kpss ye hazırlan atan rahatla.Selam kızlar nasıl desem derdimi belki saçma gelecek ama,benim yaşadığım ilçedeki lise arkadaşlarım yani çevremdeki çoğu kişi geneli ya öğretmen ya eczacı ya avukat oldu hep iş güç sahibi oldular,ben lisede babamı kaybedince derslerle alakamı kestim hiç çalişmadım sonumu düşünmedim yinede iibf okuyabildim ama,o zamanlardaki aklımla şimdiyi hiç düşünememişim,şu an bu durum beni öyle üzüyor ki bir de annem ailem çevrem baskı yapıyor,herkes çalıştı hak etti sen böyle otur evde diyorlar,bu durum bunalıma sokuyor beni,iş arıyorum teselli olur,diyorum ama oda olmuyor...ne düşüneyim ne yapayım kızlar..şimdiden teşekkür ederim....
Selam kızlar nasıl desem derdimi belki saçma gelecek ama,benim yaşadığım ilçedeki lise arkadaşlarım yani çevremdeki çoğu kişi geneli ya öğretmen ya eczacı ya avukat oldu hep iş güç sahibi oldular,ben lisede babamı kaybedince derslerle alakamı kestim hiç çalişmadım sonumu düşünmedim yinede iibf okuyabildim ama,o zamanlardaki aklımla şimdiyi hiç düşünememişim,şu an bu durum beni öyle üzüyor ki bir de annem ailem çevrem baskı yapıyor,herkes çalıştı hak etti sen böyle otur evde diyorlar,bu durum bunalıma sokuyor beni,iş arıyorum teselli olur,diyorum ama oda olmuyor...ne düşüneyim ne yapayım kızlar..şimdiden teşekkür ederim....
Arıyorum en azından sorulunca çalışıyorum demek için bile farklı alanlar da olsa başvuru yapıyorum...teşekkür ederim..İşsizlik zordur bilirim, ben de atanamadığım zaman aynı şeyleri hissediyordum. Herkes atandı, öğretmen oldu diyordum. Kendimi çok niteliksiz buluyordum. İnşallah en kısa zamanda kendine uygun bir iş bulabilirsin. Sadece kendi mesleğinle kısıtlama kendini, belki benzer alanlarda da hatta tamamen farklı bir alanda da iş sahibi olabilirsin.
Evet evden çıkmak çok zor geliyor kapadım kendimi bu yüzden,markete falan girsem mi,dedim o kadar okudun bunun için mi deniyor(küçümsemedim o anlamda değil)bide arkadaşlarımı duyunca hayatlarını görünce ben ne yapmışım diyorum,iibf yi de severek okudum ama iş,olanağı sıkıntı atama olarak:-(tekrardan üni için sınava gireceğim seneye biraz olsun teselli için...Sizin başınızdan bir acı geçmiş. Bunun üzerine yine de okumuşsunuz.
Bu ülkede hangi mesleğin garantisi var ki Allah aşkına. Şu ailelerin çocukları üzerinde baskı yapması en nefret ettiğim şeydir.
Herkes doktor olursa bu ülkenin öğretmene ihtiyacı olmayacak mı? Kaldı ki öğretmenler olmasa o doktoru kim yetiştirecek?
Herkes eczacı olunca banka işlerini kim halledecek?
Herkes avukat olursa evlilik mecrasını kim yürütecek.
Ne sığ bir düşünce sistemidir.
Siz hayırlısı ile bir iş bulursunuz umarım. Takmayın fazla kafanıza insanı bunalıma sürüklüyor bu tip şeyler. Ailenize de aynı yukarıda yazdıklarımı söyleyin. Umarım anlarlar.
Bende öğretmenim atamam yok. Geçen yıl okulum bitti bu yılın başında da formasyon aldım evdeyim. Gidip mağaza da markette, muhasebe gibi yerlerde çalışmama babam razı olmadı. Annemde 16 yıl okudun tadını çıkar biraz evde vakit geçir gelin olup gideceksin biraz yüzünü göreyim dedi. Ailem hep destek oldu bende bu iş bulamama düşüncesinden sıyrıldım.
Ailenize söyleyin size destek olsunlar. Yarın bir gün bunalıma girip, iş bulamadım diye kafayı oynattığınızda kendileri daha çok üzülürler.
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ben hep öğretmenlik istemiştim yetmedi puanım İİBF son sınıftayım şu an ve çok umutsuzum. KPSS ile atanmak çok zor napıcam bilmiyorum. Neden daha iyi peki sizce? Siz ne mezunusunuz?İİBF kötü değil ki, bana göre eczacılıktan da öğretmenlikten de iyi.
Bende İİBF son sınıftayım ve hiç isteyerek gelmedim. Napmamı önerirsiniz ? Siz nerde çalışıyosunuz ? Bankalar hep çağrı merkezi ordan başlasam ilerleyebilir miyim acaba?"Yine de İİBF okuyabildim" ne demek ona pek anlam veremedim ama diğer meslek gruplarının en alt sınıfında demek istediniz sanırım. Ben de İİBF mezunuyum ve 8 yıldır çalışıyorum. Banka sınavlarına filan girdiniz mi bilmiyorum. İş bulmak birazda sizin elinizde.
Yok o anlamda demek istemedim,derslerle tamamen koptuğumdan hiç çalişamadan kazanabildim okuyabildim,demek istedim zor zamanlarda okuyabildim demek,istedim,bölümümü çok severek okudum,bankayı da çok istedim gerçekten ama sınavlar öyle zor geldi ki,mülakata bile kalamadım,sınavsız başvuru çok yaptım ama 3.yılım bu olmadı,haklısınız ben neye başvurduysam uğraştıysam olmaz ondan sonra bu bunalım başladı.onu paylaşmak istedim.."Yine de İİBF okuyabildim" ne demek ona pek anlam veremedim ama diğer meslek gruplarının en alt sınıfında demek istediniz sanırım. Ben de İİBF mezunuyum ve 8 yıldır çalışıyorum. Banka sınavlarına filan girdiniz mi bilmiyorum. İş bulmak birazda sizin elinizde.
Yok o anlamda demek istemedim,derslerle tamamen koptuğumdan hiç çalişamadan kazanabildim okuyabildim,demek istedim zor zamanlarda okuyabildim demek,istedim,bölümümü çok severek okudum,bankayı da çok istedim gerçekten ama sınavlar öyle zor geldi ki,mülakata bile kalamadım,sınavsız başvuru çok yaptım ama 3.yılım bu olmadı,haklısınız ben neye başvurduysam uğraştıysam olmaz ondan sonra bu bunalım başladı.onu paylaşmak istedim..
Bende İİBF son sınıftayım ve hiç isteyerek gelmedim. Napmamı önerirsiniz ? Siz nerde çalışıyosunuz ? Bankalar hep çağrı merkezi ordan başlasam ilerleyebilir miyim acaba?
Yok o pozisyona daha kolay girilebiliyor. O kadar başvuru yaptım sadece çağrı merkezi pozisyonu için aradılar. BilmiyorumBankalar sadece çağrı merkezlerine mi eleman alıyor? Orayı anlayamadım.
Bende İİBF son sınıftayım ve hiç isteyerek gelmedim. Napmamı önerirsiniz ? Siz nerde çalışıyosunuz ? Bankalar hep çağrı merkezi ordan başlasam ilerleyebilir miyim acaba?
Yok o pozisyona daha kolay girilebiliyor. O kadar başvuru yaptım sadece çağrı merkezi pozisyonu için aradılar. Bilmiyorumdiğer uzman yardımcılığı falan için de ingilizcem yok malesef yds istiyolar