Bakın kendiniz söylüyorsunuz bu bir adet..Mesela biz de böyle bir adet yok,ben bohça falan istemedim,ihtiyacım neyse gidip alıyorum zaten her zaman bunun için nışan ya da düğün olmasına gerek yok..Belki konu sahibinin erkek arkadaşının ailesinde de böyle bir adet yoktur ve yapmak istemiyorlardır..Siz uyguluyorsunuz diye herkes bu adeti uygulamak zorunda mı? Ayrıca adamın 50 bini diyorsunuz da 50 bin para mı ya trilyondan bahsetmiyoruz alt tarafı 1 araba parası yani..Belki adamın borcu var,konu sahibi söylerdi diyorsunuz ama o nerden bilecek? Daha evli bile değil adam gelip borcum var mı diyecek ona? Ayrıca kimsenin parası kimseyi ilgilendirmez,vermek zorunda değil adam..Herkesi annesi babası evlendirmiyor insanlar çalışıp,bazı şeyleri kendisi yapabilir karşı taraf vermiyorsa...Şimdi bu durumda ne yapılır adam vermiyor,zorlayacak halleri yok,erkek arkadaşıda kendi ailesinin ağzına bakıyor..Konu sahibinin işine gelmiyorsa ayrılacak ya da kendisi çalışıp alacak ne istiyorsa bunun başka yolu var mı? Ne diyebiliriz başka? Adamın kafasına silah dayayıp mı yaptıracak bohçayı? Afedersiniz alt tarafı 2 tane don,1 tane gecelik için bir sürü tantana ya hu al kendin ne istiyorsan koy bohçana o zaman ya da ayrıl yani ikisinden biri...