Ne olur bir akil verin, aresizim :(

hata tabiki sende.Hepimizin eşinin zaman zaman ilgi gösremediği uzaklaştığı oluyor.Hemen aldatmamız mı gerekiyor yani.Aldatmanın sanalı gerçeği olmaz aldatma aldatmadır sonuçta.Keşke kendini bu tür şeylere vereceğine biraz okusaydın,bişeyler hakkında bilgi sahibi olsaydın.Hem kadının elinde herşey.Onu kendine döndürmekte senin elinde.Ama sen kolay olanı seçip eşinden hemen vazgeçmişsin.Bence eşinle birgün olsun sabahtan akşama kadar beraber olun.Çocuklarda olmasın.Herşeyin sebebini en baştan oturup konuşun şöyle.Hatalarınızı anlayın bi önce.Ondan sonra düzelirse düzelir.

bak ne güzel mektup veya mail demek ki işe yarıyo.sende yap.en saf ve içinden gelen kelimelerle seslen eşine.eminim işe yarayacaktır

ama doğru çümleleri seçmek çok önemli mesela ''bize çok az vakit ayırıyorsun,bizimle zaman geçirmiyorsun ''çümlesinin yerine''seni çok özlüyorum seninle daha fazla vakit geçirmek istiyorum,seninle daha fazla vakit geçirmeye ihtiyaçım var''gibi çümleler kurulmalı,benim eşim mesela ilk çümleyi kullandığım zaman onu suçluyormuşum yada yargılıyormuşum hissine kapılıyor ,sonra kavga ediyoruz...yargılama hissine sokmamalı,yoksa ters tepiyor,birlikte kazanmak diye bir kitap okumuştum,bana baya bi faydası olmuştu...

Evliliği maddi ve manevi anlamda 4*4 lük kaçtane çift tanıyorsunuz bilemiyorum.
Hem para içinde yüzeyim hem de istediğim ilgiyi göreyim böyle hayat iyi de zor.
Adamın evlilik anlayışı öyle demek ki. Ayrıca iş adamı ise sosyal ortamlarda bulunması şart. ben hepsine katılamıyorum dediğinize göre bazılarına katılabiliyorsunuz.
Merak etmeyin o güzel sözleri söyleyenlerin hiçbiri eşine onları söylemez. Orada aşık olduğunuzla evlenseniz bile adam yine chat te başkalarına iltifat etmeye devam eder, sizi iki gün sonra gözü bile görmez. Çünkü onlar da bağımlı.
İlgisiz diye chat olayı en son seçenek olarak bile yanlış. Ondan önce oyalanacak o kadar çok seçenek var ki. kendinize uygun olanları araştırabilisiniz.
Bence de sohbet odalarına girmeden yapamıyorum bağımlılık oldu diyorsanız bir süreliğine kapatın. Kendinize güvendiğinizde artık açmam diye o zaman açtırın diyorum.

Güzel tespitt

Degerli Arkadaslarim, hepinize teker teker cvp vermeyi cok isterdim , fakat mümkün olmuyor, hepinizin yorumlarini,tavsiyelerini ve elestirilerini tek tek okudum, hatta defalarca okudum, cünkü ben buraya yazarken birinin bana yol göstermesini en azindan bir kisinin bir Akil vermesini beni dinlemesini istemistim, bu kadar yogun ilgi ile karsilasacagimi bilmiyordum inanin cok sevindim, sanki artik kendimi yanliz ve caresiz his etmiyorum...hepinizin yorumlarini ayri ayri degerlendirecegime hic süpheniz olmasin, en azindan artik anlattim, en azindan artik icimden attim bu yükü, senelerdir sirtimda tasiyorum, hic kimseyle paylasmadim, ama sindi biraz olsun rahatladim, iyiki böyle bir site var, ve ben iyiki burayi bulmusum, keske daha önce görseymisim, ama demekki benimde böyle bir tecrübe yasamaya ihtiyacim varmis ve yasadim...bundan böyle gercek hayata tutunmak istiyorum, sizlerinde dedigi gibi, gercek hayatta mutlulugu esimle yakalayamamis dahi olsam bunu sanal ortamlarda yanlis insanlarla gidermiyecegim , size burdan söz veriyorum Arkadaslar.

Yanlis yapdigimi biliyordum, ama belki bunu bana birisinin yüzüme carpmasi gerekiyordu, ve bugünde burda bu oldu, ve cokda iyi oldu, gördümki esimin yaptigindan cok, benim yapdigim elestirildi, ama buna kizmiyorum cünkü ben kendime yakismicak, bizzat bir kadina ve Anneye yakismicak bir durum sergiledim, bundan sonra kendime daha cok ceki düzen vericem, ve dedigim gibi Esime bir Mektup yazicam, ve tüm duygu ve beklentilerimi ona aktaricam, ondan da bana ayni sekilde tüm duygu ve beklentilerini bana yazmasini rica edicem, bakalim sonuc ne olacak, olumlu olursa ne ala benim icin, eger baktim yine birsey düzelmiyor, en azindan bu mektup benim sahitim olacak, ben caba göstermeye, birseyleri düzeltmeye ugrasdim ama olmadi diyebilirim, eger tum baglar buna ragmen koparsa, herkes kendi yolunu cizer...ama kesinlikle artik sanal ortamlarda (Chat ortamlarinda) bulunmak istemiyorum , evet orasi bir Hayaldünyasiydi, belkide gercek hayatta bulamadiklarimi orda aramisim, ama yanlis yerlerde aramisim...bir gün olurda benim durumumda olan bir Bayan bunlari okursa, ona tavsiyem, yol yakinken bu tarz seylerden ibret alip böyle saplantilardan uzak durmasidir, gercek hayat gibisi yok, acisi ile tatlisi ile, en azindan bildigimiz ortam, bu Sanal Alem dedikleri beni mahvetti , Esime kiziyorum buna vesile oldu diye, ama ben kendimi bu kadar birakmicaktim, en azindan cocuklarima kötü örnek olmicaktim, bundan dolayi cok pismanim ama yinede Allaha sükürler olsunki , ucurumun kenarindan döndügümü saniyorum, sizlerinde sayesinde aklim biraz daha kendine geldi, Hepinize ayri ayri , teker teker tesekkür ediyorum, bundan sonra yazacak olan arkadaslarada tesekkürler, Allah hepinizden razi olsun...Bundan sonraki gelismeleri mutlaka yine sizin ile paylasicam insallah, iyiki varsiniz...Hersey gönlünüzce olsun a.s.a.s.a.s.

eşim dernekte hayır işllerine koşturuyor dedinizo derneklerde sizde eşinize yardım etseniz.hem yakın olursunuz bikaç saatliğinede olsa hemde hayatta çocuklar ve aynı evden başka bişeyleride paylaşırsınız.zamanınızı buna yaırınca gününüz bu işlerle dolunca pc aklınıza bile gelmez belkide.yani bunu mutkala düşünmüşsünüzdür ama bende hatırlatmak istedim.(ayrıca sizi yargılamıyorum yada kınamıyorum hayat bu bugün asla yapmam dediğimiz şeyleri yarın onaylamasakta yapmak durumunda kalabiliyoruz.hatanızın farkına varmanız bence bundan kurtulmak için güzel bi başlangıçtır.)

senin adına çok sevindim.umarım istediğin sonucu alırsın mektuptan sonra.ALLAH eşinle muhabbetinizi artırsın inşallah.yuvandan da huzuru mutluluğu eksik etmesin

umarım bundan sonra mutlu olursun....mektup hedefine ulaşır inşallah!

Canım, çok sevindim bu duyduklarıma.
Bak ne olursa olsun içine atmamalısın hiçbir şeyi.
Attıkça ufacık şey büyüyüp altından kalkılamaz bir soruna dönüşebiliyor.
Gel burada yaz en azından iyi kötü içinden çıkmış olur.
Unutma dertler paylaştıkça küçülür.
Dilerim bu kararından caymazsın.
Allah yardımcın olsun.

Canım yaaa, ne kadar sevindim senin adına bilemezsin. Öpüyorum seni. Allah kolaylığını verecektir inan bana.

Ablacım sizi çok iyi anladım eşiniz size ilgisiz ve dayak atıyor
Sevgiye ihtiyacınız var bunun yaşı olmaz çook haklısınız
Chat odalarına girmenizde içinizdeki boşluktan olsa gerek
Ama gerçekte eşinizi aldatma gibi bi niyetiniz zaten yok
Boşlukta olmanın verdiği bi hazla sanal olarak chate takılmışsınız
Ama kendiniz geri çekmişsiniz sonra daa
11 yıllık evlisiniz insanlar değişmez değişemez
Siz eşiniz gibi olabilirmisiniz hayır, o da sizin istediğiniz gibi olamaz
Çok üzüldüm durumunuza Allah yardımcınız olsun
Eşinizin size vermediği sevgiyi siz çocuklarınıza verin sosyal olarak kendinize oyalayıcı bişeyler bulun
Anlıyorum sevmek ,sevilmek,eşinize bağlanmak ve mutlu olmak istiyorsunuz ama olmayınca olmuyor
herşy gönlünüzce olsun Bol Bol dua edelim .

kendinize yeni uğraşlar bulun 11 yıldır alışmış olmanız lazım eşinizin karakterine yani o değişmiyorsa siz ona uyun.İlgilenmiyorsa siz de fazla beklenti içine girmeyin sosyal çevrenizi genişletin arkadaşlarınız olsun onlarla görüşün ne bilim yani bir çok şey yapılabilir ve de bu sorunun etrafına takılıp netten yanlış kişilerle iletişim kurmayın başınız ağrır.Biliyorsunuz ki sanal denilen ey aslında sanal değil ip numarasıyla adresinize kadar bulmak mümkün ve başınıza olmadık işler açılır evliliğiniz biter ve dahada kötüsü size destek olacak kimse yok arkanızda zor durumda kalırsınız maddi olarak...

bu durumda size boşanın diyemem çünkü ne aile var ne de ekonomik özgürlüğünüz valla perişan olursunuz öyle simit sat felan diyen arakadaşımız var ama hayat o kadar basit değil hele de mesleği olmayan bir bayan için.

kendinizi toplayın ablacımyerimseniben

bende eşimden doğru düzgün ilgi görmüyorum sadece işine geldiği zaman şiddet dayak hepsini gördüm şuan evdeyim izinliyim bütün gün netteyim ama 1 kez bile teşebbüs etmedim böyle bişeye iyi cesaret sizdeki hatta bi gün eşime dedim sen giriyosundur diye dur dedi beraber girelim girdik erkek rumuzu yazdı 1 kişi bile mesaj atmadı sonra bayan ismi yazdı allahıııııım kuyruk oldular resmen ve okadar iğrenç şeyler yazıyolarki ağzım açık kaldı gördünmü bak dedi sadece bayanlara yanaşıyolar bidaha o oldu aslada girmem öyle sitelere hem boşanmaya kalksanız eşiniz nette araştırma yapsa bütün bilgileriniz ortaya çıkacak hem rezil olduğunuzla hem bi çok şeyi kaybettiğinizle kalıcaksınız yaşınızda oldukça olgun nasıl böyle bi çocukluk yapabildiniz anlamıyorum dayak kötü ise bence aldatmak dahada kötü ve aldatmanın şekli yoktur sizinde yaptığınız eşinizi aldatmak

benim yorumumu alıntı yapıp, çifte standart diyerek kendinizce konu sahibine değilde bana yorum yapıp, sonrada tartışmak niyetinde olmuyorsunuz?CADIARZU

benim erkektir yapar, boşver sanaldır yapmıştır... yazdığımı gördünüz mü hiç?

"hangi erkek chat yapmıyorki" diye bir sözde de bulunmadım asla..

her zaman sanalda reel bir dedim. aldatma aldatmadır. isteyen affeder isteyen affetmez..dedim hep..

lafınızı ortaya atın .. bana değil...lmaz:

ayrıca konu sahibi yanlışını daha iyi anlasın. eşi istediği kıvama gelmezse yine aynı hatalara düşmesin diye ,üzerine vurgulayarak yazarım aldattığını..

Ablacım geçmiş olsun diyorum öncelikle. Şuan cidden depresyondasın bencede. Ama yazdıkların dikkatimi çekiyor. Yargılamak değil maksadım önce bunu söyliyeyim. Sadece haddim olmadan acizane yol gösterici olabilirsem ne mutlu bana. 7,5 sene hemen hemen benzeri bir kocayı bende çektim ki benim eşim cinsellik için bile 2 ayda bir ancak yaklaşırdı bana. Bayıldığım zaman üstümden atlayıp giden bir eşe sahiptim. Gecenin bir vakti markete çıkıyorum desem ok derdi. Kıskanma felan yoktu. ılgi alaka hak getire. Sarılmak istesem elim itilirdi. Karşısında oynamak istediğimde aşağılayarak bakar sen çokmu iyi birşey yaptıgını sanıyorsun derdi. Herkesin önünde bakışları bile değişirdi. Yanımdan kalkıp başka yere otururdu. Daha bunlar binde bir bile değil inan. Laf gelince kırk yılda birde olsa hee bende seviyorum diyen ama asla asla göstermeyen bir eşe sahiptim. Bu davranışları banaydı. Çalışıyordum muhasebe şefiyim ben. Bir kızım vardı. Eşim çalışmıyordu, çalışıyorum diyip yalanlar söylermiş sonrada 20.000 tl kredi kartı çıktı önüme. Bilezikleri verdim kendi üstüme kredi çektim ödedim. Evlilğim güzel gitsin diye neler yaptım neler. Kitaplarmı okumadım. Acaba sorun bendemi diye. Kendime güvenim gitmişti. Dayakta yemiştim üstelik. Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Sabahlara kadar dua ederdim eşim değişsin diye. Yalvarırdım allahıma. Bütün namazlarımda dua ederdim. Rabbim ıslah et diye. Ama kendim içinde dua ediyordum. Nefis var allahım bende nefis var. Yanlış yollardan koru rabbim diye. Çok dua ettiim. Sende dua et abla. Cidden istiyor isen dua et. Benim eşim değişmedi ve bitti. Ayrılma gibi bir durumun yok ise,Evliliğini rayına oturtmak istiyorsan eşini öylece kabul et. Çocukların için sevmediğin bir adama katlanıyorsun değil mi? Peki çocukların için sevdiğini sandığın bir eylemden vazgeçmek daha mı zor? Bence sevmediğine katlanmak çok daha zordur. Çocukların için yap bunu. Ben mesela kızım alışmasın diye 7,5 yaşında şuan. Akşamları nete girmem asla. Ablacım dünya ve ahiret saadetin için chat odalarından vazgeç. Ben eminim sen istersen yaparsın. Ama istemezsen inan bizim binlerce kere söylememiz çırpınmamız fayda etmez.

Sana yeminle söylüyorum. ınternette sohbet odalarındaki hiç bir erkek ama hiçbir erkek o sohbet ettiği gibi kibar sevecen ve anlayışlı değil emin ol. Onunda kız arkadaşı yada eşi aynı dertlerden şikayetçidir. Çünki adam nette. Ne beklenebilirki. Sohbet odalarındaki adamdan ne hayır gelebilirki. Neyseki bitirmişsin konuşmanı onunla. Bunun içinde tebrik ediyorum sizi. Ablacım yaşadığın durum yaşadığın bunalım yanlışa düşmeye öyle müsait ki. Fırsat verme bu duruma ablam. Evladın için. Benimde bir kız evladım var. Eşin çok şükürki sadece işine düşkün... Ya başka şeyleride olsaydı... Biliyorum ilgi sevgi o kadar önemliki evlilikte su gibi yemek gibi.... Ama bir insanı değiştiremiyorsan değiştirmeye uğraşma onu öylece kabul et ablam. Bu senin hayrına olur inan. Netten uzaklaş... Evladın için eşin için en önemlisi kendin için sana zararı olan davranışlardan uzak dur ablam. Sohbet odalarında ne kadar çok olursan o derece eşinden daha çok uzaklaşırsın. Ben eminimki eşin şu durum için eve neti bağlatmamıştır. Hiç bir erkek istemez bunu. Oyalan istemiştir. Sende sadece oyalanmayı seç ablam. Gel buraya bizimle sohbet et. Bak bu sitenin sohbet odasıda var oraya gel bari. Konuşuruz elimizden geldiğince dertleşiriz. Ben çok üzüldüm inan. Dua ediyorum. Allah yardımcın olsun ablacım. Biraz uzun oldu arkadaşlar hakkınızı helal edin. a.s.

Son düzenleme:

Canım benim yaaa ne kadar güzel bir kalbin var senin ne kadar içten yazmışsın gözlerim doldu, arkadaşın konusu için yorum yapıcaktım senin yazın beni çok duygulandırdı.

çok zor ablacım işin çok zor ortada kül bile yokken nasıl canlandıracaksın ilgisizlik dayak falan derken bitmiş aranızdaki her şey bu ortada açıkçası böyle bi evliliğin kurtulması bana hayal gibi geliyor bence mantıklı çözümlere gerek var artık mesela tahsil düzeyinize göre iş bakabilirsiniz ayrılmak daha hayırlı gözüküyor sizin için

[B]@sidelya 79:
Canim kardesim vallahi bende yazdiklarini okuyunca cok duygulandim, inanin bana bu siteye ilk girdigimde, benimde bi derdim var, ama paylassammi paylasmasammi diye cok düsündüm, acaba kimse kale alirmi dedim..ama görüyorumki cok yakin alaka gösterdiniz, yani senin gibi , yol gösterici arkadaslarimizin yaninda, sivri bir dille beni elestiren arkadaslarimdan da Allah razi olsun, Yemin ediyorum gözlerim acildi, yafff ben bir Hayal dünyasinda yasiyormusum, kendi kendime bir dünya kurmusum, tek benim oldugum, mutlu oldugumu sandigim, ama sahte mutluluklarla dolu bir Dünya.
Gercek Hayattan cok koptum ablacim bee..ama ben böyle degildim, son derece muhafazakar, ve esine ailesine bagli bir insandim, ben nasil bu durumlara düstüm anlamiyorum, benim herkesden dahami fazla sevgiye, sefkate ihtiyacim vardi, acaba cokmu abartiyorum???...ama bunlar bir gecede gelisen olaylar degil, ben su son bir kac senedir bu hale geldim, yani esimin ilgisizligini cok sineme cekmistim, ama keske o sohbet odalarina hic girmeseydim, cok pismanim sindi...ve artik bagimlilik derecesine geldi...icimde öyle bir bosluk varki, ve icimde o kadar cok sey öldüki, bunun tarifi mumkun degil, ama ben zor olani basarmak istiyorum, bunu kendimden cok Cocuklarim icin yapmak istiyorum, ve birde birgün ölürsem Allahin huzuruna böyle bir günahla cikmak istemiyorum,herseyden pismanim, hayatim karardi, hic bisey zevk vermiyor artik, asosyal biri oldum ciktim, cok yardima ihtiyacim var, su anda evde yanlizim, esim iste, cocuklarim okulde, sohbet odasina girmemek icin kendimle savasiyorum, dedim en azindan buraya gireyim ve bakayim baska yazan olmusmu bana...bunlari yazarken gözlerimden yaslar bosaliyor, buyuk bir bosluga düstüm, durumumun vehimiyetini artik sindi daha cok anliyorum...ama caba göstermem gerek, artik kendimi bir Hasta insan kabul ediyorum , evet tedavi olmam lazim, hayata yeniden baslamak istiyorum, esim keske baskalarina iyi oldugu kadar, baskalarina konustugu gibi , banada olsa. Beni Seviyormusun diye sorardim ona hep, ve hic bir cvp alamazdim, eger cok ustune gitsem, Sevgi sözle olmaz, his ettirmek lazim, sana his ettirmiyormuyum , seni sevmesem niye senle evli olayimki derdi...bu nasil bir cvp tir...sevmeyipte yillarca evli kalan insanlar yokmu ???...herneyse, sanirim bundan sonra artik onu oldugu gibi kabul etmem gerekiyor, bosanmak istemiyorum ondan, cunku buna ne gucum var, nede cocuklarimi perisan etmeye hakkim var. Sanirim kendime farkli alanlar cizmeli, farkli ugraslar bulmaliyim, Sanal artik beni korkutuyor, PC görünce icime bicaklar saplaniyor, o kadar etkisi altina aldi beni, bu PC icinde benim bir Dünyam vardi, sindi o sahte Dünyada yikildi basima, gercek Dünyam zaten yikikti, ve ben viraneler arasinda kaldim, nasil cikarim bu enkazin altindan bilmiorum, ama dedigin gibi, tek umidim var, oda Allah, oda bana yardim etmesse, kullin mahfolacagim.

Bundan sonra artik "Sevgi Dilencisi" olmak yok, cocuklarim beni seviyor ya, onlar bana yeter mafoldumben, en dogal hakkim olan sevgiyi isterken, bir erkekden , hemde kendi esimden istedigim sevginin pesinde kosarken ne hallere geldim...

Canim kardesim Allah ne muradin varsa versin, yorumlarin ve tavsiyelerin icin tskr ederim...

@sersev79

Güzel kardesim, esim bana ilk netti baglattiginda ben direk hemen Chat odalarina atmadim kendimi, ilk portal sitelerde ve buna benzer Forumlarda vakit geciriyodum, sonra o tip yerlerinde sohbet odalari oluyo, öyle ufaktan ufaktan derken, durum bu raddelere kadar geldi, benim niyetim esimden intikam almak, veya "dur ben sunu biriyle aldatayim, baska erkeklerle ask mesk yasayayim" demek degildi, her insanin bir nefsi vardir, Allah kimseyi sasirtmasin, bende sasiranlardan ve nefsine uyanlardan oldum iste...yas olarak belki olgunum, ama hersey yasta bitmiyor, insanin ruh yapisi önemli, ben 39 yasindayim ama en az 10 yas genc gösterdigim gibi , ruh yapisi olarakda cok duygusalim, olmasam zaten bu durumlara düsmezdim galiba, herneyse, sanada tskr ederim, Allaha emanet ol, Selametle kal.[/B]

Son düzenleme:
alessa eşine mektup yazdınmı?

Canim esime mektup yazmaya basladim, ilk satirlari karaladim bile, fakat icimden gecen duygulari kagida dökmek cok zor oluyor, bunun icin fazla acele etmek istemiyorum, yani yazmisken öyle bir yazayim diyorumki, "conk" otursun icine, artik sessiz cigliklarimi duysun istiyorum anliyormusun?, bu yüzden kendime bir iki gün daha zaman taniyip iyice düsünce ve duygularimi toparlamak istiyorum, sonrada mektupu onun is cantasina gizlice koyucam, isyerine gittiginde görüp illaki okuyacak...bende tepkisini merak ediyorum acikcasi, size mutlaka yazdigim mektubu buraya kopyalicam ve ondanda mektuba yazili cvp vermesini isticem, ve onud buraya kopyalicam insallah, ondan sonra vaziyet nolur hep beraber görcez ...optum canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…