ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

şimdi anlaşıldı neden atıp tuttuğunuz.

bir de laf anlatmaya uğraştık bir sürü,siz bir iş hayatına girin de ondan sonra konuşun bu konu hakkında!

kimsenin gözü kimsenin parasında değil.

hizmetli iyi para alıyor ve evet ben ondan daha iyi almalıyım.

ben hiç çalışan hizmetli görmedim henüz,gören varsa beri gelsin.

kaloriferi yakmadıkları okulda ben donarak ders anlatırken,çocuklar titreyerek ders dinlerken,elektrikli sobanın karşısında atletle oturan hizmetli gördüm ben.

okul müdürüm tulumu giyip tuvalet temizlerdi.

siz biraz gerçek hayatı görün de ondan sonra konuşun.

yok küçümsüyormuşuz da yok bilmem neymiş.

pehh!!!

Peygamber Efendimizin hanımı Hz.Hatice bile iş kadınıydı,o bile 'prensesler gibi evde oturmak' yerine çalışmayı tercih etmiş ve hatta peygamberimizi emrinde çalıştırmıştır.

hadi buna da günah deyin,dini bozuyorlar deyin

aklına bir şey gelen din kisvesine büründürüp atıyor ortaya,oh ne ala

bende mali müşavir yanı istiyorum. evet maaşları çok düşük ama birşeyler öğrenmek adına bunu deneyebilirim.

hıı hııı evet zenginin malı züğürdün çenesini yorar. çenem yoruldu maaşlarınız karşısında

surekli yorum yazmaktan kendini alamamandan belli. sen yokken burda kimse tartismiyordu. kimse hava da atmiyordu. atiyorduysa bile biz halimizden memnunduk seviyeli bi paylasim vardi. ortaligi karistirdin defalarca izah edildi yine de yazmadan duramiyorsun. vallahi ceneni degil de parmaklarini epey yordu. bir de bi cok kisi salliyormus falan...
bi insanin guzel bir gelirinin olmasi nicin seni rahatsiz ediyor ki? kimsenin parasi olabilecegine neden inanmiyorsun?
belki kendin hic gormemis oldugundan hayal bile edememissindir, Allah sana da versin.

cok guzel bir yorum :)

calismayip gecim sorumlulugunu esime yukleyerek, begendigim bi elbiseyi almayi birakin zorunlu ihtiyaclarimi bile kiti kitina yetistirerek mi prenses olacagim? mesela canim balik cekecek ama esimin maasi fatura kredi derken ancak yetecek ve bulgura talim etmek zorunda mi kalacagim? onu bulduguma sukrederim oyle bi durum olursa ama ben hic boyle prenses gormedim valla. var mi goren?

başlığı gördüm bi bakıyım dedim ama baya çatışmalar yaşanmış hiç girmeyim oralarada

ben de bi öğretmen olarak okuldaki hizmetlinin benden fazla maaş almasını hazmedemiyorum,hmde ilkokul mezunu(küçümsemek değil boşuna okumuşum okadar yık keşke ailemin yanında kalsaydım gurbetlerde gezmeseydim) bütün gün oturuyorlar zil çalınca temizliğe başlayıp biz çıkmadan okuldan çıkıyorlar ne izin ne rapor dertleri var kurban bayramından önce 2 ay kafa tatili veriyolar kendilerine koyunlarını satmaya büyükşehirlere gidiyorlar,bense 6 yıldır doğuda atyinimin çıkıp aileme yakın biyerlere gitmeye çalışıyorum maaşım 1800tl(yüzde 3,5- 3,5 zamlı hali şaka gibi)hizmetlininki 2050tl :104:

bence bu şerefsizler şikayet edilmeli

yine konuya fetva hattı karışmış yahu bir işe de dini karıştırmayın sizin gibiler yüzünden dinden soğuyorum!şimdi o fetvacı üyeye soruyorum sen prensessin eyvallah da kocan başka prenseslere giderse yada allah korusun aranızda anlaşmazlık olup ayrılsa evin kirasını yiyeceğin yemeğin parasını kimden alcaksın gökten para mı incek yastığının altına?! biraz akıllı yorumlar yapın, bir kadının kendini böyle küçük düşürmesine de pes diyorum!

türkçeyi düzgün kullanıyor mesela
söylemek istedikleri de kolay anlaşılıyor düzgün cümlelerinden
daha fazla maaş alıp daha rahat geçiniyor
iş aramak için forumlarda konu açmak zorunda kalmıyor
çocuklarını da aynı bilinçle yetiştiriyor ki kendi gibi olsunlar bu durumlara düşmesinler diye

sen evde prenses gibi oturup kocan başka bi prenses bulunca senide şutlayınca ev kiranı kimse ödemiyo arkadaşım çalışıosun ki kendini garanti altına alıosun zaten biz bunu yükümlülük oldugu için yapmıoruz yada zorunda oldugumuz için ben isteyerek çalışıorum ve her gün işime giderken binlerce kere şükür ediorum kocam beni terketmese bile ölümü var bunun annemin evine mi dönim çalışmıosam yeni bi kocamı bulim nasıl geçincem biraz akıllı fikirli düşünün
hem ÇALIŞMAYAN Bİ KADININ MAAŞINIZ NE KADAR TOPİĞİNDE NE İŞİ VAR MAAŞIN YOKKİ DEMEKKİ KONU SENİ İLGİLENDİRMİO!!!!!
şurda çalışmadıgı için kocasından yarılamayan işgence gören binlerce kadın var onlar ayrılınca evlerinde prensesler gibi oturunca vercekmisin kiralarını? alcakmısın odun kömürünü ? her ay mutfak masraflarını faturalarını karşılıcakmısın ?

Ya kızlar boşverin ben bilirim böyle fetfa veren tipleri. Kocası ordan burdan iki ihale kapar bu hanımcıklarda 1000 tl lik örtü takar jiplerde gezer hacı hoca pozuna girip bize akıl verirler tabi haliyle o prenses olur. Şimdi bana kalkar derki sen benim durumumu nerden biliyorsun yok iftira atıyorsun?? Asıl o yorumu yazarken sen buradaki yüzlerce kadına dışarıda çalışıyor diye resmen namussuz damgası vuruyorsun. Biz çalıştığımız yerdeki erkekleri abi kardeş gözüyle görüyoruz ama senin zihniyetini bilemem????

Kızlar benim iki yaşında bir kızım var.ama kızım anaokuluna başlarsa çalışmak istiyorum.çünkü eve hapsolmaktan,komşu oturmalarından,eşimden para istemekten NEFRET ediyorum desem hiç abartmış olmam,kızlar sekreterlik mi yapsam yoksa kuaförlüğü öğrenip bir yer mi açsam sizce?...cevaplarınızı beklicem kızlar kib ...

selinim canım ağzına sağlık.

kocası 3 tane daha başka prenses bulabilir canım, belki de dinen sorun olmadığı için kendisi için de sorun olmayabilir.

Hayır bir de kadınların çalışmasına laf edenler, gider kadın doktora muayene olur,
erkek degil de kadın hemşireye kan aldırır vs vs.

Eeee bu kadınlar da çalışmasa hastalandıklarında kime gidecekler acaba?

Bir de sanki Türkiye'de herkesin evinde hizmetçiler, bakıcılar var da evde prensesler gibi oturmuyormuşuz...

Sanki evde oturan hiç iş yapmıyor, hiç çalışmıyor,
farkında degil ev kadınlarını da aşagılıyor.

Kendisi evinde hizmetçi, eli sıcak sudan soguk suya girmiyor, prensesler gibi oturuyor,
herkesi de öyle sanıyor galiba...

pes yani diyecek bişey bulamıyorum. herkes kendi tercihini yaşar, çalışıyorsanız çalışın çalışmıyorsanız da çalışana karışmayın akıl vermeyin. kimse sabahın köründe sıcak yatağını bırakıp kalkmak istemez herhalde. hadi onu geç herkesin çoluk çocuğu var kendileri büyütmek istemezler mi. sizin eşiniz size bakıyor anlaşılan ya bakmasaydı o zaman da böyle mi dicektin. ya eşin sana bakamayacak hale gelirse başka prens mi arayacaksın. menfaatçilikle evlilik olmaz, ben oturayım o bana baksın, yok ya !

iş aramak için forumda konu açmak yanlış bişey mi sizce ?? konu açınca vasıfsız mı olunuyor anlamadım ? bende iş arıyorum yeni mezunum, konu açmadım ama açmış da olabilirdim.

Son düzenleme:

İstesob ve iskur un kurslari var. Hem mesleki egitim verip hem de is bulmaniza yardimci oluyorlar. İsletmecilik deneyiminiz yok ise once sektorde calisip, isin incelliklerini ogrenip basaracaginizi dusundukten is acmanizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…