Ne olacak bu kzn hali?

Osmanlı eşcinsel metinlerinden bahsedildiğinde, akla ilk gelen isimlerden biri Enderunlu Fazıl Bey'dir.

1759-1810 yılları arasında yaşamış. Dönemin tanınmış bir eşcinseli ve eşcinsel olmakla her zaman, her vesileyle övünmüş. Kadınlardan zevk almadığını devamlı tekrarlamış, eserlerinde hep bu konuyu işlemiş. Maceralarını, duygularını, isteklerini apaçık ve hiçbir şeyin ardına gizlenmeden anlatmış. Üstelik bu açık sözlülüğü, ona ünlü beytini, "Şairiz, şeyn verir şanımıza / Giremez fahişe divanımıza"yı (Şairiz, fahişeler divanımıza giremez, böyle bir şey bize utanç verir) yazdıracak dereceye varmış.

Fazıl'ın, bugün elimizde beş kitabı var: Defter-i Aşk, Hubanname, Zenanname, Çenginame ve Divan. Kitapların geçmişi de, yazarları gibi maceralı. Kimisi yazma olarak elden ele dolaşır, kimisi de basılır ama bazen ahlak dışı bulunarak toplatılır.

Defter-i Aşk'ta şair, başından geçen aşk maceralarını hikaye eder. Saraya alınışını, Enderun'daki bazı delikanlılara aşık olunca kovuluşunu, sefaletini ve bir çingene genciyle olan gönül ilişkisine yer verir.

Hubanname'de, dünyanın çeşitli uluslarına mensup delikanlıların özelliklerini anlatır. Sevgilisi, diğer ülkelerin güzel erkeklerini de öğrenmek istediğini söyler ve Fazıl bu isteği yerine getirmek için kaleme sarılır.

Divan, dini şiirler, devrin büyüklerine övgüler ve yine delikanlılar için yazılmış gazellerle doludur. Fazıl bu şiirlerle kendisine özgü bir tarz yaratır, o güne kadar söylenmeye cesaret edemediği bazı ifadeleri açıkça kullanır.

tarihe yon vermiş muhterem insanlar hakkında konusurken, ortaya iddalar atarken 2 kere düşünmenizi öneririm!
Fatih Sultan Mehmed istanbulu fethettiginde sultanlık kavugu yapilirken peygamber efendimizin kapısının onunun supuruldugu kuş tüyünü alıp kavugunda nişane olarak kullanmıştır
hristiyanmış...
pehhh
rüyanda mı gordun???
atıyorsunuz bol keseden
yok şu kaynak yok bu kaynak diye kendi kafanıza göre yorum yapiyorsunuz
kendinize gelin yahu!

Şimdi bu şiir bazı ları tarafından Fatih'in Hristiyanlığa övgüsü bazıları tarafından da Hristiyan bir erkeğe olan övgüsü olarak yorumlanır....
Hristiyan bir kadına övgü olmadığı da bazı kelimelerde gizili... Mesela Hristiyan dilli İsayı gördm Hristiyan dilli İsa bir kadın olamaz değil mi???

Belinde keşiş kuşağını boynunda haçı gören Avniya bilirdi senin Hristiyan bir kafir olduğunu.... Keşiş kuşağı sadece Hristiyan erkekler tarafından takılır... Zaten keşişlik erkeklere özgü bir kurumdur.. Bayan keşiş yoktur...

alkisalkisalkis

yani ashemez bunları nerden alıntı yapıyorsun bilmem ama türk düşmanı olduğu kesin
öyle bir anlattın ki sana kalsa osmanlıda sarayda normal adam yok hepsi homo

Diğer taraftan yine kalın harfle yazdığım yerleri okursanızKiliseye giden bir daha mescide falan uğramaz...
Galatadaki o şarabı içen cennettei kevseri istemez
isayı görenin dudakları tapınak olur

Bunlar pek de dini bütün bir müslümanın edeceği laflar gibi gelmiyor bana.... (Bu kısmı bence benim fikrim)

ya işte o kadar aşıkki o hristiyan kıza birdaha başka kızlara bakamayacağını müslüman kızları o an gözü görmediğini anlatmış. bundan hristiyanlığı kabul ettiğini anlamıyorum ben. aşkını buşekilde betimlemiş.

Ben hepsi homoseksüel demiyorum... Ama oğlancılık Osmanlıda sarayda varolan bir kurum ve bunu birçok tarihçi de bilir ve söyler...
Yunan dünyasınnda da bütün filozoflar homoseksüeldir...
Lesbos adasının ismi de oradan gelir zaten, daha doğrusu lezbiyen adı lesbos adasından gelir...
Ben sadece Osmanlıdan bahsetmiyorum...
Yıllarca Osmanlı tarihi okudum... Asla Osmanlıyı karalamak gibi bir amacı yom olamaz da zaten...
Ama gerçeklere gözümüzü kapatmamak lazım...

sevgili ashemez senin burada yayınladığın çeviri gazeteci çetin altanın çevirisi googleden buldum bende bir alıntı yayınlayayım
Prof Dr M Nur Doğan'ın çevirisi:

Bağlamaz firdevse gönlini Kalâtâ'yı gören
Servi anmaz anda ol serv-i dil-ârâyı gören

(ıçinde dolaşan huri gibi güzellerle) Galata'yı tanıyan kişi, Firdevs cennetine gönül bağlamaz... Hele, orada o gönül süsleyen servi (boylu sevgili)yi gören insan, artık bir daha (cennette biten) servi ağacının adını bile anmaz.

Bir Firengî şîvelü ısâyî gördüm anda kim
Lebleri dirisidür dir idi ısâ'yı gören

Orada (Galata'da) Frenk şiveli bir Hristiyan (güzeline) rastladım ki; (kıyamette) Hz. ısa'yı görecek olanlar, ısa Peygamber'in ancak bu sevgilinin dudakları ile (yeniden) hayat bulmuş bir insan olabileceğini düşünmek zorunda kalırlar.

Akl ü fehmin dîn ü îmânın nice zabt eylesü
Kâfir olur hey müselmanlar o tersâyı gören

Hey müslümanlar! O Hristiyan dilberini (bu güzellik içerisinde) görenler akıllarını, şuurlarını, din ve imanlarını nasıl korusunlar? Onu gören insanın (neredeyse) kâfir olacağı geliyor

Kevseri anmaz ol içdügi mey-i nâbı içen
Mescide varmaz o varduğı kilisâyı gören

(O Hristiyan güzelinin) içtiği saf şarabı içenler, Kevser şarabını artık hatırlarına bile getirmezler; onun gittiği kiliseyi görenler, bir daha mescide ayaklarını basmazlar.

Bir Firengî kâfir olduğun bilürdi 'Avnîyâ
Belün ü boynunda zünnâr ü çelîpâyı gören

Ey Avnî! Beline kuşandığın zünnarı ve boynuna astığın haçı görenler, senin de bir Frenk kâfiri olduğunu zannederdi

yahu ashmez komiksin...
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun, kopyala yapıştırlarla işi götürüyorsun aklınca
Fatih madem hristiyandı ayasofya'yı niye cami yaptı???
seriatle hukum suren bir devlette hristiyan padişah??
la havle yaa :roflol:

Neyse peki... ben zaten buraya ne kaynak koyarsam koyayım siz gikrinizi değiştirmeyeceksiniz....
Zaten ben de bunun için bu kadar kaynak ekledim... Kaynak ekle de görelim boyunun ölçüsünü diyenlere duyrulur..
Evet Kaynak ekledim ne oldu....
Siz gen neye inanmak istiyorsanız ona inanmaya devvam ediyorsunuz....

Tamam daha fazla Homoseksüel savunması yapıycam....
Zaten biz geçmişmizdeki yanlışlarla yüzleşmeyelim...
şanlı Osmanlı demeye devam edelim...
Unutmayın ki o şanlı muhterem Osmanlı dediğiniz Yücce padişh dedikleriniz vatanımın toprağını ıngilizlere 3-5 kuruşa paşkeş çekip kaçtılar....Sömürge olmayı manda olmayı kabul ettiler, sırf kendi rahatları bozulmasın diye... Savaşsalar masraf olacaktı, niye osmanlı hazinesini savaşta harcasınlar ki, ıngilizler onlara dedi hazineniz sizin olsun toprağınızı bize verin.. Onlar da hemen kabul ettiler. ve ıngiliz gemisiyle de kaçtılar...
Mustafa Kemal'im savundu ninemi toprağımı vatanımı, ve benim geleceğimi o kurtardı..
Osmanlının errrkek padişahları kaçarken ıngiliz gemisiyle benim Mustafa Kemal'im görüdüğü yerde idam edilme emriyle aranırken kırık dökük bir takayla Samsnda ateşledi bağımsızlık savaşının meşalesini....

Siz Osanlıyı pışpışlamaya devam edin, ve tüm gerçeklere gözlerinizi sıkıca yumun.... Şanlı Osmanlı padişahlarınızla gurur duymaya devam edin....
Haa sakın bana da inanmayın, ben bol keseden sallıyorum....

Ben hristiyandı demedim...
Hristiyanlığı öven şiiri dedim....
Çok da dini bütün bir Müslüman bu lafları etmez dedim...
Unutma Fatih'in Anesi bir Hristiyandır..
Hatta hemen hemen bütün padişahlarımızın anneleri Hristiyandır...

son padişahların yaptıkları hatalar yüzünden ,kanuniyi ,yavuzu ,fatihi yok mu sayacağız peki...

Mustafa Kemal ile Osmanlı padişahlarını karşı karşıya getirmekle neyi amaçladıgını ogrenebilir miyim???
Mustafa Kemal "ben bir osmanlı beyefendisiyim" dememiş midir?
sen Atatürk'ten daha mi iyi biliyorsun neyin ne oldugunu?
Atatürk değil midir ataşemiliterken bir baloya yeniçeri kıyafetiyle giden??
o Osmanlı'nın bir ferdi olarak gorurken kendini sen neyi savunuyosun Allah aşkına yaa....
bu kadar mı taraflı ve sığ tarih bilgin?

ha onu düşünmedin şunu da mı düşünemiyosun
Atatürk hakkında da bir çok itham var onun kemiklerini sızlatıcak türden
hem de bu bilinçli linç için kaynak gösteriyor neidugu belirsizler
nasıl onlara inanmak ahmaklıksa Osmanlıya çamur atmak da ahmaklıktır!

ashemez yüksek lisans yaptım dedin neydi tez konun
ayrıca tüm dünyanın saygı gösterdiği Osmanlıyı senin saygıdeğer bulmaman çok da mühim değil
ben osmanlı torunuyum bununlada gurur duyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…