• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanımızın fırsatçı olduğuna katılıyorum. Ama fırsatçı olmayanı da keriz yerine koyan kiracılar da yine bizim fırsatçı insanımız.
7-8 yıl önce kuş kadar fiyatlara oturdukları evlere hala %25 zam yapmaya çalışan, mahkemeden çıkan kararla evi boşaltılan eve zarar veren, bağıran, çağıran beddua eden.
Bunlar da malesef bizim insanımız.
Buradakiler de öyleymiş.görmüş olduk.hasbelkader bir konuda avantaj sağlayan vicdanını da anında kaybediyor.vayy vayy vayy.bir ev uğruna canavarlaşan milyonlarca insan... tam bir insanlık dramı. 10.000 lira fazladan cebime para girecek diye ruhunu satan insancıklar.

Off offf offf.skandall skandalll.bu ne vicdansızlık. Ne dediğinizi kulağınız duyuyor mu ? Insanlıktan çıkmışsınız resmen.kendinize gelin.tam bir vicdansız türnüsolu konu.bazı arkadaşları bence fişleyelim bu konuda.onlar yokmuş gibi davranalım.meğer ne insanlık dışı tiplerle sohbet etmeye çalişıyormuşuz buralarda.koca ülke vicdansız, ahlaksiz dolmuş.
Senin 5 yıldızlı otellerde geçireceğim fazladan 5 gün, insanlık açıgını kapatamıyor söyleyeyim.o sizde olmayan maneviyat, iyilik duygusu, büyüklük duygusu insana öyle bir ferahlık veriyor ki bilseydin. Gelin bedava oturun derdin insanlara ?ama boşver sen 5 yıldızlı otelde havuz keyfine devam. Kaç saat fazla kalsan kardır.onun bunun bedduasıyla, gözyaşıyla, çaresilziğiyle.
Günün birinde ev sahibi olursanız bedava oturtursunuz

Siz de anlatın konduralım.konu ev sahibinin üzerine açılmış. Haklıysanız tabi.
Aylarca kira ödemeyen kiracılar yıllarca aynı fiyata oturup birazcık zam yapılınca terör estiren kiracılar. Evde maddi hasar bırakan kiracılar. Tehdit kavga gürültüyle yaklaşan kiracılar

Ev sahibinin aldığı ekstraya girer. Yani olmasa da olurr. Bizim millet fırsatçi pisliklerden oluşuyor.olay bu.dolar car curt kimsenin vicdansızlığını örtemez.ev almak geçinmenin başlıca kuralı değilse, kiralar da elle tutulur katkılar sağlamak zorunda değildir.yani olmasa da olur.evi olmayan nasil yaşıyor o zaman ?
Niye ekstraya giriyor. Evini kiraya vermesin o zaman zorla mı alıcaksınız. Siz elektrik su doğal gaz bu kadar olsun, bundan fazla olmasın diyebiliyor musunuz? Adalete karışmayın bana ne deyin, yoksuzluklar umrunuzda olmasın bana ne diyin, talan edilsin doğanız banane diyin, ev tutacaksınız diye devlet müdahale etsin. Oldu başka derdiniz? Herşey bir bütün. Dolar insanların pisliğini öyle güzel örtüyor ki. Şu an olduğu gibi. Ekonomi düzgün işlese, sizin paranızın değeri düşmese zaten o fırsatçı dedikleriniz piyasadan elenir gider. Şu an her yerde ev kiraları eşitlenmiş durumda hangisini eleyeceksiniz? 5 evi olan memur lojmanda kalabiliyor mesela bu fırsatçılıkdır ama devlet asla bunu engellemez çünkü sen devleti denetlemiyorsun. Böyle birşeye hakkın olduğunu düşünmezsin bile. Yurttaş olmanın bilincine varamayan insanların oluşturduğu ülkeler böyle yönetilir. Ses çıkarmayın çünkü siz de gücünüzü yettiğine ses çıkarıyorsunuz.

Niye ekstraya giriyor. Evini kiraya vermesin o zaman zorla mı alıcaksınız. Siz elektrik su doğal gaz bu kadar olsun, bundan fazla olmasın diyebiliyor musunuz? Adalete karışmayın bana ne deyin, yoksuzluklar umrunuzda olmasın bana ne diyin, talan edilsin doğanız banane diyin, ev tutacaksınız diye devlet müdahale etsin. Oldu başka derdiniz? Herşey bir bütün. Dolar insanların pisliğini öyle güzel örtüyor ki. Şu an olduğu gibi. Ekonomi düzgün işlese, sizin paranızın değeri düşmese zaten o fırsatçı dedikleriniz piyasadan elenir gider. Şu an her yerde ev kiraları eşitlenmiş durumda hangisini eleyeceksiniz? 5 evi olan memur lojmanda kalabiliyor mesela bu fırsatçılıkdır ama devlet asla bunu engellemez çünkü sen devleti denetlemiyorsun. Böyle birşeye hakkın olduğunu düşünmezsin bile. Yurttaş olmanın bilincine varamayan insanların oluşturduğu ülkeler böyle yönetilir. Ses çıkarmayın çünkü siz de gücünüzü yettiğine ses çıkarıyorsunuz.
Sana dolar yükseliyor da kiracıya yükselmiyor mu? Madem kimse yurttaş olmanın bilincine varamıyor ben de mi varamayayım ne olacak sanki mi diyorsunuz yani 😂

bu forumda yazılanlara şaşırıyorum yok serbest piyasaya müdahala olsun, yok o yok şu bu. Arkadaşlar kapitalizmle yönetiliyoruz ister begenelim, ister begenmeyelim. Zamanın komünist Rusya'sı değil burası.Tabii ki ev sahipleri evlerini kiraya verip para kazanacaklar. Yani daha doğal birşey yok. Öfkeyi anlıyorum ama durumun bu hale gelmesinin sebebi evinin değerini korumak isteyen ev sahipleri değil

Arkadaşlar, kira zengini değilim. Hatta bana kalsa ev alıp da kiraya vermem. Oturduğum evi alırım olur biter. Ama bazı ailevi sebeplerden ev sahibi konumunda olduk. Neyse konu bu değil.
Ama kiracılarımız yanlış yere öfkesini yöneltiyor. 'Neden biz ev sahiplerinin insafına kaldık?' sorusunun cevabından gizli bence herşey.
Kiralar için ev sahiplerini, gıda enflasyonu için marketleri suçlayarak varacağımız yer şimdikinden iyi olmayacak.
Allah herkese kolaylık versin.

Burası o vicdansız ev sahiplerinden kaynıyor onu söyleyeyim.dertleşme yeri değil yani 😂😂😂 anca sinirden elin ayağin titrer.
Ev ve araba fiyatlarının artışını şaşkınlıkla izliyorum. Hurda arabalar ve kümes evlere istenen rakamlara çok şaşırıyorum. Ev sahipleri ne derse desin herşeyin bir ederi var. İyi mala istediğin değeri biç ama çürük malda altın olmuş görmüş olduk.

Ev sahibinin aldığı ekstraya girer. Yani olmasa da olurr. Bizim millet fırsatçi pisliklerden oluşuyor.olay bu.dolar car curt kimsenin vicdansızlığını örtemez.ev almak geçinmenin başlıca kuralı değilse, kiralar da elle tutulur katkılar sağlamak zorunda değildir.yani olmasa da olur.evi olmayan nasil yaşıyor o zaman ?
20 yıla yakın kirada oturdum..ne cektigimi bi ben bi allah bilir.her turlu ev sahibiyle de muhattap oldum.birisi ben daha icinde otururken kirami duzgun oderken hiç haber vermeden evin duvarlarini kirdirdi,diğeri kira günü sabah 7 de kapıyı çalardı.cok ev sahibi gördüm yani.
neyse ki ekonomi bu kadar kötü değilken tam kıyısından zar zor ev aldım.cok sukur hayalimden bile guzel bir evim oldu Allah herkese nasip etsin.evin fiyati 300 binken 5 milyon oldu, bulundugum yerde kiralar 15.000 civari.
Şimdi ben bu evde oturmuyor olsam hâlâ kredisini ödediğim evi neden 5000 liraya kiraya vereyim? Bu beni vicdansiz yapmıyor o gelen para ile belki kredi ödeyeceğim çocukların geçimini sağlayacağım.
Bi tarafı savunurken diğer tarafı gömmeniz adil değil.ne kiracılar suçlu ne ev sahipleri suçlu..herkes kendince haklı çünkü çok zengin dediğimiz kesim harici herkes anca kendini gecindiriyor ,ev sahibi olması durumunun ooo süper olduğunu göstermiyor.

Çok zekisiniz.Demek evi mülteci hariç yabancıya verelim.Wala bu hiç aklıma gelmemişti.Ulkede yaşayan İsveçli nüfus multeciden fazla.Hatta İsveçi Norvec,Holanda,Danimarka ve ABD takip ediyo.Cozum bulundu kizlar.Tabi Türk değilseniz.Turkseniz bakın başınızın çaresine.Burasi bizim ülkemiz mi sanki.
De mi birlikte güldüğümüz, eğlendiğimiz.aynı dilden konuştuğumuz, aynı şeylere güldüğümüz, üzüldüğümüz, bir şeyler paylaştığımız insanı att sokağa gitsin.bu saydıklarımın ne önemi var ki paranın yanında. Gerçekten skandal üstüne skandal yorumlar yapılıyor.şok içindeyim.

bu forumda yazılanlara şaşırıyorum yok serbest piyasaya müdahala olsun, yok o yok şu bu. Arkadaşlar kapitalizmle yönetiliyoruz ister begenelim, ister begenmeyelim. Zamanın komünist Rusya'sı değil burası.Tabii ki ev sahipleri evlerini kiraya verip para kazanacaklar. Yani daha doğal birşey yok. Öfkeyi anlıyorum ama durumun bu hale gelmesinin sebebi evinin değerini korumak isteyen ev sahipleri değil

Zaten artan gıda fiyatlarının sorumlusu olarak da marketleri görüyor bu bakış açısına sahip olan insanlar.
Maliyetlerin artışını her gün daha da ağırlaşan vergi yükünü kimse görmüyor.
Ekonominin yasaklarla, "yaptım oldu, dedim oldu"larla yürümeyeceğini anlamak çok zor sanırım.
Az çok objektif bakılğında durumun daha da kötüleşeceğini görebilmek lazım ama....

20 yıla yakın kirada oturdum..ne cektigimi bi ben bi allah bilir.her turlu ev sahibiyle de muhattap oldum.birisi ben daha icinde otururken kirami duzgun oderken hiç haber vermeden evin duvarlarini kirdirdi,diğeri kira günü sabah 7 de kapıyı çalardı.cok ev sahibi gördüm yani.
neyse ki ekonomi bu kadar kötü değilken tam kıyısından zar zor ev aldım.cok sukur hayalimden bile guzel bir evim oldu Allah herkese nasip etsin.evin fiyati 300 binken 5 milyon oldu, bulundugum yerde kiralar 15.000 civari.
Şimdi ben bu evde oturmuyor olsam hâlâ kredisini ödediğim evi neden 5000 liraya kiraya vereyim? Bu beni vicdansiz yapmıyor o gelen para ile belki kredi ödeyeceğim çocukların geçimini sağlayacağım.
Bi tarafı savunurken diğer tarafı gömmeniz adil değil.ne kiracılar suçlu ne ev sahipleri suçlu..herkes kendince haklı çünkü çok zengin dediğimiz kesim harici herkes anca kendini gecindiriyor ,ev sahibi olması durumunun ooo süper olduğunu göstermiyor.
Ooo süper değilse madem başkasının sırtına yük olmasın.o kirayla da oo süper olmayacak çünkü.ooo süper olan da vicdanlı davransın.

Zaten artan gıda fiyatlarının sorumlusu olarak da marketleri görüyor bu bakış açısına sahip olan insanlar.
Ekonominin yasaklarla, "yaptım oldu, dedim oldu"larla yürümeyeceğini anlamak çok zor sanırım.
Az çok objektif baktığında durumun daha da kötüleşeceğini görebilmesi lazım ama....
+100. Yok gıda fiyatı fırsatçılar, yok kiralar evsahiplerinden böyle. Size o kadar katılıyorum ki, yani bu ekonomide böyle yapacak birşey yok.

Az çok objektif baktığında durumun daha da kötüleşeceğini görebilmesi lazım ama....
Evin maliyeti nedir kardeş ? 2,3 senede bir boya badana.gerçi boyayı badanayı da kiracı yapıyordu değil mi 😂😂 Arada bilmem ne bakımı, cartı curtu.ki onu da yapan ev sahibi yok gibi birşey.almışsın duruyor işte orada.beton yığını.bu yani.onların da bir kısmını kiracıya kakalarsın olur biter.ona bile ses etmez gariplerim.o kadar iyi niyetliler.borsada para işletiyor sanki.ya da ticaret yapıyor.kılıf uydurmaya çalışıp durmayın.Basbaya paragözsünüz.kiraya vermeme gibi bir seçenek olduğuna göre durduğu yerden masraf çıkaran bir yapı değil.sanki markette ürünler her hafta tekrar tekrar zamlı zamlı alınmıyor.siz bir kere almışsınız duruyor orada.aynı şey mi ? Körler sağırlar süslü laflarla kendi kendinizi aklamanın derdindesiniz ama yemezler.siyastçilerden bir farkiniz yok.hani onlar da çarpıta çarpıda mantıksız mantıkszı açıklamalar yapar da içimizden hem dalga geçer hem de söveriz ya aynı hesap 😂😂

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back