan bu insanlara farklı bir deneyim yaşatıyorlar.orada evini belki 15 sene temizlemeyen biriktiren hasta insanlar da var..onların evine okb lileri gönderiyor ve karşılıklı yardımlaşarak o evleri düzenleyip temizliyorlar.
sonrasında okb hastalarından bir kısmı hastalıklarında ilerleme kaydediyorlardı.diğer uçtaki hastaları görmek onlara iyi geliyordu.
bir de programda dikkatimi çeken şey,hastalığın başlangıcındaki benzer durumlardı. hayatlarında kontrol edemedikleri olaylar olduğu zaman,bu hastalığa yakalanmışlar.temizliği kendileri yapıp kara verip uyguladıkları ve kendi inisiyatiflerinde olduğu için..sizde böyle bir durum va rmı?

Bu yil kariyerimle ilgili dönüm noktasındsyın bi sınavım var verirsem artık emekli olana kadar o pozisyonda calişirim o derece istiyorum... Ve evime uzagim annem biraz rahatsız aklim orda istifa edemem bu devirde iş kolay bulunmuyor

Kariyerimle ilgili bir dönüm noktasındsyın bi sınavım var verirsem artık emekli olana kadar o pozisyonda calişirim o derece istiyorum ama evime uzagim annem biraz rahatsız aklim orda istifa edemem bu devirde iş kolay bulunmuyor

Sizden rica etsem çünkü kendimi zorlayip denicem önce peceteyle silim hiç bi şey kalmayıncaya kadar sonrada islak mendille. Çünkü mantıken mendiLde çok pislik olmaz diye düşünüyorum çocuk gibi soruyorum kusura bakma...
yanlış düşünüyosun, ikis de anı yere değip aynı şeyi temizliyor, tek farkla, birinde daha temiz oluyosun, diğerinde daha az, mutlaka ıslak mendil kullan, o çöpün içi senden bağımsız her türlü pislikle doluyo, bunu kontrol edemezsin, o zaman en azından sen gerçekten temiz ol, dene alıycaksın zaten

Canım küçücük şey hiç yayılırmı sen kendi kendine büyütüyorsun hiç bir yerin pis olmadı buna emin ol Allah şifa versin canım rabbimden sana kolaylık diliyorum

Ben arkadaslara katiliyorum canim hani en kotu ihtimalde bulasmis olsa ne olabilirki, bunlar kendi vucudundan cikan bisey seni zehirlemez oldurmez. Eger tutamiyorum diyorsa o zaman rektum kaslarina bi baktir belki bi zayiflik olabilir. Maalesef psikolojik hastalik berbat bisey ama gercekten caniyla pencelesen insanlarin yaninda seninki caresiz degil. cinselligi asmissin bunuda asabilirsin hersey kendinde bitiyor

Sunu dusun: iç çamaşırını bulassa ne olur? Pislik olsa ne olur? En kötü ne olabilir yanı?
Evde kendi kendime bagrıyorun yan komşum doktor dün korkmuş sabah biri size zarar mı verdi diye soruyor dialog şu şekilde güneşligun bulassın bu b..k heryere bulassın senin b.. K millet neler yapıyor düşünme otur dersini çaliş yok kavgada maglup oluyorum bu akşam gidecem o yatakta uyucam. Kendime sözüm bu.hayur lekede bozuk para kadar bi şey ve pedde ve altımda taytta vardı çikamaz ki. Yorgani yıkamıyacam ve yatacam bu gece

Benım eşimde kolay kolay buyuk tuvaletini dısarıda yapmamaya ozen gosterır.Bir süre sonra karın ağrısından fenalasacak gibi olur.Sonra mecbur kalır.Tabi cok buyuk takıntı boyutunda değil durumu.

Pedinize bulaşan şey başka yere bulaşmaz... Tuvaletinizi TÜM İNSANLARIN YAPTIĞI GİBİ SİZDE RAHAT RAHAT YAPIN.. BAĞIRSAKLARINIZA ÖZGÜRLÜK TANIYIN.. Herkes sağlıklı!! Ellerinizi de yıkıyorsunuz sonuçta.. Başkalarının temizlikle ilgili söylediğine de kulak asmayın.

Siz kendinizi dinlediginiz icin surekli kendinizi takip ettiginiz icin bunlari yasiyorsunuz.aslinda her insandan boyle akinti renkli renksiz hem vajinadan hem popodan falan gelir.siz hassas oldugunuz icin anliyorsunuz.benimde bazen hafif sivi diski gelir camasirima ama hic problem yapmam dusa girip degistiririm normal karsilarim yani.işe oncelikle beyninizi herseyin normal oldugunu butun insanlarin boyle seyleri yasadigini kabul etmekle baslayin.disarda tuvaletinizi altiniza yapmis olmanizda gayet insani bi durum.bazen insan dúsúnce sustemi ile bile bagirsaklarini bozabilir.gecmis olsun Allah yardimcin olsun

Siz beyninize söz geçiremiyorsunuz. Bir Çoğumuzun ergenlik Döneminde yaşadığı takıntılar vardır. Sizinki uzun sürmüş. Belkide bu psikoloji Yüzünden ishal oluyorsunuz. Ciddi Ishal olan herkesin başına gelir böyle Şeyler. Yıkanın üstünüzü Başınızı yıkayın düşünmeyin.,kafanızı başka şeylerle meşgul edin. Millet hergün çocuğunun Altını değiştiriyo. Ozaman her çocuğu olan her Dakka bulaştımı diye düşünmesi gerekir. Öyle düşünün.

Hastalığın farkında olman, yönetmen falan olumlu şeyler.

Ama bu ciddi bir atak gelmeyeceği anlamına gelmez.

Bu konuda benim de sana yön verecek teknik bilgim yok sadece üstüne gitmeye çalış diyebilirim durumun.

Mesela tuvalet olayını abartıp üstüne destan yazacak duruma getirme. Küçük bir leke gördüysen sil geç.

Sınavınızdan dolayı sıkıntılı bir dönemdesiniz,sıkıntılı bir dönem olunca rahatsızlığınız da tekrarlamış galiba derslere takmamak için bu gibi durumlara takıyor olabilir misiniz? Bulaşsa nolur diye düşünün yediklerimizden vücudun ihtiyacı olmayıp attığı atık sonuçta yediklerinizden gereksiz olanlar.Otur ders çalış diye kızıyorum kendime demişsiniz ama boyle durum olduğunda ders değilde daha guzel şeyler düşünmeye çalışsanız.
Zor bir durum.. uğur koşar'ın kitaplarını okudunuz mu hiç?
Allah yardımcınız olsun,ferahlık versin kalbinize :)

Üzgünüm ama burda tavsizyelerle olacak iş değil sizinkisi.
Lütfen psikolojik ve psikiyatri tedavilerinize devam edin.

Kendinizi kurtaracak olan yine sizsiniz.
Rahatsız olacağınız şeylerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin siz onları yönetin.

Lütfen rahat olun biraz.

Bu kadar oldugunu bilmiyodum bu hastaligin ya. Burdan ne desek bilemedimki. Cok gecmis olsun. Insallah duzelirsin. Allah yardmcin olsun diyim ben ancak.

geçmiş olsun..ilaç kullanıyorsanız ilaç düzeyiniz yetersiz kalıyor olabilir veya ilaç grubunuzun değiştirilmesi gerekebilir.ilk olarak psikolog yerine tıp hekimi olan psikiyatristlerden yardım alın lütfen.psikologlar tıp hekimi değillerdir..bilişsel davranışçı terapi dediğimiz bdt 'yi araştırın bulundugunuz şehirde.çoğu okbli hastada işe yarayan bir tedavi yöntemi..3 haftadır devam eden bağırsak sorununuz için mutlaka gastroenterologa gitmeyi ihmal etmeyin..

çocuktum bir dukkandayız,yaşlı bır kadın eldi,elinde peçete ile kapıyı açtı,derdını anlatıyor,tencere alacak,az sonra bır adam geldi,personel,sonra gitti,kadın çıldırdı,o adamın elınde yara varmış,kapıyı tutmuş,hastalık bulaşmış,neden o adam eldıven takmıyormuş,neden neden neden,yıktı ortalığı,adamı geri getirin elınde hastalığa bakıcam,bulaşıcımı,ayyyy hiç unutmam o olayı,çok geçmiş olsun,

Back