• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

duygu sömürüsünü sizler yapıyorsunuz. iki bin tl maaş alıyorum diyor üstüne birde üç kuruş maaş diyor. ben buna duygu sömürüsü derim. tabi canım hepiniz güzel güzel yazmışınız kaç sayfa. midem bulnadıda yazma gereği duydum. ee tabi ben biraz farklıyım sizinle aynı düşünmüyorum. rahatsız oldum işte.

bence işçisi de memuru da öğretmeni de yani hiçbir meslek grubu hak ettiği ücreti almıyor zaten..

o yüzden tartışmaya gerek yok.hava atılacak bir durum yok

keşke hak edilen paraları kazanıp herkes güzel şartlarda yaşasa,atama ve iş bulma sorunları olmasa.insanlar boşta kalmasa..

duygu sömürüsünü sizler yapıyorsunuz. iki bin tl maaş alıyorum diyor üstüne birde üç kuruş maaş diyor. ben buna duygu sömürüsü derim. tabi canım hepiniz güzel güzel yazmışınız kaç sayfa. midem bulnadıda yazma gereği duydum. ee tabi ben biraz farklıyım sizinle aynı düşünmüyorum. rahatsız oldum işte.

Kib butonunu çok nadir kullanırım fakat sizi Kib'ledim.

Nasıl sözler bunlar?

Midem bulandı , duygu sömürüsü v.s

Midesi bulanan yazmaz , yorum yapmaz ya yada gider bir Talcid içer , olur biter.

Nedir bu öfke, bu fevrilik anlamadım ki!

bende yeni mezunum, yaklaşık 1 ay önce özel bir şirkette tercümanlık yapmaya başladım, maaşım 1500tl çok şükür. Rabbim hepimize daha iyi maaşlar nasip etsin (amin). ha birde hafta sonları özel ders veriyorum, saat başı 20 tl..

evet kimse hakettiği maaşı almıyor.

eşim madenci, 8 yıllık mühendis. sürekli yeraltında. izin mizin hak getire. bu hafta sonu izni var kaçamak yapalım dedik , onu da çok gördüler. saçma sapan birşey çıkardılar... mesleğinden dolayı çok yıprandı, nasıl sabrediyor gerçekten anlamıyorum... aldığı maaş da gerçekten çok komik bir rakam ...

bende bir ara bir maden şirketinde ön muhasebe olarak çalıştım, sabah 8-akşam 5 sürekli yeraltında çalışan gün yüzü görmeyen işçiler asgari ücret alıyordu ve patronumuz bunlardan ayrıyetten yemek parası kesiyordu. ellerinde 650 tl gibi bir para kalıyordu. çocuğu filan hastalanıp izin aldıysa hepten yandı ....

ha burda bazı rakamlara şaşmadım değil, ama kötü amaçla yazıldığını da hiç düşünmedim.

kazanılan para kadar da giden para var. çoktan çok, azdan az gider demişler...

Son düzenleme:
ne alaka yaaa şimdi bu herkse meslegıne gore para alır eğitim düzeyıne göre ilk okul mezunun aldıgı ücretle yüksek lisans yapan bırının ucretı halıyle aynı olmıycak kulvarlar farklı standartlar farklı kıme ne havasndan bahsedıyosunuz pardon anlamadım ben gereksız bır yorum olmus bence sizinkı

belki bu konudan ders alan bir lise öğrencisinin üniversite okuyup daha iyi bir mesleğe sahip olmasına vesile olacak konu
belki 15inde kocaya kaçmak isteyen kızlar hayat şartlarını görüp kendine gelecek
nedir bu bende yoksa kimsede olmasın havası

konu sahibine eşlerinizin işi maaşı ne konusu açmasını tavsiye ediyorum
eğlenecekler orda eğlensin

herkesin iş yükü,çalışma saati vs farklıdır.

ben günde 6 saat çalışıyorum,ama bu süre içinde tuvalete gitmeye,ya da elimi yıkamaya vakit bulamıyorum çoğu zaman.

çok yakından tanıdığım biri günde yaklaşık 10 saat çalışıyor,ama 3 kişilik odalarında sırayla birer saat uyuyarak mesaisini doldurduğuınu söylüyor.

o benden biraz daha az kazanıyor ama bana ne,bunun muhasebesini mi yapayım şimdi.

yok işçi 700 kazanıyor da siz aldığınızı azımsıyorsunuzmuş.

kim hak ettiği kadar kazanıyor ki?

1900 liraya üniversite bitirmiş adam çalışıyor,Allah bilir okurken ne kadar para harcadı hiç düşündünüz mü?

diğer tarafta 700 lira kazanan belki ilkökul mezunu bile değil,

hayır asla küçümsemiyorum bundan da pay çıkarmayın hemen.

ama eşit işe eşit ücret gibi bir sistemde de yaşamıyoruz bu da ortada.
eşit işe değil. adamına para vereceksin. bir insanın üniversite bitirmiş olması çok para alması değildir. tmm okurken çok mebla harcadı bu bir gerçek iş yaşamı nasıl peki adam akıllı çalışıyormu acaba yoksa yatıyormu.

eşit işe değil. adamına para vereceksin. bir insanın üniversite bitirmiş olması çok para alması değildir. tmm okurken çok mebla harcadı bu bir gerçek iş yaşamı nasıl peki adam akıllı çalışıyormu acaba yoksa yatıyormu.

Bu dedikleriniz zaten özel sektörde oluyor.
Aynı statüde olup da maaşları farklı olan bir çok kişi tanıyorum.
Evet , diplomaya bakılır ama en çok da icraata bakılır özel sektörlerde.
Kalifiye elamansanız aldığınız para da çok olur.

Ama aynı durum devlet için söz konusu değil işte.
Misal; okuldaki hizmetlinin bile okul müdüründen çok maaş alması.

Son düzenleme:
Bu dedikleriniz zaten özel sektörde oluyor.
Aynı statüde olup da maaşları farklı olan bir çok kişi tanıyorum.
Evet , diplomaya bakılır ama en çok da icraata bakılır özel sektörlerde.
Kalifiye elamansanız aldığınız para da çok olur.

Ama aynı durum devlet için söz konusu değil işte.
Misal; okuldaki hizmetlinin bile okul müdüründen çok maaş alması.

walla ne istersiniz şu hizmetlilerden bilmem. staja gittiğim okuldada aynı durum hizmetli bizden çok alıyor. sende hizmetli olaydın allah alllah.tabi hizmetli düşk almalı adalet bu değil mi. yazık ama ya hizmetli diye neden küçümseniyorki. okudum diye yani dünyanın maaşını size vermeliler değil mi?

en güzeli bu ülkede okumak gende mesleğini öpünde başınısa koyun sisin o beğenmediğiniz maaşı ben almıyorum gündelik ev işlerine gidiyorum günlük ev işi cıkcakta 1oo tl alacam akşama kadar oturduğunuz yerden para kasanıyosunuz ama onun bile kıymetini bilmiyosunuz :((

Ağzına sağlık :))
Şimdi ben de bunu yazacaktım
Benım de cevremde herkes asgari ve altı calısıyor herkes sıkıntıda
Konuyu okurken başka bır Turkıye var galıba bende gıdebılsem dıye gecırdım ıcımden

Şahsen ben 7 aydır işsiz bır ınsanım ve karşıma cıkan işlerde hep asgari veya altı , ya ben cok sansızım yada vasıfsızım
yada ınsanlar cok sanslı ve vasıflı ,
Allah herkezın gonlune göre versın
Eğer gercekten yazılan mıktarlarda calısanlar varsa cok sevınıyorum demek hala bır umud var ..
Demek İnsanlar emeklerının karsılıgını alabılıyor

asgari altı nasıl oluyor ya
ben de onu anlamadım
part tımelar mı

Benim başım dik alnım açık , hiç de öyle oturduğum yerden para kazanmıyorum.
Hizmetlileri de küçümsemiyorum ......Gönül ister ki herkes hak ettiğini alsın ama olmuyor işte!
Hem zihinsel hem de fiziksel olarak çok yoruluyorum.
Günde 4-5 saat uyku uyuyorum ve zamana karşı yarışıyorum.
Üstelik işi eve taşıyorum.
Yeri geliyor, başkalarının çocuklarını eğiteceğim, onlara bilgi aşılayacağım diye kendi çocuğuma
vakit ayıramıyorum.

Zaten bizim mesleğin kaderi bu:Kendi çocuğundan çok başkasının çocukları ile
ilgilenmek!

Son düzenleme:
tam gün sabah 8 akşam 5 6 cumarteside var ve 750ye çalışan insanlar var bu insanlar evlerine yetiştirsin yoksa yiycekmi alsın cocuklarını masravlarınmı karşılasın şaşırmış durumdalar ama gende sevindim bizim ülkedede 2 tl nin üstünüde alan var MEVLAM AZ VERİPDE ARATMASIN COK VERİPDE AZDIRMASIN

ALLAH(c.c) kadına ev geçim sorumluluğu yüklememiş. Dışarıda başkalarına hizmet edeceğinize evde prensesler gibi oturun. Dinimiz kadını saklayıp koruyup kollarken şu olanlara bak. Hem kendinize hemde dininize zarar vermeyin...:19:

walla ne istersiniz şu hizmetlilerden bilmem. staja gittiğim okuldada aynı durum hizmetli bizden çok alıyor. sende hizmetli olaydın allah alllah.tabi hizmetli düşk almalı adalet bu değil mi. yazık ama ya hizmetli diye neden küçümseniyorki. okudum diye yani dünyanın maaşını size vermeliler değil mi?

şaka yapıyorsunuz herhalde? eğitimli insanın eğitimsizden az maaş almasını garipsemiyorsunuz yani? küçümsenmekle alakası yok ne kadar kalifiyeysen o kadar fazla kazanrsın dünyanın her yerinde bu böyledir.

valla burda her geçen gün başka bir şeye şaşırıyorum. hizmetliden ne istiyormuşuz aç gezsin onu istiyoruz tövbe tövbe... bu cevabı bekliyorsunuz herhalde? kafalara bak.

ne isteyeceğiz ekmeğinin peşindeki insandan biz devletten hakettiğimiz maaşı istiyoruz sadece.

Benim başım dik alnım açık , hiç de öyle oturduğum yerden para kazanmıyorum.
Hizmetlileri de küçümsemiyorum ......Gönül ister ki herkes hak ettiğini alsın ama olmuyor işte!
Üstelik işi eve taşıyorum.
Yeri geliyor, başkalarının çocuklarını eğiteceğim, onlara bilgi aşılayacağım diye kendi çocuğuma
vakit ayıramıyorum.

Zaten bizim mesleğin kaderi bu:Kendi çocuğundan çok başkasının çocukları ile
ilgilenmek!

hizmetli ne yapıyor peki hanfendi. okula hamak kurup sallanıyormu. bilmem kaç tane öğrencinin girdiği lavaboları temizliyor, kalöriferi yakıyor, bedensel olarak yoruluyor vs vs işte. herkes emeğinin karşılığını almalı deyin ozaman hizmetli benden çok alıyor demeyin kıyas yapmayın ayıp yahu..

benim başım dik alnım açık , hiç de öyle oturduğum yerden para kazanmıyorum.
Hizmetlileri de küçümsemiyorum ......gönül ister ki herkes hak ettiğini alsın ama olmuyor işte!
üstelik işi eve taşıyorum.
vakit ayıramıyorum.

Zaten bizim mesleğin kaderi bu:kendi çocuğundan çok başkasının çocukları ile
ilgilenmek!

yasdığım yasıyı dikatle okursanız öyle cvp verirseniz sevinirim

ALLAH(c.c) kadına ev geçim sorumluluğu yüklememiş. Dışarıda başkalarına hizmet edeceğinize evde prensesler gibi oturun. Dinimiz kadını saklayıp koruyup kollarken şu olanlara bak. Hem kendinize hemde dininize zarar vermeyin...:19:

şahaneymiş bunu hiç düşünmemiştim bak, ben en iyisi prensesler gibi evde oturayım.

"torbacınızın numarası nedir çok özel değilse?" diye bir soru vardı o aklıma geldi ne alakaysa

http://oi50.tinypic.com/rgwmmr.jpg

Back