• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha kötü olur maalesef. Sokaklarda bir sürü eli silahlı insan hayal edin,ordu gibi gezindiklerini,sokak sokak insan avladıklarını düşünün. Kimse buna engel olamaz. Geçim sıkıntısı buna sebep olacak ne yazık ki. Bu günümüzü arar hale geleceğiz.
Ordumuz silahlı kuvvetlerimiz ne güne duruyor insanlara korku pompalamayın lütfen
Hindistan da bile böyle bişey olmuyor hiç bir devlet buna izin vermez açların sesi çıkmaz açlıktan bi köşede ölürler zenginler de rahat yaşamlarına devam eder

Serbest piyasa düzeni bu az olanın değeri artar
Aşırı nüfus artışı ve deprem sonucu ev sayısı azaldı doğal olarak fiyat arttı
kiracı uyguna otursa en fazla 5 yıl oturabilir sonra zaten kanunen emsal bedele dönecek
Aslında şuan ki sıkıntıların en büyük sebebi serbest piyasa. Mevcut hükümetin serbest piyasa ile ilgili adım atması gerekiyor

Biz kiracilarimizi makul fiyatlara oturtmaya devam ediyoruz, ama soran olsa onlara da cevrede gibi oldugunu söylemelerini söyledik, cünkü bu sefer "Gerizekali misin. Herkes yükseltiyor sen niye yükseltmiyorsun" diye laf yiyiyoruz etraftan.
Kayinpederim bir emlakcidan rakam istemisti dairesi icin. Minicik daireye cok büyük bir aylik söyledi. Kayinpederim kendi kiraci bulup oturtdu. Ekonomi kötü olabilir, ama bunu da kullananlar da cok. Bunu söylesek "sizin tuzunuz kuru" (sanki zenginiz :KK70: ) gibi laflar yiyiyoruz o yüzden disarda bu konularda birsey demiyorum artik. Allah herkesin yardimcisi olsun. Kira yüzdünden artik insanlar öldürülüyor memlekette :KK43:
En doğrusunu yapıyorsunuz emin olun.Rabbim eksileni yerine koyar merak etmeyin.Siz makul fiyata verdiğiniz sürece yani adaletli olduğunuz fırsatçılık yapmadığınız sürece Allah size daha çok verir.Rabbim sizin gibi evsahiplerinden razı olsun inşallah

Aslında şuan ki sıkıntıların en büyük sebebi serbest piyasa. Mevcut hükümetin serbest piyasa ile ilgili adım atması gerekiyor
Serbest piyasaya müdahale edilemez yada komünizme geçeceksiniz tamamen
Mültecileri göndermek yerine çözümünüz bu mu yani

Kiramiz bugün 12500 oldu.2022 temmuzda 1900 du ,2022 ağustos 3500 oldu.ve 2023 ağustos 12500 oldu. 5 seneden fazla kiracı olduğumuz için yüzde 25 artış bize yasal değil.Evden çıksak nerden baksanız en az 50 bin masraf.Cevre kiralar da hemen hemen aynı. Nasıl geçirecek insanlar hiç bilmiyorum
Çok fazla olmuş . Yapmasaydiniz bu kadar. Emsal tespit davası açsa bile bu kadar çıkmazdı bence.

Ordumuz silahlı kuvvetlerimiz ne güne duruyor insanlara korku pompalamayın lütfen
Hindistan da bile böyle bişey olmuyor hiç bir devlet buna izin vermez açların sesi çıkmaz açlıktan bi köşede ölürler zenginler de rahat yaşamlarına devam eder
Korku pompalamayla ne alakası var geçim sıkıntısı mülteci derken bir sonraki durum iç savaş olacak gidişat öyle

Korku pompalamak değil ki bu,sokaklardaki ipsize sapsıza kimse bir şey yapmıyor. Sıradan bir mahalle kavgasına dahi 5 kez aranan polis yarım saat sonra geliyor. Olan olur polis en son gelir. Hiç işiniz düşmemiş büyük ihtimalle polise askere bilmiyorsunuz.

Hindistanla değil de gelişmiş ülkelerle kıyaslayın kendinizi.
Açlık sofuluk bozdurur derler. Aç insanın kaybedecek bir şeyi yoktur ve potansiyel tehlikedir her zaman.

İç savaş şuan yaşadığımız durumdan daha kötü olamaz herhalde

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Yani bir noktayı vurgulamak isterken fazla abartılı bir cümle kurmuşsunuz sanırım.
Şu an en azından görece olarak da olsa malınız,canınız, ırzınız güvende.
Ağır aksak da olsa işleyen bir hukuk sistemi ve kamu düzeni var.
İç savaşla bunların hepsinin yok olduğunu düşünün. Şimdi ev bulunmuyor, iç savaşta eviniz gücü olanın elinde kalırsa ağzınızı açıp bir şey diyemezsiniz. Canınızı kurtarırsanız şanslı sayarsınız kendinizi.
Allah yaşatmasın ama iç savaş kadar iğrenç ve korkunç bir şey yoktur bu dünyada.
Normal savaşta bile en azından düşmanınızı bilirsiniz.
İç savaşta dost bildikleriniz canınızın ırzınızın peşine düşer.
Dediğim gibi Allah yaşatmasın.

Son düzenleme:
Daha kötü olur maalesef. Sokaklarda bir sürü eli silahlı insan hayal edin,ordu gibi gezindiklerini,sokak sokak insan avladıklarını düşünün. Kimse buna engel olamaz. Geçim sıkıntısı buna sebep olacak ne yazık ki. Bu günümüzü arar hale geleceğiz.
Şuan zaten elinde bıçaklarla dolaşan kadınlarımıza el kadar çocuklara tecavüz eden mültecileri görüyoruz

Bakın mevcut hükümeti ben de savunmuyorum ama kabul etmek gerekir ki bizim insanımız çok fırsatçı. Kiraya fahiş zamları ev sahipleri yapıyor. Pandemiyi doğal afeti fırsata çeviren bir toplumuz.
Evet insanoğlu fırsatçı. Fakat nasıl ki çalıştığımız kurumda amirimiz müdürümüz var düzeni sağlamak zorunda başımızdakiler de bu duruma dur demek zorunda. Çalıştığım hastanede kadrolu bir dilenci var. Kız 2 sendedir kucağında 40 ı çıkmamış bebekle geliyor. Başkalarının mı bebekler yoksa dedim yok abla benim dedi. Yani biz başka milletin insanına bakacağız diye bu hallerdeyiz

Şuan zaten elinde bıçaklarla dolaşan kadınlarımıza el kadar çocuklara tecavüz eden mültecileri görüyoruz
Evet bir de bunların 100-200kişilik gruplar halinde gezdiklerini düşünün. Korkunç bir şey. Bizi bunlardan koruyacak bir mekanizma yok ne yazık ki.

Evet insanoğlu fırsatçı. Fakat nasıl ki çalıştığımız kurumda amirimiz müdürümüz var düzeni sağlamak zorunda başımızdakiler de bu duruma dur demek zorunda. Çalıştığım hastanede kadrolu bir dilenci var. Kız 2 sendedir kucağında 40 ı çıkmamış bebekle geliyor. Başkalarının mı bebekler yoksa dedim yok abla benim dedi. Yani biz başka milletin insanına bakacağız diye bu hallerdeyiz
Birde o sorun var zaten. Daha söylenecek çok şey var ama ban yerim diye susuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back