• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim ev sahibinin 5 dairesi var.kendi üst düzey memur.esi emekli.cocuklari yine iyi geliri olan mesleklerde.kendileri lojmanda oturuyor. Aylık eve 200 bin TL para geliyordur.Yani ihtiyaçları yok aslında.ama para parayı çekiyor demek ki
Okadar paraları var diye size evi bedava vermelerini beklıyorsunuz. Bu zıhnıyettekı ınsanlar bana cok tuhaf gelıyor. Sizene onların kazancından sizemi kazanıyorlar

Tutturmuşlar bir sabır. Ne sabrı ya. 10 sene sonra herşey çok güzel olsa bile bana giden zamanımı kim geri verebilecek. Şu anda yaşadığım stresli,mutsuz zamanlarımın bedelini kim ödeyecek. Sağlığımda ve zamanında gelmeyen parayı ben ne yapayım. Giden ömrüme yazık değil mi. Neden bu ülkenin insanının hayatının bir dönemi hep sefalet içinde geçiyor. Sonrada bunun getirdiği hastalıklar başlıyor zaten.
Ne demişti rahmetli Kemal Sunal zamansız gelen paranın içine .......

Dolar artıyor ödenmis vergileri tekrar ödüyoruz, hammadde fiyatı artıuor dolar artısından.
Asgari maas sürekli arttırıldık a erteesi gün tüm etikerler değisiyor. Senin 2 sene 3 bine aldıgın evine amerikan kapı 9 bin olmus, 1 sene önce 10 bine yaptırdıgın badana suan 20, elbet ev sahibi de 10 binlik eve 20 bn isteyecek suan. Cünkü olay mantıgı cok basit usulden sudur. Her zaman 1 depozito ile ev sahibi badanasını yaptırır bu 30 senedir de böyle! sorun serbest piyasa faan değil. Bunu söyleyen asla ekonomi bilmeyen tevekkeli cahildir. Gelisen piyasa kosullarında parasının değerini korumak icin zam yapması cok normal. Ülkeye afgan ve suriyelileri doldurarak 3. Sınıf dünya ülkesi haline getiren yönetim bir afgan parasından daha değersiz hale getirmistir Türk lirasını! Salt yabancılara mal mülk ev aldıran hükümet kendi vatandasının almasını hayal tadında bırakmıstır. Cünkü 1 lik eve yabancıya 2 ye satıyor adam ve evin değeri artık 2 oluyor.
Ticaret yapan ve artık 3. Üniversitesini bitirmis vi kadın olarak yazıyorum eğer resme büyük acıdan baksaydınız bunları yazmazdınız.
Tam bu sebepten secimler yapıldı artık kimseye üzülmüyorum
En cok üzülen bendim ki yardım derneği acmıs insanım buna dair röportajım var, en genc dernek yöneticisi olmus insanım.
Biz geleceğini kurtarmıslar kurtarmamıslar icin üzüldük sonra günün sonunda onların cehaleti bizlerin hayatını etkiledi. Kötü günler yasıyoruz daha kötü günler gelecek bu dediğini ss alın aralıkta usd 35 bandında benzin ise 50/51 tl olacak suan mi tüm fiyatlara yüzde 30 daha ekleyin.

Masal burada bitti
Boşuna bu kadar uzun yazmışsınız. Ben zaten herşeyin farkındayım. Benim demek istediğimi anlamamışsınız ki çok detaya da giremiyorum siyaset yasak olduğu için. 🤷🏻‍♀️

Evet birde düşüncesiz kiracılar da var tabi. Bence en mantıklısı evi ya boş bırakmak yada yabancıya (mülteciler hariç )kiraya vermek
Çok zekisiniz.Demek evi mülteci hariç yabancıya verelim.Wala bu hiç aklıma gelmemişti.Ulkede yaşayan İsveçli nüfus multeciden fazla.Hatta İsveçi Norvec,Holanda,Danimarka ve ABD takip ediyo.Cozum bulundu kizlar.Tabi Türk değilseniz.Turkseniz bakın başınızın çaresine.Burasi bizim ülkemiz mi sanki.

Çok zekisiniz.Demek evi mülteci hariç yabancıya verelim.Wala bu hiç aklıma gelmemişti.Ulkede yaşayan İsveçli nüfus multeciden fazla.Hatta İsveçi Norvec,Holanda,Danimarka ve ABD takip ediyo.Cozum bulundu kizlar.Tabi Türk değilseniz.Turkseniz bakın başınızın çaresine.Burasi bizim ülkemiz mi sanki.
Biz problemli kiracılara karşılık söylüyoruz. Nerde bedava oturmak isteyen kiracılar var. Eve verdikleri maddi zararları söylemiyoruz zaten. Zorbalık yapan kiracılarıda görüyoruz. Aylarca kira ödemeyip evden çıkmayan kiracılar var daha sayalım mı. Ayrıca mülk sahibi evini istediği kişiye kiralma hakkına sahip malum burası özgür bir ülke

Biz problemli kiracılara karşılık söylüyoruz. Nerde bedava oturmak isteyen kiracılar var. Eve verdikleri maddi zararları söylemiyoruz zaten. Zorbalık yapan kiracılarıda görüyoruz. Aylarca kira ödemeyip evden çıkmayan kiracılar var daha sayalım mı. Ayrıca mülk sahibi evini istediği kişiye kiralma hakkına sahip malum burası özgür bir ülke
Sabah sabah guldurdunuz.

Ne alakası var ya eğer geçim kaynağı yapmayacaksa insanlar niye eve yatırım yapsın. Ev sahibi başkasının barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değil.
Adamın evini çekip altından almıyoruz.yatırım yapma nedeni ihtiyacın olduğunda kira derdi olmadan sokakta kalmamak.zevki sefa etmek değil.sanki yüzde 200 zam yapmayınca bedava oturuluyor.bu ne maddiyatçilik.senin o umrumda değil dediğin insanlar soydaşın, kendi vatandaşın.yeri gelince suriyelilere, araplara sövmeyi biliyorsunuz.eee madem neden kendi vatandaşına yardımcı olmuyorsun da el gibi davranıyorsun.zor zamanlardan geçiyoruz.Hayatta sadece maddiyat varmiş gibi yaşayan insanlarsınız.manevi değerler de var bazi insanlar için.hatırlatmak isterim.belli ki uzun zamandır maneviyatla işiniz olmamiş. Evet gayet de seninle aynı dile, değerlere, kültüre sahip olan insanlara yardımcı olma borcumuz var.vicdanlı insanlara göre tabi.parayı bulan maşallah sömürgeci acımasız devletlere dönüşüveriyor.bu hâle geleceksem ev mev almayayim zaten.gerek yok.10.000 lira için millet birbirini boğazlıyor.sonra da neden başımızdakiler yolsuzluk yapıyor neden açgözlü 😂😂. Herkes hakettiği gibi yönetilir diye boşuna demiyorlar gerçekten.milleti ne ki yöneticisi ne olsun ?

Ben mülteciler konusunda diğer ülkelerin özellikle Yunanistan in tutumunu takdir ediyorum. Keşke bizim ülkemizde diğer ülkeler gibi olsaydı
Keşke.
Bizim ekonomik krizimiz bitmez bu yüzden. Kendi kendine yetemeyen bir ülke durumuna geldik. Kirayı ödeyememek çok çok normal.
Çıkacak herkes evinden çadır kuracak parkta bağda bahçede. Kaçınılmaz son.

İç savaş filan olmaz devlet her zaman zengini korur zengine zarar gelmez
Amerika’da binlerce evsiz sokaklarda yatıyor kimseye bıçak bile çekemiyorlar
amerika'daki evsiz insanların kimseye bıçak çekmeyip zarar vermediğini düşünüyorsanız hayal görüyorsunuz.

Ev kirası elbette bir geçim kapısı olabilir. Hele ki Türkiye gibi ülkelerde. Mantıklı bir geçim kapısı mı o tartışılır ?Bence değil. Burada sorgulanması gereken insanların mağduriyetine sebep olan sistemdir. Geçen sene bulunduğumuz sitede evler 3-3.500 bandında iken şuan 15.000 civarı. Kim bu kiraları ödeyebilecek ? Yeni evlenen bütün arkadaşlarımın tek düşüncesi kira. Bu devirde kiracı olmak çok zor. Fakat bütün kanunlar da kiracıdan yana. Biz geçtiğimiz sene kiracına aylar öncesinden haber vermemize rağmen çıkmadı ki çok komik bir rakama oturuyordu. Evin içine girdiğimizde senelerdir verdiği kiranın belki de 10 katı masraf edeceğiz. Buyrun siz karar verin kaymak mı kazık mı?
Bunu hükümetin düzenlemesi gerekiyor. Bir evde 2 kişi çalıştığında 1 kişinin maaşı kiraya gidiyor zaten. Her iki tarafında minimum düzeyde etkilenmesi ile düzeltilmesi gerekiyor.
Iki tarafa da vicdan lazim işin özü o.ama iki tarafta da olmayınca sonuç içler acısı oluyor işte.komik rakama da oturulmamalı, sürekli katlanıp duran piyasa fiyatlarına göre de.eee kişinin vicdanına kalan işlerin sonucu da ortada.

Adamın evini çekip altından almıyoruz.yatırım yapma nedeni ihtiyacın olduğunda kira derdi olmadan sokakta kalmamak.zevki sefa etmek değil.sanki yüzde 200 zam yapmayınca bedava oturuluyor.bu ne maddiyatçilik.senin o umrumda değil dediğin insanlar soydaşın, kendi vatandaşın.yeri gelince suriyelilere, araplara sövmeyi biliyorsunuz.eee madem neden kendi vatandaşına yardımcı olmuyorsun da el gibi davranıyorsun.zor zamanlardan geçiyoruz.Hayatta sadece maddiyat varmiş gibi yaşayan insanlarsınız.manevi değerler de var bazi insanlar için.hatırlatmak isterim.belli ki uzun zamandır maneviyatla işiniz olmamiş. Evet gayet de seninle aynı dile, değerlere, kültüre sahip olan insanlara yardımcı olma borcumuz var.vicdanlı insanlara göre tabi.parayı bulan maşallah sömürgeci acımasız devletlere dönüşüveriyor.bu hâle geleceksem ev mev almayayim zaten.gerek yok.10.000 lira için millet birbirini boğazlıyor.sonra da neden başımızdakiler yolsuzluk yapıyor neden açgözlü 😂😂. Herkes hakettiği gibi yönetilir diye boşuna demiyorlar gerçekten.milleti ne ki yöneticisi ne olsun ?
Önce üslubunuzu bilin. Biz kiralara % 200 zam yapılsın demiyoruz makul bir fiyatta anlaşalım diyoruz daha nasıl yardımcı olalım. O zaman maneviyat peşine düşüp evimizi bedavaya verelim bu mudur mantığınız. Hiç aylarca kirasını ödemeyen zorbalık yapan kiracılara lafınız yok maşallah. Ayrıca mevzu Suriye lilere gelince evet sövüyorum sövdürüyorlar çünkü tamamı korkak beleşçi küçücük çocuğa kadar tecavüz eden iğrenç bir millet

El atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallah
resmin büyük kısmını görmüyorsunuz, kiralara düzenleme gelse ne olur gelmese ne olur. Bu ekonomi düzelmediği müddetçe hiçbir sonuc olmaz. Yani çılgın enflasyon olan, paranın sürekli değer kaybettiği bir ülkede kiralar 2-3 bin bandına çekilemez tabiki. Kaldı ki böyle bir zorunluluk gelse kimse evini kiraya vermez. Ben de vermem bu enflasyonda o değersiz parayı alacağıma bos tutar kendime depo yaparım daha iyi.

Şu meşhur sarı siteyi kapatmak lazım bence. Emlakçılar abartı fiyatlara ilan veriyor. Ev sahipleride orayı baz alarak uçuyor. Ayrıca serbest piyasa uygulanamayacak hale geldi. Serbest piyasada da fiyatları devlet belirlemeli. Hoş bunların hiçbirine gerek yok enflasyonu düşürmek istiyorlarsa maaşlara zam yapmasalardı keşke. Asgari ücrete nerdeyse yüzde 30 zam geliyor. Ev sahipleri 2,3 kat kirayı artırıyor. Bizimki yasamak değil hayatta kalma mücadelesine döndü. Zaten kimle konuşsam mutsuz 😭

Oturduğum yerde sarı sitede 18000 altına daire yok şu an.
17500den ilanı olan daireyi dün 9000 TL'den kiraya verdiler. Karşı dairem oradan biliyorum.
Ev sahibi uzakta olsa, böyle olduğunu bilmese evim yarı fiyata gidiyor, eski kiracı ise ölü fiyata oturuyor diye kafayı yiyecek. Burada da görüyoruz ya, emsalleri bu fiyat. Değil ablam değil değil güzelim değil.

Kapanmasın ama yorum özelliği gelsin istiyorum ben.

resmin büyük kısmını görmüyorsunuz, kiralara düzenleme gelse ne olur gelmese ne olur. Bu ekonomi düzelmediği müddetçe hiçbir sonuc olmaz. Yani çılgın enflasyon olan, paranın sürekli değer kaybettiği bir ülkede kiralar 2-3 bin bandına çekilemez tabiki. Kaldı ki böyle bir zorunluluk gelse kimse evini kiraya vermez. Ben de vermem bu enflasyonda o değersiz parayı alacağıma bos tutar kendime depo yaparım daha iyi.
Benim 4 tane dairem 2 senedir boş tutuyorum

Devletin fiyatları belirlediği yerde farklı bir yönetim düzeninden bahsedilir. Öyle ülkelere de kimse göç etmiyor, dünyaya bakın.
Devlet kendine uygulamadığı denetimi ve üst sınırları vatandaşına uygulayamaz. Kiracıyım ve oldukça da mağdurum benzer bir artış bende de oldu. Kimseyi suçlayamıyorum, sebebi belli. Ha bu bazı konularda ahlaksız ve fırsatçı bir millet olduğumuz gerçeğini de değiştirmiyor. Ama devletin olaya el atmasını bekleyenler ve bunun tek çözüm yolu olduğunu söyleyenler ya gerçeklere gözlerini kapatanlar ya da ekonomiyi ucundan kıyısından bile anlamaktan acizlerdir. Dolar niye artar, ya da daha doğrusu senin paranın değeri neden düşer, faiz nedir neyin sonucudur, üretim tüketim dengesini anlamayanlar burda kiralara el atılsın diyor. Ki eminim kendi evleri olsa yine benzer fiyatlardan kiraya verirlerdi bu ortamda. Ekonomi, siyaset, yönetim bütündür. Birinde alkışlayanlar diğerinde böyle ağlayamaz. Birlikte yanıyoruz işte, zengin daha zengin, orta sınıf fakir, fakir sefil olacak. Bu kadar basit

Okadar paraları var diye size evi bedava vermelerini beklıyorsunuz. Bu zıhnıyettekı ınsanlar bana cok tuhaf gelıyor. Sizene onların kazancından sizemi kazanıyorlar
Off offf offf.skandall skandalll.bu ne vicdansızlık. Ne dediğinizi kulağınız duyuyor mu ? Insanlıktan çıkmışsınız resmen.kendinize gelin.tam bir vicdansız türnüsolu konu.bazı arkadaşları bence fişleyelim bu konuda.onlar yokmuş gibi davranalım.meğer ne insanlık dışı tiplerle sohbet etmeye çalişıyormuşuz buralarda.koca ülke vicdansız, ahlaksiz dolmuş.
Senin 5 yıldızlı otellerde geçireceğim fazladan 5 gün, insanlık açıgını kapatamıyor söyleyeyim.o sizde olmayan maneviyat, iyilik duygusu, büyüklük duygusu insana öyle bir ferahlık veriyor ki bilseydin. Gelin bedava oturun derdin insanlara ?ama boşver sen 5 yıldızlı otelde havuz keyfine devam. Kaç saat fazla kalsan kardır.onun bunun bedduasıyla, gözyaşıyla, çaresilziğiyle.

Son düzenleme:
Bakın mevcut hükümeti ben de savunmuyorum ama kabul etmek gerekir ki bizim insanımız çok fırsatçı. Kiraya fahiş zamları ev sahipleri yapıyor. Pandemiyi doğal afeti fırsata çeviren bir toplumuz.
İnsanımızın fırsatçı olduğuna katılıyorum. Ama fırsatçı olmayanı da keriz yerine koyan kiracılar da yine bizim fırsatçı insanımız.
7-8 yıl önce kuş kadar fiyatlara oturdukları evlere hala %25 zam yapmaya çalışan, mahkemeden çıkan kararla evi boşaltılan eve zarar veren, bağıran, çağıran beddua eden.
Bunlar da malesef bizim insanımız.

Devletin fiyatları belirlediği yerde farklı bir yönetim düzeninden bahsedilir. Öyle ülkelere de kimse göç etmiyor, dünyaya bakın.
Devlet kendine uygulamadığı denetimi ve üst sınırları vatandaşına uygulayamaz. Kiracıyım ve oldukça da mağdurum benzer bir artış bende de oldu. Kimseyi suçlayamıyorum, sebebi belli. Ha bu bazı konularda ahlaksız ve fırsatçı bir millet olduğumuz gerçeğini de değiştirmiyor. Ama devletin olaya el atmasını bekleyenler ve bunun tek çözüm yolu olduğunu söyleyenler ya gerçeklere gözlerini kapatanlar ya da ekonomiyi ucundan kıyısından bile anlamaktan acizlerdir. Dolar niye artar, ya da daha doğrusu senin paranın değeri neden düşer, faiz nedir neyin sonucudur, üretim tüketim dengesini anlamayanlar burda kiralara el atılsın diyor. Ki eminim kendi evleri olsa yine benzer fiyatlardan kiraya verirlerdi bu ortamda. Ekonomi, siyaset, yönetim bütündür. Birinde alkışlayanlar diğerinde böyle ağlayamaz. Birlikte yanıyoruz işte, zengin daha zengin, orta sınıf fakir, fakir sefil olacak. Bu kadar basit
Ev sahibinin aldığı ekstraya girer. Yani olmasa da olurr. Bizim millet fırsatçi pisliklerden oluşuyor.olay bu.dolar car curt kimsenin vicdansızlığını örtemez.ev almak geçinmenin başlıca kuralı değilse, kiralar da elle tutulur katkılar sağlamak zorunda değildir.yani olmasa da olur.evi olmayan nasil yaşıyor o zaman ?

Birşey sorabilir miyim kaç senelik kiracınızdı şimdi çıkartıp başkasını oturtmuşsunuz mahkemeye verse tazminat alabilir kendimiziz oturmaz diye çıkartıp tekrar kiraya verilebiliyor mu
Yaklaşık 8.5 yıllık kiracımız idi. Dava sürecini ben takip etmedim açıkçası. Kendimiz oturacağız diye çıkarmadık aslında emsal tespit davası açıldı. Böyle tatsızlıklar olunca kendi çıkmak istemiş olabilir emin değilim.
Size şöyle söyleyeyim istediğimiz kira 2000 tl idi. 3+1 baya geniş bir evde, yabancıların akın ettiği kiraların uçuşa geçtiği bir şehirde. Ama iyi niyet olmalı insanlarda. Yokmuş, görmüş olduk.

İnsanımızın fırsatçı olduğuna katılıyorum. Ama fırsatçı olmayanı da keriz yerine koyan kiracılar da yine bizim fırsatçı insanımız.
7-8 yıl önce kuş kadar fiyatlara oturdukları evlere hala %25 zam yapmaya çalışan, mahkemeden çıkan kararla evi boşaltılan eve zarar veren, bağıran, çağıran beddua eden.
Bunlar da malesef bizim insanımız.
Ama fırsatçı kiracılara kimse toz kondurmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back