- 6 Mayıs 2008
- 2.910
- 459
- 163
- Konu Sahibi Ellibirincikisi
-
ılayda hey ve diğer arkadaşlar homoseksüeliğin psikolojik bir hastalık olup olmadığını nereden iliyorsunuz allah aşkına..
Psikiyatri profesörümğsğnüz...
Diyoorum ki bilim adamları birçok araştırmaya rağmen homoseksüellik için psikolojik pisikiyatrik yada fiziksel bir sebep bulamamışlardır....
Siz nasıl oldu da hemen psikolojik bir hastalıktır diye teşhis koydunuz anlayamadım....
Dinimizde zina da günah ama aldatan kocaları dinsizlikle diniimizde zina yoktur pis sapık diye yaftalamıyorsunuz...
Dinimizde hırsızlık da günah ama hiç kimse dinsiz imansız psikolojik hasta demiyor...
Dinimizde insan öldürmek de günah ama kimse katillere psikolojik hasta demiyor, hatta çoğu cinayet töre cinayeti namus cinayeti nefsi müdafa diye hafifletiliyor ve katillere kader kurbanı deniyor....
Niye iş cinsel tercihlere geldiğinde tüüü kaka oluyor gerçekten anlayamıyorum....
Her konuyu niye dinimizde şöyledir böyledir diye yorumluyoruz ki.. Hiçkimse burada dini fetva verebilecek kapasitede değil zaten dini bir meseleyi de konuşmuyoruz...
Sorun şu arkadaşım lezbiyen nasıl davranayım, nasıl yardım edebilirim....
Arkadaşın yardıma ihtiyacı olan biri değil ki, tercihleri senden farklı diye yardıma ihtiyacı olduğu anlamına gelmez... Arkadaşını değiştirmeye çalışma, olduğu gibi kabul et yada arkadaşlığını bitir...
Arkadaşlık, arkadaşın senin gibi düşündüğü senin gibi giyindiği senin gibi tercihleri olduğu için yürümez... Arkadaşlık paylaşım demektir.. Ve arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde yapacağınız hiçbir paylaşımı onun cinsel tercihi etkilemez...
HHaa ben cinsel tercihleri bana göre normal olmayan kişilerle arkadaşlık etmek istemem derseniz saygı duyarım, çünkü bu da sizin tercihinizdir.. Ama onu nasıl değiştiririm diye hesap kitap yapmanız kusura bakmayın ama hiçkimsenin üstüne vazife değildir... Herkes kendi hayatını yaşıyor...
bence bu kişisel bi tercih değil bi sapkınlık böyle şeylere meyili olan insanlar genelde hayatlarında büyük olumsuzluklar yaşamışlardır yada amaçsızlardır buda onları boşluğa iter ve boşlukta olan insanlarda bu tür şeylere (lezbiyenlik satanistlik uyuşturucu vs) ilgi duyar .Bu tarz sapkınlıkların önüne geçilmesinin tek yolu bence iyi bir dini eğitim çünkü hangi dinden olursan ol bunlar haram bi dinden olmasan bile sosyal ve kişisel bi yanlış yani benim düşüncen bu kişisel bi tercih değil psikolojik bi hastalıktır
Bu yorumu yapan siz değilmisiniz... Bence burada kendi fikrinizi açıklamaktan ziyade uzmanlığa soyunmuş gibisiniz... Yok büyük olumsuzluklar yaşayan yada amaçsızlar böyle sapkınlıklar yaşar falan... Tedavinin tek yolu dini eğitimdir falan...
Bunlar ciddi açıklamalar ve tek doğru buymuş gibi yorumlamışsınız....
Neyse daha fazla tartışmaya gerek yok, zaten konu sahibinin umrunda bile değil... Hata belki arada konuya gelip hahaha bi konu attım ortaya milleti birbirine düşürdüm diye gülüyordur bile...
Bence bu bir sapıklık değil, sapkınlık da değil... Sadece farklılık...
Şimdi bişey söyliycem herkes beni afaroz edecek ama osmanlı padişahlarının çoğunun heteroseksüel olduğunu biliyormusunuz....
Kışın saraydaki bayan cariyelerle iken, yazın oğlanları tercih ediyorlardı.. Bununla lgili padişahların kendi yazdıkları şiirler, çizilmiş minyatürler bile var...
Haa padişahlar öyle diye doğrusdur da demiyorum....
Homoseksüeller doğrudur demiyorum.. Onlar toplum tarafından benimsenmeyen, azınlıkta kalmış bir tercihten yana kullanmışlar tavırlarını...
Bu onların tedaviye ihtiyaçlaı olduğu anlamına gelmez diyorum...
Arkadaşlarımızı seçmekte özgürüz, homoseksüel bir arkadaşınız olmasını istemiyorsanız arkadaşlığınızı kesersiniz olur biter....
Bu yorumu yapan siz değilmisiniz... Bence burada kendi fikrinizi açıklamaktan ziyade uzmanlığa soyunmuş gibisiniz... Yok büyük olumsuzluklar yaşayan yada amaçsızlar böyle sapkınlıklar yaşar falan... Tedavinin tek yolu dini eğitimdir falan...
Neyse daha fazla tartışmaya gerek yok, zaten konu sahibinin umrunda bile değil... Hata belki arada konuya gelip hahaha bi konu attım ortaya milleti birbirine düşürdüm diye gülüyordur bile...
Şimdi bişey söyliycem herkes beni afaroz edecek ama osmanlı padişahlarının çoğunun heteroseksüel olduğunu biliyormusunuz....
Kışın saraydaki bayan cariyelerle iken, yazın oğlanları tercih ediyorlardı.. Bununla lgili padişahların kendi yazdıkları şiirler, çizilmiş minyatürler bile var...
Homoseksüeller doğrudur demiyorum.. Onlar toplum tarafından benimsenmeyen, azınlıkta kalmış bir tercihten yana kullanmışlar tavırlarını...
Arkadaşlarımızı seçmekte özgürüz, homoseksüel bir arkadaşınız olmasını istemiyorsanız arkadaşlığınızı kesersiniz olur biter....
Homoseksüel diyecektin canım sanırım, evet Osmanlı Tarihi'nde homoseksüalite olağan karşılanan bir durumdu..
Sen her şeyi çok bildiğini zannediyorsun ama komik duruma düşüyorsun sen bu iddaanı ispatla da göreyim ordan burdan kestiğiniz cümlelerle Osmanlı Padişahlarını karalama çalışmasına giriyorsunuz.
Bak sana doğrusunu öğreteyim de daha fazla rezil olma ;
"Ziyar oğullarından Emir Keykavus tarafından 475/1082 tarihinde oğlu için Nasihat-name tarzında telif edilen Kâbus-name adlı bir kitapdan alınan bir iftiradır.ıddaaya göre,Osmanlı Padişahları tarafından da benimsenen bu Kitap'taki öğütlerden kadınlarla cinsi münasebetle ilgili olanlardan birisi şudur:
'Ve yaz olunca avretlere meylet,kışın oğlanlara ki,sağlık ve esenlik içinde olasın.Çünkü oğlan teni sıcaktır,yazın iki sıcak bir araya gelirse sağlığa zarar verir.Ve avret teni soğuktur,kışın iki soğuk bir araya gelirse teni kurutur'
ıddaacılara göre,başka IV.Murat olmak üzere,bazı padişahlarının yazları kadınlarla ve kışları da erkeklerle beraber oldukları nakledilmektedir.Kâbusname'nin XIV. yüzyıl yani Fâtih'in babası II.Murat zamanında Mercimek Ahmet tarafından yapılan tercüme olduğunu ve zamanındaki ifadeler kullanıldığını kendileri de kabul etmektedir.
Gelelim ikinci hususa ;Bilindiği gibi,her zamanın bir lehçesi ve konuşma ağzı vardır.Yani kelimeler farklı zamanlarda farklı manalarda kullanılmaktadır.Erzurumlular,'Misafiri yola vurmak' tabirini kullanırlar;herhalde bundan,misafiri kandırıp yola çarpmak değil,uğurlamak manası anlaşılmaktadır.
ışte Kâbusname'de geçen oğlan kelimesinin de manası çarpıtılmaktadır.Zira XIV. ve XV. asır Türkçe metinlerde oğlan kelimesinin manası,bugün kullanılan manadan önemli derecede farklıdır.Temel kaynaklardan anladığımıza göre,bu asırlarda "oğlan" kelimesinin iki temel manası vardır:
"oğlan" kelimesinin birinici manası ,cins ayırt etmeksizin "çocuk",
ikinci manası ise,yine erkek olsun kız olsun "genç" demektir.Bu kelimenin sırf erkek cinsini karşılamaya başlaması,bundan sonraki devirlerde söz konusudur. "
Kaynak : 'Bilinmeyen Osmanlı'
PROF.DR Ahmet Akgündüz
DOÇ.DR Said Öztürk
Şimdi bilime çok güvenen arkadaşım bu profesörden daha iyi bildiğini söyle de daha fazla güleyim senin acınıcak haline ,)
bilime tabiki çok güveniyoruz ve bilimden öğrendiklerimizi sunuyoruz. ama bu yakışıksız tabirlerle değil. her osmanlı padişahı heteroseksüel olacak değil ama harem dairelerindeki oğlan sayılarını da kafamızdan
uydurmuyoruz.
yazmış olduğun bu fevri cümleleri de yaşına veriyorum.herkes eleştirilebilir ama saygı çerçevesinde
kafanızdan uydurmuyorsanız kaynak belitebilir misiniz ?
ama kafalardan uydurulmuş harem fantezilerinin bulunduğu kaynaklar değil
buyrun kaynak belirtin lütfen ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?