• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen diyorum keşke hepsi ülkelerinden kaçamadan ölseydi
Sınırdan içeri alınmaları hataydı.

Mevcut pasaportumla başka ülkeye izinsiz gidemeyen ben, dağdan bayırdan koşa koşa ülkeme gelen milyonlar 😞

17 milyon ekstra insan,barınma ve gıda elbet mesele olacaktı. Her gün birer ekmek yese bu insanlar 17 milyon ekmek,nasıl üretilir,nasıl taşınır bilen yok. Karpuzun kilosu 12 lira. Şeftali 50 lira. Umursayan yok. O halde hep beraber yanacağız.

Sınırdan içeri alınmaları hataydı.

Mevcut pasaportumla başka ülkeye izinsiz gidemeyen ben, dağdan bayırdan koşa koşa ülkeme gelen milyonlar 😞

17 milyon ekstra insan,barınma ve gıda elbet mesele olacaktı. Her gün birer ekmek yese bu insanlar 17 milyon ekmek,nasıl üretilir,nasıl taşınır bilen yok. Karpuzun kilosu 12 lira. Şeftali 50 lira. Umursayan yok. O halde hep beraber yanacağız.
Ben mülteciler konusunda diğer ülkelerin özellikle Yunanistan in tutumunu takdir ediyorum. Keşke bizim ülkemizde diğer ülkeler gibi olsaydı

Biz de makul fiyata oturtacaktık. Tabi eğer devletin verdiği %25ten fazlasını vermem diye artistlik yapmasalardı:KK70: Bir market alışverişi kadar kira istedik. Vermediler. Biz de çıkardık. Şimdi de çevredeki emsalleri gibi kiraya verdik. Bilmeden bize iyilik yaptılar. Kirada tek evimiz var bu arada ki kredisi bile hala devam ediyor.
Ama bu önemli değil bence. İnsanların maddi durumu iyi diye kimse de kendini kullandırmak zorunda değil. Orta yol bulunmalı.
Birşey sorabilir miyim kaç senelik kiracınızdı şimdi çıkartıp başkasını oturtmuşsunuz mahkemeye verse tazminat alabilir kendimiziz oturmaz diye çıkartıp tekrar kiraya verilebiliyor mu

Aslında şuan ki sıkıntıların en büyük sebebi serbest piyasa. Mevcut hükümetin serbest piyasa ile ilgili adım atması gerekiyor
El atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallah

Şu meşhur sarı siteyi kapatmak lazım bence. Emlakçılar abartı fiyatlara ilan veriyor. Ev sahipleride orayı baz alarak uçuyor. Ayrıca serbest piyasa uygulanamayacak hale geldi. Serbest piyasada da fiyatları devlet belirlemeli. Hoş bunların hiçbirine gerek yok enflasyonu düşürmek istiyorlarsa maaşlara zam yapmasalardı keşke. Asgari ücrete nerdeyse yüzde 30 zam geliyor. Ev sahipleri 2,3 kat kirayı artırıyor. Bizimki yasamak değil hayatta kalma mücadelesine döndü. Zaten kimle konuşsam mutsuz 😭

El atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallah
Tamam da hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor. 5 senedir sabretmekten insanlar mahvoldu. Üstüne bir de mülteciler millet neye sabretsin

Valla daha ne sabrı gösterelim. Serbest piyasaya el atılacağını düşünmüyorum. O şekilde düşüncesi olan maaşlara bu kadar zam yapmaz . Enflasyonu tetikleyeceğini bile bile

Aşşıırı saçma. Resmin tamamına baktığım için saçma buluyorum zaten
Dolar artıyor ödenmis vergileri tekrar ödüyoruz, hammadde fiyatı artıuor dolar artısından.
Asgari maas sürekli arttırıldık a erteesi gün tüm etikerler değisiyor. Senin 2 sene 3 bine aldıgın evine amerikan kapı 9 bin olmus, 1 sene önce 10 bine yaptırdıgın badana suan 20, elbet ev sahibi de 10 binlik eve 20 bn isteyecek suan. Cünkü olay mantıgı cok basit usulden sudur. Her zaman 1 depozito ile ev sahibi badanasını yaptırır bu 30 senedir de böyle! sorun serbest piyasa faan değil. Bunu söyleyen asla ekonomi bilmeyen tevekkeli cahildir. Gelisen piyasa kosullarında parasının değerini korumak icin zam yapması cok normal. Ülkeye afgan ve suriyelileri doldurarak 3. Sınıf dünya ülkesi haline getiren yönetim bir afgan parasından daha değersiz hale getirmistir Türk lirasını! Salt yabancılara mal mülk ev aldıran hükümet kendi vatandasının almasını hayal tadında bırakmıstır. Cünkü 1 lik eve yabancıya 2 ye satıyor adam ve evin değeri artık 2 oluyor.
Ticaret yapan ve artık 3. Üniversitesini bitirmis vi kadın olarak yazıyorum eğer resme büyük acıdan baksaydınız bunları yazmazdınız.
Tam bu sebepten secimler yapıldı artık kimseye üzülmüyorum
En cok üzülen bendim ki yardım derneği acmıs insanım buna dair röportajım var, en genc dernek yöneticisi olmus insanım.
Biz geleceğini kurtarmıslar kurtarmamıslar icin üzüldük sonra günün sonunda onların cehaleti bizlerin hayatını etkiledi. Kötü günler yasıyoruz daha kötü günler gelecek bu dediğini ss alın aralıkta usd 35 bandında benzin ise 50/51 tl olacak suan mi tüm fiyatlara yüzde 30 daha ekleyin.

Masal burada bitti

Tamam da hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor. 5 senedir sabretmekten insanlar mahvoldu. Üstüne bir de mülteciler millet neye sabretsin
(hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor.)Bu söylediğinize kesinlikle katılmıyorum.Bende asgari ücretle çalışıyorum senelerdir,kirayıcım 30 yıldır.Ayağimi yorganıma göre uzatıyorum o sizin intihar ediyor dedikleriniz parasının hesabını bilmeden harcayanlar kartlarını olur olmaz kullananlar açıldıkça açılanlar he evet geçim zor ama birazda bizler hesabımızı kitabımızı bileceğiz.Ayrıca ben etrafımda hiç duymadım geçim yüzünden borç yüzünden intihar edeni.

Allah herkesin yardımcısı olsun.cok üzülüyorum halimize hadi diyelim kirayı ödedik bı şekilde peki ya yeme içme diğer masraflar.
Bide yanii keşke denilen fiytla kalsa 6 aya bir daha zam isteyecek yıl doldu mu bir daha ee ödenilmez ki asgari 11.402 ya kira 10 binden başlıyor oda en kıytırık olanı. Faturalar, mutfak, yol parası, temel ihtiyaçlar herşey ama herşey eksik kalıyor. Bende çok üzülüyorum bizlere

Burada serbest piyasa el atılmalı, yasak getirilmeli deniyor ama şunu anlamak gerekiyor.
Ekonomiyi yasaklarla yönetmeye çalışırsanız o ekonomi çöker. En başta bunu kabul etmek gerekiyor.
Çünkü ekonominin kendine ait kuralları vardır. Hele ki günümüzdeki gibi küresel bir ekonominin içinde var olmaya çalışıyorsanız yasaklarla ekonomi yönetemezsiniz.
Belli kanunlar ve kurallar elbette ki olmalı ancak bunlar yön verici ve düzenleyici kurallar olmalı. Ama enflasyonu yasak koyarak "şu malın fiyatı şu olacak" diyerek engelleyemezsiniz.
Dövizin fiyatını "şu olacak" diye belirleyemezsiniz. Bu şekilde sabit kur politikası bu ülkede de başka ülkelerde de uygulanmaya çalıştı. Ama eninde sonunda o fiyat, piyasa koşullarına göre yerini buldu/bulur.
Peki ekonomiyi nasıl yönetirsiniz?
Ekonomiyi iyi okuyup para ve maliye politikalarını iyi kullanarak yapabilirsiniz bunu.
Mesela para basarak maaşlara zam yaparsanız paranızın değeri düşer ve enflasyon yaşanır.
Temel üretim malzemelerine (petrol, benzin,mazor gibi) zam yaparsanız üretilen o malın fiyatı yükselir.
Bunları anlamak için ekonomi bilmeye bile gerek yok, en basit sebep-sonuç ilişkisi buraya getiriyor insanı.
Fiyatlar nasıl düşer?
Üretim yaparak, ürettiğinizi satıp gelir/döviz elde ederek düşer.
Bir yandan geliri arttırırken sıkı maliye politikalarını da uygulayıp tasarrufa giderseniz yavaş yavaş dengelerin yeniden kurulduğunu görürsünüz.
Yani en temelde sorun var, mülteciler vs. de cabası olmuş durumda.
Böyle bir ortamda bırakın ev fiyatlarını ekmek fiyatlarının düşüp düşmeyeceği sorusunun cevabını size bırakıyorum.

Niye ayağını yorganına göre millet uzatsın 7500 TL emekli maaşı alan biri 10 bin TL lik kirayı nasıl ödesin. Yada sadece asgari ücretle çalışan insanlar ne yapsın. Eğer bir ailenin kendi evi yoksa gelirinin yarısından fazlası kira TLF su elektrik doğalgaz faturasına gidiyor. Ulaşım yeme içme giyim derken hele bir de çocuk varsa bu insanlar neye göre ayağını yorganına göre uzatsın. Ohh mülteciler sağdan soldan gelen paralarla mis gibi yasasın hiç bir işe yaramayan milletvekilleri 140 bin TL maaş alsın artı birde emekli aylığı alıyorlar onlara laf yok. Ama bizim gariban halk kemer sıksın ayağını yorganına göre uzatsın ne âlâ memleket

Tutturmuşlar bir sabır. Ne sabrı ya. 10 sene sonra herşey çok güzel olsa bile bana giden zamanımı kim geri verebilecek. Şu anda yaşadığım stresli,mutsuz zamanlarımın bedelini kim ödeyecek. Sağlığımda ve zamanında gelmeyen parayı ben ne yapayım. Giden ömrüme yazık değil mi. Neden bu ülkenin insanının hayatının bir dönemi hep sefalet içinde geçiyor. Sonrada bunun getirdiği hastalıklar başlıyor zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back