- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
Önceki konularından alıntı,
bizim başka ufak tefek sorunlarımız vardı, aşmaya çalışıyorduk. terapiste gtime kararı almıştıkki bu olay patlak verdi.onların evindeydik eşim, kardeşine kötü davrandığımı söyledi. bende kızı alıp konuştum var mı bir şey fark etmeden bir şey yaptıysam özür dilerim ama biz kardeş gibiyiz artık bunca yıldan sonra bazen seninde sivri lafların oluyor ben alınmıyorum ama seni bir şey rahatsız ederse mutlaka söyle ben tavrımı değiştirim dedim. kızda abla olur mu öyle şey ben bir şey olsa söylerim tabiki dedi. o arada eşim araya girdi ben kardeşimin ters bir şey söylemeyeceğine adım gibi eminim dedi. bende araya girme çözülebilcek bir konuda gereksiz şövalyelik yapıyorsun içinden çıkamıycaz sana zaten çok kızgınım şimdi patlamayalım içeri geç dedim. eşimde bende çok kızgınım ve gözümle gördüm kardeşimi terslediğini dedi. orda olay koptu ben bağırmaya başladım. en kötü huyum sinirlenince sesimi kontrol edememem agresif bir insanım böyle tartışmlarada alttan alan taraf olamıyorum haklı veya haksızda olsam bu da işi zorlaştırıyor.
sonra tartışma büyüdü ben ailesi iyi insanlar üzüldüler kız zaten çok üzüldü benim yüzümden oldu diye. orda bizi sakinleştirmeye çalıştılar ki bu en büyük hataydı biz siniriliyken uzaklaşır sakinleşince önce biraz yakınlaşır sonra çözerdik konuşarak. doğrumu yanlış mı bilmem ama böyle bir yol geliştirdik. neyse o sinirle tekrar alevlendik. ben bununla yalnız kalmak istemiyorum şimdi dedi benim için. bende öylemi bunla yalnız kalma o zaman dedim fırladım çıktım o hırsla eziliyordum nerdeyse yola atmışım kendimi. taksiye bindim. sonrası başta anlattığım gibi annemin evindeyim. arkamdan eşimin annesi aradı kızım gel diye yok anne o saygısızlığa asla dönmem yeter dedim taksideyim dedim gidiyorum dedim. kadında arkamdan çıkmış durdurmak için yazık. eşim aradı açmadım. mesaj attı biyerde in taksiden geliyorum diye. arkamdan gelmiş ama ben cevap vermedim zaten nereye gideceğimide bilmiyor ama belki tahmin etmiştir. neyse sonra bu saat oldu konuşmak. o nerde ben nerdeyim napıyoruz iletişim yok.
Bu okuduklarıma bakarak esın saygısız şımarık bırı,yasadıgın boşanma ıcın sebep degıl ama burnunu surtmen lazım,sen kararlı görün,bırak o bu hakkatenbosuyomu ya dıye panık yapsın,yoksa katlanarak devam eder,son bişey,hıc yanılmadım,bu adamda senı boşayacak G.t yok.merak etme
ilk sinirle çok adım attım aileler duydu avukat arandı vs çok aptallık ettim keşke yapmasaydım dediğiniz gibi bekleyip hareket etseydim..
inşallah.. gerçi o durumda ne yapacağımıda tam bilemiyorum ama.. hayırlısı olsunHala geç değil ki kendinizi üzmeyin . Avukatla yine görüşürsünüz ama hemen yarın boşanma gibi bir zorunluluğunuz yok . Ben eşinizin hatasını zamanla anlayacağını düşünüyorum .
doğru kurması zor ama bozması bu kadar kolay işte.. şimdi o tokatını kabul edersem bundan sonra hep cesaret edecek..
içim inanılmaz acıyor ve daralıyor. ağlıyorum nefes alamıyorum. tarifsiz ama tarifsiz bir acı. herkes sever ama ben bilmiyorum fazla sevdim insan üstü sevdim.
eşimle zaten sorunlarımız vardı ama bugün ikimizde alkollüydük. sonra inanılmaz saçma bir sebepten tartışmaya başladık. sonra o tartışma büyüdü çığlık çığlığa bağrışmaya dönüştü. araba kullanıyordu eşim. sağa sola savruldu araba. sonra bana küfretti. hemde çok büyük bir küfür ilk defa.. bende bunu duyunca ona küfrettim o da bana tokat attı. ilk defa küfür ve şiddet yaşadık inanamadım. öyle bir delirdimki arabanın kapısını açtım indir beni burda diye bağırdım. kapıyı kapattırdı.
o öfkeyle aldım elime telefonu annemi aradım. olanları söyledim ve avukat tutalım boşanıyoruz dedim. ilk ışıkta durduğundada attım kendimi arabadan. bir akrabası vardı annemin avukat. annemden numarasını aldım. aradım boşanmak istediğimi söyledim. tamam yarın gel dedi başlarız işlemlere dedi. eşimede (hala niye eşim diyosam) mesaj attım işlemleri başlatıyorum diye. o da annesinin yanına gitmiş anlatmış. karşılıklı öyle bir hırs yaptıkki..
şu an annemdeyim bende. yeni yeni sakinleşiyorum. kapattım telefonumu. telefondski ismini bile değiştirdim resimleri sildim. sanki kabus gibi uyanınca biticek gibi ama gerçek dimi?.. uyanamıyorum kabustan..
bir anda nasıl oldu nasıl bu hale geldik bilmiyorum. bunca sene sonra bana nasıl vurdu bilmiyorum. ve en son avukata verdiğimi söylemek için mesaj attığımda kendimi tutamayıp bunu nasıl yaptın falanda dedim. yaptığım herşeyin arkasındayım hakketin dedi. öyle bir sinirlendimki sen erkek olsan bir kadına ne söylenip ne söylenmeyeceğini el kalkmayacağını bilirdin. üstelik karına ettiğin küfre bak. sen erkek değilsin oğlan çocuğusun yeter ben mii büyüteceğim seni dedim. bu arada eşim 27 yaşında ben 30.
ben bu yaptığını asla ama asla kabullenemiyorum. yani nasıl olabilir böyle bir şey bu nasıl bir cesaret şuursuzluk.. daha ekleyebileceğim sıfatları buraya yazamıyorum.. ve bir tokatla siz boşanır mıydınız bilmiyorum ama ben boşanıyorum..
keşke hepsi kötü bir rüya olsa.. uyansam sarılsam ona bana bunu yaşatmamış olsa.. bu acı beni öldürüyor.. öldürüyor.. tarifsiz... özlüyorum bile özlediğim için kendime kızıyorum bu kadar mı gurursuzsun dite. yarın arayıp seni seviyorum diyip ona koşasım sarılasım var ama katlanamıyorum böyle bir hareketi yiyemem yutamam bunu affedemem.. hayatımda bu kadar kafam karışmadı bu kadar nefret etmedim ve bu kadar acı çekmedim. şimdi napıcam ben? yarın gidip boşanıcam dimi.. bu acı kalıcı olacak dimi... zamanla azalsada geçmiycek dimi... peki ya düzelsek? hiçbir şey aynı olmayacak bir kere yaptığı için yeniden yapacak ben bir kere kabullendiğim için cesaret alacak kimbilir nasıl bir ilişkimiz olacak. herşeyden önemlisi bunu ben kendime yediremiycem hatırladıkça nefret edicem..
benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Helal sana ya millette bosanmayi kolay saniyor arada sevgi varken alkol bu sonuçta bi de biri bosandiktan sonra bir ani olarak kalicak demiş ya ne saçma insanlar varİkinlzde alkol almısınız.ikinizde sacmalamıs olabilirsiniz .araya seytan da dahil olmuş hemen.bi süre yalnız kalın.hemen bozanmakta nedir.yazık etmeyin evliliginize.seviyorsunuz bitmez bu aşk. İckili insanın aklı basında olmaz.bosanmayın hemen kolay kurulmuyor yuva...
çok teşekkür ederim hayırlısı olsun diyorum artık.Nişanlı olsun eş olsun ayrılma süreçleriçok zor ve yıpratıcı olur. Rabbim yardım etsin umarım doğru karar olur
o zaman küçük bir empati yapalım. kendinizi benim yerime koyun. çiddi çok sevdiğiniz bir adam var. size tokat atıyor ve pişman olmadığını hakketiğinizi söylüyor. çok acı çekiyorsunuz boşanmak istemiyorsunuz bu acı kalıcı olmasın diye ama karşı taraf pişman olmazsa çaba göstermezse naparsınız yinede boşanmak zor olur deyip kendi kendinize geri mi dönersiniz? zaten arada alkol olmasa bir dakika düşünmiycem boşanma konusunda. ama sırf alkol bizi körükledi diye acaba var kafamda ama bunu hemen kabul etmem şiddeti ilişkimizde normalleştircek. zaten bu kadın bana dönüyor boşanmaya cesaret edemiyor diye ohhh devam bundan sonra.. bende karşılık vericem tabi sonra ne olacak?Helal sana ya millette bosanmayi kolay saniyor arada sevgi varken alkol bu sonuçta bi de biri bosandiktan sonra bir ani olarak kalicak demiş ya ne saçma insanlar var
Konunu empati yaparak okudum çok sevdiğim bi Esim var ve düşündüm ama atladigim bi yer olmuş o da esinizin olaydan sonra da pişman değilim demesi iste bu laftan sonra ne diyeceğimi bilemedimpost: 40482389 .!.:o zaman küçük bir empati yapalım. kendinizi benim yerime koyun. çiddi çok sevdiğiniz bir adam var. size tokat atıyor ve pişman olmadığını hakketiğinizi söylüyor. çok acı çekiyorsunuz boşanmak istemiyorsunuz bu acı kalıcı olmasın diye ama karşı taraf pişman olmazsa çaba göstermezse naparsınız yinede boşanmak zor olur deyip kendi kendinize geri mi dönersiniz? zaten arada alkol olmasa bir dakika düşünmiycem boşanma konusunda. ama sırf alkol bizi körükledi diye acaba var kafamda ama bunu hemen kabul etmem şiddeti ilişkimizde normalleştircek. zaten bu kadın bana dönüyor boşanmaya cesaret edemiyor diye ohhh devam bundan sonra.. bende karşılık vericem tabi sonra ne olacak?
Alkol ve sonuç.... Sizin adınıza üzüldüm. Sizi bilemem ama ben sadece küfür bile etse boşanmaya kalkarım. Çünkü eşim küfreden biri değil. Alkol aldığı için de boşanırdım ama siz de kullanıyorsunuz. Ben eski bağımlıyım. Bilemiyorum ama eşiniz hatasından dolayı pişman bile olmamış. Boşanmaktan başka çözüm yok gibi. Hatasında ısrarcı arkadaş...içim inanılmaz acıyor ve daralıyor. ağlıyorum nefes alamıyorum. tarifsiz ama tarifsiz bir acı. herkes sever ama ben bilmiyorum fazla sevdim insan üstü sevdim.
eşimle zaten sorunlarımız vardı ama bugün ikimizde alkollüydük. sonra inanılmaz saçma bir sebepten tartışmaya başladık. sonra o tartışma büyüdü çığlık çığlığa bağrışmaya dönüştü. araba kullanıyordu eşim. sağa sola savruldu araba. sonra bana küfretti. hemde çok büyük bir küfür ilk defa.. bende bunu duyunca ona küfrettim o da bana tokat attı. ilk defa küfür ve şiddet yaşadık inanamadım. öyle bir delirdimki arabanın kapısını açtım indir beni burda diye bağırdım. kapıyı kapattırdı.
o öfkeyle aldım elime telefonu annemi aradım. olanları söyledim ve avukat tutalım boşanıyoruz dedim. ilk ışıkta durduğundada attım kendimi arabadan. bir akrabası vardı annemin avukat. annemden numarasını aldım. aradım boşanmak istediğimi söyledim. tamam yarın gel dedi başlarız işlemlere dedi. eşimede (hala niye eşim diyosam) mesaj attım işlemleri başlatıyorum diye. o da annesinin yanına gitmiş anlatmış. karşılıklı öyle bir hırs yaptıkki..
şu an annemdeyim bende. yeni yeni sakinleşiyorum. kapattım telefonumu. telefondski ismini bile değiştirdim resimleri sildim. sanki kabus gibi uyanınca biticek gibi ama gerçek dimi?.. uyanamıyorum kabustan..
bir anda nasıl oldu nasıl bu hale geldik bilmiyorum. bunca sene sonra bana nasıl vurdu bilmiyorum. ve en son avukata verdiğimi söylemek için mesaj attığımda kendimi tutamayıp bunu nasıl yaptın falanda dedim. yaptığım herşeyin arkasındayım hakketin dedi. öyle bir sinirlendimki sen erkek olsan bir kadına ne söylenip ne söylenmeyeceğini el kalkmayacağını bilirdin. üstelik karına ettiğin küfre bak. sen erkek değilsin oğlan çocuğusun yeter ben mii büyüteceğim seni dedim. bu arada eşim 27 yaşında ben 30.
ben bu yaptığını asla ama asla kabullenemiyorum. yani nasıl olabilir böyle bir şey bu nasıl bir cesaret şuursuzluk.. daha ekleyebileceğim sıfatları buraya yazamıyorum.. ve bir tokatla siz boşanır mıydınız bilmiyorum ama ben boşanıyorum..
keşke hepsi kötü bir rüya olsa.. uyansam sarılsam ona bana bunu yaşatmamış olsa.. bu acı beni öldürüyor.. öldürüyor.. tarifsiz... özlüyorum bile özlediğim için kendime kızıyorum bu kadar mı gurursuzsun dite. yarın arayıp seni seviyorum diyip ona koşasım sarılasım var ama katlanamıyorum böyle bir hareketi yiyemem yutamam bunu affedemem.. hayatımda bu kadar kafam karışmadı bu kadar nefret etmedim ve bu kadar acı çekmedim. şimdi napıcam ben? yarın gidip boşanıcam dimi.. bu acı kalıcı olacak dimi... zamanla azalsada geçmiycek dimi... peki ya düzelsek? hiçbir şey aynı olmayacak bir kere yaptığı için yeniden yapacak ben bir kere kabullendiğim için cesaret alacak kimbilir nasıl bir ilişkimiz olacak. herşeyden önemlisi bunu ben kendime yediremiycem hatırladıkça nefret edicem..
benim yerimde olsanız ne yapardınız?
bu gün çok aptalca hareket ettim. o hırs acaip bir şey lanet gibi hep onun yaptığının daha fazlasını yapma çabası hep bir adım ileri götürme çabası. o küfür ettiğinde ben etmeyip sakince küs kalıp burnunu sürtsem deliler gibi pişman olacaktı bende aynı şeyleri yaptım içinden çıkılmaz bir hal aldı. ailelere yansıtmak benim en ama en büyük aptallığım yani anlamıyorum kendimi bir dur bi sabırlı ol dimi yokkk.. sanki cezalandırıyourm.. eşim aslında hep engel olur yansıtmama geri dönüşü olmaz diye ama offf gerçekten çokcukça bir hırs düşündükçe nefret ediyorum bizden huyumuzdan...Siddeti asla tasvip etmem ama ikiniz de cocuk gibisiniz. Birbirinize destek olmak yerine birbirinizle yarisiyorsunuz sanki. Bir de siz en ufak kavgada annenize mi anlatiyorsunuz herseyi. Yani bir oncekinde de taksiye binip annenize gitmissiniz. Evlilik oyun degil ki. Yaris da degil. oyle hersey de ailelere anlatilmaz. Olaylar iki kisi arasinda cozulemeyecek duruma gelirse aile buyukleri araya sokulur.
hirsla kalkan zararla oturur demis atalarimiz. Alkollun etkisiyle is cigrindan cikmis. Siz hirsinizi alamamissiniz avukati aramissiniz.....arka arkaya dusunulmeden yapilan bir suru sey... simdi de tukurdugumu yalasam mi yalamasam mi... seviyorum ama bir kere oldu bir daha olursa...
olaylarin bu boyuta gelmesinde ikinizin de sucu var. Biri tartisma aninda parlarken digeri sakinligini koruyamiyor.
siddeti asla onaylamiyorum ama alkollu olmaniz da ayri bir vukuat. Ne desem ki. Nerden baksaniz trajikomik olmus.
Beyefendi de hala anladigim kadariyla pisman degil. Gerci erkeklerin jetonlari hep gec duser.
asla acele kararlar vermeyin. En az ustunden bir gun gecsin. Oturun bi sakin kafsyla dusunun. Ne istiyorsunuz ne istemiyorsunuz. Gerekirse esinizle de konusun. Evlilik bu. Bossnmaktan bahsediyorsunuz, bi ofkeyle ani bir kararla karsr vermeyin. Bekleyin biraz. Ikinizin de ofkesi bir dinsin. Inadi birakin artik.
IKinizde daha ergensiniz. Merak etmeyin hayat budar olgunlastirir boyle boyle... altindan kalkamiyacaginiz seye niye girdiniz niye evlendiniz. Florte devam etseydiniz. Kufur hirs ego isi. Susmak her zaman iyidir. Susmak en guzel cevaptir. Hem seviyeni dusurmezsin hem de aslunda karsindakinin vicdanini dinlemesine izin vermis olursun. Simdi ne oldu? Ikinizde birbirinizin ustune cikayim derken herseyi berbat ettiniz. Iyi mi oldu? Oysa bir taraftan biri konusurken digeri sakin olsaydi oburu de ne yapiyorum ben diye dusunecekti. Kendine ceki duzen verecekti. Ikiniz de olgun davranmamissiniz. Hic degilse bu saatten sonra olgun davranin da biraz sakinlesene kadar adim atmayin. Ortalik bir durulsun. Herkes kendine bir gelsin. Sonra da oturun konusun.bu gün çok aptalca hareket ettim. o hırs acaip bir şey lanet gibi hep onun yaptığının daha fazlasını yapma çabası hep bir adım ileri götürme çabası. o küfür ettiğinde ben etmeyip sakince küs kalıp burnunu sürtsem deliler gibi pişman olacaktı bende aynı şeyleri yaptım içinden çıkılmaz bir hal aldı. ailelere yansıtmak benim en ama en büyük aptallığım yani anlamıyorum kendimi bir dur bi sabırlı ol dimi yokkk.. sanki cezalandırıyourm.. eşim aslında hep engel olur yansıtmama geri dönüşü olmaz diye ama offf gerçekten çokcukça bir hırs düşündükçe nefret ediyorum bizden huyumuzdan...
ama bir de şu var genelde ben alttan alıyorum ama o hiç beni alttan almıyor daha bir kere bile yaşanmadı bu. karşılıklı olmayınca bende kendimi frenleyemiyorum..