• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

bende bu fikirdeyim ama limoncu28 arkadasimizda oyle degilmis, demek ki herkes boynunu bukup susmuyor
erkek bir kadini sevdigini 1001 sekilde gosterip hissettirebilir, buna pahali hediyeler, kredi kartlari, altin vs dahil
ben limoncu28 arkadasin adina cok sevindim, ve kizmayin ama bircogununda kiskanclik yuzunden onu elestirdigini dusunuyorum.. gelinligimi kendim alicam, herseyi ben yapicam peki ya basimdaki kocam dedigim adam ne olacak? ister calisip kazansin ister ana baba parasi yesin farketmez herkes ustune dusen gorevi yapmali, evlenecegi kadina bir gelinlik alamayacak olan adamda evlenmesin bir zahmet
Ama o hanim bunu bu sekilde soylememis. Erkek tarafi diye gelinlik vs alirda her turlu harcamayida yapmak zorunda degil. Buradaki kizlar herseyi ben yapayim dememis zaten. Erkek tarafina sonsuz yuklenilmesin demis. Karisini calistiran koca adam mi gibi bir cumle kurulamaz ama o hanim kurmus. Kadin olmak demek ye ic yat birisi sana baksin demek degil ki. Yani birde icine insan nasil sindirir o var. Sanirim siz az bir kismini okumussunuz olaylarin :) yada genel banane. O kadar yazdimda simdi silmeyeyim diye cevaplayayim dedim arkadasim :)

iyide kimse demiyor ki gitsin kayinvalidesi kendi basina alsin, ya beraber giderler ya para verilir geline gidip kendisi istedigini alir.. bu bir adet, 15-20 liralik ic camasirinin hesabini yapan insanda ayip etmis olus, isteyen bir dilenci vermeyen iki dilenci demisler
kiz kafasindan uydurmamisya bohca olayin, taa eskilerden olan birsey bu ne var yani yapilsa.. istemeyene yapmasinlar isteyenede yapsinlar
adam 32 milyara arabasini degistirmis gecen ay, 5o bin cikis parasi almis, kimbilir bankada baska kac parasi var.. durumlari kotu olsa borclari olsa bahsederdi konu sahibi
bukadar durumlari varken gercekten basit bir bohca icin para vermek istememeleri itici..

baska bir arkadas daha belirtmis, nisan yapmak istememelerinin sebebi nisanda dusen paranin kiz tarafina kalmasindan.. bencede bu yuzunden mirin kirin ediyor erkek taraf
Bakın kendiniz söylüyorsunuz bu bir adet..Mesela biz de böyle bir adet yok,ben bohça falan istemedim,ihtiyacım neyse gidip alıyorum zaten her zaman bunun için nışan ya da düğün olmasına gerek yok..Belki konu sahibinin erkek arkadaşının ailesinde de böyle bir adet yoktur ve yapmak istemiyorlardır..Siz uyguluyorsunuz diye herkes bu adeti uygulamak zorunda mı? Ayrıca adamın 50 bini diyorsunuz da 50 bin para mı ya trilyondan bahsetmiyoruz alt tarafı 1 araba parası yani..Belki adamın borcu var,konu sahibi söylerdi diyorsunuz ama o nerden bilecek? Daha evli bile değil adam gelip borcum var mı diyecek ona? Ayrıca kimsenin parası kimseyi ilgilendirmez,vermek zorunda değil adam..Herkesi annesi babası evlendirmiyor insanlar çalışıp,bazı şeyleri kendisi yapabilir karşı taraf vermiyorsa...Şimdi bu durumda ne yapılır adam vermiyor,zorlayacak halleri yok,erkek arkadaşıda kendi ailesinin ağzına bakıyor..Konu sahibinin işine gelmiyorsa ayrılacak ya da kendisi çalışıp alacak ne istiyorsa bunun başka yolu var mı? Ne diyebiliriz başka? Adamın kafasına silah dayayıp mı yaptıracak bohçayı? Afedersiniz alt tarafı 2 tane don,1 tane gecelik için bir sürü tantana ya hu al kendin ne istiyorsan koy bohçana o zaman ya da ayrıl yani ikisinden biri...

Ay adetleri vardır şimdi demeyin öyle. Tırstım valla ben kendisine bir şey demeye. Bununla ilgili bir şeyler de çıkar şimdi:KK17:
:-) :KK70::KK70:

ben seni görüyroum her konuda varsın ve hepsindede olumsuz yorum milletin yazıdıklarını okudum sana karsı bulsalar link edicekler bi bayanın esi görümcesine telefon aldı diye gelini yerden yere vurmustun be iyiki böyle gelinimiz yok diye

Yorumlarımı takip etmen güzel, aferin, böyle devam et :KK53: Ha biraz da güzel yazıda forumumuzun nadide üyelerini örnek alsan çok sevineceğim. Kendin yazıp kendin gülüyorsun çünkü..

Konuya ne olmuş yahu :KK57::KK57::KK57: almış başını gitmiş 65 sayfa vuuuuu :KK48: Konu sahibi bile şutlanmış :KK70::KK70::KK70:

Koalina, onceki konularindan biliyorum, esin seni hic umursamadigi halde sen kendinden odun veriyorsun ama, cehenneme kadar yolu var dedigini duymadim.. ki bu para pul meseleside degil, senin isteklerini yok sayip kendisini ve ailesini dusunmesi
sadece sen degil burada yazan bissuru uyelerin tutarsizliklarini goruyorum baska sey yasiyorlar ama baskasina olunca baska yaziyorlar.. ya oldugun gibi gorun, yada gorundugun gibi ol demisler sadece sana demiyorum, senin konun daha taze oldugu icin senden alinti yapiyorum
Ben KARAKTERİMDEN ödün vermiyorum yalnız. Diğer insanlara karşı da sabrımın son damlasını kullanıp sonra tepkimi veririm. O zaman da yaptığım buydu. Benim karakterim zaten mal mülk bohça don gecelik önemsememek olduğu için bazı sorunlar yaşadım. Yani yaptığım ödün değil kendimi yansıtmak oldu aslında senin düşündüğünün aksine. Eğer dediğin gibi olsaydı ben de şu kadar falanca isterim, size ne oluyor da sürekli benim evimdesiniz, o yatak odası alınmazsa evi başına yıkarım olurdu:) Yine hayatımın her döneminde olduğu gibi tok gözlü davrandım ama karşımdaki anlamadı.
Yani tam da kendime uygun davranıyor ve şu an bunun meyvelerini yiyorum.
kısacası yorum doğru değil:KK66:

Ben bazi arkadaslara kitap okumalarini oneririm. Her konuda bir fikirleri var ancak bunu dile getirecek dogru Turkce kelimeleri kullanamiyorlar. Her gonderide mi yanlis yazar kelimeleri. Hayret yani ;)

Bakın kendiniz söylüyorsunuz bu bir adet..Mesela biz de böyle bir adet yok,ben bohça falan istemedim,ihtiyacım neyse gidip alıyorum zaten her zaman bunun için nışan ya da düğün olmasına gerek yok..Belki konu sahibinin erkek arkadaşının ailesinde de böyle bir adet yoktur ve yapmak istemiyorlardır..Siz uyguluyorsunuz diye herkes bu adeti uygulamak zorunda mı? Ayrıca adamın 50 bini diyorsunuz da 50 bin para mı ya trilyondan bahsetmiyoruz alt tarafı 1 araba parası yani..Belki adamın borcu var,konu sahibi söylerdi diyorsunuz ama o nerden bilecek? Daha evli bile değil adam gelip borcum var mı diyecek ona? Ayrıca kimsenin parası kimseyi ilgilendirmez,vermek zorunda değil adam..Herkesi annesi babası evlendirmiyor insanlar çalışıp,bazı şeyleri kendisi yapabilir karşı taraf vermiyorsa...Şimdi bu durumda ne yapılır adam vermiyor,zorlayacak halleri yok,erkek arkadaşıda kendi ailesinin ağzına bakıyor..Konu sahibinin işine gelmiyorsa ayrılacak ya da kendisi çalışıp alacak ne istiyorsa bunun başka yolu var mı? Ne diyebiliriz başka? Adamın kafasına silah dayayıp mı yaptıracak bohçayı? Afedersiniz alt tarafı 2 tane don,1 tane gecelik için bir sürü tantana ya hu al kendin ne istiyorsan koy bohçana o zaman ya da ayrıl yani ikisinden biri...

evet cok haklisiz ben konu sahibinin yerinde olsam ayrilirdim o ayri
ama konu sahibine bir konuda hak veriyorum, sizinde dediginiz gibi 2 don 1 gecelik, 50 bin lira para mi diyorsunuz ozaman 50 lira hic para degil, 50 lira verip iyi gecinmek, gonul yapmak varken neden ne gerek var diyip hevesini kursaginda birakiyorlar

Ben KARAKTERİMDEN ödün vermiyorum yalnız. Diğer insanlara karşı da sabrımın son damlasını kullanıp sonra tepkimi veririm. O zaman da yaptığım buydu. Benim karakterim zaten mal mülk bohça don gecelik önemsememek olduğu için bazı sorunlar yaşadım. Yani yaptığım ödün değil kendimi yansıtmak oldu aslında senin düşündüğünün aksine. Eğer dediğin gibi olsaydı ben de şu kadar falanca isterim, size ne oluyor da sürekli benim evimdesiniz, o yatak odası alınmazsa evi başına yıkarım olurdu:) Yine hayatımın her döneminde olduğu gibi tok gözlü davrandım ama karşımdaki anlamadı.
Yani tam da kendime uygun davranıyor ve şu an bunun meyvelerini yiyorum.
kısacası yorum doğru değil:KK66:

son damlaya kadar sabretmek odun vermek degil mi? bence senin yasadigin konu sahibinin durumundan cok daha kotu onun sorunu en azindan maddi, maddi olarak birsey yapmadiklari icin degersiz hissediyor
ama esin seni manevi olarak yaraladi bence asil bu odun vermek
belkide ben anlamiyorumdur, siz mutlu olun yeter beni ilgilendirmez aslinda odun verip vermediginiz ama en azindan kendiniz baska yapip insanlara baska demeyin

Arkadaşlar siz başları okumamışsınız heyy heeey. Paradan, nişandan önemli büyük bir sorun var. Adam konu sahibinin laflarını ana babasına, ana babasının laflarını da konu sahibine taşıyormuş.
Böyle büyük bir sorun varken bohçayı dert edinmek çok ilginç değil mi?

Arkadaşlar siz başları okumamışsınız heyy heeey. Paradan, nişandan önemli büyük bir sorun var. Adam konu sahibinin laflarını ana babasına, ana babasının laflarını da konu sahibine taşıyormuş.
Böyle büyük bir sorun varken bohçayı dert edinmek çok ilginç değil mi?

tamamen ayni fikirdeyim ama konu sahibi sanirim kor asiklardan ki asil sorunu goremiyor, sevgilisine toz konduramiyor ailesine yukleniyor bu seferde

Ben bu konudaki yorumların birer şaka olmasını umuyorum hala kendimce ( ucuza gitme, kadınlığını para ile okşatma vs. )

son damlaya kadar sabretmek odun vermek degil mi? bence senin yasadigin konu sahibinin durumundan cok daha kotu onun sorunu en azindan maddi, maddi olarak birsey yapmadiklari icin degersiz hissediyor
ama esin seni manevi olarak yaraladi bence asil bu odun vermek
belkide ben anlamiyorumdur, siz mutlu olun yeter beni ilgilendirmez aslinda odun verip vermediginiz ama en azindan kendiniz baska yapip insanlara baska demeyin
Ben gayet olduğum gibi davranıyorum ve söylüyorum. Farz edelim ki 1 senelik evliliğimde ödün verdim, canın cehenneme diyemedim ve bunları dert olarak yazdım. Yaşım 29, benim yaşadığım bu sıkıntıdan nasıl ömrüm boyunca ödün veren bir insan olduğumu çıkardın? Belki sadece bu konuda böyle davrandım?
Kaldı ki alıntı yaptığın şey para harcayan sürekli para isteyen, maddiyat konuşan kadınların sevilmesi iddiasına yaptığım yorumdu. Ben o konuda fikrimi belirtmişim ve görüldüğü üzere de aynen o şekilde davranmışım. Para da harcamadım, istemedim de, maddi şeyler peşinde de koşmadım. Bu yüzden sevmeyecekse de sevmesin diyorum. Nesi tutarsız? Beni sevecek diye karakterimin aksine para mı istemişim misal?
Konuyu yanlış yerden yakalayıp yanlış yorumlar yapıyorsun.

evet cok haklisiz ben konu sahibinin yerinde olsam ayrilirdim o ayri
ama konu sahibine bir konuda hak veriyorum, sizinde dediginiz gibi 2 don 1 gecelik, 50 bin lira para mi diyorsunuz ozaman 50 lira hic para degil, 50 lira verip iyi gecinmek, gonul yapmak varken neden ne gerek var diyip hevesini kursaginda birakiyorlar
Canım bunda heveslik bir şey yok ki..Gerçekten bunlar gereksiz şeyler ya,insanlar artık çıksın şu saçma adet kafalarından..Mesela al yakın bir kız arkadaşını yanına çık birlikte alışverişe sohbet,muhabbet hem gez,hem alışveriş yap yada sevgilini al yanına inan ki daha keyifli,kayınvalideyi,eşinin tarafında toplanan cümbür cemaat gelen meraklı kadın tayfasını ne yapacaksın? Alt tarafı iç çamaşırı ve gecelik alınacak yani yanında kim olduğunun ne önemi var bunu alırken?Yapmak istemiyorlarsa konu sahibide ısrarcı olmasın, gitsin kendisi alsın..Onlar gönlünü yapsın diyorsun ama konu sahibide ufacık bir şeyi büyütüyor yani almıyorlar diye..Madem bu durumdan rahatsız o zaman ya ayrılacak ya da böyle kabul edecek bunun başka yolu yok..

Canım bunda heveslik bir şey yok ki..Gerçekten bunlar gereksiz şeyler ya,insanlar artık çıksın şu saçma adet kafalarından..Mesela al yakın bir kız arkadaşını yanına çık birlikte alışverişe sohbet,muhabbet hem gez,hem alışveriş yap yada sevgilini al yanına inan ki daha keyifli,kayınvalideyi,eşinin tarafında toplanan cümbür cemaat gelen meraklı kadın tayfasını ne yapacaksın? Alt tarafı iç çamaşırı ve gecelik alınacak yani yanında kim olduğunun ne önemi var bunu alırken?Yapmak istemiyorlarsa konu sahibide ısrarcı olmasın, gitsin kendisi alsın..Onlar gönlünü yapsın diyorsun ama konu sahibide ufacık bir şeyi büyütüyor yani almıyorlar diye..Madem bu durumdan rahatsız o zaman ya ayrılacak ya da böyle kabul edecek bunun başka yolu yok..

tamam canim ama sen bunu o kiza anlatamassin
mesela sen nasil kabullenmek istemiyorsun sacma sapan adet ne gerek var diyorsun dusunceni degistirmiyorsun, o yapida insanlarda tam tersini dusunuyor iste o'da dusuncesini degistiremez yani
dedigin gibi ya bu deveyi gudecek ya bu diyardan gidecek ama 50 lira icin kalp kirmamaliydi erkek tarafi bende bu dusuncedeyim

Benim kaynanamın alışveriş yaptığımızdan haberi bile yoktu. Aldım kocamı gittik aldık kafamıza göre oh rahat :-)
Ben de anlamıyorum nedir bu cümbür cemaat alışverişe gitmek. Herkesten bir ses. Çok kötü..

Koalina, onceki konularindan biliyorum, esin seni hic umursamadigi halde sen kendinden odun veriyorsun ama, cehenneme kadar yolu var dedigini duymadim.. ki bu para pul meseleside degil, senin isteklerini yok sayip kendisini ve ailesini dusunmesi
sadece sen degil burada yazan bissuru uyelerin tutarsizliklarini goruyorum baska sey yasiyorlar ama baskasina olunca baska yaziyorlar.. ya oldugun gibi gorun, yada gorundugun gibi ol demisler sadece sana demiyorum, senin konun daha taze oldugu icin senden alinti yapiyorum
Buda yeni moda oldu herhalde insanların daha önceden anlattığı dertlerini başka bir konuda yüzüne vurmak..Bu konu da 2.kez oluyor bu..Konu sahibi de başka bir üyeye aynısını yaptı..İnsanlar gelip dertlerini anlatıyor,bazılarınız bunu aklınızda tutup,başka konularda insanların önüne sunuyorsunuz yapmayın,ayıptır..O konu konuşulmuştur ve bitmiştir..Başka yerlerde sürekli bunu dile getirmenin bir anlamı yok..Size aynı şey yapılsa eminim siz de kızarsınız...

Buda yeni moda oldu herhalde insanların daha önceden anlattığı dertlerini başka bir konuda yüzüne vurmak..Bu konu da 2.kez oluyor bu..Konu sahibi de başka bir üyeye aynısını yaptı..İnsanlar gelip dertlerini anlatıyor,bazılarınız bunu aklınızda tutup,başka konularda insanların önüne sunuyorsunuz yapmayın,ayıptır..O konu konuşulmuştur ve bitmiştir..Başka yerlerde sürekli bunu dile getirmenin bir anlamı yok..Size aynı şey yapılsa eminim siz de kızarsınız...

evet kizardim ama baska yapip baska konusanlarada kiziyorum, ve bunu belirtmeden edemezdim

Benim kaynanamın alışveriş yaptığımızdan haberi bile yoktu. Aldım kocamı gittik aldık kafamıza göre oh rahat :-)
Ben de anlamıyorum nedir bu cümbür cemaat alışverişe gitmek. Herkesten bir ses. Çok kötü..
En güzeli ya ben de aynısını yaptım..Normal zaman da kayınvalideleri istemezler,bohça oldu mu illa ki kayınvalide gelsin diyorlar anlamadım gitti..Ne gerek var o kadar kişi gidip almaya .Al nışanlını ya da yakın bir akrabanı,arkadaşını git al yani ne istiyorsan...

Back