• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana dolar yükseliyor da kiracıya yükselmiyor mu? Madem kimse yurttaş olmanın bilincine varamıyor ben de mi varamayayım ne olacak sanki mi diyorsunuz yani 😂
Kiracıyım. Konu sahibinin arttığı oranda arttı hem de ve şaşkınım. Ama bu muhite bakınca tüm evlerin benzer veya daha yüksek olduğunu görüyorum. Napalım şimdi hepsini asalım mı, evlerine el koyup yarı fiyatına insanlara mı verelim. Olmaz öyle iş. Siz bakkaldan şeker alır gibi beşer onar ev alan yabancılara ses çıkarabiliyor musunuz,fabrikalara, ormanlara çöken şirketlere. Ya da köprülerinizi limanlarınızı bilabedel ya da sürekli ertelenen kira bedelleriyle işleten şirketlere, vergisi ertelendiği için sizin sırtınıza daha fazla binen şirketlere... Ev sahiplerine de susmak zorundasınız. Yapacak birşey yok

Evin maliyeti nedir kardeş ? 2,3 senede bir boya badana. Arada bilmem ne bakımı, cartı curtu.almışsın duruyor işte orada.beton yığını.bu yani.onların da bir kısmını kiracıya kakalarsın olur biter.ona bile ses etmez gariplerim.o kadar iyi niyetliler.borsada para işletiyor sanki.kılıf uydurmaya çalışıp durmayın.Basbaya paragözsünüz.
tamam Aysenimi, sen evini o zaman 2 bine kiralarsın, dert etme bu kadar. Sonra da kira gelirim ayda 2-3 yemek yiyince bitiyor, enflasyon karşısında eridi gitti, aylık 40 euro ediyor,o kadar emlak vergisi ödüyorum napıcam diye dert yanma burda. En kötü topluma örnek olmuş olursun

Evin maliyeti nedir kardeş ? 2,3 senede bir boya badana. Arada bilmem ne bakımı, cartı curtu.almışsın duruyor işte orada.beton yığını.bu yani.onların da bir kısmını kiracıya kakalarsın olur biter.ona bile ses etmez gariplerim.o kadar iyi niyetliler.borsada para işletiyor sanki.kılıf uydurmaya çalışıp durmayın.Basbaya paragözsünüz.

Evim yok, ev sahibi değil kiracıyım.
O yüzden paragöz olma ithamınızı karşılayacak niteliklere sahip değilim sanırım.
Ben ekonomik koşullara objektif bakmaya çalışıyorum.
Gördükleriniz çok hoşunuza gitmeyecek olsa da size de tavsiye ederim.

Kira artışları için ev sahipleri değil hükümetlerin yanlış politikaları suçludur. Öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz. Ayrıca ev sahibi pek ala rayiç bedelden kira artışı yapmak isteyebilir. %25 zam yapmak da insafsızlıktır. Orta bir yol bulunabilir. Kira gelirinin "ekstra", "olmasa da olur" vs olduğunu söyleyelen arkadaşlarım, siz o evlerin ne şartlarda ne düşünceyle alındığını biliyor musunuz? emekli olunca şimdiki yaşam standardımda yaşamak için o kiralara ihtiyacım var belki benim? sonsuza kadar çalışamayacağım ve emeklilerin durumu da malum olduğu için. İstanbulun göbeğinde 5 yılın sonunda 2400 e oturan kiracımı kavga dövüş 6000'e ikna ettim. (yeni kiracı olsa 12000 ediyor)Benim sitemin aidatını bile karşılamıyordu. Sonuçta belli bir yatırım yapmışım, tabi ki karşılığını düşüneceğim. Ucuza alınan evler vs deniyor ama zamanında dolar bazında gayet iyi bir meblağ vermişim sonuçta. Dünya ekonomisini de dolar belirliyor, üzgünüm. "Ben hep 50 tl lik benzin alıyorum" ile olmuyor.

Ooo süper değilse madem başkasının sırtına yük olmasın.o kirayla da oo süper olmayacak çünkü.ooo süper olan da vicdanlı davransın.
Ne yapsın istersiniz? Senelerce çalışıp zor bela aldigi evini bedava mı versin mesela? Ayni muhitte kiralar 15000 civarı ise vicdanını da kullanarak en fazla 12 13 bin bandında verir.tutup da 3 bin liraya vermesi adil mi sizce? Konuya tarafsız bakmanızı öneririm.
Burada suclayacaginiz kişiler ev sahipleri değil malesef.daha kapsamlı düşünün.

Bilenler bilir, çuvalla eğitimim var, yurtdışı doktorayım şuyum buyum çoğu konuya aklım az çok keser. Hiçbir fikrimin olmadığı tek konu var, o da memleketteki emtia fiyatları özellikle ev ve araba:KK57: Gerçekten hiçbir fikrim yok, şaşkınlıkla izliyorum. En çok da halkımıza şaşkınım bugün 3 denen mal ertesi gün 5e satılıyor ama kimse isyan etmiyor. Kimse protesto etmiyor, ses etmiyor, tepk, vermiyor onun yerine kendi çabalarıyla fiyatlarla başa çıkmaya çalışıyorlar.Yukarda burası komünizm değil, demokrasi denmiş hiç sanmıyorum , demokrasilerde insanlar gidişatı beğenmiyorlarsa bu ne arkadaş diyip sesllerini yükseltirler.

Tuzu kuru olanlar iyi hoş da, kirada olanlar ne yapacak çok merak ediyorum, kiralar fahiş, ev sahipleri manyamış habire evden çık diyorlar böyle stresle hayat mı geçer:KK51: KOnuya döneyim açıkçası bilmiyorum, kiralar 50.000TLyi geçer, insanlar sokaklara düşer, toplum yine de akıllanmaz bence tuzu kuru olanlar evlerinde oturur kapıları sürgüler, sokağa düşenler de geçinmeye çalışır bu devran aynen böyle devam eder.

Evin maliyeti nedir kardeş ? 2,3 senede bir boya badana. Arada bilmem ne bakımı, cartı curtu.almışsın duruyor işte orada.beton yığını.bu yani.onların da bir kısmını kiracıya kakalarsın olur biter.ona bile ses etmez gariplerim.o kadar iyi niyetliler.borsada para işletiyor sanki.ya da ticaret yapıyor.kılıf uydurmaya çalışıp durmayın.Basbaya paragözsünüz.kiraya vermeme gibi bir seçenek olduğuna göre durduru yerden masraf çıkaran bir yapı değil.
Siz öyle zannedin evi ahıra çevirip bütün masrafları ev sahibine iteleyen kiracılar var

Evin maliyeti nedir kardeş ? 2,3 senede bir boya badana. Arada bilmem ne bakımı, cartı curtu.almışsın duruyor işte orada.beton yığını.bu yani.onların da bir kısmını kiracıya kakalarsın olur biter.ona bile ses etmez gariplerim.o kadar iyi niyetliler.borsada para işletiyor sanki.ya da ticaret yapıyor.kılıf uydurmaya çalışıp durmayın.Basbaya paragözsünüz.kiraya vermeme gibi bir seçenek olduğuna göre durduru yerden masraf çıkaran bir yapı değil.
Vergisini siz mi ödüyorsunuz? Evin musluk koluna kadar söken kapıyı pencereyi kırıp giden kiracılar da katın işin içine?
Ayrıca miras harici herkes belli bi emekle alıyor o evi tabiki belli bir değeri olacak.dedigim gibi 20 yıl kirada oturup sonra ev sahibi olan birisi olarak bunları söylüyorum.tarafsiz bakin.

Kiracıyım. Konu sahibinin arttığı oranda arttı hem de ve şaşkınım. Ama bu muhite bakınca tüm evlerin benzer veya daha yüksek olduğunu görüyorum. Napalım şimdi hepsini asalım mı, evlerine el koyup yarı fiyatına insanlara mı verelim. Olmaz öyle iş. Siz bakkaldan şeker alır gibi beşer onar ev alan yabancılara ses çıkarabiliyor musunuz,fabrikalara, ormanlara çöken şirketlere. Ya da köprülerinizi limanlarınızı bilabedel ya da sürekli ertelenen kira bedelleriyle işleten şirketlere, vergisi ertelendiği için sizin sırtınıza daha fazla binen şirketlere... Ev sahiplerine de susmak zorundasınız. Yapacak birşey yok
Gayet de olabilir ve mantıklı dediklerin.yapılması gereken de tam olarak bu zaten.kira geliri olmayan ölmez ama kirayı ödeyemeyen ölür.

Bazen diyorum keşke hepsi ülkelerinden kaçamadan ölseydi
Şu yorumunuz çok korkunç... Mültecilerin gelişi dengeleri bozsada herşeyin suçlusu onlar değil. Bizim gibi ülkeler periyodik olarak kriz yaşar, ekonomisi kaygan zemindedir...şimdi ki gibi yönetilmesi beceremezse durum daha felaket olur.

Buradakiler de öyleymiş.görmüş olduk.hasbelkader bir konuda avantaj sağlayan vicdanını da anında kaybediyor.vayy vayy vayy.bir ev uğruna canavarlaşan milyonlarca insan... tam bir insanlık dramı. 10.000 lira fazladan cebime para girecek diye ruhunu satan insancıklar.
Ya ne alakası var Ferhan. Sanırsın bütün ev sahipleri aldıkları kirayla 5 yıldızlı otelde keyif çatıyor. Geçim sıkıntısı herkesin var. Adam aldığı kirayla çalışabilmek için çocuğunu kreşe veriyor mesela. Kreş paraları sabit mi kalıyor ki ev kirasını arttırmasın. Her şey ne kadar zamlanırsa ev fiyatları da o kadar artıyor işte.

Şu yorumunuz çok korkunç... Mültecilerin gelişi dengeleri bozsada herşeyin suçlusu onlar değil. Bizim gibi ülkeler periyodik olarak kriz yaşar, ekonomisi kaygan zemindedir...şimdi ki gibi yönetilmesi beceremezse durum daha felaket olur.
Kurduğum cümle mı korkunç. Pardon da bizim ülkemizde mülteciler tarafından kaçırılan istismar edilen çocuklar var tecavüze uğrayan öldürülen kadınlar var. Bu insanlar bizim topraklarımızda bizim insanımıza saldırıyor. Sadece Suriyeliler zenne geleneği adı altında erkek çocuklarını istismar eden afganlar var. Bu pislikler yüzünden insanlar sokakta dolaşamıyor. Ben beş sene önce bir Suriyeli tarafından güpe gündüz tacize uğradım ve çağırdığım polisler hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha bir kaç gün önce Buca'da kız çocuğu tecavüze uğradı. Sizce hangisi daha korkunç

Gayet de olabilir ve mantıklı dediklerin.yapılması gereken de tam olarak bu zaten.kira geliri olmayan ölmez ama kirayı ödeyemeyen ölür.
Sizinle mantık çerçevesinde konuşmak imkansız onu görüyorum. Kiracılar ölürse bu ev sahibinin sorunu değil. Devletin sorunu. Almanyada bir bölgede kiralar arttı diye devlet sosyal konut yapıyor şu an. Ki artışları bizimle kıyas etmek abes. Siz de devlete bunu önerebilirsiniz

Son düzenleme:
Ya ne alakası var Ferhan. Sanırsın bütün ev sahipleri aldıkları kirayla 5 yıldızlı otelde keyif çatıyor. Geçim sıkıntısı herkesin var. Adam aldığı kirayla çalışabilmek için çocuğunu kreşe veriyor mesela. Kreş paraları sabit mi kalıyor ki ev kirasını arttırmasın. Her şey ne kadar zamlanırsa ev fiyatları da o kadar artıyor işte.
Aynı Ferhans anne babama bile hiçbir şekilde maddi yardımda bulunmam ihtiyaçları olsa bile ne yapıyorlarsa yapsınlar diyordu ama ev sahiplerinin kendi evlerinden vazgeçmelerini bekliyor neredeyse. Her zamanki gibi çok tutarlı.

Boşuna bu kadar uzun yazmışsınız. Ben zaten herşeyin farkındayım. Benim demek istediğimi anlamamışsınız ki çok detaya da giremiyorum siyaset yasak olduğu için. 🤷🏻‍♀️
Haklısınız Mevlana’ nın dediği gibi sen ne söylersen söyle, karsındaki anladığı kadardır. Bu da tam yerinde bi söz oldu💁‍♀️

Haklısınız Mevlana’ nın dediği gibi sen ne söylersen söyle, karsındaki anladığı kadardır. Bu da tam yerinde bi söz oldu💁‍♀️
Jsjsjsjs daha beni anlamadan böyle bi laf etmek çok komik 🤣 her neyse detaylara giremediğimden anlaşılmadım ama sizinle sadece o ilk alıntıladığım konu üzerinde hemfikir değilim.

Kurduğum cümle mı korkunç. Pardon da bizim ülkemizde mülteciler tarafından kaçırılan istismar edilen çocuklar var tecavüze uğrayan öldürülen kadınlar var. Bu insanlar bizim topraklarımızda bizim insanımıza saldırıyor. Sadece Suriyeliler zenne geleneği adı altında erkek çocuklarını istismar eden afganlar var. Bu pislikler yüzünden insanlar sokakta dolaşamıyor. Ben beş sene önce bir Suriyeli tarafından güpe gündüz tacize uğradım ve çağırdığım polisler hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha bir kaç gün önce Buca'da kız çocuğu tecavüze uğradı. Sizce hangisi daha korkunç
Off ben size ne anlatsam boş gercekten. Sorunların bende farkındayım ama hepsi mi pislik, hepsi mi cani bilmem kaç milyonun? Onlar gelmeden bunların hiç biri olmuyordu zaten... Öldürülüp varilin içine gömülen kadinlar, bilmem hangi vakıfta tecavüze uğrayan masumlar, 3 kuruşa satilan çocuk gelinler, töre cinayetine kurban giden kadınlar hiç yoktu, bir geldiler hepsini bunlar yaptı.

Birde bizim insanımızın onlara yaptıklarını konuşalım mı? Organları için satılan çocuklar, para karşılığı çaresizliğinden yararlanılarak bilmem kaçinci kadın olarak evlenilenler, sigortasız şekilde merdiven altı işletmelerde köpek gibi çalıştırılanlar ne olacak? Sakarya'da 8 aylık hamile şekilde tecavüz edilen ve öldürülen Suriyeli anne ve 10 aylık bebeği peki? Kimbilir duymadığımız bilmediğimiz neler neler var.

Buradaki sorun devletin basindakilerin kontrolsuz, kayıtsız her önüne gelenle ülkeni doldurması ve gereken önlemleri almaması. Her millette olduğu gibi onların içinde de leş insan sayisi çok fazla ama senin benim gibi hayat kavgasında insan da çok. Milyonlarca masumun ölmesini düşünmek evet bana göre korkunç, lafimin arkasındayım.

Sanırsın ki ev havadan gelmiş.. hiç emeksiz bazıları ev sahibiyken bazıları kiracı... her evi olan 5 yıldızlı otellerde tatil tatil dolanıyor.
Yerine göre kendi masraflarımdan kısmışım, gece gündüz çalışmışım,tatile gezmeye gitmemişim mesela.tek avantajım son dönemeçten ev alabilmiş olmam..şu an aylik 5000 TL kredi ödüyor olmam avantaj.o an alamasaydim şu koşullarda imkansızdı.
Ne yapayım şimdi aynı sitede benimkinden daha küçük ve kullanışsiz olan ev 15000 iken ben 3000 e mi vereyim? Ya da karşımdaki ev 5 milyonken ben aman vicdansızlık olmasın diye 2 milyona mi satayım.
Ay ama pardon öyle yapmam lazım.. çünkü ev olmasa da ölmeyiz bi şekilde yaşarız.
Soyledigim gibi kiralarin ve ev fiyatlarinin bu kadar artmasindan ev sahipleri sorumlu degil.ne ne kadar artiyorsa kiralar da o kadar artiyor.azcık mantık lütfen.

Buradakiler de öyleymiş.görmüş olduk.hasbelkader bir konuda avantaj sağlayan vicdanını da anında kaybediyor.vayy vayy vayy.bir ev uğruna canavarlaşan milyonlarca insan... tam bir insanlık dramı. 10.000 lira fazladan cebime para girecek diye ruhunu satan insancıklar.
Ruhunu mu satan, bi de bayıl istersen ahsjsjsk Bilal’e anlatır gibi anlatacağım ama duvara anlatsam dile gelir, sen anlamazsın Ferhans. Oysaki pek de zeka gerektirmeyen bir şey bu. 8 bin lira maaş alan emekli geçinemeceği için o kiraya ihtiyacı var. Her ev sahibi zengin değil çünkü. Bu kadar basit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back