• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak bu kzn hali?

Hadi bakın daha da abarttım ve Fatih'in aslında Hristiyan olduğuna dair kendi elyazması şiiri Avni mahlasıyla yazılmış..

Bağlamaz firdevse gönlünü Kalata'yı gören
Servi anmaz onda ol serv-i dilârâyı gören
Bir firengî şîveli İsayî gördüm onda kim
Lebleri dirisidür der idi İsâ'yı gören
Akl u fehmin dîn ü îmânın nice zabt eylesün
Kâfir olur hey müselmânlar o tersâyı gören
Kevser'i anmaz ol içdiği mey-i nâbı içen
Mescide varmaz o varduğı kilisâyı gören
Bir Frengi kafir olduğunu bilürdi Avniya
Belün ü boynunda zünnari çelipayı gören.

Bu beyitlerin günümüz Türkçesine çevirisini inceleyelim:

Bağlamaz Firdevs'e gönlini Galata'yı gören
(Galata'yı gören, gönlünü cennetin en gizemli bahçesine bile bağlamaz)
Servi anmaz anda ol servi dilarayı gören
(Gönül güzeli bir sevgiliyi Galata'nın kendisinde gören, anmaz bir daha selvi boylu bir başka sevgiliyi)
Bir firengi şivelu İsa'yı gördüm anda kim
(Galata'nın kimliğinde bir Hıristiyan dilli İsa gördüm ki)
Lebleri dirisidür diridi İsa'yı gören
(Dudakları kutsal bir tapınak olur, İsa'nın insanlık dünyasını gören)
Akl-ü fehmin din-ü imanın nice zapt eylesün
(Dinle imanın akıl ve anlayışını sıkı tutmak gerekir)
Kâfir olur hey müsemmanlar o tersayı gören
(Yoksa ey Müslümanlar, o kiliseyi gören olabilir kâfir hemen)
Kevseri anmaz ol içdügi mey-i nabi içen
(Galata'nın içtiği katıksız şarabı içen, cennetteki Kevser şarabını bile anmaz olur)
Mescide varmaz o vardığı kilisayı gören
(Orada karşılaştığı kiliseyi gören de bir daha gitmez mescide falan)
Bir frengi kâfir olduğunu bilürdi Avniya
(Avniya -Fatih'in mahlası- bilirdi senin bir kâfir Hıristiyan olduğunu)
Belün ü boynunda zünnari çelipayı gören
(Belinde keşiş kuşağını, boynunda haçını gören)

İstanbul Üniversitesi Arşivi Padişah Yazmaları...

Ben hristiyandı demedim...
Hristiyanlığı öven şiiri dedim....

Çok da dini bütün bir Müslüman bu lafları etmez dedim...
Unutma Fatih'in Anesi bir Hristiyandır..
Hatta hemen hemen bütün padişahlarımızın anneleri Hristiyandır...

hristiyandı demedin mi.
2mesajına bak. ve lütfen kendinle çelişme.:delphin:

ya bu ashemez çok komik yaa:roflol:
dün subay astsubay olayı şimdide osmanlıya çamur
yarın bakalım hangi konuyla çıkcak karşımıza:ecrin_bebek:

eee başka bişi yokmu dur ben yazayım
aslında osmanlı devletinde türkçe konuşulmuyordu
dil almancaydı

ay lütfen kızlarr...fatih sultan mehmet bir rekat bile kaza namazı olmayan
istanbulu fethettiğinde fethedeceği kuranı kerımde ayetle sabit olmuş bir padişahtır
o ve diğer osmanlı padişahlarıyla ilgili konuşurken lütfen edebinizi takının...lütfen

eee başka bişi yokmu dur ben yazayım
aslında osmanlı devletinde türkçe konuşulmuyordu
dil almancaydı
ben de diyorum neden almancaya yatkınım
meersem atalarımın diliymiş
vay anasını :smiley-cool:
ee sonmezim deyive baken fatih sultan mehmet londra moda haftasına juri olarak da katılıyo muymuş :gitme:

osmanlıyla ilgili yazılan kitapların çoğundaki tek amaç asırlarca yedi düvele hüküm sürmüş bir devleti
karalamak amacıyla yazılmıştır..çoğununda yazarı türk değildir..türk olupta osmanlı soyundan gelipte atasına gay,eşcinsel vs...diyecek olanın aklına şaşarım zaten

yaa yok kızlar benim aklım almıyor
hangi mide gaylik ya da lezbiyenliğin normal olduğunu kabul edebilir
bunları yapan insanların sağlıklı olduğunu kabullenebilir?asalım keselim ölsünler
elbette demiyoruz...ne yapılması gerekiyorsa yapılır sapkınlık ve ya rahatsızlıkta olabilir
ama nasıl bu olayı normal bir olay gibi herkes yapabilir olabilir kendi haline bırakın denilebiliyor
ay çok ilginç ya...ne de güzel dejenere olmuşuz...

özlempau peki ne yapılabilir bu anormal insanlar için? insanlar hayatlarından memnunsa, biz de kimseyi asıp kesmeyeceksek, toplumdan dışlamayacaksak ne yapacağız? bana göre bu sorunun cevabı kabul edeceğiz, size göre nedir merak içindeyim. çünkü ailesi tarafından durumu bilinip psikologa götürülen gay arkadaşlarım var, her gittiklerinde daha mutsuz oluyorlar neden kendi hallerine bırakılmıyorlar diye, onca tedaviden sonra da bu eşcinsellik illetinden kurtulanı görmedim ben :sinifsinif:

Allah aşkına .Herkes siyah veya beyaz mı olmalı.İnsanlar tercihleriyle yaşar,yıllanır,tercihleriyle tanınır.Tercih kişinin imzasıdır,imzamı değiştirmem,değiştirmek isteyene de sen kendi imzana bak,yamuk yumuk derim.
Ne kadar yardımsever kesiliriz kendimize uymayan aykırı gelen özellikler karşısında,oysa yardım çağrı varsa yapılır bu gibi durumlarda.Tercihini bayanlardan yana kullanan kızımız gelip de nooolur ben kötüyüm,yardım edin mi dedi,yok.Hem kişi kendini iyi hissetmediğinde kalkar dr.a gider,neden sağdan soldan terapi meraklılarıyla tartışsın ki bu konuyu.
Özetle,karışmamak ilgisizlik değil,bilgisizlikten olur.Aranızda daha önce bu tecrübeyi yaşayan varsa o bu süreçte belki yol gösterebilir ama arkadaşıma yardım edeyim diye atılmak ortaya bir sürü yanlışlar zincirinin halkalarına halka eklemekten başka bir şey değildir zannımca.Bilmediğim olaya karışmıyorum diye yargılayan da çok bilmiştir :delphin:

o senin dinin. bizim dinimiz diye bişey yok. herkesin dini kendine.

ayrıca psikolojik bir sorun olduğu kanısına nasıl vardınız bir açıklama bekliyorum. herkesin hormonlarının işleyiş şekilleri aynı değildir. azınlıkta görülen bu durum bir hastalık değildir. bir erkek kendini kadın gibi hissedebilir, bir kadın kendini erkek gibi hissedebilir. hemcinsine ilgi duyabilir. bunlar sonradan olan şeyler değil ergenlikle birlikte gelişen durumlardır. ayrıca bazı hayvan türlerinde eşcinsellik olduğu için türlerinin yok olma tehlikesinde olduğunu biliyor muydunuz?

insanların cinsel veya dini tercihleriyle yargılamak çok yanlış! insani yönüyle yargılayın insanları.

soledigim cogu sey yanlis anlasilio heralde :uhm: tabi haklisiniz illa benim dinimde olacak diye bi kavram yok ama bu gende söledigim sözü degstrmez ben sadecEneolursa olsun insanlara y7ardmci olmak gerktgini anlatmya calstm sorun fz1ksel yada psikolojik farketmez önmli ve esas olan bu kiza öle yada böle tabiki isterse yardmc1 olmak genede herkesin dogrulri kndine tabiiii surcu lisan ett1ysekte affola YAniiii

yaa yok kızlar benim aklım almıyor
hangi mide gaylik ya da lezbiyenliğin normal olduğunu kabul edebilir
bunları yapan insanların sağlıklı olduğunu kabullenebilir?asalım keselim ölsünler
elbette demiyoruz...ne yapılması gerekiyorsa yapılır sapkınlık ve ya rahatsızlıkta olabilir
ama nasıl bu olayı normal bir olay gibi herkes yapabilir olabilir kendi haline bırakın denilebiliyor
ay çok ilginç ya...ne de güzel dejenere olmuşuz...

eşcinselliği normal görmek size ne kadar abes geliyorsa bana da bunu normal görmemek abes geliyor.niçin kendi görüşleriniz tersi görüşlere tahammülünüz yok anlayamıyorum. bırakın isteyen istediği hayatı yaşasın bize ne. niye illaki kendi kalıplarımıza sokmak istiyoruz insanları bilemiyorum.

sonuçta o insanlar sonradan o hale gelmiyorlar doğuştan gelen birşey bu. varsa tedavisi tedavi edelim ama yok. ne yapalım o zaman söyler misiniz?? ben bugüne kadar sapıklık yapan eşcinsel görmedim ama maşallah babayiğit halis türk erkekleri gördüm.

sonuçta bu insanları bizim yargılamamız kadar anlamsız bir olay yok.

ya arkadaşlar eşcinsellik bence normal değil
doğa yada Allah artık nasıl inanıyorsanız
kadınla erkeği birbiri için yaratmış
çoğalabilme,cinsi organların uyumu..vs
lütfen muhalif yada modernlik adına bazı şeyleri atlamayalım

Back