Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim yorumlarimda is verene verdigim bi tepki yok. Okudugunuzu anlamamis olabilirsiniz. Tekrar edeyim tepkim yasalari duzenleyenlere. 16hafta ucretli 6 ay ucretsiz iznim olsun, e sonra 10 aylik bebekle ortada kalayim ama devletim beni koruma altina alamasin. Anneanne ve babaannenin gorevi torun bakmak degil. Bu zihniyetten cikmaliyiz. Anneanne babaanne artik keyfine bakar torununu sevmeye gelir, bi hafta sonu vakit gecirir o kadar. Ama bu ulkeye getirilen cocuga devletin annenin calisma saatlerinse bakmasi sart. Bakamiyorsa da bi zahmet o anneye tazminati versin. Isvereni de madur etmesin.hanımefendi yasaları yasa koyucu düzenler.. tepki işverene değil yasa koyucuya verilir..
kadının doğum akabinde haklarının korunması ile ilgili yasa yapılacak, yürürlüğe girecek, teşviki devlet yapacak.. kadının doğurması ile ilgili teşvikler işvereni bağlamaz sonuçta işveren de ülkeye katma değer sağlayan bir yer.. biyerde işverenin de korunması lazım.. işverenin sorumluluğu en basit halinde işçisine maaşını, sgk sını düzenli ödemek, devletine vergisini vermek..
ülkenin gelişmesi de işverenin doğum yapan personeline keyfiyetle/vicdanıyla sağlayacağı koşullarla olmaz..
şu anki koşullarda her kim kendi isteği ile işten ayrılırsa tazminatı da işsizlik maaşını da hak etmez..
hele konu sahibinin durumunda, konu sahibi isterse ücretsiz izin alabilir ve bir zaman sonra işine dönebilir ve hakları kaybolmaz ama kendisi bunu tercih etmiyorsa bunun ülke gelişimi ile alakasının sorgulanması inanın bu konunun öznesi değil..
kaldı ki ben de 3,5 aylıkken çocuğunu bırakıp çalışmak zorunda kalmış biriyim.. ben de isterdim maaş gelsin çocuğumu yaşına getireyim, devlet keşke bunu yapsa, ama devlet yapmıyor diye de hakkımız olmayan para işverenden talep edilmemeli işte bu etik değildir..
Gelismis bir cok ulkede var. Sahsen benim annem 3 cocugunun parasini bizler 18 yasina gelene kadar aldi. Tek cocugu olsa 3yasina kadar alirdi. Yakin zamana kadar da calisiyordu. Calistigi sirketin devlet destekli okul sonrasi cocugu aktivite yapabilsin diye sundugu kulturel,sanatsal vs yardimlari da vardi. Annem isteyken cocugu faaliyet gosterebiliyordu. Annenin is yerinse kafasi rahat oluyordu. E isverene devlet destek verirse kadinlar is hayatinda aktif olur. Tazminata minnet etmezler zatem. Sonucta o tazminat kac sene gecimi saglayacak mechul.Cocuk 3 yasina kadar odenek hakki almanyada diye biliyorum.. tum ulkeler ayni degil
Cocuk parasi konusunda haklisin 18 e kadar veriliyor, ama almanya en iyisi.. hemGelismis bir cok ulkede var. Sahsen benim annem 3 cocugunun parasini bizler 18 yasina gelene kadar aldi. Tek cocugu olsa 3yasina kadar alirdi. Yakin zamana kadar da calisiyordu. Calistigi sirketin devlet destekli okul sonrasi cocugu aktivite yapabilsin diye sundugu kulturel,sanatsal vs yardimlari da vardi. Annem isteyken cocugu faaliyet gosterebiliyordu. Annenin is yerinse kafasi rahat oluyordu. E isverene devlet destek verirse kadinlar is hayatinda aktif olur. Tazminata minnet etmezler zatem. Sonucta o tazminat kac sene gecimi saglayacak mechul.
Anlamadım kişi kendisi istifa ettiğinde nasıl tazminat alıyor?Genelde tazminatını alır, kanunsuzluk var ise onlar için ayrı dava açması gerekir işçinin. avukatlar da genelde yüzdeli çalışır tazminatın en az %15 isterler. Avukatlar özellikle bu davaları alırlar çünkü kaybetme oranı çok çok düşüktür. İşçi mahkemelerinde her zaman işçi işverene karşı 1-0 öndedir
Kardesim kendi istegiyle isten ayrilan bir calisaninin zor durumdayim issizlik maasi alayim bari ricasyla o kisi tarafindan tazminatimi vermedi diye mahkemeye verilmisti.Tabi ki kabul etmez bu durumda tazminat ödemesi gerekir.
Üstelik sonra siz doğurdum diye beni işten attı tazminat da vermedi diye dava açabilirsiniz. Bu konuda pek suçlayamıyorum patronunuzu.
O zaman beni yasal olarak devlet güvence altına almalı öyle değil mi?
Eşimin tayiniyle benim işe başlama zamanın uyuşmuyor maalesef. Bi arkadaşım da yeni doğum yaptı, süt izinlerini toplu alabilirsin ama işverenle anlaşmana bağlı diyor . Benim herhangi bir problemim olmamasına rağmen bana hiçbir şekilde yardımı bulunmayan bi patronum var. Ona bağlı bir şeyse bu süt izinleri, onu da vermezsiz eşinizin tayini sebebi ile zaten devam edemeyeceksiniz işe.. size sordum ücretsiz izin alıp haklarınızı yakmayın diye siz zaten tayin sebebi ile devam edemeyeceğim diyorsunuz.. ücretsiz izin gibi bir hakkınız var, hatta işverenle konuşup süt izinlerini önden toplu kullanma vs gibi haklarınız da var, ama siz her koşulda hakkım da hakkım diyorsunuz sizce de bu biraz sorunlu bi isyan değil mi?
Evet çok doğru . Hatta ben eşime demiştim, hani atıyorum "3 ve 3 yıldan fazla çalışmış olmak" gibi bi madde de olabilirdi diye... Anne olacak olanlar için meselaBu konuda hem fikiriz
Benim karşı olduğum işsizlik maaşının istifa eden kişiye verilmesi
Bu durumda Türkiye de gününü doldurup işten ayrılır herkes çünkü tiniyet bu maalesef
Bunu yapmaz patron bence. Çünkü işçi ikale de imzalasa çıkartan işveren olunca yine de arabulucuya gidebiliyor, zorla imzaladım vs. Diye.Tazminat vermez bu patron belli ki ama işsizlik maaşı onun cebinden çıkmayacak ona bir zarar yok .
Dolayısıyla iyi niyetle konuşup sizi işten cikarmasini isteyin sadece işsizlik maaşı için istiyorum sizden bir talebim yok deyin.
Belki onu kabul edebilir.
Eşim bu iyiliği birine yaptı, işten siz çıkarın maaşımı alayım dedi, sonra tazminatı yatırıp kendileri aldılar diye mahkemeye verdi O yüzden böyle bir şeye kalkışacaklarını sanmıyorum.Tazminat vermez bu patron belli ki ama işsizlik maaşı onun cebinden çıkmayacak ona bir zarar yok .
Dolayısıyla iyi niyetle konuşup sizi işten cikarmasini isteyin sadece işsizlik maaşı için istiyorum sizden bir talebim yok deyin.
Belki onu kabul edebilir.
Keşke teklif etmeseydiniz. Onun yerine döneceğim diyerek tüm yasal haklarınizi sonuna kadar kullansaydiniz belki kendisi çıkartmak isterdi. 16 hafta ücretli izin var sonra 2 ay yarım gün çalışma ardından da 10 ay ücretsiz izin. İşveren çoğunlukla bu sürede yeni eleman bulduğu için sizi işten çıkarıyor.Kabul etmedi maalesef... Teklif ettim. Bazıları buna "kandırmaca mı yapacaksın" diyebilirler ama bu kandırmaca değil, benim 6 yıllık emeğimin çalınmasına müsaade edilişinin bi telafisini aramak
İşsizlik maaşı hepimizden kesilen bir kesinti, Dini boyutunu bir tarafa atarsak etik olmadığında hepimiz hem fikiriz.Evet çok doğru . Hatta ben eşime demiştim, hani atıyorum "3 ve 3 yıldan fazla çalışmış olmak" gibi bi madde de olabilirdi diye... Anne olacak olanlar için mesela