- 30 Aralık 2009
- 22.971
- 89.827
- 1.123
İşsizlik sonuçta sizden yani maaşınızdan kesilen bir primdir.Tazminatım için konuşurum anlaşırım ama işsizliği almam. Ona hakkım olmadığını düşünüyorum
Dur daha çıkma gibi bir düşüncem yok ama bizimkilerde veriyor hem işsizlik hem tazminat. daha 2 yıllık çalışanım fazla birikmedi tazminatAlırım valla hiç.
Sana fazla geliyorsa bana gönder
Bizim patron 5 sene ve üstü çalışanlara gelin tazminatınızı vereyim dedi.Dur daha çıkma gibi bir düşüncem yok ama bizimkilerde veriyor hem işsizlik hem tazminat. daha 2 yıllık çalışanım fazla birikmedi tazminat
Doktorum ya biliyorum bende mevzuatı da ne bilim istemiyorumİşsizlik sonuçta sizden yani maaşınızdan kesilen bir primdir.
Adam size mobing uyguluyor ve çalışma şartlarınızı zorlaştırıyorsa neden hakkınız olmasın ?
Devletten bedavadan para almıyorsunuz.
Mahkemeye gidip alabiliyorsunAklım almıyor işte.
Sen çalışıp geceni gündüzüne katıyorsun, işveren zaten seni her türlü sömürüyor ama hakka gelince vermesin.
Yok ya.
Fazlasını alırım umurumda olmaz.
Öyle bir kural da yok zaten o izinleri kullanmak zorundasın.
İşçiyi sömüreyim hiç bir hakkı olmasın kuru maaşa çalışsın.
Bizim insanımızda buna tamam desin.
Hiç valla alırım hakkımı bu zamanda daha da fazlasını alırım hatta
Delisin tabi.Doktorum ya biliyorum bende mevzuatı da ne bilim istemiyorumDeli miyim ne ?
İşe alırken hiç kimsenin referansını ciddiye almıyor bizim patron.Mahkemeye gidip alabiliyorsun
Uzlaşma yoluyla bilmiyorum pek mümkün mü
Bir de sonrasında başka iş arayacaksan referans araştırması yapılıyor ya
İyi kabul etmişŞimdide 63 saat çalışıyorum pek farkım yok
Yok yavrum doğum izni bitsin çıkacağım 4 aydan sonra.
Konuştuk giden herkese veriyor zaten bana da verecek.
Yoksa başı yanar kendisi de biliyor
Aklım başıma geldi o yüzden alırsam işsizlikDelisin tabi.
İban atayım kız bana yolla, çatır çatır yerim sajnsfjhasfhgf
yaz kız.Aklım başıma geldi o yüzden alırsam işsizlikforevermorrenk ile ikinize komisyonunuzu göndereceğim. İban atın bana
Kurumsal yerler genelde ona dikkat ediyorİşe alırken hiç kimsenin referansını ciddiye almıyor bizim patron.
İşime yarasın kafi diyor.
Yaramazsa çıkışını veriyor.
Kurumsal bir firma ile görüşmeye gittim baya büyüktü. İlk 500 sanayi firmasıydı. O bile referans istemediMahkemeye gidip alabiliyorsun
Uzlaşma yoluyla bilmiyorum pek mümkün mü
Bir de sonrasında başka iş arayacaksan referans araştırması yapılıyor ya
Çocuk 2 yaşına gelene kadar ücretsiz izine çıkarılabiliyomuş diye biliyorum.Belki o zamana kadar birileri destek olur çocuğunuza bakmak için.Merhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Niye sinmesin.Düşündüğünüz şey hiç etik değil. Kendi rızanız ile ayrıldığınız bir işten, işsizlik parası alıp yemek nasıl içinize sinecek?
Tabiki etik değil ama patron kendi rızasıyla verirse olabilir diye düşünüyorum.Düşündüğünüz şey hiç etik değil. Kendi rızanız ile ayrıldığınız bir işten, işsizlik parası alıp yemek nasıl içinize sinecek?
Aklım başıma geldi o yüzden alırsam işsizlikforevermorrenk ile ikinize komisyonunuzu göndereceğim. İban atın bana
Bana da lazım düdüklü alacamTamam bana lazım zaten calci isterim yani
İyi kabul etmiş
Bizimki olsa asla kabul etmezdi
İstifa et derdi
Aaa şans demek kiKurumsal bir firma ile görüşmeye gittim baya büyüktü. İlk 500 sanayi firmasıydı. O bile referans istemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?