Devletin fiyatları belirlediği yerde farklı bir yönetim düzeninden bahsedilir. Öyle ülkelere de kimse göç etmiyor, dünyaya bakın.
Devlet kendine uygulamadığı denetimi ve üst sınırları vatandaşına uygulayamaz. Kiracıyım ve oldukça da mağdurum benzer bir artış bende de oldu. Kimseyi suçlayamıyorum, sebebi belli. Ha bu bazı konularda ahlaksız ve fırsatçı bir millet olduğumuz gerçeğini de değiştirmiyor. Ama devletin olaya el atmasını bekleyenler ve bunun tek çözüm yolu olduğunu söyleyenler ya gerçeklere gözlerini kapatanlar ya da ekonomiyi ucundan kıyısından bile anlamaktan acizlerdir. Dolar niye artar, ya da daha doğrusu senin paranın değeri neden düşer, faiz nedir neyin sonucudur, üretim tüketim dengesini anlamayanlar burda kiralara el atılsın diyor. Ki eminim kendi evleri olsa yine benzer fiyatlardan kiraya verirlerdi bu ortamda. Ekonomi, siyaset, yönetim bütündür. Birinde alkışlayanlar diğerinde böyle ağlayamaz. Birlikte yanıyoruz işte, zengin daha zengin, orta sınıf fakir, fakir sefil olacak. Bu kadar basit