- 3 Ekim 2007
- 14.427
- 35.550
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
ünversite son sınıfta okuyorum. bu yıl mezun olcam ama insanlara eğitimli eğitimsiz gözü ile bakmayacağım. yahu ilkokul mezunu bir medenci neden 5 bin tl yi haketmesinki neden ben onun karşısında ya ben 4 yıllık mezunum lanet olsun neden senden az alıyorum diyeyim ki. ya bence siz kendi kafanızı sorgulayın. ne demek eğitim li eğitimsiz. her diploma alan eğitimli oluyormu yani yapmayın allah aşkına. eğitim önemli tabi ama uçuk maaş vercek kadar asla değil. insanları eğitimli ve eğitimsiz olarak sınıflandırmadığım için EVET GARİPSEMİYORUM.
Ben de yeni işe başladım. Mali müşavir yanında çalışıyorum. Muhasebe okumadım, daha önce serbest muhasebeci ile çalıştım ve orda kendim öğrendim biraz.
İşletme ve bilanço hesaplarını biliyorum işleyebiliyorum. Banka girdi çıktılarını da öğrendim. yüklü yüklü faturalarla uğraşıyorum, başlangıç olarak aldığım maaş 400 TL.
Tabi ki çok az, 2 ay sonra asgari ücrete çıkacak maaşım. Kesinlikle haksızlık, çünkü yaptığım işten patronum yüklü paralar kazanıyor ve aldığım maaş komik görünüyor.
Peki ben neden çalışıyorum hala burda? İşi öğrenebilmek için. Bir nevi bu işi staj olarak görüyorum. Ki muhasebeyi de seviyorum, herşeyin planlı yürüyor olması iyi yanı benim için.
Bence çalışana verilen maaş, iş gücü ile değil ne kadar fayda sağladığı ile orantılı olmalı. Belki bir temizlikçi kadar yorulmuyorum, ama üstlendiğim vazifeyle birileri milyarlar kazanırken emeğimin karşılığı bu olmamalı.
hıı hııı evet zenginin malı züğürdün çenesini yorar. çenem yoruldu maaşlarınız karşısında
Peygamber Efendimizin hanımı Hz.Hatice bile iş kadınıydı,o bile 'prensesler gibi evde oturmak' yerine çalışmayı tercih etmiş ve hatta peygamberimizi emrinde çalıştırmıştır.
hadi buna da günah deyin,dini bozuyorlar deyin
aklına bir şey gelen din kisvesine büründürüp atıyor ortaya,oh ne ala
1500 tl üstü alanlar,hepiniz bana 50 tl gönderin,bir amaca hizmet etmiş olun
haftanın 5 günü 8 saat çalışmayı part olarak sayan ve 500 tl + yemek ve servıs veren yerler var
Özel sektorde haftanın 6 günü 10 saat çalıştırmayan yerler genelde kendılerını part olarak nıtelendırıyorlar kısaca
ilk iş gorusmelerımde bu duruma cok sasırmıstım ama artık alıştım garıpsemıyorum..
benim etrafımda asgari ücretle çalışıpta evi arabası olan yok canım kime ne demye çalışıyosun bilmiyorum ama okumak şart tabiki bis okumya kızmıyoruz konu ne dedik nereye geldi yazıları nerinisle okuyosun hayret içinde okuyorum yazıları şu an yüksek musunsun diye ne varkın varr benden varklı bişeyinmi var laflarını dikale yasarsanız sevinirim
ALLAH(c.c) kadına ev geçim sorumluluğu yüklememiş. Dışarıda başkalarına hizmet edeceğinize evde prensesler gibi oturun. Dinimiz kadını saklayıp koruyup kollarken şu olanlara bak. Hem kendinize hemde dininize zarar vermeyin...
ALLAH(c.c) kadına ev geçim sorumluluğu yüklememiş. Dışarıda başkalarına hizmet edeceğinize evde prensesler gibi oturun. Dinimiz kadını saklayıp koruyup kollarken şu olanlara bak. Hem kendinize hemde dininize zarar vermeyin...
sen evde prenses gibi oturup kocan başka bi prenses bulunca senide şutlayınca ev kiranı kimse ödemiyo arkadaşım çalışıosun ki kendini garanti altına alıosun zaten biz bunu yükümlülük oldugu için yapmıoruz yada zorunda oldugumuz için ben isteyerek çalışıorum ve her gün işime giderken binlerce kere şükür ediorum kocam beni terketmese bile ölümü var bunun annemin evine mi dönim çalışmıosam yeni bi kocamı bulim nasıl geçincem biraz akıllı fikirli düşünün
hem ÇALIŞMAYAN Bİ KADININ MAAŞINIZ NE KADAR TOPİĞİNDE NE İŞİ VAR MAAŞIN YOKKİ DEMEKKİ KONU SENİ İLGİLENDİRMİO!!!!!
şurda çalışmadıgı için kocasından yarılamayan işgence gören binlerce kadın var onlar ayrılınca evlerinde prensesler gibi oturunca vercekmisin kiralarını? alcakmısın odun kömürünü ? her ay mutfak masraflarını faturalarını karşılıcakmısın ?
türkçeyi düzgün kullanıyor mesela
söylemek istedikleri de kolay anlaşılıyor düzgün cümlelerinden
daha fazla maaş alıp daha rahat geçiniyor
iş aramak için forumlarda konu açmak zorunda kalmıyor
çocuklarını da aynı bilinçle yetiştiriyor ki kendi gibi olsunlar bu durumlara düşmesinler diye
Kızlar benim iki yaşında bir kızım var.ama kızım anaokuluna başlarsa çalışmak istiyorum.çünkü eve hapsolmaktan,komşu oturmalarından,eşimden para istemekten NEFRET ediyorum desem hiç abartmış olmam,kızlar sekreterlik mi yapsam yoksa kuaförlüğü öğrenip bir yer mi açsam sizce?...cevaplarınızı beklicem kızlar kib ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?