• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ruhunu mu satan, bi de bayıl istersen ahsjsjsk Bilal’e anlatır gibi anlatacağım ama duvara anlatsam dile gelir, sen anlamazsın Ferhans. Oysaki pek de zeka gerektirmeyen bir şey bu. 8 bin lira maaş alan emekli geçinemeceği için o kiraya ihtiyacı var. Her ev sahibi zengin değil çünkü.
Durup dururken 10 bin liraciga ruhunu satan vicdansız da olduk iyi mi 😃
Canavarlaştik,bir insanlık dramının kötü kadınları olduk hey Allahim..
her evi olan zengin değil diyoruz.ev olmasa da yaşanır o zaman bedavadan biraz pahalıya versin diyor.benim senelerce yemeyip içmeyip çılgınlar gibi çalışıp aldığım evin kredisini kendisi ödeyecek çünkü.

her evi olan zengin değil diyoruz.ev olmasa da yaşanır o zaman bedavadan biraz pahalıya versin diyor.benim senelerce yemeyip içmeyip çılgınlar gibi çalışıp aldığım evin kredisini kendisi ödeyecek çünkü.
Uçlarda yaşıyor hayatı. Bu da çok basit, düz mantıkla ilerleyen şeyleri bile anlamasını zorlaştırıyor. :işsiz:

Yaklaşık 8.5 yıllık kiracımız idi. Dava sürecini ben takip etmedim açıkçası. Kendimiz oturacağız diye çıkarmadık aslında emsal tespit davası açıldı. Böyle tatsızlıklar olunca kendi çıkmak istemiş olabilir emin değilim.
Size şöyle söyleyeyim istediğimiz kira 2000 tl idi. 3+1 baya geniş bir evde, yabancıların akın ettiği kiraların uçuşa geçtiği bir şehirde. Ama iyi niyet olmalı insanlarda. Yokmuş, görmüş olduk.
Sizin iyi niyetiniz de bosulmaya yer arıuormuş yani.bir kişiyle darma duman olmuş.ohh bahaneyi de bulmuşsunuz.kolaydı yani bu kadar iyi insan olmak.hiç bedel ödenmeyecek mi?

Tamam da sizin kredi evi alırken sabitlenmiyor mu ? Aydan aya kiralar gibi artmıyor ki.sizinki ekmeğini yemeye çalışmak oluyor.belli bir yerde kiralar durmuyor ki.çok kısa aralıklarla 2, 3 katina çikip duruyor.ev kredisi durduğu yerde katlanıp durmuyor ama.sen ayı bitince ödemeyi keseceksin üstelik.kira hep kira.sonunda eline birşey de geçmiyor zavallıların. Kredi parasından daha uygun olması da daha doğal zaten bu yüzden.ne bahane bulacağinizi şaşırıyorsunuz valla.
Güzide sitemin mantıkta ve zekada yarışan birbirinden müstesna kadınları, konu çıkar ve fırsatçılık olunca mantıksızlıkta yarışıyor bu sefer de 😂😂😂.tam bir insanlık dersi bu konu.

Son düzenleme:
Aynı Ferhans anne babama bile hiçbir şekilde maddi yardımda bulunmam ihtiyaçları olsa bile ne yapıyorlarsa yapsınlar diyordu ama ev sahiplerinin kendi evlerinden vazgeçmelerini bekliyor neredeyse. Her zamanki gibi çok tutarlı.
Beni de 3 5 ateşlesin nasılsa maddiyatın Bi önemi yok önemli olan maneviyat. 😂😂 Maneviyatla karın doyuyor sanki.

babam evini 3 ay önce depremede bir aileye 2000 tl ye kiraya verdi evi 3+1 145metrekare 5. kat güneş alan 8 yıllık bir daire. etraftan babama delimisin o evi en az 10000 e kiraya verirdin dediler. babamın söylediği ise hakkından fazla kazanç bereket getirmez. ben fazlasını alamam dedi. bu arada babamın aylık geliri 7500 tl emekli maaşı ve bu daireden gelen kira.

Tamam da sizin kredi evi alırken sabitlenmiyor mu ? Aydan aya kiralar gibi artmıyor ki.sizinki ekmeğini yemeye çalışmak oluyor.belli bir yerde kiralar durmuyor ki.çok kısa aralıklarla 2, 3 katina çikip duruyor.ev kredisi durduğu yerde katlanıp durmuyor ama.sen ayı bitince ödemeyi keseceksin üstelik.kira hep kira.sonunda eline birşey de geçmiyor.daha uygun olması da daha doğal zaten.ne bahane bulacağinizi şaşırıyorsunuz valla.
e sende al o zaman aysenimi/ferhans. Bu kadar şikayet edeceğine sen de al, sonra da ayda 2 bine kiraya ver. Fikri ortaya atan başlar

Tamam da sizin kredi evi alırken sabitlenmiyor mu ? Aydan aya kiralar gibi artmıyor ki.sizinki ekmeğini yemeye çalışmak oluyor.belli bir yerde kiralar durmuyor ki.çok kısa aralıklarla 2, 3 katina çikip duruyor.ev kredisi durduğu yerde katlanıp durmuyor ama.sen ayı bitince ödemeyi keseceksin üstelik.kira hep kira.sonunda eline birşey de geçmiyor.daha uygun olması da daha doğal zaten.ne bahane bulacağinizi şaşırıyorsunuz valla.
Ee yâni? Ekmeğini yemeye çalışmamalı miyim? Çalışıp didinip almışım? Hersey kat ve kat zamlanirken benim kredim sabit ben hep 5000 lira ödüyorum diyip 3000 liraya mi vereyim?Ne istersiniz?

Sizin iyi niyetiniz de bosulmaya yer arıuormuş yani.bir kişiyle darma duman olmuş.ohh bahaneyi de bulmuşsunuz.kolaydı yani bu kadar iyi insan olmak.hiç bedel ödenmeyecek mi?
Sinir bozuyorsunuz gerçekten, bedel ödemesi gerekenler kimler pardon? Yıllarca Filistinlilerle dalga geçti bu millet ülkelerini sattılar üç paraya diye.şimdi aynısını biz yapıyoruz. Yabancılar bir eline sığabilen parayla ev alabiliyorlar, senin vatandaşın alamıyor. Yaz mevsiminde menemen yapmak lüks olmuş mesela. Tüm kıyıların işgal edilmiş faydalanamıyorsun. Koca koca müteahhitler sadece yabancılar için ev yapıyor kör olmuşsunuz. Şehirleriniz boşaltılıyor tüm sebebi üç beş göçmene yüklüyorsunuz. Ama bedel ödemesi gereken kişi tek evini kiraya veren adam mı? Diyoruz zaten fırsatçı milletiz diye ama yine yanlış yerin kuyruğundan tutuyorsunuz.

İstediğimiz kira, 3+1 ve iyi muhitte bir ev için 2000 liraydı diyor...iyi insan olmanın da bir sınırı var değil mi? İyi insanlar diye emek verdikleri şeyden hiçbir menfaatleri olmasın mı? O bedeli neden sadece ev sahibi ödüyor sucu ev sahibi olması sanırım.

Serbest piyasaya ile ilgili yorumları hayretle okudum. Ev kiralarının böyle olmasının birinci nedeni enflasyon ikinci nedeni göç kaynaklı konut ihtiyacı, üçüncü nedeni de serbest piyasaya %25 zam sınırlamasıyla müdahale edilmesi.
Serbest piyasaya müdahale edilemese bu derece artışlar görmezdik. Ev sahipleri gelecek sene yA da başka zamanlarda da %25 artış yapacağını düşünüp giriş kirasını yüksek tutuyor, bu defa sabit kiracılar ile makas açılıyor. Piyasaya müdahale etmek istiyorlarsa başkasının malı üzerinden değil, maaşlara 2-3 bin TL kira desteği eklenmesi yoluyla yapsınlar. Böyle olmaz

Ananem gil kiracı. Emekliler. Maaşları 6.500 TL. Ev sahibi 3 bin liradan 6 bin lira istemiş. İstemiyorsanız çıkın demiş. 500 TL ile nasıl geçinecekler acaba..
Kira sözleşmesinde %25 zam yapılacaktır yazıyor ama tahliye taahhütnamesi de imzalamışlar girerken. Bu durumda hak talep edebilirler mi?

Off ben size ne anlatsam boş gercekten. Sorunların bende farkındayım ama hepsi mi pislik, hepsi mi cani bilmem kaç milyonun? Onlar gelmeden bunların hiç biri olmuyordu zaten... Öldürülüp varilin içine gömülen kadinlar, bilmem hangi vakıfta tecavüze uğrayan masumlar, 3 kuruşa satilan çocuk gelinler, töre cinayetine kurban giden kadınlar hiç yoktu, bir geldiler hepsini bunlar yaptı.

Birde bizim insanımızın onlara yaptıklarını konuşalım mı? Organları için satılan çocuklar, para karşılığı çaresizliğinden yararlanılarak bilmem kaçinci kadın olarak evlenilenler, sigortasız şekilde merdiven altı işletmelerde köpek gibi çalıştırılanlar ne olacak? Sakarya'da 8 aylık hamile şekilde tecavüz edilen ve öldürülen Suriyeli anne ve 10 aylık bebeği peki? Kimbilir duymadığımız bilmediğimiz neler neler var.

Buradaki sorun devletin basindakilerin kontrolsuz, kayıtsız her önüne gelenle ülkeni doldurması ve gereken önlemleri almaması. Her millette olduğu gibi onların içinde de leş insan sayisi çok fazla ama senin benim gibi hayat kavgasında insan da çok. Milyonlarca masumun ölmesini düşünmek evet bana göre korkunç, lafimin arkasındayım.
Bence de çok korkunç Bi topluma ölselerdi demek. Sapığı ölsün pisliği ölsün hem de bütün dünyadaki bu ayrı konu. Ülkelerine de gitsinler bizim kalabalığımız mücadelemiz kötümüz bize yetiyor bu konu da ayrı. Ama ölsünler demek safi kötülük. Ve Bi gün aynı durumlara düşmeyeceğimizin garantisi yok. Bi depremle yerle Bir olduk. Bu kadar da değil bu kadar olmamalı insan ağzından çıkanı Bi tartmalı.

Ya 5 yıldızlı otele gitmekle ev sahibi olmanın ne alakası var arkadaşlar :KK70:
Hayatım boyunca kiracıydım. Hep de iyi tatil yaptım özür mi dileyeyim şimdi milletten.

Ev sahibi olmak kolay değil. Evler ucuzken de değildi çünkü para değerliydi.
% üzerinden konuşmayı da doğru bulmuyorum çünkü 2,5 sene önce kiram 1000 TL idi benim. %25-25 yapmak asla adil değildi. (Ev sahibim düzenli zam yapmayan biriydi çünkü 2020 öncesi durum genelde buydu mesela benim 7 senede 4 kez zam yapılmıştı) yani gidip o 1000 TL üzerinden 25 zam diye direten ayıp eder. O zaman da 1000 TL'den 1500'e çıkartınca olay yaratan komşular olmuştu. % böyle durumlarda bir şey ifade etmemeli.

Geçen sene mevcut kiramın tam 5 katına kendi isteğimle başka eve taşındım. Ev sahibim bu sene %30-35 gibi bir zam uygun gördü. Benden daha eski kiracıların güncellemesinden yüksek fakat yeni kiracıdan düşük kaldı. Normali budur. 50 dese de ok derdim. Ama geçen sene girdiğim eve %100 istese o zaman 25 yapar geçerdim.

Şu an bu konudaki artış absürd bir artış.
Geçen seneki zam makulken bu sene yapılan x3 asla makul değil, asla piyasayı yakalamak değil. Olması gereken 8-9 idi en fazla.

Ne alakası var ya eğer geçim kaynağı yapmayacaksa insanlar niye eve yatırım yapsın. Ev sahibi başkasının barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değil.
Her yatırım risktir. Ev sahipleri bunu algılamıyor. Tüm parasını dolara yatıran adam dolar düşünce kimseye saldıramıyorsa ev sahipleri de kiracıya lagaluga yapamaz. Ev alıp yatırım yaptı, yatırımı zarar ettirdi hepsi bu. Ağlaşmanın mantığı yok yani.

Ee yâni? Ekmeğini yemeye çalışmamalı miyim? Çalışıp didinip almışım? Hersey kat ve kat zamlanirken benim kredim sabit ben hep 5000 lira ödüyorum diyip 3000 liraya mi vereyim?Ne istersiniz?
Ekmeğini yemeğe çalışmak kişisel tercihtir ama kimse de çıkıp ben duyarlı, anlayışlı, merhametli, toplumsal sorunlara duyarlı, iyi biriyim demeyecek.vicdansızım, hâlden anlamiyorum, çıkarcıyım, açık kapı buldum mu milleti sömürürüm diyecek.
Şurada anlaşalim kimse iyi insan olmak zorunda değil.ama iyi insan olmadığını kabullenmek zorunda bence. burada zeka abidesi insanlar, kendimi aklayacağım diye mantıksız mantıksız argümanları sana bana yutturmaya çalişmayacak.körler sağırlar birbirini ağırlamayacak istediğim bu.evet çok da iyi bir insan değilmişim ben de farketmiyormuşum demeniz yeterli aslında.çocuk kandırır gibi zekamızla alay ediyorsunuz.herkes aynı anda akıl tutulması yaşayıp cinayet falan işlemye başlasa herkes ama o yapıyor ben niye yapmayayım diyecek heralde.böyle savunma mı olur? Gerçi tarihte onun örneklerini de bol bol gördük ve görmeye de devam ediyoruz.o yüzden 1 tane düzgün adam yetişmiyor ülkede. O yüzden her yer yolsuzluktan, hırsızlıktan, hortumcudan geçilmiyor.iç savaşlar falan filan aynı şey.herkes bunu deyince sonuç bu kaos oluyor işte. Başkası sizi kazıklamaya çalışınca da susup oturacaksınız o zaman.siz de aynı haltsınız çünkü.milletin etindne kopara kopara arakladığınız paraları da yine kendiniz gibi fırsatçılara kaptırırsınız artık.

Son düzenleme:
Her yatırım risktir. Ev sahipleri bunu algılamıyor. Tüm parasını dolara yatıran adam dolar düşünce kimseye saldıramıyorsa ev sahipleri de kiracıya lagaluga yapamaz. Ev alıp yatırım yaptı, yatırımı zarar ettirdi hepsi bu. Ağlaşmanın mantığı yok yani.
Bu ülkede eve yatırım yapan insan hiçbir türlü zarar etmez.. bariz örneği gecen yilla bu yılın ev fiyatlarını karsilastirdiginizda ortaya çıkıyor zaten.kimse 5 liralık evini 1 liraya kiraya da vermez yüzde 25 olayı tamamen safsata..öyle olmasa kimse gıkını çıkarmadan uygulardi öyle değil mi? Marketten aldığımız bir üründe yüzde 25 sınırı var mı onu da sorgulayalim.

Ekmeğini yemeğe çalışmak kişisel tercihtir ama kimse de çıkıp ben duyarlı, anlayışlı, merhametli, toplumsal sorunlara duyarlı, iyi biriyim demeyecek.vicdansızım, hâlden anlamiyorum, çıkarcıyım, açık kapı buldum mu milleti sömürürüm diyecek.
Şurada anlaşalim kimse iyi insan olmak zorunda değil.ama iyi insan olmadığını kabullenmek zorunda bence. burada zeka abidesi insanlar, kendimi aklayacağım diye mantıksız mantıksız argümanları sana bana yutturmaya çalişmayacak.körler sağırlar birbirini ağırlamayacak istediğim bu.evet çok da iyi bir insan değilmişim ben de farketmiyormuşum demeniz yeterli aslında.çocuk kandırır gibi zekamızla alay ediyorsunuz.herkes aynı anda akıl tutulması yaşayıp cinayet falan işlemye başlasa herkes ama o yapıyor ben niye yapmayayım diyecek heralde.böyle savunma mı olur? Gerçi tarihte onun örneklerini de bol bol gördük ve görmeye de devam ediyoruz.o yüzden 1 tane düzgün adam yetişmiyor ülkede. O yüzden her yer yolsuzluktan, hırsızlıktan, hortumcudan geçilmiyor.iç savaşlar falan filan aynı şey.herkes bunu deyince sonuç bu kaos oluyor işte.
Ekmeğini yemeye çalışmak kişisel tercih değildir azıcık aklı olan her insan birseylerden feragat ederek, edindiği malının kâr amacını da gözetir.bu onun vicdansiz çıkarcı yazdığınız 10 tane kötü şey olduğu anlamıni taşımaz.
Ben şimdi binbir emekle aldığım evimin kredisini ödeyip üstüne de bir tık gelir elde ediyorum diye kötü insan mı oluyorum?pardon siz kimsiniz de buna karar verdiniz? Buyrun siz de alın siz bedava verin o halde tutan mı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back