- 9 Eylül 2013
- 11.966
- 27.473
- 798
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
2.üyelikle ilgili fikirlerim tamamen değişti artık..Ne gerek var derdim ama insanlar haklıymış 2.üyelik alıp konu açmakla..Gerçekten burda dert anlatılmaz..Tamam çok iyi,yardımsever insanlar var ama bazıları cidden çok fena..Saldırmak için pusuda bekliyorlar resmen bunu 2.kez gördüm bu konuda...İnsan bazen kendi yapamadığı şeyleri başkasına yap diyebilir bunda kötü bir şey yok ki..Verdiğin örnekler doğru..Mesela bir anne kendisi çok çekmiştir kocasından ve kızına bak sakın ola ki bunlara göz yumma,kendini ezdirme diye akıl verebilir..Kendisi yapmadı diye kızına söyleme hakkı da olmayacak mı yani ne saçma şeyler ya...o eski konuları konu sahipleri çözüyor, unutuyor da kk kadınları unutmuyor. Hemen hııı sen kendi kocana, hayatına bak tavırları:)
bu şeye benziyor sen sigara içiyorsan sigara içmeyin diye öğüt veremez ve sigaranın zararlarından bahsedemezsin. Kocan seni dövüyorsa başkalarına "bence ayrıl bunun sonu yok" diyemezsin. Neden çünkü sen yapmamışsın.
oooo nişan bohçası konusu nerelere kadar gelmiş
hepsini okuyamadım dile kolay 68 sayfa konu sahibi değil ban alan bir çok üye konunun aslı astarı ne bilmiyorum ama
şu nişan bohçası vs. konuları beni boğuyor keşke herkes evlenince ne kullanacaksa kendi alsa ama büyük bir ama var
genelde taraflar kendi ailesi istediği şeyleri alacakken gayet modern kendilerine bir şey alacakken örf adet bizde böyle deniliyor bence sorunun asıl kaynağı da buradan çıkıyor
ama allah aşkına da bir konuda şu nişan yaptırmak isteyen düğün isteyen burda kk da başlık açanlarla dalga geçilmesini anlayamıyorum
gören bu ülkede kimse düğün yaptırmıyor nişana gitmiyor herkes sevdiği adamla soluğu nikah salonunda aldı zanneder
Öylemi bakmadım neden bamladılarki Bişeymi dedi herşeyide okudum amakonu sahibi banlanmis ama gecici sureligine
konu sahibi bunlari okuyunca ya omru hayatinda bir daha bohca lafini duymak istemeyecek ya da yorumlara kizip herseyin daha fazlasini isteyecekbilemiyorum
Yaz yaz içim ferahlıyor böyle düşünen kadınların olduğunu gördükçe ya..biraz geride kalmış ama bu konuda bir şeyler yazmak istedim.
öncelikle bekarım, henüz evliliği de düşünmüyorum ama düşünseydim bile kendi kıçıma giyeceğim donun parasını kaynanamdan almazdım, ha maddi imkanım var kocamdan da almam, o gönlünden geçer, özenir hediye ederse ayrı, maddi imkanı olmayan da pekala gider nişanlısıyla alır ama ben kocamla sevişirken giyeceğim geceliği kaynanama aldırmam onun parasıyla da almam. bu adetler gelinlerin maddi imkanlarının olmadığı üstelik de erkek egemenliğinin iyice ayyukta olduğu dönemlerden kalma "bizim oğlumuz öyle güçlü kuvvetli ki gelini süsleyip püsleyip sokarız koynuna, benim oğlum en iyisini hak eder" ha ille böyle yorumlamak da gerekmez, herkes bu kafayla da almaz tamamen yeni gelinin hevesini tatmin etmek için aile mutluluğunu daim etmek için de alan vardır ama artık bu adetler gereksiz. kızın kendisinin annesinin babasının maddi imkanı yoksa nişanlısının illa ki vardır, keselerine göre don sutyen alsınlar.
adamın ne kadara ne değiştirdiği, ne aldığı kimseyi zerre ilgilendirmez, benim annemin ve babamın birer evi var, ikisinin de emekli maaşı var, aileme sizin nasılsa maddi imkanınız var diye Hilton'un havuz başında nişan kitlemeye çalışacak ailenin ümüğünü sıkarım ben. benim babam çalıştıysa elin oğlu havuz başlarında damat halayı oynasın diye değil, benim annem ev hanımı yıllarca üzerine başına bir şey almayıp babamın verdiği her kuruşu kenara koyup babama 2. evi aldırırken oğlan anası nişanda davetlilere hava atsın diye değil.
benim ailemin olan benim ailemindir, göz dikenin zaten benim eşim olmak gibi bir lüksü olamaz.
konu sahibi ama paraları var demiş, onu nişanlısının parası ilgilendirir, o da bir yere kadar, anasının babasının parası onun üzerine vazife değil, böyle geline değil bohça yapmak, evimdeki toz bezini bile vermezdim şahsen, böyle gıcık bir insanım.
iyiki erkek kardesin yok senin gelin seni eve sokmazıdı valla anennin babanın maasındna sanane gelin bohcasında markalı camasır almazmısta dügün yaptırmazmıstı ailende sana sorucaktı ogluna dügün yapıcak kıza anca ceyız yapılır ama erkek baska yok öyle parası yoksa oglanın nıkahtan evlnesın kız tafaını hıca sayıyosun da dua et erkek kardesin yokerkek kardeşim yok, bir tane ablam var. dilerim o da aklı başında biriyle evlenir. ama iyi insana fena bir görümce olmam, sadece aç gözlü insanı hiç sevmem.
ha dediğiniz erkek kardeşim olsa anneme babama onun evini dayatır döşetir miydim ise, asla yaptırmazdım ama kendime de yaptırmam. erkek kardeşim olsaydı o da benim gibi okumuş mesleğini eline almış, parasını kazanıyor olurdu. dolayısıyla evlenirken tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor olmalıydı. annem babam da ona sadece "hediye" mahiyetinde yardımda bulunurdu.
ablam bir kez evlendi ve aynı bu şekilde oldu, biz sadece altın taktık, düğünde birkaç eksik vardı onu tamamladık. bizde öyle nişan bohçası bilmem nesi olmadı, sadece kayınvalidiye seccade terlik, babaanneye aynı şekilde falan hazırladık, onlar da aynı şekilde aile büyüklerine bir şeyler koymuşlar. ha annem gelini olsaydı nişan bohçası yapmak isterdi muhtemelen ama gelin gidip bilmem ne marka ipek sutyen giyecek diye ben annemin 5 aylık maaşını kıytırk çul çaputa kitletmezdim. uygun fiyatlı olanlarından alınır koyulurdu, beğenmeyen giymesin, gitsin daha iyisini kendi alsın benim mantığıma göre.
vallaha benim aklım kazık kadar çalışan insanların düğün masraflarını analarının babalarının ödemesini aklım almıyor. damat çalışıyor hanımlar istiyor ki düğün parası kayın pederden çıksın, neden kendisi borç ödemesin, o zaman gidecek nikahtan evlenecek bir zahmet.
ben şahsen beni bu yaşa getirmiş meslek sahibi etmiş babama anneme düğün masrafımı ödetmem, kaç yaşında insanlar, ödeteni de bencil bulurum, ha kız çalışmıyordur, imkanı yoktur, baba üzerine düşen masrafı karşılar düğün isteniyorsa ama onun dışında ben karşıyım.
ne eşim olacak erkeğin ailesinden isterim maddi yardım, ne de kendi ailemden, onlar bizleri meslek sahibi ederek en büyük çeyizi vermişler bizlere çünkü, 5.000 liraya kiralanacak bir düğün salonundan çok daha değerli benim gözümde. param yoksa giyerim bir beyaz elbise atarım bir imza sevdiklerim yanımdayken, maksat mutlu olmak mutluluğu paylaşmak ama anama babama bu yaşımda yük olmam, onlar yük olmak olarak görmeseler de.
iyiki erkek kardesin yok senin gelin seni eve sokmazıdı valla anennin babanın maasındna sanane gelin bohcasında markalı camasır almazmısta dügün yaptırmazmıstı ailende sana sorucaktı ogluna dügün yapıcak kıza anca ceyız yapılır ama erkek baska yok öyle parası yoksa oglanın nıkahtan evlnesın kız tafaını hıca sayıyosun da dua et erkek kardesin yok
merak etmeyin limoncu benim erkek kardeşim olsaydı da diplomasını mesleğini eline almış bir "erkek" olacağından anasının babasının maaşıyla elin kızına hava attırmaz, her şeyi kendi yapardı, biz öyle yetiştik çünkü. ayrıca erkek kardeşim olsa da benim gibi yani okumuş, tahsilli, mesleği elinde olan bir kadınla evleneceğinden gelin de bunu pek garipsemezdi, bilirsiniz davul bile dengi dengine demişler. bizim buraların da bir adeti vardır çalışan gelin ister erkek kısmıiyiki erkek kardesin yok senin gelin seni eve sokmazıdı valla anennin babanın maasındna sanane gelin bohcasında markalı camasır almazmısta dügün yaptırmazmıstı ailende sana sorucaktı ogluna dügün yapıcak kıza anca ceyız yapılır ama erkek baska yok öyle parası yoksa oglanın nıkahtan evlnesın kız tafaını hıca sayıyosun da dua et erkek kardesin yok
söyleyin kızlar ya burdaklr bulsa dügünü bile kendi baslarına nıkah yapıp biz evlendk dicek tipler
adetler gelenekler var sankı uzayda yasıyolar da bilmiyomus ayagındalar
merak etmeyin limoncu benim erkek kardeşim olsaydı da diplomasını mesleğini eline almış bir "erkek" olacağından anasının babasının maaşıyla elin kızına hava attırmaz, her şeyi kendi yapardı, biz öyle yetiştik çünkü. ayrıca erkek kardeşim olsa da benim gibi yani okumuş, tahsilli, mesleği elinde olan bir kadınla evleneceğinden gelin de bunu pek garipsemezdi, bilirsiniz davul bile dengi dengine demişler. bizim buraların da bir adeti vardır çalışan gelin ister erkek kısmı
para harcatmayan gelinleride görüyoruz burda zerre pul kadar degerleeri kalmıyo genede cekıyolar ama diger türlü sanslı söhretli dügün lü alaylı evlenen adam 1 yapıyo 2 ci yaapmıyo cünkü kızın ailesi arkasında bi höyt dedimi damat kendine geliyo o dediklerinin cogunlugu kızın arkasında kımse olmadıgı hissederse yapar erkekO kadar sayfa oldu şu ayrımı bir yapın artık. Cahilliklerinden, bilmediklerinden yapmıyor değiller, aralarında bilip de yapmayanlar var. Adet, gelenek varsa yapana var, yapmayana yok.
Farkı nerede olur ama gelecekte, bugün bana o kadar para harcadı diye övündüğün adam yarın bir yanlış yaparsa yürü git diyemezsin. Ben derim ama bana ne yaptın ki mecbur muyum seni çekmeye diye, elime liste tutuşturulmaz. Var benim de yakın çevremde adet gelenek diye istemedikleri şey kalmadı, bugün ne yapıyorlar, devamlı şikayet, devamlı dert tasa, yok ailem bana değer vermiyor, yok kocamın ailesi bana değer vermiyor, yok kocam bana değer vermiyor, ee altın, bohça isterken değerli olucam diye almadın mı? Bozdur bozdur değerlen işte.
para harcatmayan gelinleride görüyoruz burda zerre pul kadar degerleeri kalmıyo genede cekıyolar ama diger türlü sanslı söhretli dügün lü alaylı evlenen adam 1 yapıyo 2 ci yaapmıyo cünkü kızın ailesi arkasında bi höyt dedimi damat kendine geliyo o dediklerinin cogunlugu kızın arkasında kımse olmadıgı hissederse yapar erkek
neden kızsınlar kitamda boyle olmali aslinda hersey karsilikli cunku
aman dikkat edin kardesim olsa herseyi kendi yapardi vs dediniz diye birazdan kizmasinlar, dugununu kendi yapan kk kadinlari kiziyor bu sefer ne demek istiyorsunuz diye :) ama tamda olmasi gereken bu
bana alıntı yapanın msjuna bak öyle yazDeğer para mı sizin gözünüzde? Ben bohça sermek,kız evi düzmek va adetlerini çok severim ama sizin yorumlarınız biraz anlamsız sanki.
para harcatmayan gelinleride görüyoruz burda zerre pul kadar degerleeri kalmıyo genede cekıyolar ama diger türlü sanslı söhretli dügün lü alaylı evlenen adam 1 yapıyo 2 ci yaapmıyo cünkü kızın ailesi arkasında bi höyt dedimi damat kendine geliyo o dediklerinin cogunlugu kızın arkasında kımse olmadıgı hissederse yapar erkek
mesajınızdan para harcatmayan her şeyi eşiyle ortaklaşa yapan gelinlerin arkasında ailesi yok mesajı çıkıyor farkındasınız değil mi?para harcatmayan gelinleride görüyoruz burda zerre pul kadar degerleeri kalmıyo genede cekıyolar ama diger türlü sanslı söhretli dügün lü alaylı evlenen adam 1 yapıyo 2 ci yaapmıyo cünkü kızın ailesi arkasında bi höyt dedimi damat kendine geliyo o dediklerinin cogunlugu kızın arkasında kımse olmadıgı hissederse yapar erkek
İki taraf da haksız,takıyla alakası bile yok bence.bana alıntı yapanın msjuna bak öyle yaz
kendine gelin cok takı taktırrsa herseyı cekmek zorunda demis bende ona hitaben yazdım takı ceyzı esya aldırmayan gelinleride görüyoruz insna yerine koymuyolar okuyoruz burda kız hergun kaynanasına gidiyo kahvaltı hazırmalamaya yada her bayram öncesi temizligi misafir gelicek temziligi ikramları hepsi geline bakıyo kızcagız borca sokmasın diye bi cöp istememmis ama hani deger magden bisey istemeyen degerli olur bunlar neden olamamıs
ben,m dogrularım bana göredir seninki sana baska yerede gitsen kendi dogrum kendi dogrumdur sen öyle olmaya devam etAlgılarınız burada gördükleriniz + yakın çevrenizde gördüklerinizle diyecek bir şey yok zaten.. Hiç yapmayan adamı, ilkini bile yapmaya cesaret edemeyecek adamı bulmak önemli. Höyt dendi mi duran adam gibi bir şeye inanacak kadar saf değilim. Kızın arkasında kimse olmaması durumuyla bir tutmayın adet ve gelenek; evlendikten sonra kızın kendi ana-babası nın üstündeki sorumluluğu alır karşı tarafa verir, öteki evin sorumluluğunda olursun. O yüzden boşanmak istiyorum ama ailem beni kabul etmez yorumlarını okuyoruz.
ne diysun sen be kendindemisin sen bana yazmıs kız alıntıda yaparım cvpta yazarımmesajınızdan para harcatmayan her şeyi eşiyle ortaklaşa yapan gelinlerin arkasında ailesi yok mesajı çıkıyor farkındasınız değil mi?
ona siz mi karar veriyorsunuz? sizin değeriniz 24 ayar bilezikle ölçülebilir ama lütfen bizim değerimizi ağzınıza sakız etmeyin, o sizin haddiniz değil.
ayrıca alıntıladıktan sonra gelen cevabı pas geçeceksiniz bir zahmet alıntı yapmayın.
Bizim demek istediğimizi sen anlamıyorsun bak..Burda ki kadınların (ben de dahil) demek istediği yani erkek bir şey yapmasın,düğünümüzü kendimiz yapalım falan değil..Kadın çalışsın,elinde kapı gibi mesleği olsun,kimseye minnet etmesin,kimse den bir şey beklemesin ki yarın öbür gün adam tepesine binip, ben sana bunu bunu yaptım,kes sesini otur aşağa diyemesin..para harcatmayan gelinleride görüyoruz burda zerre pul kadar degerleeri kalmıyo genede cekıyolar ama diger türlü sanslı söhretli dügün lü alaylı evlenen adam 1 yapıyo 2 ci yaapmıyo cünkü kızın ailesi arkasında bi höyt dedimi damat kendine geliyo o dediklerinin cogunlugu kızın arkasında kımse olmadıgı hissederse yapar erkek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?