ne düşünsem bilemedim ileriye bakamıyorum

AryaDemiR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
92
47
Selam kızlar nasıl desem derdimi belki saçma gelecek ama,benim yaşadığım ilçedeki lise arkadaşlarım yani çevremdeki çoğu kişi geneli ya öğretmen ya eczacı ya avukat oldu hep iş güç sahibi oldular,ben lisede babamı kaybedince derslerle alakamı kestim hiç çalişmadım sonumu düşünmedim yinede iibf okuyabildim ama,o zamanlardaki aklımla şimdiyi hiç düşünememişim,şu an bu durum beni öyle üzüyor ki bir de annem ailem çevrem baskı yapıyor,herkes çalıştı hak etti sen böyle otur evde diyorlar,bu durum bunalıma sokuyor beni,iş arıyorum teselli olur,diyorum ama oda olmuyor...ne düşüneyim ne yapayım kızlar..şimdiden teşekkür ederim....

İşsizlik zordur bilirim, ben de atanamadığım zaman aynı şeyleri hissediyordum. Herkes atandı, öğretmen oldu diyordum. Kendimi çok niteliksiz buluyordum. İnşallah en kısa zamanda kendine uygun bir iş bulabilirsin. Sadece kendi mesleğinle kısıtlama kendini, belki benzer alanlarda da hatta tamamen farklı bir alanda da iş sahibi olabilirsin.

Sizin başınızdan bir acı geçmiş. Bunun üzerine yine de okumuşsunuz.

Bu ülkede hangi mesleğin garantisi var ki Allah aşkına. Şu ailelerin çocukları üzerinde baskı yapması en nefret ettiğim şeydir.
Herkes doktor olursa bu ülkenin öğretmene ihtiyacı olmayacak mı? Kaldı ki öğretmenler olmasa o doktoru kim yetiştirecek?
Herkes eczacı olunca banka işlerini kim halledecek?
Herkes avukat olursa evlilik mecrasını kim yürütecek.

Ne sığ bir düşünce sistemidir.

Siz hayırlısı ile bir iş bulursunuz umarım. Takmayın fazla kafanıza insanı bunalıma sürüklüyor bu tip şeyler. Ailenize de aynı yukarıda yazdıklarımı söyleyin. Umarım anlarlar.

Bende öğretmenim atamam yok. Geçen yıl okulum bitti bu yılın başında da formasyon aldım evdeyim. Gidip mağaza da markette, muhasebe gibi yerlerde çalışmama babam razı olmadı. Annemde 16 yıl okudun tadını çıkar biraz evde vakit geçir gelin olup gideceksin biraz yüzünü göreyim dedi. Ailem hep destek oldu bende bu iş bulamama düşüncesinden sıyrıldım.

Ailenize söyleyin size destek olsunlar. Yarın bir gün bunalıma girip, iş bulamadım diye kafayı oynattığınızda kendileri daha çok üzülürler.

kpss ye hazırlan atan rahatla.

Eğer kendinizi ait olduğunuz alanda görmüyorsanız ümitsizliğe kapılmak ve durumu kabullenmek için henüz çok erken. Ne istediğinize karar verin ve yola koyulun. Aileniz sizi desteklemiyorsa bir yandan çalışmayı deneyin. İstediğiniz bölümü açıköğretimden ya da örgün öğretimde ya da ikinci öğretimde okuyabilirsiniz.

Simdi daha çok çalışmak vakti o zaman. Kpss sınavına hazirlanabilirsiniz. Bölümünüz farklı alternatifleri denemek için çok uygun. Idari yargı hakimligine hazirlanabilirsiniz.

Arıyorum en azından sorulunca çalışıyorum demek için bile farklı alanlar da olsa başvuru yapıyorum...teşekkür ederim..

Geçen yıl hazırlandım kpss ye 78 aldım o da atamıyor,bu baskı öyle zor ki olumlu düşünceler bile tükeniyor

Evet evden çıkmak çok zor geliyor kapadım kendimi bu yüzden,markete falan girsem mi,dedim o kadar okudun bunun için mi deniyor(küçümsemedim o anlamda değil)bide arkadaşlarımı duyunca hayatlarını görünce ben ne yapmışım diyorum,iibf yi de severek okudum ama iş,olanağı sıkıntı atama olarak:-(tekrardan üni için sınava gireceğim seneye biraz olsun teselli için...

"Yine de İİBF okuyabildim" ne demek ona pek anlam veremedim ama diğer meslek gruplarının en alt sınıfında demek istediniz sanırım. Ben de İİBF mezunuyum ve 8 yıldır çalışıyorum. Banka sınavlarına filan girdiniz mi bilmiyorum. İş bulmak birazda sizin elinizde.

İİBF kötü değil ki, bana göre eczacılıktan da öğretmenlikten de iyi.
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Ben hep öğretmenlik istemiştim yetmedi puanım İİBF son sınıftayım şu an ve çok umutsuzum. KPSS ile atanmak çok zor napıcam bilmiyorum. Neden daha iyi peki sizce? Siz ne mezunusunuz?

Bende İİBF son sınıftayım ve hiç isteyerek gelmedim. Napmamı önerirsiniz ? Siz nerde çalışıyosunuz ? Bankalar hep çağrı merkezi ordan başlasam ilerleyebilir miyim acaba?

Yok o anlamda demek istemedim,derslerle tamamen koptuğumdan hiç çalişamadan kazanabildim okuyabildim,demek istedim zor zamanlarda okuyabildim demek,istedim,bölümümü çok severek okudum,bankayı da çok istedim gerçekten ama sınavlar öyle zor geldi ki,mülakata bile kalamadım,sınavsız başvuru çok yaptım ama 3.yılım bu olmadı,haklısınız ben neye başvurduysam uğraştıysam olmaz ondan sonra bu bunalım başladı.onu paylaşmak istedim..

Öyle düşünmeyin. Olumsuz düşünceler sizi üzmekten başka bir şeye yaramaz. 78 iyi bir puan. Biraz daha çalışıp üzerine ekleyebilirsiniz. İlla o ilçede kalmak zorunda mısınız?

Bende İİBF son sınıftayım ve hiç isteyerek gelmedim. Napmamı önerirsiniz ? Siz nerde çalışıyosunuz ? Bankalar hep çağrı merkezi ordan başlasam ilerleyebilir miyim acaba?

Bankalar sadece çağrı merkezlerine mi eleman alıyor? Orayı anlayamadım.

Bankalar sadece çağrı merkezlerine mi eleman alıyor? Orayı anlayamadım.
Yok o pozisyona daha kolay girilebiliyor. O kadar başvuru yaptım sadece çağrı merkezi pozisyonu için aradılar. Bilmiyorum diğer uzman yardımcılığı falan için de ingilizcem yok malesef yds istiyolar

Ben mühendislik mezunuyum hepsine kel alaka olduğum için tarafsız yorum yaptım :)))

Eczacılık, eczanen iyi yerdeyse karlı. Onun dışında bütün gün eczanede oturuyorsun br numarası yok bence

Öğretenliği beynim kaldırmaz çocuklarla uğraşmak çok zor, bana göre değil.

IIBF den mezun olursan değişik alanlarda ilerleme kendini geliştirme şansın var. İyi iş bulmak şansa bakıyor doğru, ama bir kere kapağı atarsan da değişik işler yapabilirsin . Eczacı, öğretmen hayatlarının sonlarına kadar aynı rutini tekrarlıyorlar.

İngilizce öğren.

Bırakın onun bunun hangi mesleği yaptığını, siz hangi işi istiyorsunuz onu sorun kendinize. İş hakkı ile yapılırsa alın teri oradadır bence.. Anlayamıyorum ailelerin bu baskısını, kızım ileri ki hayatında isterse ip üzerinde cambazlık yapsın ama sevsin, en iyisini yapsın alanında. Bu kasiyerlik, çaycılık da olabilir, öncelikle beynini geliştirsin mesleğini değil. Sen hayallerinin peşinden git, kimin hangi mevkiye geldiği umrunda olmasın.. Bak o zaman hayat daha çekilir hale gelecek, istersen on yıl uğras hedefinin peşinde.

Yok o pozisyona daha kolay girilebiliyor. O kadar başvuru yaptım sadece çağrı merkezi pozisyonu için aradılar. Bilmiyorum diğer uzman yardımcılığı falan için de ingilizcem yok malesef yds istiyolar

Şu an senin hangi pozisyona kolay girilir diye düşünmek yerine daha iyi yerlere nasıl gelebilirim demen gerekiyor öncelikle. Baştan bu kadar umutsuz olursan olmaz. İlanları sürekli takip edeceksin. Gerekirse bütün sınavlara gireceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…