Ne olur bir akil verin, aresizim :(

Eşin tepeden tırnağa haksız, bu konuda seni anlıyorum canım. Ama netteki insanların da dürüst olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun.
Sen önce şu net olayını kapat, bir daha chate girme. Burada el birliği ile sana yardımcı oluruz.
Öncelikle eşinle karşılıklı adamakıllı konuş, derdi neymiş bir öğren. Şikayetlerini söyle, buna devam ederse kendisinden iyice kopacağını ısrarla söyle eşine. Eminim bir çözüm yolu bulacaksınız.
Sana katılıyor ve eşlerine bu tarz yaklaşan erkeklerı bende kınıyorum.

eşinin senle ılgılenmemesi senin eşini aldatman anlamına mı gelıyor..bu ne saçma bahane..bence daha etkili bir şekilde kendini kandırmalısın..

eşinin senle ılgılenmemesi senin eşini aldatman anlamına mı gelıyor..bu ne saçma bahane..bence daha etkili bir şekilde kendini kandırmalısın..

Konu sahibi arkadaş aldatmasına bir bahane aramıyor. Zaten bunun yanlış olduğunun farkında, tamam yaptığı doğru değil ama eşinin ilgisizliği onu bu duruma itmiş. Şimdi arkadaşa yardım etmeli ve bu yanlıştan çevirmeliyiz.

burbuk arkadaşımın söylediği çok doğru seninki iki ucu b... çomak
ordakiler babalarının hayrına ilgilenmiyoki onlarında istediği senden ondan bundan faydalanmak
aralarında sapıkta vardır sadistte vardır evlide vardır daha kimbilir neler neler vardır
valla yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasın

bende burbuk arkadaşa katılıyorum............
sanaldaki kişilerin gerçek yüzlerini sakladıklarını sanıyorum.........
malesef sevgisiszlik ve ilgisizlik.........olmadık yollara yanlışlara sürükleyebiliyor........
ve bunlarıda dogruymuş gibi gösteriyor..........
siz bunu anlamışınız........ve çocuklarınızı düşünüyorsunuz........
dahada nette konuşmaları artırıp bagımlılık etmeden uzaklaşıp........
eşinizle konuşun.......
her ne yapıcaksanız çocuklarınız için yapın...........eşinize ciddi ciddi konuşup........
size olan ilgisizligini anlatın..........
uzaklaştıgınızı ve yuvanızda o sıcaklıgı bulamadıgınızı söyleyin.........
işallah bir çıkar yol bulursunuz........

]gerçekden çok büyük bir hatayı geç de olsa farketmişsiniz...uzun bir zamandan sonra...
yaptıklarınız telafisi çok güç şeyler...ve bu yüzden herşeyi kaybedebilirsiniz
çocuklarınızı ailenizi...aşık bile olmuşsunuz sanal ortamda aldatmakdır bu sanalı gerçeği yoktur...bence bunun bahanesi yok sırf eşinizin ilgisizliği ve dövmesi bu yaptıklarınızı haklı kılamaz kılmamalıda zaten...
bunları yaşayan o kadar çok kadın varki...herkes bu yolu seçecek ilgiyi
dışarda arıycak olsa aile mevhumu ortadan kalkardı...
sizde bu hatayı farketmiş kendinize gelmişsiniz ki anladığım kadarıyla...
içinizi dökmek için buradakilerle paylaştınız yardım istediniz...
şimdi yapmanız gerekn tek şey bilgisayardan olablidiğiniz kadar uzak durmak...
chat odalarına girmedim hiç okadar yıldır bilgisayar kullanırım ama duyduğum kadarıyla bağımlılık yapıyor böyle şeyler siz alışkanlıklarınızdan uzak durmak ve eşinizle dialoğunuzu arttırmak
zorundasınız...insanoğlu büyük konuşmamalı bu hataya ben düşmem diyen kimse
yanılır... olabilir herşey hayatta insanlar için sizde bi hata yaptınız ama önce kendinize olan saygınız çocuklarınız için uzak durun artık...güvenmeyin size her tatlı söz söyleyen kişiye hele de sanal ortamda büyük çoğunluğunun gerçek yüzlerini gizlediği bi ortamda....
[/B]

yaptığınız günahlar eşinizin boynuna ne demek?

siz bence hala kendinizi kandırıyorsunuz..

yok gerçekte olsa yapmam filan

bırakın lütfen bunları

burda hergün basbas bağrılıyor, aldatılan kadınlara boşanın diye..

aldatan adamlar şerefsiz oluyor..

ya siz?

internet ortamında olması sizin masum olduğunuzu mu gösteriyor

kocanızdan ilgi yok diye ilgiyi bu yolla elde etmek size masum mu geliyor?

yaptıklarınızdan siz sorumlusunuz..

allah akıl, fikir, irade vermiş..

olmuyorsa boşanın eşinizden.. bu kadar zormu?

medeni bir şekilde sizi anlayan birini bulun..

ama bana göre, size atı arabayı bırakmak zor geliyor..

11 sene de olsa 111 senede sonra olsa eşinizi sevmiyorsanız bırakınnnn..

yada aldatmayın en azından..

Esimle evliligimiz ilk cocugumuz olana kadar yani 1 sene boyunca iyiydik, sonra esim islerine agirlik verdi, birde sosyal falliyetlere katiliyor, kendisi dernek baskani ve herkesin isine ve yardimina kosar, ani bi tel. gelir benim esim apar topar cikar evden, artik heryere yanliz gidiyorum cocuklarimla, dul kadinlar gibi oldum...

Allah icin esim beni hic aldatmadi, aldatmadiginada eminim, cunku benim esimin isi kadinlarla degil, onun akli fikri isinde, daha cok para kazansin, dernek baskani olarak daha fazla sosyal faaliyetlerde bulunsun, v.s. , kadinlari fazla önemsemiyor, önemsese beni önemserdi....

Evet nette birine asik oldum, cünkü cok iyi bir insandi, ve beni cok iyi anliyordu, beni hersekilde kabul etmeyede hazirdi ustelik, size söyle bir örnek vereyim:

"Cok acsiniz, ve buyuk bir Salona giriyorsunuz, karsinizda sevecen gülleryüzlü, ellerinde cesit cesit istah acici yemeklerin bulundugu tepsilerle gezen insanlar var, ve sizi davet ediyorlar, bastan istemiyorsunuz orayi terk etmek istiyorsunuz ama, yapacak biseyiniz yok, ve siz cok acsiniz, burnunuzun önune tutulan o yemeklere böyle bir halde ne kadar itiraz edebilirsiniz...?"

Benim esimden baskasini sevecegim bundan 11 sene önce aklimin kösesinden bile gecmezdi, hatta bu tür seyleri onaylamazdim ama buyuk konusmamak gerekiyor, Allah kimseyi bu durumlara düsürmesin.

Ben senelerdir duymadigim sözleri, tatli laflari, ilgiyi, ve kadin oldugumu, güzel oldugumu bu tanistigim erkekde duydum ve anladim...size cok ters gelebilir, banada ters geliyordu, ama karsi koyamiyosunuz, cünkü ihtiyaciniz var, egonuz ve tüm duygulariniz tatmin görüyor, duygulariniz galyana geliyor artik, ve birazda isyan var tabi, nicin ben elin adamindan bunlari duyuyorum??...benim Kocamin gözleri körmü?..beni görmüyor, algilamiyormu..??..
.Allah sahit ben kocamin her arzusuna boyun egdim, asla onu tiksindirecek, itici davranislarda bulunmadim, hep sevecen davranmaya calistim, kapilarda karsiladim,zaten gec geliyordu, hep yorgun ve asik suratli oluyordu, birseyler paylasmak istesem veya beni bir iki dakika dinlermisim desem, oflanip puflaniyor, zaten kafam dolu yorgunum bide sen sindi "dir dir " etme diyor...onun icin, derdini , hislerini, duygularini, tum gün yasadigin seyleri anlatmak ve paylasmak bile "dir dir" oluyor...iste görüyorsunuz, konusacak kimse olmayinca , bende kendimi Chat odalarina vurdum, dogrumu yapdim??, hayir yapmadim, ama kafayi oynatmak üzereydim, kendimi teselli etmek icin, belkide biraz tasdik ve onay görmek icin yapdim bunu, ama sindi pismanim, yine vicdan azaplarinda tutusan benim, esimin hala benim ruh halimden haberi yok, sadece "yap" veya "yapma" der, ve üstünede itiraz kabul etmez...
yani yazdikca yazasim geliyor, icim cok dolu, disardan bakildiginda bizim evliligimiz son derece saglikli bir evlilik, cünkü kimseye birsey belli etmiyorum, hep icime atiyorum, ama nereye kadar, artik Kocamin bana ilgi göstermesini istiyorum, bunu ona 100 kere söyledim, oturduk konustuk, ama o kabul etmiyor, fazla abartigimi düsünüyor, artik cocuklarimda buyudu ve sikayetciler, onlar bile babalarinin az vakit ayirmasindan sikayet ediyolar, daha ne olsun ???

Bence iş bulup çalışmalısınız ya da eşinizin sosyal faaliyetlerine eşlik etmelisiniz.
Boşanın diyemiyorum,aile desteğim,maddi durumum yok demişsiniz.
Ama siz evde bunaldığınız sürece daha kötü çıkmazlara girersiniz Allahım saklasın. Kenidiniz meşgul edecek bir uğraşlar bulun. Kurslara katılın,arkadaşlarınızla gezin vs.

öncelikle chat odalarını unutmanız gerek evliliğinizi kurtarmanız için çocuklarınız için
canınız mı sıkılıyor chat odaları yerine bizimle sohbet edin çok güzel vakitler geçiriyoruz kendimizi geliştiriyoruz burda
keşke oralara gitmektense buralara gelseydiniz çok daha iyi olurdu benneyaptımki

Bakin siz benim yazdiklarimi en bastan iyi takib edememissiniz, ben burda "evet böyle bir hataya düstüm, lakin yanlis oldugunu anladim ve o insanla iliskimi kestim" yazdim, yani su anda esimi kimseyle aldatmiyorum, evet sohbet odalarina takiliyorum ama orda erkek veya bayan fark etmez, genelde sohbet ediyorum, benim asil derdim Esimin bana yaklasma tarzi, Benim yaptigimda dogru olmadigini kendimde biliyorum, asla kendimi hakli cikarmak degil amacim, kendimide kandirmiyorum, benimd durumumda olan bayanlar varsa, onlar benim ne demek istedigimi cok iyi anlarlar...ben bir sefer kocamin ilgisizliginden kendimi bu tip olaylara vurdum, sonrada is cigrindan cikti, herseferinde vicdan azabi duyuyorum.
Bütün gün, Hafta sonlari, Tatil günleri dahil, siz hep yanliz kaldinizmi ???, baska aileler Bay Bayan el ele tutusup coluk cocugu ile gezerken, siz cocuklarinizla bir köselerde onlari seyrettinizmi hic..?... Kocanizi beklerken, Salonda koltuk üstlerinde uyuyup kaldinizmi defalarca..?? Sakin beni kinamayin!!!...yaptigimin dogru ollmadigini bende biliyorum, ama diyorum Allah kimseyi böyle birseyle imtihan etmesin, bu sizin basinizada gelebilir, herhangi baska birininde basina gelebilir, ama benim Temennim Allah size böyle birsey yasatmaz umarim...Selametle kalin.

bu chat "illeti" (siz illet dediğiniz için öyle yazıyorum) dediğiniz şeyden kurtulmak tamamen sizin elinizde olan bir şey. sonuçta 39 yaşındayım diyorsunuz herhalde iradenize sahip çıkacak olgunluktasınızdır. eşinizin size karşı olan davranışları çokkk yanlış elbetteki. Bu davranışlardan bıkıp usanıp kendinize yeni bir dünya yaratmaya çalışmanızıda anlayışla karşılıyorum. Bizim ülkemizde pek yaygın olmayan ama bitti dediğiniz bir çok evliliği kurtaran hatta eskisinden çok daha güzel yapan bir sistem var ; evlilik danışmanları yada aile terapistleri. en kısa zamanda başvurmanızı öneririm.

cnm ablacım ben daha 23 yaşındayım ondan abla dedim.ilk olarak neti kapatmak benimde arkadaşlar gibi ilk aklıma gelen oldu.ama sonradan sanki mantıklı olmadığını düşündüm.çünkü hemen öyle kapatmayla sevgi içine dolmayacak yada kocan daha çok ilgilenmiycek seninle.öncelikle kendine çok büyük bir söz ver asla chat tarzı odalardan erkek arkadaşlardan (her ne koşulda olursa olsun)uzak duracağına ne koşulda olulrsa olsun asla girmeyeceğini beyninede kalibnede yerleştir.bak kapatırsan belki dahada çıkmaza girip daha farklı şeylere yönelebilirsin.netin açık olsun bana bu klüp ne kadar faydalı ben daha yeni üye sayılırım ama burdaki arkadaşlardan çok öğrendiğim çok ders aldığım şeyler var.onun harici rabbine sığın ve ondan eşinle aranızın çok güzel olması için yardım iste.ve bol bol dua et.Sonra eşini karşısına geç ve deki sen benim için çok öenmlisin.senin ilgisizliğin yüzünden nete bulaştım ama böyle giderek senden daha çok koptum içimde bişeyler kaldı azda olsa filizlenedebilir bu senin elinde.Beni seviyorsan bu evlilik çok daha güzel bir hal alır.ama yok sendede bişeyler bittiyse ve toparlanamayacak durumdaysa ona göre çare düşünelim.VE MUTLAKA EVLİLİK TERAPİSİ.ne gidin.Belki bir kaç gün içinden gelmiycek ama onu eşini öp onu okşa ona onu çok sevdiğini söyle bak bakalım neler değişecek. ve asla eskiyi dirdelemeyin.yani sen böyle yaptın ben böyle yaptım mevzularını bırakın tertemiz bir sayfa açın.ve unutma bol bol dua et.Samimiyetle edilen dualar helede evliliğin kurtulması için edilen dualar kabul olunur inş.bu şekilde net açıkken bile eşinle ilgilenmen onunda bazı şeyleri görmesine sebep olur bence.çünkü kapatıpta neti bunları yaparsan düşünüğr net olmadığı için benimle ilgilenityor olsaydı net yine başına gişderdi diye.böyle şeylere yol açmamak için bu nacizane fikri verdim.umarım herşey yoluna girer.Allaha emanet olun..

En bastan yazmistim, her türlü yoruma acikim diye, ben kendimi hakli kilmiyorum, hic birseylede kendimi kandirmiyorum, benim yasadiklarimi Allah görüyor, ben ilk defa bunlari burda paylasiyorum, cünkü artik birileri ile paylasmak, icimi dökmek duygusu agir basiyor, Chat belasindan bende kurtulmak istiyorum, cünkü insanin psikolojisini cidden cok bozuyor, ve cok zamaninizi aliyor, bu konuda kendime Allahin izniyle sinirlar koyucam ve artik Chat odalarina girmiyecegim....

Tabiki olgun bir yasdayim, ve irade sahibi bir insanim, ama su anda bir depresyon yasadigima inaniyorum, bu yüzden saglikli kararlar veremiyorum...Esime iyi bir es olmak icin cok savas verdim ama ben maglup oldum, cünkü fazla karsilik görmediginiz yere, fazla birsey veremiyorsunuz artik herseyi tüketiyorsunuz, ama asla esimden bosanmak istemiyorum, kizim 10 yasinda ve bazi seyleri anliyor, bir gün esimle kavga etmistik ve kizim bana gözyaslari icinde "Anne nolur sakin babamla ayrilmayin" diyerek agladi, o günü ve onun o gözyaslarini unutamiyorum, asla cocuklarimi perisan edemem, sadece sizlere icim dökmek istedim, belki bazi insanlarada ibret olsun, kimse benim düstügüm hatalara düsmesin ki, ben yine cok sabrettim, seytan cok dürttü beni, yinede fazla telafisi mümkün olmayan hatalara girmedim, cocuklarimin benden utanacagi, insanlarin yüzüne bakamiyacagim hatalar yapmadim, ben yine savasimi vericem, Esimi sevmek istiyorum, onunda bana ilgi göstermesini , vakit ayirmasini, ve bana güzel sözler söylemesni istiyorum, psikolojik yardim almaya karar verdim, en azindan bunu yapabilirim,

Hepinize, tüm iyi niyetli tavsiyelerde bulunup yol göstermek isteyen arkadaslarima sonsuz tesekkürler Allah razi olsun.... beni burda kinayan arkadaslarada ancak sunu söylemek istiyorum, Tenkite ve kinanmaya ihtiyacim yoktu, herseyin farkindayim, kendimi hakli görmüyorum, benim sadece dosthane bir nasihate ihtiyacim vardi, kendimi cok kötü ve bitkin his ediyorum, ama olsun, demistim her türlü yoruma acigim diye, yorumlariniz icin tesekkür ederim..Allaha emanet olun.

bide şunu belirtmek istiyorum hayatta herkes hata yapar ve hatalar insdanlar içindir.ve şöyle güzel bişey var ALLAH :eğer benim kullarım hiç hata yapmayan kullar olsaydı onların hepsini alır onların yerine hata yapıp rabbine sığınan Allaha tövbe eden kullar yollardım diye .Tam ayet bu şekilde değildi ama özetlemek için böyle yazdım ablacım.bide çok sert tepki veren arkadaşlar var bakın burda ki insan yaptığı hatanın zaten farkında ve yardım istiyor. he şöyle olsaydı deseydiki eşimi aldatıyorum ve bunu hak etti yaptığım hata değil az bile yapıyorum vs.. düşüncelerinde olsaydı bende belki tepki verirdim ama bu ablamız tam tersi yaptığı hatanın farkında bizde tü kaka demek yerine daha ılımlı şeyler yazsak bence belki ufacuıcıkta olsa bişeyleri değiştirebiliriz.

yaşadıklarınızı çok güzel ve anlaşılır bir dilde örneklemişsiniz.ortada eğer bir su. varsa ki var bunun %70 sorumlusu eşiniz.sizi anlamakla beraber yaptığınızı onaylamak mümkün değil.ama aslaa katiyyen dünya yıkılsa böle bişeyi yapmam diyemiyorum.hayat bu sizinde dediğiniz gibi "BÜYÜK KONUŞMAMAK " lazım.bu böyle bişi başıma gelse bende aynı şeyi yaparım anlamına gelmez.sizinle aynı şikeyetlerde olan bir erk bunu yapsa belki de ona sizden daha çok mu hak verirdik ne.en azından bir kaç kişi çıkardı" aa kadına bak kocası ile ilgilenmemiş ee kocası da böle yapmış.kadın hak etmiş bir nevi" diyenler olurdu belki.eminim yaptıklarınızın ve yapmanız gerekenlerin siz de farkındasınız.gerekli gücü ve kuvveti ALLAH size verecektir inşallah.

Canim Kardesim, benden kücüksün ama cidden benden olgunsun, bosuna dememisler Akil yasta degil bastadir diye, sagol canim benim Allah senden razi olsun, ve senin gibi burda bana güzel yol gösteren ve zaman ayiran tüm kardeslerimden de, en azindan karanlik bir tunel icinde bir isik gösterdiniz bana, diyorum ya artik depresyona girdim, saglikli düsünemiyorum, sanki her taraf cikmaz sokak gibi, senin bu yazdiklarin bana isik olan tarafi gösterdi, bende o yöne dogru yürücem insallah, Allah güzel gönlüne göre versin, ve Evliliginde ömür boyu mutlu olursun insallah, hepinize yürekten tskr ederim, umarim sizlere ilerki zamanlarda daha olumlu haberler verebilirim, Dualarinizi eksik etmeyin insallah...

bu sonm yazdığında düşündüğüm şeyde ne kadar haklı olduğumu hissettirdiğin için teşekkür ederim ablacım.bide şunu söyleyeyim bizm yan komşumuz nette birileriyle tanışıyor ve uzun bir zaman konuşma neticesinde evliken o adama gidiyor.kocası 1 ay ne dışarı çıktı ne de perde açtı. çocuklarının yüzü hep yerdeydi.ve gözleri hep dolu doluydu.kadın 2 ay admla yaşadı ve adam bunu kullanıp resmen attı.Kadın iki gözü iki çeşme ağlamaklar yalvarmaklar eski kocasına biz bile şahit olduk nolur alın beni eve çok pişmanımlar vs.. çok acı şeyler yaşadı ve kocası kabul etmedi.kadından daha haber yok.adam perişan çocuklar perişan ve böylece bir heyecan veya szevk uğruna o güzelim ev dağıldı.ben çok üzülmüştüm o yüzden bunu paylaşmak istedim.allaha emanet ol. zaten sen kararını vermişsin .Çokta doğrusunu yaptın Rabbim yar ve yardımcın olsun...

ben bu örneğinize katılmıyorum maalesef...
eşinizin yaptığını da onaylamıyorum ama
hayat boyu her açlığınızı,size tepsilerle sunan x kişiler tarafından
doyuramazsınız ki...
belki de eşinizin sizden uzaklaşmasının nedeni,ona
sosyal faaliyetlerde eşlik etmemenizden,
ya da evde bakımsız (sadece tahmin bu) olmanızdan
kaynaklanıyor olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum...??

aynen katılıyorum songule
bıdaha aynı cumleleri yazmamın anlamı yok:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…