- 20 Ekim 2009
- 4.432
- 4.956
- 723
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
- #1.101
Kur'an kursu hocaları günde sadece 3-4 saat çalışıp 2000 bin tlden fazla maaş alıyorlar, bir arakaşımın ablası böyle çalışıyor. Üniversite mezunu da değil üstelik.
Diyanete ayrılan bütçe neden fazlaymış anlaşıldı..
Kur'an kursu hocaları günde sadece 3-4 saat çalışıp 2000 bin tlden fazla maaş alıyorlar, bir arakaşımın ablası böyle çalışıyor. Üniversite mezunu da değil üstelik.
Bilg Prog mezunuyum.
VHKİ olarak atandım.
hadi o saatler calısıyor da bir de üniversite mezunu değil insanın zoruna gidiyor yani
ön lisansımı nasıl yapabılırım peki çalısırken mumkun mu yanı duz lıse sonra lısans gerckten kendıımı cok cahıl hıssettım ama bılmıorum
Allah'ın en büyük hediyesi, işim. Dünyanın borcunu ödüyorum yine de gül gibi gecinip gidiyorum.
657 işçiyim kamuda, 2700 küsür maaşım+fazla mesai
Uçak yüksek mühendisiyim. Üniversitede doktora yapıyorum. Üniversite bünyesinde Tübitak projesinde çalışıyorum. 750 TL burs geliyor buradan. Alakasız bir iş yerinde mühendis olarak part time çalışıyorum. 1500 TL. Yani toplam 2250.
Eğer full time Tübitak projesinde çalışsam işi bırakırsam 2500 alıcam. Hem daha boş olucam. Ama 250 lira için iş ortamını bırakamam. Yarın öbür gün akademik kariyeri bırakırsam dışarıda deneyimsiz olmak istemiyorum..
Bir üniversitede araştırma görevlisi olarak işe girsem alacağım maaş 2250. Ve tübitak projesine devam ederek 3000e tamamlayabilirim ama kadro yok.
Özel hava yolu şirketlerinde çalışan arkadaşlarım 3000-4000 arası kazanıyor. Sanırım ben de en sonunda bu yola gireceğim istemeye istemeye.. Para için akademisyenlik hayallerimi bırakmak istemezdim ama umudumu yitirdim artık bir çok şeyden :)
http://www.memurlar.net/haber/457338/
üstelik artık kpss,yeterlilik belgesi diploma da istenmiyor
bize de olanlar yetmiyormuş gibi kapı gibi 2 sınav daha getirildi
http://www.memurlar.net/haber/457338/
üstelik artık kpss,yeterlilik belgesi diploma da istenmiyor
Sana yurtdisi tavsiye ederim. Bu arada su anda universitede herhangi bir kadron yok sanirim, sadece doktora ogrencisi misin?
Tr de malesef akademik hayat hakettigi degeri gormuyor, ama bir de su acidan bakmak lazim, gercekten idealist olanlar akademik yapiyor, akademisyenlere cok iyi bir maas verilse idi kac kisi sadece egitim icin master, doktora yapardi ki?
Asla para icin akademik hayallerinden vazgecmemelisin bence. Ayrica sen doktorani bitirince bir kadro verirler ya da tavsiye ederler herhalde.
alan sınavından bahsediyorsun değil mi renginacım
adliye sınavlarından haberiniz varmı katiplik sınavından hangi aylarda oluyo acaba en yakını ne zaman biliyomusunuz?
alan sınavı ve mülakat canım
benim edebiyat canım.ah canım ya kıyamam benim ablam da 2 senedir sınava giriyor ona da yeni(bu sene) alan sınavı geldi
ama mulakatı yeni duydum ne mulakatı canım senin branş neydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?