- 5 Ağustos 2020
- 3.282
- 5.555
- 108
- Konu Sahibi mermaid2608
Hayatımda duyduğum en saçma şey bu. Adam belki ömür boyu çalışmış kredi ödemiş ev almış, ben gidip patrona bana zam diyemiyorsam o da diyemez diyor. E işyeri seninse dersin ortak bana zam yap diye, calisansan diyemezsin burda benzetme olmamış o yüzden çünkü ev onun. 100 liralık kitabı 1000 liraya da satışa koyarsınız. İsteyen alır isteyen almaz. Buna serbest piyasa deniyor. Başına silah dayayıp 1000 liraya alacaksın denmesinden sonra sorun yok. Tek gelir kapısı kiracılar olan kişiler var demişsiniz. E bundan bana ne demişsiniz. E siz odemiyorsunuz diye adam ek iş mi yapsin? Yememiş içmemiş almış. Keşke ben de gezip tozacagima alsaydım da kiralarda surunmeseydim. Ama malı olana bu hasretlik başka bir boyutGayet de kızabilirsin.ev kirası bir geçim kapısı değildir çünkü.ekstra bir ücrettir.tatlinin üstündeki kaymaktır.
Havadan gelen paradır.bazı kiracılar bile ev sahibine hak veriyor ya deli oluyorum.eee evi olmayan kişiler de var.demekki geçim parası değil.geçim parası maaştır, meslekten kazanılan paradır.bir de tek gelir kapısı kirasıcılar var. Tamam da banane bundan ? Benim de tek geçim kaynağım maaşım diye gidip ertesi gün patrondan yüzde 200 zam isteyeyim, bakalım kabul edecek mi ? 100 üncü geçim kaynağı mı 1 inci geçim kaynağı mı kimseyi alakadar etmez.bir hizmetin ederi neyse odur. Mesela benim çok paraya ihtiyacım var diye 100 liralık kitabı 1000 liraya satabilir miyim ? Aynı şey. Git o zaman başka geçim kaynağı bul derler insana.